• 9.378.498 stemmen

Komedie / Drama | 142 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise

IMDb beoordeling: 8,8 (2.468.099)

Releasedatum: 22 september 1994

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Forrest Gump

"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

Forrest Gump

School Bus Driver

Nurse at Park Bench

avatar van Joey Kay

Joey Kay

3 keer gezien, alleen Hanks kan dit. Mooie en ontroerende film. Run Forrest. Captain Dan. Ja, hoog in mij lijst !

avatar van 93.9

93.9

Goede film, helaas naar het einde toe wordt ie net ff te mierzoet.

Too much...

Maar neemt niet weg dat mede door de herkenbare songs en prachtige scenes het een unieke tijdloze classic genoemd mag worden.

avatar van Miszmi

Miszmi

Ik was ervan overtuigd dat ik deze film allang had gezien, de DVD heb ik jaren in de kast zien liggen. Van de week keek ik eens de trailer en kwam erachter dat ik deze film toch altijd overgeslagen heb. Waarom is mij een raadsel en daarom ben ik hem vandaag toch maar eens gaan kijken. Prachtige film, prachtig in beeld gebracht. Het acteerwerk is geweldig en zij brengen het heel overtuigend. Het is een film met een lach en een traan, er is veel voor nodig om deze 2 dingen om een correcte wijze te kunnen brengen, maar dat is bij deze film zeker heel goed gelukt! Ik heb even na zitten denken aan minpunten, maar deze kan ik mezelf zo niet bedenken. Daarom kan ik niet anders dan 5* geven voor deze geweldige film!

avatar van hijman1946

hijman1946

Absolute topper voor mij de beste die ik van Tom Hanks gezien heb, lag dubbel dans fruitbedrijf (de appel van apple pc , echt n film met een lach en een traan

avatar van Vilmkritikus

Vilmkritikus

Prachtig ontroerende film Hanks zet een wereld prestatie neer.

IH88

Run Forrest Run! Hanks speelt weer een briljant personage in een geweldige film die mooi balanceert tussen komedie en drama. Een klassieker!

avatar van des1

des1

Walter Sobchak schreef:

Je haalt me de woorden uit de mond! Duurde te lang en was niet grappig voor een film die dat misschien zou moeten zijn (ik vraag me nog steeds af om welke scene of opmerking mij aan het lachen zou moeten maken) . Ik geef hem ook slechts 2,5*

Mee eens met de criticasters van deze film. Ja, Hanks kan fantastisch acteren en draagt ook de film. Maar het waren wel erg makkelijke lach- en een traanmomenten. Die smiley die door Forrest zou zijn uitgevonden, please... Zo zat het vol met zgn. trouvailles. Simpele film voor simpele zielen. Film draagt in wezen een oerconservatieve boodschap, zoveel 'diepgang' heeft de film dan weer wel. De hele protest- en burgerrechtenbeweging wordt geportretteerd als een rariteit, een historisch ongemakkelijke side show. Daarom is de film ook een favoriet onder Republikeinen. En please, Forrest Gump's "life's like a box of chocolates" imiteren kan echt niet meer.

avatar van LauraArsenal

LauraArsenal

Deze film is echt super! Het is een van de beste films die ik heb gezien! Het is een pakkend, grappig en tof verhaal. Super acteerprestaties en super verhaallijn. *5

avatar van Imaginethat

Imaginethat

Eén woord.. Prachtig!

5.0

avatar van stephan-0115

stephan-0115

Topfilm, zò ongeloofwaardig maar toch zo leuk..

IH88

Ge-weldige film. Tom Hanks krijgt terecht veel lof, maar laten we mr. Sinise niet vergeten. Luitenant Dan , wat een personage! Erg grappig, ontroerend, dramatisch en romantisch. Top 10 film die met een aantal kijkbeurten alleen maar beter wordt.

avatar van Re73

Re73

Blijft de beste film aller tijden "and that's all I have to say about that"

avatar van hodintje

hodintje

Joey Kay schreef:

Ik geef je een groot deels gelijk

naar mijn mening bestaan er betere films met Hanks

avatar van Ruben24

Ruben24

Wat speelt Tom dit goed zeg! Echt een klassieker met super acteer werk en een goede afweging van humor en drama . Prachtig !

avatar van Morpheus73

Morpheus73

Weer na lange tijd gekeken en het blijft met stip nog steeds mijn favoriete film allertijden, de ultieme feelgood movie. Weet nog goed dat ik de film toen ie uitkwam twee keer in de bioscoop heb gezien want hij heeft zoveel indruk bij mij achtergelaten. Met de fabuleuze soundtrack en de geweldige acteerprestaties blijft dit een hele bijzondere film.

avatar van Timey

Timey

Weergaloze prent. Een wirwar van gebeurtenissen en emoties. Menselijk en dieprakend. Doet lachen en huilen.

De tragiek aan ouder worden is het toenemend gebrek aan verwondering. Ik ben blij dat ik het af en toe toch nog kan voelen. Must-see!

avatar van Black Math

Black Math

Dit was één van mijn lievelingsfilms toen ik nog klein was. En nog steeds blijkt het een erg mooie film te zijn.

Tevens de eerste film met Tom Hanks die ik zag, ik heb nog jaren moeite gehad om hem in andere films intelligentere rollen te zien spelen. Dit keer meer last van het omgekeerde. Door alle suffe brave burger rollen van Hanks, moest ik nu een beetje wennen aan deze rol, maar dat duurde maar kort. Het blijft denk ik z'n beste rol, of in ieder geval z'n meest amusante rol. Kindacteurtjes aan het begin zijn niet al te sterk. Haley Joel Osment duikt in zoveel films op dat je haast een hekel aan hem krijgt, maar laat wel zien waarom hij zoveel gevraagd was. Duidelijk een klasse beter dan de kindacteurs in het begin.

Verder is het script natuurlijk erg sterk. Allemaal erg onwaarschijnlijk, maar het voelt desondanks geloofwaardig aan. Leuke dialogen soms waaruit Gumps simpelheid effectief weergegeven wordt, bijvoorbeeld als Gump op dezelfde manier als Bubba zich introduceert (My name is Forrest Gump. People call me Forrest Gump), of z'n serieuze reactie als Lieutenant Dan vraagt of hij en Bubba familie zijn. De onwaarschijnlijkheden zijn een bron van vermaak, maar ondertussen is er genoeg wat ontroert, met name de diverse sterfgevallen, die gelukkig niet al te dik aangezet worden. That's all I have to say about that is misschien ook alles wat je erover kan zeggen en dat begrijpt de film heel goed.

Muziekkeuze is fijn, veel jaren 70 muziek die me bevalt, en ook passend is aangezien een groot gedeelte van de film in de jaren 70 speelt. Beelden in orde. Is er nog iets waar ik wat over te zeuren heb? Ja misschien toch de lengte, iets compacter had het geheel denk ik wat sterker gemaakt. Maar voor de rest weinig klachten. 4*.

IH88

“Hello. My name’s Forrest, Forrest Gump. You want a chocolate?”

Forrest Gump is echt zo’n film met een intrigerend maar ook wat onwaarschijnlijk plot dat door de strakke regie van Robert Zemeckis en het weergaloze acteren van Tom Hanks tot grote hoogte stijgt en nergens onnatuurlijk aanvoelt. Tom Hanks legt zijn ziel en zaligheid in het personage Forrest Gump en maakt van Forrest een onweerstaanbare, niet al te snuggere allemansvriend waar je van gaat houden en wiens avonturen je moeiteloos tweeënhalfuur wil blijven volgen.

Forrest heeft een niet al te hoog IQ maar beleeft door talent, doorzettingsvermogen en toevalligheden de gekste avonturen en ontmoet een aantal beroemde mensen. Van Elvis Presley tot John F. Kennedy en van John Lennon tot Richard Nixon. Hij is een ster in het College football, neemt als militair deel aan de Vietnamoorlog, wordt afgevaardigd door de VS om deel te nemen aan het WK tafeltennis in China en wordt rijk door het verkopen van garnalen. En dat alles wordt op een ongelooflijk knappe en natuurlijke manier door Zemeckis verwerkt tot één geheel die nergens onnatuurlijk of geforceerd aanvoelt. De manier waarop Forrest in beroemde filmfragmenten wordt verwekt waardoor het lijkt of hij bij die gebeurtenissen was is briljant. Zijn grote liefde is Jenny en Forrest komt haar steeds op bepaalde momenten in zijn leven tegen. Maar ook karakters zoals Bubba en vooral Luitenant Dan zijn legendarisch. Gary Sinise, Robin Wright en Mykelti Williamson zijn net zoals Hanks fantastisch op dreef. Het einde is hartverscheurend en ontroerend tegelijk. Forrest Gump mag terecht een klassieker worden genoemd.

avatar van max cady

max cady

Dat is wel erg mooi gezegd Timey !! En waarschijnlijk nog waar ook ..

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Herzien na zo'n 5 jaar. Mijn herinnering klopt behoorlijk.

Het begin en het einde zijn geweldig, net als Forrest zijn rol in belangrijke Amerikaanse gebeurtenissen. Vond het middenstuk helaas te langdradig waardoor mijn interesse wat af nam.

Audiovisueel gezien had de film wat super momenten.

Leuke film, maar duurt naar mijn mening gewoon te lang.

avatar van ForrestHanks

ForrestHanks

Helemaal weg van deze film. Ik heb hem zeker 8 keer gezien en ik denk dat hij nooit gaat vervelen. Maakt een dipdag weer helemaal goed. Ontroerend en grappig.

avatar van Vdk_Movie

Vdk_Movie

Machtig goed! Komisch, dramatisch, avontuurlijk, romantisch. Deze film heeft alles en Tom Hanks maakt de film meesterlijk goed af! 5*

avatar van MaartenTuinstra

MaartenTuinstra

Een prachtig verhaal indrukwekkend verteld, met een uitblinkende Tom Hanks en een ongeëvenaarde originaliteit.

Een van die zeldzame films waarin drama en komedie perfect in balans zijn. En dan ook nog die mooie muziek en een weergaloze Tom Hanks. Als geschiedenisliefhebber vond ik het ook erg fijn dat de Amerikaanse historie uitgebreid voorbijkomt. Hier en daar wordt de film erg merkwaardig, en dat vond ik heerlijk. Want betreft originaliteit kent deze film geen gelijke. Enkel de iets te lange speelduur en de melodrama die er wat te dik op lag weerhoudt Forrest Gump van een maximale score.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Geweldig, emotioneel, avontuurlijk, origineel en bij tijd en wijle grappig. Daar past maar een score bij. 5* en een plek in mijn top 3. Overigens speelt Hanks hier een van de beste rollen die ik ooit heb gezien. Meesterwerk.

avatar van Meg123

Meg123

Dit is een van mijn meest favoriete films ooit. Ik heb gehuild en gelachen.

Wat een pracht film. Ik heb hem zo vaak gezien dat ik hem kan dromen.

Alles is goed aan deze film. Van de soundtrack tot aan de acteerprestaties. Wat een heerlijke rol heeft Gary Sinise toch in deze film.

Topper.

avatar van sabaipat

sabaipat

Fantastische film, zoals alle films van Tom Hanks.

avatar van W.V.

W.V.

Een absoluut meesterwerk, toen ik de film de eerste keer zag was ik zo overdonderd dat ik de volgende dag weer in de bioscoop zat, toen de film op dvd uitkwam deze heel snel aangeschaft en zeker om de drie maanden gaat de schijf in de player.
Wat moet je nu nog vermelden van deze film wat al niet is gedaan. Moet je vermelden dat er drie decennia geschiedenis van amerika voorbij komt en Forrest daarin een bepalende rol heeft gespeeld? Of moet je vermelden dat de ontwikkeling van het personage Forrest op een geweldige manier door Hanks is gedaan. Of misschien dat de muziek passend bij de geschiedenis was?
De magistrale rol van Hanks is eenmailg, daarvoor en daarna nooit meer vertoond, hij wordt daarbij zeer goed ondersteund door Sinise, Williamson, Wright en ook Field. Vooral die laatste rol wordt vaak onderbelicht, moeder Gump heeft er alles voor over om haar zoon als een volwaardig lid van de maatschappij op te voeden. Denk alleen maar aan wat zij tegen Forrest zegt, stupid is as stupid does en wat denk je van dat hij nooit moet denken dat hij anders is en vervolgens krijgt de schooldirecteur een beurt.. Forrest heeft van zichzelf iets heerlijk ontwapenends en is toch niet zo stom als waar men hem voor houdt, maar hij heeft een verschrikkelijk relativerend vermogen en dat helpt hem om zich door de wereld heen te slaan en uiteindelijk miljoenair te worden, maar waar het uiteindelijk bij hem om draait, het vinden van de liefde, uiteindelijk vind hij die en al is het maar van korte duur, die momenten zijn heel intens en ontroeren, vooral de slotscenes zijn van een verschrikkelijk hoog niveau, heel erg ontroerend zonder dat het sentimenteel wordt. Diegene die nog nooit Forrest door amerika heeft zien rennen, heeft een unieke film gemist.

avatar van sowhat

sowhat

Forrest Gump

De Nr.2 film uit de komedietoplijst van moviemeter en eentje die uitkwam in mijn geboortejaar, kan niet slecht zijn hé. Dus die moest ik ook maar even zien.
Schitterend geacteerd door Tom Hanks, een film die nooit verveeld en enkele komische oneliners bevat:
- Have you found Jesus yet, Gump? No, I didn't thought i was supposed to search for him..
- You have to forget the past before you can move on.
- Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get.

Een hele hoop intelligente oneliners die het niveau van deze film alleen maar ten goede komt.

Een welverdiende 4,5*

avatar van southparkgek