• 9.378.508 stemmen

Komedie / Drama | 142 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise

IMDb beoordeling: 8,8 (2.468.099)

Releasedatum: 22 september 1994

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Forrest Gump

"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

Forrest Gump

Forrest Junior

School Bus Driver

Nurse at Park Bench

JDSsmetje

Ik moet niet echt hebben van dat melodramatisch gedoe.

avatar van doodah

doodah

Zoveel melodramatisch gedoe komt er hier toch niet in voor?

avatar van clockwork72

clockwork72

een mega goede film met veel afwisseling

Doodah,

als iemand zoiets zegt moet je eerst even het profiel bekijken. Dat zegt vaak wel genoeg.

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

rep_robert schreef:

Ik denk juist dat deze opmerking nergens op slaat.

avatar van rep_robert

Klopt, wou hem eigenlijk ook weer verwijderen, maar mn internet zat toen te klooien.

doodah schreef:

Zoveel melodramatisch gedoe komt er hier toch niet in voor?

Misschien kan ik je daar wel gelijk in geven. Maar er is wel degelijk melodramatisch gedoe, al is het inderdaad niet veel maar dat ligt me niet zo.

Doodah,

Bedoel je mijn profiel ? Oh nee, weer omdat ik 14 ben. Al die andere gasten die oud of jong (14) zijn verbergen dat maar ik vind dat maar belachelijk.

Fox McCloud schreef:

Ik denk juist dat deze opmerking nergens op slaat.

Thx Fox

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

"My Name Is Forrest Gump, People Call Me Forrest Gump"

JDSsmetje schreef:

Ooh, daar had ik niet eens op gelet joh.

Ik had hem liever ook niet gepost, val mensen eigenlijk toch niet liever op de persoon zelf aan. Om de 1 of andere reden kan je oudere berichten op Moviemeter niet bewerken of verwijderen

Bedoel meer dat je Forrest Gump zit af te kraken op z'n sentiment, dat slaat toch nergens op.

Je weet wat voor film je zit te kijken, om hem daarom zo'n "laag" cijfer te geven vind ik een beetje jammer.

Wat ik dus probeer te zeggen, het melodramatische ligt jou niet goed, ok dat kan gebeuren. Maar is het wel goed uitgewerkt? Want dat kan natuurlijk wel, ook al ligt het genre je niet. Op dit soort momenten moet je een film objectief proberen te beoordelen of gewoon niet kijken(wat ik dus bv. met films als Step Up heb, gewoon niet kijken, want het genre ligt me niet. Als ik zo'n film wel ga kijken en beoordelen op MM doe ik het ook puur voor het zeiken, want ik weet toch al dat ik er geen goed woord over kan vertellen)

Over de film zelf, Forrest Gump werkt alles zo'n beetje in perfectie af, humor, drama, actie, avontuur...heerlijk!

Het verhaal sleept je mee in een avontuur en knotsgekke situaties en laat je ontroerd achter. Heerlijk en helaas worden ze niet zovaak op deze manier gemaakt

avatar van Dubtrip

Dubtrip

wat een pragtige film, echt een waar je wel een traantje van kan laten

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Een traantje laten en bulderlachen, het kan allebei bij Forrest Gump. Afwisseling is het codewoord van deze film: dit is geen komedie noch een drama noch een romantische plakfilm noch een oorlogsfilm noch wat dan ook, dit is het allemaal. Forrest Gump heeft echt alles: fenomenale acteerprestaties, goeie humor, een schep emoties, wat romantiek, een streepje oorlog met wat actie in, schitterende muziek (Elvis! Fleetwood Mac! Simon & Garfunkel! Jimi Hendrix! Scott McKenzie! The Byrds! Lynrd Skynrd! ...) Dit is echt een fe-no-me-na-le film. De beste die ik ooit gezien heb.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De eerste rol van Tom Hanks waarin hij gewoon zichzelf speelt.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Tijd geleden dat ik deze film heb gezien, opnieuw gekeken, dus nieuw oordeel:

Acteer prestaties: 4.5*

Half puntje omlaag.

avatar van Roos-_-

Roos-_-

JDSsmetje schreef:

Ik ben ook 14 hoor en ik geef ook goed comentaren hoor x') Soms gaat de film toch ook over leeftijd. Twilight ofzo kunnen wij beter beoordelen want dat is voor onze leeftijd. Dus dan zijn onze commentaren beter x')

avatar van (R)filmmaker007

(R)filmmaker007

mooi geacteerd

grappige stukjes, trieste,

een prachtige film..

rep_robert schreef:

Ooh, daar had ik niet eens op gelet joh.

3* is zeker geen slecht cijfer, als je weet dat mijn gemiddelde 2.60* is. Daarom kan ik wel zeggen dat de film matig verfilmd is / goed uitgewerkt/ niet al te veel clichés / niet echt voorspelbaar/ matig muziek. Maar zo uitgebreidt heb ik het niet gezegd. Ik heb er een iets uitgepikt en dit dan gepost. NL. dat ik niet van melodramatiek hou. Dit is deels de oorzaak dat ik niet geweldig hoog stem zoals velen hier doen. En ok, ik zou niet kunnen kijken maar Forrest Gump is toch een echte klassieker die iedereen gezien heeft.

Roos-_- schreef:

Naar Twilight wil ik niet eens kijken. Ik wil nu niet bijzonder of stoer zijn maar ik heb toch totaal niet dezelfde smaak dan bijvoorbeeld mijn vrienden. Zo verafschuw ik Steven Seagal films en loop ik weg als High Scool Musical op tv is. Zo wil ik niet naar Twilight kijken en als ik hoor over het Twilight stikkerboek heb ik nachtmerries. Verder heb ik wel dezelfde smaak als het op humoristisch vlak komt. Het grootste verschil is eigenlijk dat ik niet echt van actie hou, en dat ik niemand van mijn leeftijd ken die daar ook niet van moet hebben. (niet alle actiefilms zijn slecht hoor)

JacoBaco schreef:

De eerste rol van Tom Hanks waarin hij gewoon zichzelf speelt.

grof !

JDSsmetje schreef:

Je hebt het inderdaad ook niet uitgebreid vermeld.

Maar je meld dat je niet van melodramatiek houdt, ok dat is je goed recht.

Alleen vergeet je dat deze film zo veel meer te bieden heeft. Vergeet de humor en 'actie' vooral niet.

Ik vind deze film juist zo prachtig omdat hij anders is dan andere films.

Je stemt inderdaad niet geweldig hoog nee, mag ik dan aannemen dat je heel veel films ook niet leuk vind of heb jij andere criteria voor voldoendes en onvoldoendes?

rep_robert schreef:

Je hebt het inderdaad ook niet uitgebreid vermeld.

Maar je meld dat je niet van melodramatiek houdt, ok dat is je goed recht.

Ik vind deze film juist zo prachtig omdat hij anders is dan andere films.

Ik vind inderdaad vele films niet echt leuk. Zo ben ik geen superfavoriet van harry potter, pirates of the caribbean en the lord of the rings. UIteindelijk kan je daar wel veel positief over zeggen maar het is nu eenmaal gewoon niets voor mij. Dat gevoel heb ik ook een beetje bij forrest gump. Zo is fantasy, romantiek en sf totaal niet mijn genre. Ook stem ik niet superhoog bij komedies. Ik hou erg veel van thriller/horror/oorlog en dat scoort vaak hoger dan de andere genres. Tegenwoordig bekijk ik ook niet veel meer naar films waarbij ik vooroordelen heb. En actie is ook al niet mijn ultieme ding. Maar goed, je moet nu niet denken als ik 2.5* geef dit echt een slechte film gaat zijn. Ook 2* is niet het slechtste van het slechtste. 1.5* en minder kan je beginnen zeggen : JDSsmetje heeft die film totaal niet graag gezien. Vanaf 3.5* is het al zeer goed. En om niet te vergeten heb ik nog op geen enkele film 5* gegeven, het kleinste minpuntje belemmerd mij al om 5* te geven. Conclusie : beetje allebei maar het is ook vooral jij die een erg hoog gemiddelde heeft.

avatar van rep_robert

Ja ik ben ook meer een filmliefhebber, ik kan enorm genieten van films. Ik ga dan ook niet muggenziften bij films.

Als ik films kijk beoordeel ik ze naar het genre en hoe de film is, niet perse mijn personlijke smaak dus. Soms moet je ook wat objectief zijn ipv subjectief tegenover films. Al probeer ik films buiten mijn genres wel zoveel mogelijk te vermijden, ik ga geen films kijken om het kijken/stemmen zeg maar.

Als een film mij kut lijkt, dan kijk ik hem gewoon niet.

De 5 sterren films bij mij over het algemeen zijn in mijn ogen ook echte toppers.

Over het algemeen weet ik ook wat ik ga kijken, toch films die ik graag wil zien.

M.a.w. slechte films probeer ik zoveel mogelijk te vermijden, logisch toch?? Daardoor is mijn gemiddelde ook redelijk goed(3,46).

Maar we dwalen ook af, het moet weer over Forrest Gump gaan.

Zitten wel enkele memorabele scenes en uitspraken in. Nu al legendes.

Zijn ook niet veel films gegund (tegenwoordig).

avatar van Don MN

Don MN

Ik denk dat elk genre voor iedereen wel wat te bieden heeft. Forrest Gump zou ik ook niet erg snel ergens in een hokje weten te plaatsen. Komedie met dramatische aspecten, drama met komische aspecten? Ik denk eerder het laatste. Ik begrijp niet goed wat je bedoelt met beoordelen naar genre Robert. Enlighten me!

rep_robert schreef:

Ja, maar natuurlijk weet je nooit als de film slecht of goed zullen zijn. Bovendien kun je niet elke film vermijden. School/vrienden en een beperkte keuze op tv zijn daar de oorzaak van. Nu het vakantie is kijk ik dagelijks naar 1 of 2 films op televisie en dat zijn niet altijd de films die ik persé wil zien. Vanavond bijvoorbeeld verwacht ik niet veel maar ik ga toch kijken hopen dat de film mij kan verassen. Zoals eerder gezegt ben ik niet zo'n fan van harry potter, pirates of the caribbean en harry potter maar heb ze wel bijna allemaal gezien. Dat zijn gewoon films die je haast niet kunt omzeilen.

JDSsmetje schreef:

Nouja, ik weet van tevoren vaak wel of films goed zijn of niet. Gewoon de tv gids erbij pakken, moviemeter en je eigen mening er op los branden. Je weet heus wel of een film in een bepaald genre jou kan gaan bekoren of niet.

Jij vind dat je niet om die films heen kan, dat is jou mening. Ik heb bv de hele Harry Potter serie nooit gezien, lukt me makkelijk Is per persoon ook anders denk ik.

Don MN schreef:

Met beoordelen naar het genre bedoel ik gewoon heel simpel: Een drama beoordeel je om z'n drama, een komedie om de grappen.

Ik zie dat mensen bij veel films vooral overanalyseren.

Zo zie ik bij Borat iemand die de special effect 1 ster geeft, dan ben je een muggenzifter in mijn ogen, daar draait de hele film ook niet om en er wordt ook niet/nauwelijks gebruik van gemaakt. Of simpele puberkomedies die overgeanalyseerd worden.

Je beoordeelt films waar ze voor bedoelt zijn, niet op waar ze niet voor bedoelt zijn. Dat doen veel mensen wel op Moviemeter.

Genieten mensen hier wel van films? Vraag ik mezelf wel eens af....

Logisch verhaal verder toch?

Forrest Gump is inderdaad een lastige film, je kan een traantje laten om de drama, je kan lachen om de humor, je kan genieten van de actie. FG heeft van alles wat te bieden.

Juist dat veelzijdige van FG maakt de film ook zo prachtig en je verveelt je geen minuut ondanks de lange speelduur.

rep_robert schreef:

Ja, bij bepaalde gevallen weet je inderdaad al welke films goed zijn maar het is volgens mij toch onmogelijk om naar elke film met hoge verwachtingen te kijken. Als filmkijker, vooral op tv selecteer ik natuurlijk en kijk ik naar de film die me het best lijkt maar dat is natuurlijk dikwijls niet het beste van het beste. En het is ook niet zo dat als ik geen hoge verwachtingen heb daardoor niet ga kijken !

avatar van Mai*

Mai*

Ik hou van deze film!

Mooi verhaal, leuke humor vooral met elvis en zijn dansje...

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Een van mijn favoriete films met ook een van mijn favoriete acteurs. Het is een heel klein beetje fout wellicht om Forrest Gump en Tom Hanks goed te vinden, maar dan is het maar zo. Tom Hanks IS gewoonweg Forrest Gump en tuurlijk is het dik aangezet en sentimenteel, maar het komt er prima mee weg. Deze film heeft zoveel meer te bieden: referenties naar lang vervlogen tijden, actiescenes leuke grapjes en ook het nodige serieuze drama. Mannen horen niet te huilen bij films (vind ik), maar wanneer Tom Hanks bij het graf van Jenny staat en daar een toespraakje houdt, moet ik mezelf toch ietwat beheersen .

avatar van Elegy

Elegy

Heerlijke film, zojuist weer eens bekeken na een lange tijd.

Deze blijft toch een van mijn favorieten.

Lekker overdreven qua verhaal, maar precies goed in mekaar gezet dat het niet storend is. De sfeer, muziek en setting kloppen gewoon.

Er is ook veel te danken aan de acteerprestaties van de hoofdpersoon.