• 9.376.060 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Bruce Campbell

Met onder meer: Bruce Campbell en Ted Raimi

Plot My Name Is Bruce

"Fearless! Unstoppable! Ready For His Close-Up!"

Als Jeff Graham per ongeluk het gruwelijke monster Guan-Di wakker maakt, is het hele stadje waar Jeff woont in rep en roer. Ze besluiten om B-film-legende Bruce Campbell, die in zijn carrière al veel monsters en buitenaardse wezens heeft verslagen, te ontvoeren. Bruce denkt vervolgens dat het een grap is van zijn agent voor zijn verjaardag, maar komt al snel tot de ontdekking dat er daadwerkelijk een monster is. En dan blijkt dat de acteur Bruce Campbell niet zo stoer en handig is als de karakters die hij in al die B-films speelt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bruce Campbell

Little Debbie

Guan-Di / Cavealien Monster

Cinematographer

Hack Director

avatar van FillumGek

FillumGek

'Guan-Di is his name'

Bruce Campbell was fantastisch in de Evil Dead trilogie. BC zorgde voor heel wat vermaak met zijn droge acties en pakkende oneliners. Voor de fans lijkt een parodie op hemzelf dan een vanzelfsprekend succes.

In deze film speelt Bruce Campbell zichzelf, een B-acteur die gek wordt van z'n eigen pauperfilms en die gevangen lijkt te zitten in het filmwereldje. Ondertussen wordt een vredig dorpje wakker geschud door een vloek. Guan-Di is wakker en zal er alles aan doen om de tofoe te beschermen! Een belachelijk verhaal dus, wat goed past in de stijl van de film.

Vanaf het moment dat ik Guan-Di zag wist ik al meteen dat je 'horror' weg kon laten. Af en toe een onthoofding, maar daar hield het helemaal mee op. Waar Evil Dead nog wel eens spannend was, draait het hier echt om de komedie. De acteerprestatie en aanwezigheid van Campbell was erg genietbaar. Zelfs zo genietbaar dat de rest erbij verbleekte. In de waan dat alles om hem heen geacteerd zou zijn steelt hij echt de show met tal van hilarische grofgebekte oneliners. BC zoals we hem kennen.

Minpunt waren eigenlijk een paar scenes waar Bruce niet in zat. Puur omdat Bruce de film in zijn eentje draagt. Het happy end was trouwens ook hilarisch! Een film die iedere BC fan gewoon moet zien, dan zal je niet teleurgesteld worden.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Een film die je eigenlijk enkel kan waarderen als je je hebt vermaakt met de Evil Dead trilogie. Met dat in je achterhoofd verwacht je wel wat meer spanning en actie, maar de film kent een enorm lange aanloop naar een tegenvallende climax.

Onderweg is er ruimte voor veel zelfspot, slapstick, oneliners en onzin. Ik vond hem dus wel leuk, hoewel de film wel èrg teert op absurde situaties waar Bruce door zijn misplaatste arrogantie in belandt. Verder biedt de film erg weinig. Maar ja, Bruce Campbell zit erin. En die is onmogelijk te haten. Kom op, dat shirt

Onwillekeurig trek je de vergelijking met de film JCVD, waarin Jean Claude van Damme de spot met zichzelf en zijn mislukte carrière drijft. Vergeleken bij deze film is JVCD enorm pretentieus.

3 sterren (krap)

avatar van james_cameron

Het idee van de film klinkt vermakelijk en dat is de film bij vlagen ook wel, maar overwegend is het allemaal erg slap en flauw. Campbell maakt zich er ook nogal makkelijk vanaf, zowel als akteur als regisseur. De film ziet er niet uit, is slecht gemaakt en is zelfs voor de echte die hard Campbell-fan met moeite te trekken. Hier had zoveel meer ingezeten.

avatar van totalreject

totalreject

Leuke film voor de fans van Campbell. Meer niet.

Het demoon verhaaltje in de film is te klein om echt mee te tellen. De film gaat dan ook vooral over Campbell zelf. Hij speelt zichzelf, maar dan met een vorm van zelfspot die bijna ongekend is. Een beetje op een manier waarop vele fans wrs denken dat hij in real life is.

Het horror element is dus ver te zoeken, maar als komedie is de film aardig geslaagd.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het sloeg inderdaad allemaal nergens op maar dat is nu juist een deel van de lol van de film. Alleen aan te raden aan mensen die Bruce Campbell en toffe acteur vinden, grote kans dat je er anders geen reet aan vindt.

Veel slapstickhumor a la Evil Dead en dan vooral a la Army of Darkness, vooral leuk gemaakt door Campbell die zichzelf absoluut niet serieus neemt. Hij is een laffe arrogante eikel die alleen nog maar in shitty B-films rollen kan krijgen. Zelfspot kan ik altijd wel waarderen in een acteur en hier komt ook de meeste humor uit voort. Qua horror is het allemaal wel erg braaf helaas. Er had wel wat meer gore in gemogen, en die paar moorden die erin zitten zijn net wat te vaak off camera.

Campbell maakt deze film dus als je hem niet leuk vindt als acteur ga je hier geen plezier aan beleven en kan je deze film beter niet bekijken.

avatar van Vascago

Vascago

Guan-You, Guan-Mi,Guan-Di

Ik heb echt genoten van deze film. Ik heb het normaal niet zo op komedies. Ik vindt ze na een tijdje langdradig worden. Maar deze was echt super. De wijze waarop Campbell zichzelf op de hak neemt is echt te gek. Dat liedje was ook echt te gek. Verder gewoon een super nonsens verhaal met een aantal te gekke one liners erin verwerkt.

4 sterren voor de leukste komedie in jaren.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zonder meer een film voor de liefhebbers van Bruce Campbell of toch op zijn minst wanhopig slechte B-films. In My Name is Bruce wordt alles wat Campbell ooit gedaan heeft door het slijk gehaald en vele bekende gezichten komen langs (Sandweiss, Raimi). Vooral lollig hoe Hicks en Quill als twee bewoners de personages die ze in de Evil Dead trilogie speelden zaten op te hemelen.

Maar gelukkig bevat de film meer dan enkel in-jokes voor de Campbell diehards. Want My Name is Bruce is als film gewoon lollig en lekker flauw vermaak. Inclusief gortdroge dialogen en een alleraardigst monster. En ook het happy end was hilarisch. Enkel op horrorniveau mocht de film wel ietsjes verder gaan, het bleef nu jammer genoeg wat karig en braaf. Maar desondanks een erg vermakelijk product. En een stuk beter dan Campbell's Man With the Screaming Brain.

3,5 sterren.

avatar van Chimpz

Chimpz

Een film geregisseerd door de B-film God Bruce Campbell, die volledig draait rond... de B-film God Bruce Campbell. De acteur (die we allemaal kennen uit deze realiteit) wordt gekidnapt om een Chinees Samurai monster te verslaan (geweldig hoe de realiteit gemixt wordt met fictie). Feitelijk is de film gewoon een hoop humor rond de persoon Bruce Campbell (denk dat al zijn films aan bod zijn gekomen) met enkele geweldige citaten ("I'll let you play with my boomstick") die zeker niet voor iedereen weggelegd is. Verder nog de typische gore en doodscènes, maar het is echt heel apart en iedereen die Evil Dead gezien heeft moet deze ook kijken.

avatar van Zinema

Deels leuk.

Deels niet. Campbell blijft een prettig schmierende verschijning en de zelfspot is bij vlagen grappig. Echt hilarisch wordt het echter nergens, soms zelfs een beetje saai en voorspelbaar en daar kunnen cameo's, verwijzingen en andere filmgrapjes verdomd weinig aan veranderen.

Redelijk.

avatar van jipt

jipt

Je moet echt wel heel erg Bruce-fan zijn om deze onzin leuk te vinden.
De film leunt veel te veel, maar dan ook echt veel te veel op de quotes uit Army of Darkness en Evil Dead 1 & 2. Er zitten naar mijn mening twee leuke dingen in (het moment waarop hij gaat zuipen en fftjes gek wordt en de zin: I'm gonna kill me some Guan-Di) Dat bandje was ook wel grappig. Voor de rest sloeg het nergens op, sommige grappen waren heel flauw en te vaak herhaald (hand op de kont). En er zaten een paar veelste over sentimentele stukjes in. Het monster zag er niet uit en dat gedoe met de bonenpasta is echt zo slecht, dat wil je niet weten. Het einde daarin tegen was op zich nog wel leuk.

Al met al zijn er verwijzingen naar bijna alle Campbell-films en er wordt ook te veel geleund op hoe slecht die allemaal zijn. Campbell boort zichzelf inhoudelijk de grond in, maar de film op zich boort Campbell nog meer de grond in, zo slecht.

Ik ga binnekort maar eens Bubba Ho-Tep kijken. Everybody loves Bubba Ho-Tep. Ik geef deze film 1*

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Bruce Campbell speelt zichzelf en moet een dorpje redden van een kwade Chinese demon. Een vermakelijke spoof, die soms te flauw voor woorden is, maar wel leuk. Het geheel is allemaal ontzettend standaard en vele clichés worden schaamteloos uit de kast getrokken. Toch moeten fans van Campbell My Name Is Bruce wel kunnen waarderen. De titelsong was ook wel catchy.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vooral leuk voor de Campbell-fan en dat ben ik ook wel een beetje. Heerlijk hoe hij zichzelf zo op de hak neemt, maar My Name is Bruce wordt op momenten wel wat te flauw en ook de climax stelt teleur. Vermakelijk.

avatar van tattoobob

tattoobob

Altijd leuk om Bruce Campbell te zien in zijn films...helemaal de Evil dead reeks natuurlijk.

Deze film mag net als de genoemde reeks met een flinke korrel zout genomen worden en is er een goede dosis humor aanwezig.

Ik moet eigenlijk niet gaan vergelijken want het heeft niets met elkaar te maken....behalve de acteur dan.

Best een leuke onzin film die lekker wegkijkt,ik heb vernomen dat er een deel twee komt en die zal ik zeker gaan kijken.

Al hoop ik wel dat die nog iets vermakelijker gaat worden.

avatar van FlorisV

FlorisV

Het gegeven van een versleten acteur die tegen een monster mag vechten was al leuker uitgewerkt in Fright Night. Zelfs voor verstokte Evil Dead fans is dit toch wel een erg flauw filmpje. Genoeg foute grappen maar het mist de unieke humor van Sam Raimi die vooral visueel georienteerd is. Beter was geweest samen te werken met hem, nu was het toch echt te mager.

avatar van Shadowed

Shadowed

Redelijk flauw.

Maar niet minder vermakelijk. Ondanks hier toch nog wel wat meer in had gezeten, want de soort horrorcomedy's hebben eigenlijk gewoon een grote dosis gore nodig, dan zou mijn cijfer ik beter zijn geweest.

Leukste is natuurlijk Campbell die hier een best geslaagde parodie op zichzelf neerzet. Tot nu toe alleen Army of Darkness met hem gezien, maar ik weet genoeg dat hij een echte typische B Acteur. De rest van de cast is ook redelijk maar niet top, behalve dan Raimi, die 3 rollen speelt en de Chinees daarbij het meest geslaagd is.

Voelt erg goedkoop aan, maar soms is de humor zo droog dat het wel leuk is. Al had het veel beter kunnen zijn, redelijke aanrader voor Campbell fans. Campbell durft tenminste de spot met zichzelf te drijven, waardoor ik op een 2,5* kom.