Genre: Familie / Avontuur
Geregisseerd door: Gabor Csupo
Met onder meer: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb en Lauren Clinton
Releasedatum: 26 april 2007
Plot Bridge to Terabithia
"Close your eyes, but keep your mind wide open."
Jesse Aaron is de snelste jongen van zijn klas. Wanneer er een nieuw meisje, genaamd Leslie Burke, bij hem in de buurt komt wonen besluit hij om vrienden met haar te worden. De familie van haar is een beetje vreemd maar door Leslie leert Jesse allemaal nieuwe dingen over zichzelf en ziet hij dingen die hij voorheen niet zag.
Jess Aarons
Judy Burke
Joyce Aarons
Neovyn
In het kader van:
' Jij bent de schepper van je eigen realiteit en als deze van iedereen is, wordt het de onze" .....:-)
Erg leuke en goede film!
donnie darko
Mooi filmpje, hoor. Melig, maar o zo mooi. Vooral het laatste halfuur is prachtig.
Mooie rollen van de kinderen ook.
mariekjuh1982
Ik vond het een hele mooie film. De acteerprestaties van de kinderen vond ik top en de boodschap van de film is ook prachtig. Ik had het niet verwacht van tevoren.
prediletto
ja ik ook. Ik heb de film voor het eerst gezien en het leek me een wereld vol sprookjes enz. Maar het blijkt dat Terabithia echt een koninkrijk is in je gedachten. Hoe jij het ziet..
Er zitten ontroerende stukjes in de film en die zijn ook wel vrij onverwacht. Ik vond het daarom ook een mooie film en ik geef hem 4,0*
prometida
Ik ben het met iedereen eens die zegt dat ze van deze film een soort Narnia-film hadden verwacht, ik dacht dat dus ook.
Maar het was heel anders, dit was meer non-fictie, en ik weet niet wat ik erover moet zeggen maar ik vond het een goede film met leuke en ook veel fantasie.
Erg leuk.. 3,5*
Thunderace
Een echte familie film, wwar je geen hoge verwachtingen van moet hebben qua actie. Maar wel een hele leuke film voor de zondag middag
wicomave
Geen echte bioscoopfilm als je het mij vraagt . Wel een mooie verhaal met dingen die ik herkende uit de tijd dat ik zelf zo oud was als de hoofdrolspelers.
De ontroerende momenten verzanden gelukkig nergens in sentimenteel geneuzel.
Ik geef hem 3,5 ster
Crazy~Dutchman
Tegenvallend! ...Jammer, want het had zo mooi kunnen zijn. Terabithia blijft op deze manier uit ons bereik. We kunnen alleen maar gissen naar deze wereld en haar goede en kwade wezens.
Het overlijden van Leslie en haar vervolgens niet meer tegen komen in Terabithia is gewoon raar. Aangezien Terabithia een fantasie-wereld is, lijkt mij het tot leven laten komen van Leslie, geen probleem. Ook de financiële problemen van Jesse's familie wordt niet opgelost, terwijl een kinderboek over Terabithia met Jesse's illustraties daar een mogelijk een sober happy-end aan hadden kunnen geven. Hierom is ook het einde gewoon erg... saai. Ze is dood, zusje mag de brug over en klaar... eind goed, al goed en iedereen was blij en gelukkig, alsof Leslie's dood eigenlijk geen betekenis had voor Jesse.
Ik geef deze film 2,5 *
Helemaal mee eens, echter tipt dit minpuntje de film voor mij net onder een voldoende.
Pinjataaa!
Heb me heel erg vermaakt met deze film! Vond hem echt leuk.
Timecop
Trailer was veelbelovend, maar na de film kwam ik tot de conclusie dat ALLE boeiende stukken in een trailertje van een paar minuten zat. Dus beter dan de trailer wordt de film niet......droevige constatering. Acteurs waren desalniettemin goed. Een 2,5.
john kruger
Inderdaad prima acteerwerk, mooie aankleding. Deed me een beetje denken aan pan's labyrinth. Aanrader: 4 sterren.
Angrod_Pallanén
Mooie film.
De film was alles wat ik niet had verwacht (natuurlijk wel in hetzelfde genre). Vond het een erg mooi verhaal, ook al was, naderhand, het land van Terabithia een nogal overdreven factor in het verhaal. Onmisbaar, maar overdreven. Acteerprestaties waren wederom prima en de wendingen waren best origineel.
Zeker geen slechte.
3.0
Spiff
Zonder over te lopen van de fantasie of de actie straalt deze prent een "echtheid" uit die ik in weinig andere films heb herkend. Potter en Narnia doen me niets, maar bij het bekijken van Terabithia waande ik me anderhalf uur lang weer een tiener.
Lady_Movie
Ik vond het een prachtige film.
ging helemaal mee met het verhaal.
Heel mooi gemaakt.
Lekker om met je familie te kijken.
Goed geacteerd door de kinderen.
een 4.5
ags50
Prachtige film uit de Disney-stal, dus mag je jeugdigen met dieren verwachten. Jess en Leslie blijken meer gemeen te hebben dan alleen goed te kunnen hardlopen, waardoor ze na aanvankelijke aarzeling vriendschap sluiten. Tegen de pestkoppen op school verweren ze zich door een fantasiewereld te creëren: Terabithia. Kan me niet herinneren dat ik in een Disney-film zo'n emotioneel geladen, treurige draai heb gezien maar hier prachtig verwerkt.
Overigens: de poster bij deze film slaat nergens op want het beeld komt niet voor. Dan is het front van de widescreen-DVD beter.
MLO
De film bevat een wending welke on-disney genoemd kan worden. De kijkers welke echt "in het verhaal" zitten, worden hierdoor emotioneel geraakt.
Verder bevat de film behoorlijk wat symboliek. Ook de titel van de film kan op meerdere manieren worden opgevat.
Degenen die een gewone avonturen/fantasy-film verwachten zullen wellicht teleurgesteld worden. Personen die zonder enige verwachting de film gaan bekijken en echt volgen zullen, vooral na afloop, moeten bekennen dat er meer in zit dan je op het eerste gezicht zou denken. Niet voor niets is hij geschikt bevonden voor 12 jaar en ouder - kleinere kinderen zullen waarschijnlijk moeite hebben om het verhaal te volgen en om de diepere betekenis te begrijpen van sommige scenes.
Ook ik was plezierig verrast door het niveau van de film.
Oor Tje
Was wel leuk maar ben niet echt onder de indruk. Val niet in herhaling door een aantal hiervoor genoemde kritieken te plaatsen.
2,5
Ge0force
Heerlijke film, met een knappe diepgang in de personages wat je niet vaak tegenkomt in een familiefilm. Ik heb er van begin tot eind van genoten, en het slot is echt enorm aangrijpend! Enige minpunt vond ik de overdreven "liefde op het eerste gezicht" look van Leslie. Vast en zeker een topper! 4*
soete
Normaal gesproken ben ik niet zo dol op familiefilms, maar deze was cker één van de betere die ik gezien heb. Goede acteerprestaties van de kinderen, vooral van Leslie Burke.
Onverwachte emotionele slot. Dikke 3.5*
beamerman
Ik was enthousiast door de positieve reviews hier, bleek echter een grote teleurstelling te zijn. Dit soort fantasy is te ver van mijn bed. Wel erg indrukwekkende special effects, daarom 2*
MASTERS
Tja van iemand die zichzelf Timecop noemt, verwijzend naar Jean Claude, kan een ietwat nadelige resencie alleen maar betekenen dat de film dus juist wél goed is.
Thnx m8! Figuren zoals jij heb ik tenminste wat aan bij de vraag of ik een film uberhaupt ga kijken. . .
Mescaline
Beter dan verwacht komt langzaam opgang maar weet een duidelijke en droevige boodschap over te brengen zeer goed geacteerd en mooie special effects.
4.sterren.
die hard
Prachtige film voor het hele gezin. Je moet de film weliswaar goed blijven volgen, maar je wordt daarom wel beloond met mooie beelden.\\
smorazal
De fantasiewereld van kinderen, zolang deze nog niet bedorven wordt door volwassenheid.
Als deze fantasiewereld, ondanks dood en armoede overeind blijft heb je een volwassen film.
Deze film is zeker de moeite waard om te bekijken.
Flashbot
Ik vond de film een beetje tegenvallen. (de enigste blijkbaar
Maar waarom?
Omdat ik er teveel van verwacht had denk ik, voor kinderen
is dit vast en zeker een geweldige film. Maar ik als een
wat ouder kind (23) had toch wat vervelings trekjes.
Toch een 3 voor de beelden, die naar mijn idee toch wel wat beter gekonden hadden.
dulcinea
Ik had me iets heel anders voorgesteld bij de film, meer fantasie zoals The chronicles of Narnia, die dramatische turn op het einde had ik echt niet verwacht en viel me eerst toch tegen, de manier waarop ze het meisje lieten sterven en dan ook nooit meer lieten zien, zoals iemand anders al zei in de fantasiewereld hadden we haar gewoon ook moeten zien, dat viel voor mij tegen en paste niet in het kader van de film die we tot dan toe gezien hadden eens ik me daar kon overzetten zag ik toch nog altijd een goeie film die nog beter had kunnen zijn
3* dus
Ronnievb
Hele degelijke familiefilm met een uitstekende Josh Hutcherson, die we al kenden van het lieve Little Manhattan. De film laat zich redelijk raden, toont uiteindelijk weinig vernieuwendheden maar kan toch heel goed boeien, wat voornamelijk komt omdat de kinderen erg goed samengaan op het scherm. Wie een volgend zoetsappig amerikaans drama over de kracht van inbeeldingsvermogen kan verdragen, zal zich zeker vermaken met deze film.
jobo22
Was een redelijk tot goed te noemen film en zeker voor mensen met enige fantasy erg de moete waard om te zien. Verwacht geen spectal alla de Lord of the Rings, maar dat moge duidelijk zijn....

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007

De Grønne Slagtere
Komedie / Drama, 2003
broer of zus relatievriendschappestenbuurmanschooldrawinggebaseerd op een kinderboekschool busimaginationcreekclubhouse reality vs fantasyoutsiderfantasy worldoverflowing with imagination