Genre: Familie / Avontuur
Geregisseerd door: Gabor Csupo
Met onder meer: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb en Lauren Clinton
Releasedatum: 26 april 2007
Plot Bridge to Terabithia
"Close your eyes, but keep your mind wide open."
Jesse Aaron is de snelste jongen van zijn klas. Wanneer er een nieuw meisje, genaamd Leslie Burke, bij hem in de buurt komt wonen besluit hij om vrienden met haar te worden. De familie van haar is een beetje vreemd maar door Leslie leert Jesse allemaal nieuwe dingen over zichzelf en ziet hij dingen die hij voorheen niet zag.
Jess Aarons
Bill Burke
Judy Burke
Joyce Aarons
Phoenix
Deze regisseur is volgens mij ook gedeeltelijk verantwoordelijk voor al die nickelodeon-cartoons als Rugrats, Rocket Power etc.
FixX
ziet er goed uit de film heeft wat weg van Narnia
maar vond dit er toch iets beter uitzien
Rianneke_Dan
Ziet er zeker leuk uit, en ook echt weer een fantasyfilm die ik wil zien!
nokkie335
lijk me z'n leuke film. maar waarschijnlijk lijkt het veel op narnia
Tayama
Narnia? Het verhaal over Terabithia bestaat volgens mij al wat langer. Ik weet dat ik deze vroeger op VHS gezien heb, en volgens mij zelfs een groot oud kinderboek van had.
Leuke verfilming van de oude film uit '85. Vond het een leuke film; vooral het feit dat het hele fantasie gebeuren zich eigenlijk maar vooral op de achtergrond afspeelde. Nam nergens de overhand, en was eigenlijk heel subtiel gebracht ind e gehele film. Leuk om ook dat nog eens te mogen meemaken. Dit maakte het voor mij als een echt sprookje, een echt wereldje. Een eigen gecreerde wereld, die alleen voor jou bestaat. Heel leuk.
titia
Narnia? Het verhaal over Terabithia bestaat volgens mij al wat langer.
Heb 'm even opgezocht, het boek van narnia is in 1950 gepubliceerd, terabithia in 1977. Narnia is dus ouder!
Tayama
Ok, was ook een wilde gok hoor. Ik weet alleen dat ik vroeger altijd een groot oud [kinder]boek had met mooie illustraties en dit verhaal.
In ieder geval lijkt de film nergens op Narnia, om terug te komen op die vergelijking.
Angrod_Pallanén
Narnia was een prima film, en als je die filmmuziek gebruikt in een trailer van dezelfde twee maatschappijen dan wordt de link wel gelegd. Maar de trailer van Narnia is in mijn ogen de beste trailer ooit gemaakt, en daar kan 'Bridge To Terabithia' (tuurlijk, als je een meisje vraagt om een naam dan roept ze meteen dat) niet tegen opboksen. Lijkt me een wanhopige greep om een sprookjeswereld te creeëren die gebrek heeft aan orginaliteit of magie.
Spartaan
Potverdikkeme wat een bombastische sprookjesachtige trailer!
Ganjaman
ik ga hem nu kijken lijkt me een te gekke film hou van sprookjes etcc
ik oordeel nog niet maar de trailer was veel belovend
UrbanDjampa
Wilde deze film alleen voor Zoe Deschanel kijken ondanks de niet bijstere grote rol, maar de film heeft me toch echt kunnen verrassen..
Ik vond de mix van realiteit naar fantasie heel leuk naar voren gebracht.
Een sprong in het diepe die voor mij goed heeft uitgepakt.
yvonne_70
heb de voorstukjes in de bioskoop gezien, maar lijkt me een erg goede film,gan dan ook zeker kijken
doboy
ik moet eerlijk toegeven na het zien van de trailer had ik geen hoge verwachtingen van deze film. ik vewachte weer zo'n standaard sprookjes verhaal vol special effects. nou niets is minder waar. therbithia is een ver boven mijn verwachtingen goede film. het sprookjes gedeelte speelt zich inderdaad meer op de achtergrond af, en de film zit niet de hele tijd vol met special effects. de specieal effects die er zijn helpen alleen het verhaal beter te vertellen. kortom een zeer goede kinderfilm met een goed thema.
p.s. zakdoekjes bijhouden bij deze film!
cb650z
Ik zou de minimum leeftijd niet druffen neer te zetten, lief verhaal, maar geen film voor een verjaarspartijtje, of je moeten alle kinderen jankend snel naar huis willen hebben. Ik vond het zelf dus een heel triest verhaal.
jacksc
Trailer hier te bekijken. Ik moet zeggen, ziet er zeker niet verkeerd uit...
Trailer net gezien lijkt mij een hele mooie film
nokkie335
ik was helemaal gek van de trailer maar de film vond ik niet mooi. de film was saai. narnia was leuk maar ik verwachte veel meer een fantasie verhaal en je krijgt een school drama over een jonk dat word gepest.
nee de film is als het het mij vraagt het kijken echt niet waard
donnie darko
En Narnia was wel origineel en magisch?
Nee, ik vind dat deze trailer er veel mooier uitziet. Ik heb zelfs een beetje zin om deze te kijken.
hannes64
- 1926 berichten
Is een remake van de gelijknamige film uit 1985.
Zie hier : http://www.moviemeter.nl/film/40353
papillon 25
nou met dit wat hier boven staat gaa ik mee de trailer ziet er zeer zker niet verkeerd uit.
wingman8888
Heb de film vanavond gezien op DVD en ik moet zeggen voor diegene die hem nog niet gezien hebben een erg mooie film goed verhaal en goede special effects mooi hoor een dikke 9 van mij fan weer
hannes64
- 1926 berichten
Groot gelijk, ik heb em ook gezien en moet dit even kwijt....deze is puur top.
Zie em in 1 ruk uit en je hebt me daar een film.
Er zit ook een zèèr treurig moment in....degenen die em gezien hebben weten wat ik bedoel.
1 van de beteren uit de disneykoker...een leuk , lief verhaal over vriendschap en wat er allemaal omheen afspeelt.
Niet vergelijken met NARNIA, want die is stukken anders.
Let vooral ook op `t frisse talent AnnaSophia Robb als Leslie.
Een feelgood van jewelste, daarom krijgt deze van mij
een dikke 4.5.
`Just close your eyes and keep your mind wide open`.

Le Château de Ma Mère

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007

De Grønne Slagtere
Komedie / Drama, 2003
broer of zus relatievriendschappestenbuurmanschooldrawinggebaseerd op een kinderboekschool busimaginationcreekclubhouse reality vs fantasyoutsiderfantasy worldoverflowing with imagination