• 9.377.328 stemmen

Bridge to Terabithia (2007)

Familie / Avontuur | 95 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Alternatieve titel: Brug naar Terabithia

Geregisseerd door: Gabor Csupo

Met onder meer: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb en Lauren Clinton

Releasedatum: 26 april 2007

Plot Bridge to Terabithia

"Close your eyes, but keep your mind wide open."

Jesse Aaron is de snelste jongen van zijn klas. Wanneer er een nieuw meisje, genaamd Leslie Burke, bij hem in de buurt komt wonen besluit hij om vrienden met haar te worden. De familie van haar is een beetje vreemd maar door Leslie leert Jesse allemaal nieuwe dingen over zichzelf en ziet hij dingen die hij voorheen niet zag.

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

heb film nu 2x gezien

van 3* naar 4*

avatar van thesjuhh

thesjuhh

ik vond de film iets te simpel maar verder erg leuk om lekker in je eentjuh te kijken

avatar van j0zman

j0zman

Heb niets te klagen over film. Ik had ook eerder een soort Narnia verwacht. Ondanks dat ik het niet echt fantasy was, vond ik het toch een leuke film om naar te kijken. De boodschap achter de film (je fantasie iets iets unieks en iets moois) is toch mooi overgebracht.

avatar van Leviathan

Leviathan

Ik ging de film kijken uit verveling had er niet veel van verwacht, maar toch zat er uiteindelijk wel een goed verhaal in.
Dat Leslie opeens dood ging kwam wel onverwachts, en maakte de film wel weer goed en niet een kinderfilm.

avatar van FixX

FixX

ik ga met j0zman mee en daar voeg ik aan toe ( ik ken het verhaal niet ook niet van 1985 ) ik had er een echte fantasyfilm van verwacht net als narnia

narnia door een deur en dit door een bos

zeer verrassend dat het dus niet zo was een 3,5

paramount

Leuke kinderfilm. 3*.

avatar van MrNiceGuy90

MrNiceGuy90

Mooie kinderfilm, zeer goed geacteerd en mooie omgeving en alles klopt gewoon zoals het hoort.

Heb me niet verveeld tijdens de film,

avatar van dikkenek

dikkenek

Hele leuke film...zet je tot nadenken. Aanrader!

avatar van Rascal

Rascal

Jah.. zo ongeveer fantaseerde je als klein kind ongeveer (ik dan). Mooi uitgewerkt.

avatar van Vinco

Vinco

Slechte film,verhaal is te simpel en erg saai weg gezet.

1,5

avatar van sydney

sydney

Na pan's Labyrinth alweer een film waarin fantasy met realiteit verweven wordt. Waarbij de fantasy factor een verlengde is van de realiteit. Spreekt me wel aan. Film is af en toe oversentimenteel, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van theresia

theresia

aparte film. Zeker als je het nu kijkt als je "volwassen" bent. Je als kind hier helemaal in mee kon leven. Nu kan het ook maar het is toch anders. Jammer dat de verschillende fase in je leven je fantasie kunnen belemmeren.. Maar ik ben ervan overtuigd, als je dat in je jeugd hebt gehad, zal het altijd in je blijven zitten....

WIE GAAT ER MEE, NAAR HET GROTE PARK!!!!;-)

***.5

avatar van angke

angke

Vrijdag wil ik naar deze film gaan met kids die 9 á 10 jaar oud zijn. Na alle berichtjes te hebben gelezen vraag ik me af of dit al wel een leuke film is voor hun..???

avatar van Mesmerize7

Mesmerize7

door de trailer had ik grote verwachting, maar na de film bleek dat ik alle leuke stukke van de film al in de trailer had gezien. Ondanks dat een mooie film maar niet wat ik verwacht had. 3,5

avatar van Mezelf

Mezelf

daarom bekijk ik nooit de trailer

maar het lijkt me een leuke film

ga hem snel zien!

avatar van rickhul

rickhul

Een redelijke film maar niet echt bijzonder. Het einde van de film had ik niet zo verwacht dacht dat er nog wel meer stond te gebeuren.

avatar van cafe1900

cafe1900

Niks kinderfilm maar gewoon 'n mooie film voor iedereen. Misschien gaan onze verwende kinderen eens wat meer nadenken na het zien van deze film.

avatar van kok-lowie

kok-lowie

na het zien van de trailer had ik een erg leuke film verwacht met veel fantasie en spannind, dit viel mij zwaar tegen. Vond het vooral heel raar dat dat meisje dood ging, en dat het daarna zo goed als afgelopen was. Vond het een tegenvaller.

avatar van alex67

alex67

gewoon een leuke familie film vooral voor kids die zich hiermee in kunnen leven : spanning, droevigheid, avontuur en natuurlijk de fantasie waarom het om gaat in dit verhaal. hele leuke film echt de moeite waard

avatar van d3m0n

d3m0n

Tegenvallend! ...Jammer, want het had zo mooi kunnen zijn. Terabithia blijft op deze manier uit ons bereik. We kunnen alleen maar gissen naar deze wereld en haar goede en kwade wezens.

Het overlijden van Leslie en haar vervolgens niet meer tegen komen in Terabithia is gewoon raar. Aangezien Terabithia een fantasie-wereld is, lijkt mij het tot leven laten komen van Leslie, geen probleem. Ook de financiële problemen van Jesse's familie wordt niet opgelost, terwijl een kinderboek over Terabithia met Jesse's illustraties daar een mogelijk een sober happy-end aan hadden kunnen geven. Hierom is ook het einde gewoon erg... saai. Ze is dood, zusje mag de brug over en klaar... eind goed, al goed en iedereen was blij en gelukkig, alsof Leslie's dood eigenlijk geen betekenis had voor Jesse.

Ik geef deze film 2,5 *

avatar van leon1970

leon1970

Mooie en ontroerende familie film.

Met prachtige beelden en mooie film muziek.

Ik heb er van genoten.

waardering: ***1/2

avatar van wimruys

wimruys

Verrassende, leuke film. Het zal vooral jongeren van 9 tot 13 jaar aanspreken. Volwassenen met nog wat de jeugdige fantasie kunnen deze film ook wel best verteren.

Laat je gewoon ff wegglijden in de speelse wereld, met een traan en een lach...

3,5 *

avatar van MrEd

MrEd

Mierezoet en een echte tranen trekker. Verhaal is af en toe wat aan de magere kant.d3m0n gaf al een aantal min puntjes aan waar ik het ook mee eens ben. Had meer ingezeten.

avatar van Judiith^

Judiith^

Ik heb gezien dat dit een remake is van Bridge to Terabithia in 1985?

Dat wist ik niet, maar blijkbaar weinig mensen want er is 0 x op die film gestemd. Ik vond dit een hele mooie film. Best zielig op sommige momenten.

avatar van Johanerwin

Johanerwin

ik vond het een erg goede film, maar wel een beetje zielig.

mooi gemaakt met die reuze trol

ik vind het een 4 waard

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik ben getraumatiseerd door deze film ...waarom moest dit nou??

avatar van Theatertje

Theatertje

3.5 sterren. Waarom? Omdat ik het een prachtige film vond! Niet alleen kinderen zijn iets met deze (kinder)film, maar ook volwassenen. Zo zijn de filosoferende wijsheidslessen die je kunt opmaken uit de film zeer diepgaand en ingewikkeld om uit te leggen aan een peuter. Toch slaagt deze film daarin en weet het het onderbewustzijn van het kind te raken. Ik ben echt in de wolken van deze prent, hopelijk komt er vroeg of laat eens een tekenfilm van in de bios, omdat het dan pas écht tot de verbeelding zou spreken.