Genre: Familie / Avontuur
Geregisseerd door: Gabor Csupo
Met onder meer: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb en Lauren Clinton
Releasedatum: 26 april 2007
Plot Bridge to Terabithia
"Close your eyes, but keep your mind wide open."
Jesse Aaron is de snelste jongen van zijn klas. Wanneer er een nieuw meisje, genaamd Leslie Burke, bij hem in de buurt komt wonen besluit hij om vrienden met haar te worden. De familie van haar is een beetje vreemd maar door Leslie leert Jesse allemaal nieuwe dingen over zichzelf en ziet hij dingen die hij voorheen niet zag.
Jess Aarons
Bill Burke
Judy Burke
Joyce Aarons
Baggerman
Mwa, vind je kritiekpunten niet onoverkomelijk hoor...
De kinderen zijn zeker niet lelijk maar het zijn wel buitenbeentjes en het meisje was nieuw op school en nieuwe kinderen moeten zich vaak toch eerst bewijzen.
Ook dat het meisje sneller is met rennen of dat die kinderen zich laten pesten door dat oudere meisjes is toch niet zo raar dat het niet zou kunnen gebeuren.
Waarom is de jongen een buitenbeentje? Het werd mij niet duidelijk. En waarom hij zich door dat meisje laat pesten? Hij laat zich in de film thuis ook niet de kaas van het brood eten door zijn oudere zusters! Wellicht zou zijn crush op de muzieklerares een reden kunnen zijn, maar dat zag ik niet in de film terug!
Wat betreft het meisje zou ik (met enige zakken zout) nog in je redenatie kunnen meegaan. En hoewel ik niet beweer een DDR-selectiecoach te zijn met een oog voor hoe kinderen met talent voor sprinten eruit zouden moeten zien, durf ik toch wel te beweren dat dìt meisje (op die leeftijd!) alleen in een sprookje sneller kan zijn dan die jongens!
Dat die ouders (en met name de vader) de jongen niet stimuleren in zijn creativiteit is best te begrijpen, zijn vader ziet liever een ander toekomst voor hem. Die ziet niet zoveel in de creatieve en fantastische hobby van z'n zoon die ziet hem liever de boerderij overnemen.
Boerderij? Hij werkte toch bij een hardware store?
Sorry, voor mij blijven deze punten wel onoverkomelijk. Ze zijn onnodig en hadden voorkomen kunnen worden door bv. een betere casting of iets meer zorg qua script....
Madecineman (moderator films)
Waarom is de jongen een buitenbeentje? Het werd mij niet duidelijk.
Denk omdat ze het thuis niet zo breed hebben ofzo (er was in het begin ook iets met nieuwe schoenen die hij maar niet kreeg en daarom maar de oude van zusje moest nemen?) en hij leeft toch een beetje in een eigen fantasiewereld. Maar het is ook geen extreem raar buitenbeentje volgens mij (het meisje ook niet zo) maar dat is toch ook niet echt nodig voor het verhaal. Kinderen pesten elkaar zo vaak. Vind het niet vreemd ofzo zoals het in de film wordt gebracht.
Zussen zijn een heel andere soort categorie meisjes

Volgens mij hebben meisjes op die leeftijd (jaartje 12-13) lichamelijk juist een voordeel tov jongens (ze worden toch eerder volwassen). Behalve lange benen zou ik niet weten wat dat meisje nog meer lichamelijk nodig zou hebben om die jongens eruit te sprinten.
Boerderij? Hij werkte toch bij een hardware store?
Hij werkte ook in de hardware-store om zijn boerderij te bekostigen.
finitio
Soms is het sterk als een hoofdpersoon dood gaat, maar hier is dat niet het geval. Daarom mijn lage rating, het was een redelijke film maar dat het meisje dood ging verpestte het nogal.
Niet dat alles een happy end hoeft te zijn hoor
CeeKai
Schitterde prestatie van Disney...
Mensen die deze film onderraten, moeten dan ook weten dat ze naar een disney film aan het kijken zijn. En naar mijn mening alweer een prachtige familiefilm met de typische disney-kenmerken, maar toch een onverwachte twist. Mooi opgebouwde film en prachtig moraal...
Een 4,5 in de categorie disney, een 4 in het algemeen.
EspenSGX
Schitterde prestatie van Disney...
Een 4,5 in de categorie disney, een 4 in het algemeen.
Is mij eigenlijk een beetje onduidelijk. Is dit nu een Disney film of niet? Want op de US cover staat Disney en op de NL cover is er niks van Disney te vinden.
Donkerwoud
Om de een of andere reden heeft deze film me heel erg geraakt en ben ik nog steeds de traantjes uit mijn ogen aan het wrijven. In een cynische bui zou ik zeggen dat het filmisch het onderspit delft met een heleboel andere films over het thema verbeeldingskracht, zoals bijvoorbeeld Pan's Labyrinth, Finding Neverland of Tideland. Maar toch heeft deze titel wel iets als een mooie ode aan jong zijn en de kunst om de barre werkelijkheid aan te kunnen met een rijke fantasie. Dat de CGI-effecten wat houterig zijn en het acteerwerk ook wat matig blijft, ach, dat doet even niet ter zake. Overigens alle lof aan het meisje dat dromer Leslie vertolkt; zij is een force of nature die alle aandacht naar zich toe trekt. Heel knap voor een beginnende actrice.
Deed me niet veel.
Het is inderdaad veel meer drama dan dat het een fantasy film is. Maar als drama leunt het wel erg zwaar op schoolclichés. De verliefdheid op de lerares, de pestkindjes, het klasjesgedoe. Ik kon er echt niet meer zoveel mee.
De fantasy deed mij al helemaal niks. Veel fantasie lijken de beide kinderen niet te hebben aangezien ze niet verder raken dan het aan elkaar breien van uitgekauwde sprookjeselementen. Daarbij zag het er allemaal zwaar nep uit.
Op een aantal momenten wordt de relatie tussen beide hoofdrolspelers nog wel fijn uitgewerkt, en het doodgaan van het meisje is hier een duidelijke meerwaarde, maar de duidelijke kinderverpakking waar het in verstopt zit maakt dat ik er weinig tot niks mee kon verder.
Ik zag laatst een trailer van Spiderwick, op fantasy gebied leek die film mij veel meer te bieden.
koetje boe
ik vind het een prachtige film,,,ik heb hem nu al 4 keer gezien,,en je emoties blijven...
je ziet ook,,,dat ze steeds hun "vijanden" verslaan....en,,toen ze 1 geholpen hadden het ook een vijand minder was...
kimberlyVD
Aangename, originele film. Heel de tijd bleef ik geboeid kijken. Op sommige momenten ook emotioneel. Verrassende wendingen maken van de film een genot om naar te kijken. 4****
notorious_kim
Oh my God, deze film heeft me ontzettend geraakt. Ik ben net klaar met hem te bekijken, en ik ben totaal overwelmd.
Ik had deze een maand geleden voor een prijsje op de kop kunnen tikken, ik vond het zo raar dat deze al goedkoop (onder de 10 euro!) in de winkel verscheen. Omdat ik nog vele andere had/heb liggen om te bekijken was hij wat in de stapel geraakt die ik nu stuk voor stuk afwerkt. Ik had vandaag zin in wat fantasy en koos ik er vandaag deze film uit. Niet verkeerd gekozen!
Het verhaal begint goed met een voorstelling van de personages. Het blijft verder goed opbouwen zodat je interesse gewekt blijft. Er zitten enkele hele goede wendingen in het verhaal en het geheel is zeer origineel. Het was de eerste keer dat ik deze acteurs zag spelen, en ze zaten heel erg in hun rol, ze zorgden me dat ik mee was in hun gedachtengang.
Het is zo een ontroerend verhaal waar ik letterlijk tuiten bij geweend heb! Het is samen met 'Narnia: Prince Caspian' (die ik gisteren zag) één van de eerste films die mij echt kunnen nemen na Lord Of The Rings. En waarvan ik zeg dat ik wellicht nog honderden keren naar deze film ga kunnen kijken!
De film katapulteerde me terug naar mijn eigen kindertijd, toen ik ook een levende fantasie had, en trollen, heksen, ... zag. Het deed me terugverlangen naar die tijd. Hij heeft mij geen minuut verveeld en ik kan echt geen punt van kritiek vinden. Een dikke 5 sterren film!
tommykonijn
Leuke film, maar de film heeft ook nadelen. Dat het meisje dood gaat slaat nergens op, totaal ongepast in een film als deze. Verder vind ik het ook een beetje slecht dat alles ingebeeld is. Het zou veel beter zijn geweest (vind ik) als alles echt was, als daar echt een land lag, op dat gebied vind ik Narnia beter. Ook vind ik het raar dat de kinderen niks terugdoen ze laten zich gewoon weg pesten en dan met zo'n goedkoop smoesje ''anders wordt je van school ge gestuurd'' gelukkig was niet de hele film heel slecht, acteerprestaties waren wel aardig en vermakelijk was ie wel, en er zaten erg goede stukken tussen, de muziek was ook wel aardig op dat gebied.
schimmel
Ik vond het een erge leuke film om te zien. Alleen jammer dat ze het fantaseerde. Het zou leuker zijn als de monsters er echt waren.
De film gaf wel een twist toen ''het'' meisje overleden was.
Het werd op dat moment meer een drama film in plaats van fantasy.
Maar al met al toch een dikke 4.0/5.0
Frankeermachine
De film gaat over twee buitenbeentjes die vriendschap sluiten. Al hun negatieve ervaringen op school en thuis vergeten ze door hun eigen wereld te fantaseren.
Ik wist voor het kijken niet precies waarover de film zou gaan en verwachtte een fantasyfilm. In het begin van de film lijkt het ook die kant op te gaan, maar komt nooit echt uit te voeten.
Dan komt opeens de wending in het verhaal, die jammer genoeg door 'Schimmel' al wordt verklapt. Ik zag het niet aankomen en was er totaal overdonderd door. Ik moest mijn verwachting van een matige fantasyfilm bijschaven naar een degelijke dramafilm. Een degelijke film, omdat een familiefilm naar mijn mening nooit een topdrama kan zijn.
Het verhaal doet me trouwens aan een jeugdboek, die over een jongen gaat die gepest wordt op school en een eigen wereld fantaseert op een eiland. Deze film valt ook te vergelijken met de film neverwas.
Verwacht van de film geen Narnia, want dat valt niet te vergelijken.
Sjaako
Ik begrijp niet dat men het hier steeds over een fantasy-film heeft. Dat is het gewoon niet.
Het feit dat er zo nu en dan wat "kinderfantasie" in beeld komt, maakt het nog geen fantasy. Behalve als je hier echt in meegaat. Maar IMHO is het de bedoeling van de film om de fantasie die de kids hun stukje geluk in hun nare wereld geeft in beeld te brengen, niet een fantasie wereld die "echt" aan de overkant van de rivier ligt.
In die context vind ik het een mooi drama, wat vooral door Leslie mooi geacteerd wordt. Deze dame gaan we meer zien in films. Jessie vond ik een beetje vlak acteren en Pa was wel weer een topper. Ik heb wel het gevoel dat er meer in gezeten had, maar overheersen blijft het idee dat met met de (andere dan hierboven) filmposter en media aandacht de nadruk teveel op fantasy ligt, en op het succes hiervan lijkt te willen meeliften.
Al met al een mooi drama over kids en hun sores. 3*
cel
echt een prachtige film,
eindelijk weer eens een goede jeugdfilm om gewoon bij te janken.
een dikke *5
_Ej
Gisteren deze film gekeken met 4 'volwassenen', na 10 minuten begonnen er 2 te gapen, na 25 minuten moest ie uit, Toch hebben we de film tot het einde de kans gegeven. Wellicht dat het voor een kind een onderhoudende film is, wij vielen bijna letterlijk in slaap. Saai, geen spanning, erg jammer.
Mezelf
Nou vond hem wel wat tegen vallen..
Tuurlijk is het een mooi verhaal maar ja, vond het niet helemaal ofzo..
En dan helemaal op het eind, ziet er fantastisch uit enzo MAAR DAT MOESTEN ZE VEEL EERDER IN DE FILM LATEN VOOR KOMEN!!!
En de voorkant van de DVD hoes ziet er zo veel belovend uit maar dat maakt het helaas niet waar..
Heb hem wel gewoon lekker uitgekeken en zelfs een traantje weggepinkt.
Vond die actie trouwens wel zwaar ongepast in deze film.. (je weet wel, met dat meisje die.........) Toen dat gebeurde vond ik de film eigenlijk niet meer zo leuk maar goed..
Ik geef hem toch echt wel 3 sterren, misschien gaat die nog omhoog; wie weet
bennied2005
Ik heb zelden een film gezien waar ik met zo'n rotgevoel achterbleef. Het einde verpestte de hele film voor me. Geen traantje wegpinken, nee, ik was gewoon geërgerd.
Bitking
Voortaan kijk ik alleen nog maar naar bekende goede films. Wel leuke effecten, maar deze film vond ik echt niets aan. Ik had veel meer verwacht door de hoge film rating. Ik zou hem een totale scrore gegeven hebben van 2,5. Dus ik geef aan deze een 1. Dit als reden om de totale score zo snel mogelijk te laten dalen, want dit is een beetje bedriegelijke rating.
Het raarste aan de film is, dat het meisje in deze film al alles wist over trollen... ze schrokken niet eens dat trollen echt bestond. Ze waren alleen in paniek en zochten al meteen een zwakke plek van de trol. In één keer was de trol al verslagen. En dit is nog maar één voorbeeld van de film. Mensen die hem bekeken hebben zullen wel weten hoe ik bedoel.
Ik had liever gewild dat de 2 kinderen uitzochten waar de wezens vandaan kwamen en waarom de wezens hun aanvielen. Het verhaal zou dan veel krachtiger zijn geweest.
eefke123
niet te vergelijken met een topper als narnia
maar ik vond het toch een prachtig film!!
funland
bij het genre staat; Familie / Avontuur maar wat er eigenlijk zou moeten staan is: Drama
Ik had gehoopt op een avonturenfilm zoals ze dat in de trailer hadden getoond.. Maar in de film zelf was er alles te samen maar 10 minuutjes dat ze in hun eigen fantasie zaten.. Daardoor was ik erg teleurgesteld.. Het einde van de film als Leslie dood gaat is best emotioneel .. Maar een family en avontuur vind ik het niet echt. Verder een leuke film.. Maar omdat ik was geschrokken door het weinige avontuur dat ik had verwacht geef ik het een 2,5
dijkieR
eerlijk gezegd kan ik me niet voor stellen dat deze film door die bizare plotwending geschikt is voor alle leeftijden.als het mij(27)al zon rot gevoel geeft wat moet dat dan wel niet met iemand van een jaar of 9-10 doen.ik weet dat de dood op wat voor een leeftijd dan ook bij het leven hoort,maar moet zon jong kijkertje dan op zon manier met de neus op de feiten worden gedrukt.beetje raar eerlijk gezegd.ik weet ook niet zo goed wat ik daar nou van moet denken.want laten we eerlijk zijn voor de rest is het toch grotendeels een kinder film.
mathias265
ik vond het een geweldige film, alleen het einde is wel heel triestig, ik vind het spijtig dat het zo een einde moest zijn, maar toch geef ik hem een 5* !!
Awake78
Schitterende film, uitstekend camera-werk en regie. Mooie plaatjes en de CGI zat mooi in elkaar. Alleen het scenario was wat aan de magere kant, maar dat vond ik eigenlijk niet eens erg. De sfeer en emoties maakten een hoop, zo niet alles, goed.
Wel jammer dat Leslie zo plotseling doodgaat, en dat ze daarna in geen enkele scene meer terugkomt. Zij was voor mij toch een beetje de ster van de film.
Ook de acteerprestaties, zeker van de kids waren uitmuntend. Een aanrader.
blythefangirl
Mooie film!
Ik vind wel dat de ''plotselinge wending'' in deze film te vroeg kwam en er te weinig is laten zien van Terabithia zelf, voor mijn gevoel klopte het gewoon niet..
Het ging uiteindelijk toch meer om de band tussen de jongen en het meisje dan om de magische wereld, jammer.
Ik moest wel moeite doen om geen tranen te krijgen.
* 4 sterren van mij
horsefilmfan
Wat een geweldige film!De natuur is prachtig,en je kan je goed inleven in deze film.Ik vond het ook wel jammer dat Terabithia een beetje verborgen bleef.
Dat Leslie dood ging wist ik al,mijn vriendin had hem al gezien,maar zij vertelde:'ja aan het eind van de film gaan ze weer terug naar de echte wereld met het touw en dan valt zij!'Ik rekende er dus volledig op dat het aan het eind van de film zou gebeuren.Daarna speelt zich een heel drama af en eerlijk,ik heb geprobeerd het droog te houden(wat dus niet lukte.)Het zieligste stuk vond ik wel,dat hij door Terabithia rende,omdat de zwarte meester hem achtervolgde,en dat het toen zijn vader was,en niet de ;zwarte meester'.En dat hij toen vroeg:'Is she going to hell?'
Verschrikkelijk zielig,maar wel een prachtige film!4,5 ster.geen 5,0 omdat er helaas niet veel van terabithia zelf te zien was.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Stardust
Avontuur / Fantasy, 2007

De Grønne Slagtere
Komedie / Drama, 2003
broer of zus relatievriendschappestenbuurmanschooldrawinggebaseerd op een kinderboekschool busimaginationcreekclubhouse reality vs fantasyoutsiderfantasy worldoverflowing with imagination