• 9.378.931 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly en Djimon Hounsou

Gesproken taal: Afrikaans en Engels

Releasedatum: 25 januari 2007

Plot Blood Diamond

"It will cost you everything."

In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.

Solomon Vandy

Captain Poison

Benjamin Kapanay

avatar van danny4826

danny4826

ik ga hem een dezen dagen kijken. ben benieuwd:)

avatar van Hans P

Hans P

Deze film heeft alles wat een topfilm nodig heeft. Spanning, heftigheid, realisme, romantiek, prachtige beelden, acteurs in topvorm, mooie vrouw, ontroering, actie en hij treft me vol in het hart.

avatar van starbright boy

Oei, wat viel dit enorm tegen zeg.

Een vrij beroerd, zeer ongeloofwaardig plakkerig en tegen het einde nogal naar sentimenteel avonturenverhaal tegen een vaak fel realistische, soms indrukwekkende, bikkelharde achtergrond. Het bijt elkaar nogal. En het geeft me soms een viezige smaak. Zeker het compleet ontsporende einde.

Aan de andere kant denk ik ergens wel dat dit een oprechte aanklacht wil zijn. Ik geloof best in de goede bedoelingen. En de vaart zat er bovendien goed in. DiCaprio was vrij overtuigend, maar zijn karakterontwikkeling in het script heel wat minder.

Kleine 2.0*

avatar van kaz

kaz

Echt een indrukwekkende film. Heb deze in de bioscoop gezien, en het was het geld meer dan waard! Binnenkort nog een keer kijken op dvd denk ik.

avatar van Ruben. K.

Ruben. K.

Het is goed dat zo'n film je op de keiharde feiten drukt.

Na het kijken van de film kijk ik met heel andere ogen naar mooie ringen of kettingen versierd met diamanten.

Maar goed over de film ben ik tamelijk tevreden, het eind was echter vreselijk ongeloofwaardig en melodramatisch.

Kortom, een jammerlijk einde voor een overall goede film....zonde want het einde van een film blijft hangen.

avatar van black_shadow

black_shadow

Prachtige film Leonardo Di Caprio acteert steeds beter bij elke film die hij maakt, net als The Departed is dit ook een toppertje.

avatar van Betamax

Betamax

Prima film.

Realistisch en een spannend verhaal.

Leonardo speelt erg goed.

Topfilm

avatar van héloïse

héloïse

The One Ring schreef:

De film slaagt niet als entertainment en ook niet als film met boodschap. Ik kan me ook moeilijk voorstellen dat mensen die deze film kijken nog nooit van deze problemen in Afrika gehoort hebben. Zwick verteld niets nieuws hier.

Je zegt dat je je moeilijk kunt voorstellen dat mensen die deze film kijken nog nooit van deze problemen in Afrika hebben gehoord.. maar ik denk dat je je daar sterk in vergist. Mensen zijn geneigd zich volledig af te sluiten voor al het leed in de wereld. Ze zullen er inderdaad wel van gehoord hebben, maar of ze er ook ooit bij stil gestaan hebben?

En ik denk dat Zwick dat probeerde te bereiken met deze film. Het is misschien niet het sterkste verhaal en er gebeurt te veel en soms is het onrealistisch.. maar iedereen die kijkt ziet ook 'het decor' van de film; Sierra Leone. En beseft zich hoe gruwelijk het daar was. En dát is toch supergoed? De film creeert awareness, en dat is wat ik belangrijk vindt.

En dat de film qua entertainment niet zo goed scoort.. tja, hoe verklaar je de hoge scores op IMDB en Moviemeter? Ik denk dat ie wel degelijk goed scoort onder het grote publiek, de minder kristische filmkijker.

avatar van fritsje

fritsje

Goed,goed,goed ga zien die film. die gast van diCaprio is ineens een topacteur geworden.

avatar van Rua

Rua

fritsje schreef:

Dat was 'ie altijd al...

avatar van gotti

Niet onaardig, wel een beetje traag hier en daar. DiCaprio is, als vanouds goed; Hounsou echter minder. Beetje zeurderig einde ook. Maar ach, dit was een hele verademing ten opzichte van Zwick's vorige...

avatar van gentenaar

gentenaar

Heel spannende en meeslepende film. Schitterende acteerprestatie van Di Caprio

prachtige scene, goed verhaal. Beste film van dit jaar voor zover volgens mij

dikke 5

avatar van Ge0force

Ge0force

Ben erg onder de indruk van deze film. Je weet dat zulke dingen gebeuren in Africa, maar als je zo met de neus op de feiten gedrukt wordt dan doet je dat toch wat. Erg aangrijpende film die op alle gebied prima in elkaar zit. 4*

avatar van DragQueen

DragQueen

Een klasse film, wat een goed licht werpt op de situatie's zoals die in afrika vaker zijn. prima acteerwerk van dicaprio en hounsou. verder bevat de film een vermakelijke portie actie, en een prima verhaal dat een goedel spanning bevat. de film heeft mij meegesleurd, en vermaakt tot op het eind. een goede onderhoudende actie/avonturen film, met een scheut realisme erin verwerkt. 4 sterren.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

starbright boy schreef:

Oei, wat viel dit enorm tegen zeg.

Kleine 2.0*

Ik ben het helemaal met je eens. Een "viezige smaak" is goed verwoord.

avatar van Lotte-21

Lotte-21

Dit is een film waarin avontuur, actie, spanning en romantiek in zit verwerkt. Het is ook een film waarin we een stukje duidelijkheid krijgen hoe de wereld werkt. Wij westerse wereld, weten wel deels hoe het werkt, maar doordat we zo verwend zijn, vergeten we in wat voor werelden andere leven.

Voor veel mensen geldt film kijken als een ontspanning. ik vind het geweldig van meneer Zwick, dat hij er een boodschap in een film heeft verwerkt. Ontspannig en boodschap (zie je in deze film) werkt goed samen. Men zouden meer van dit soort films moeten maken, misschien wekt het bij mensen wel op tot actie ondernemen.

Deze film is goed te volgen, mooie beelden, prachtige muziek, goed geacteerd. Ik ga hem zeker kopen en ik raad de film "Blood diamond" u oprecht aan!

avatar van snootz

snootz

Zelden heb ik zo'n goede film gezien. Met daarbij ook de realiteit om over na te denken. Deze fim moet je gezien hebben !!!

avatar van garlic senior

garlic senior

deze film vind ik redelijk goed, de acteerprestaties zijn prima met name Leonardo di Caprio doet het goed, maar ik had bij de film meer het gevoel naar een actiefilm te kijken dan naar een meeslepend drama, best jammer eigenlijk want de film had daardoor nog een stuk mooier kunnen zijn.

avatar van AFX

AFX

Ik vond het maar een povere bedoening. Allemaal nogal erg hollywood-clicheachtig en des te ongeloofwaardiger

avatar van fritsje

fritsje

Dat was 'ie altijd al... [/quote] ja ja was el goed bij de titanic zeker,ooo en zo een lekker kontje joehoe.

avatar van Razorcut

Razorcut

Voor mij persoonlijk zeer geslaagde film die vele malen aangrijpt, ontroert, schockeert, vragen oproept. Ik vind de moeilijke thematiek ook goed aangepakt, en zeker niet te melig (behalve dan de laatste minuut bij het aplaus voor Solomon). Ik vond het een zéér groot pluspunt dat zowel Leonardo als Jennifer géén uitgesproken goede rollen hebben, het maakt het realisme alleen sterker en duidt erop dat de wereld niet bestaat uit zwart/wit. Danny Archer (Leonardo) is gewoon een harde opportunist, zelfs op het einde blijft hij dat eigenlijk.) Jennifer Connely vertolkt dan weer een beetje het vaak typische Westerse (wat natuurlijk ook wel van deze film kan gezegd worden --> zelfkritiek?): de exploitatie van dramatische gevoelens en de moeilijke situering van een mens die probeert te helpen, maar toch meedoet aan een bepaalde beeldvorming. De film toont goed de indoctrinatie en technieken hoe kindsoldaten gemaakt en ontheemd worden. Misschien alleen de rol van de kolonel vond ik overbodig bij de film. Goede acteersprestaties, vaak schitterende landschappen, zeer aangrijpend en educatief verhaal... 4.5*

avatar van diesel64

diesel64

Mooi afgewerke film. Goede acteerprestaties van DiCaprio en vooral van Djimon Hounsou, die echt de pannen van het dak speelt. Jennifer Connelly komt helaas niet altijd even geloofwaardig over.

Ook vind ik dat de muziek niet altijd even geslaagd is, en een soundtrack van hogere kwaliteit had de film wat meer in de verf kunnen zetten.

Dit alles neemt niet weg dat de film mooi in mekaar zit, spannend is, akelig realistisch overkomt en nooit echt begint te vervelen, al wordt hij naar het einde toe misschien wat voorspelbaar bij momenten. Het is echt zo'n "in-your-face"-prent die mij in ieder geval deed beseffen wat voor geluk we hebben hier geboren te zijn.

En oh ja, ik ben o zo blij dat dé cliché vrijscène er niet in zit. Daarom een 3,5*. Dik verdiend!

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Voor een Hollywood productie is het een aardige film. Er zit een goede boodschap in, ze maken een goed statement.

De film zelf stelt wel teleur. Hier herken je weer heel erg het Hollywood in. Cliches over Afrika, veel te dramatisch, veel te veel actie, prachtige beelden van een landschap wat je niet in Sierra Leone zal tegenkomen, Jamaicaanse accenten, en dus geen Afrikaans-Engels accenten. Hierdoor net allemaal niet realistisch genoeg en net allemaal teveel van het goede. Het verhaal vind ik ook niet heel erg sterk.

avatar van Hannibal

Hannibal

Chuck Taylor schreef:

prachtige beelden van een landschap wat je niet in Sierra Leone zal tegenkomen

Hoe ziet het landschap er in Sierra Leone uit volgens jou? Nogal een vreemde opmerking over een continent met de mooiste landschappen ter wereld.

Chuck Taylor schreef:

Jamaicaanse accenten, en dus geen Afrikaans-Engels accenten.

Jamaicaanse accenten ZIJN Afrikaans Engelse accenten. Drie keer raden waar de Jamaicanen oorspronkelijk vandaan komen.

avatar van joe black

joe black

was aangenaam verbaasd over een DiCaprio. Hij speelt beter hoe ouder hij wordt. 3.5*

avatar van starbright boy

Hoor ik wel vaker, terwijl ik 'm in zijn allereerste hoofdrol (This Boys Life) al goed vond, beter dan hier eigenlijk.

avatar van moviegirl

moviegirl

Dit vond ik een prachtige film, een absolute aanrader

avatar van adinda

adinda

Echt een hele mooie film!

Wat een mooie film was dit zeg! Het verhaal is waargebeurd dat ten 1ste trok me al heel erg aan en dan verhaal van vader en zoon was ook erg mooi uitgewerkt! Echt een Aanrader voor iedereen een filmliefhebber of niet dit is zeker een film die je niet mag missen! De acteerprestaties van Dicaprio waren ook weer erg sterk als de engels man in deze film. Een prachtige film, moest af en toe echt bijna huilen hoe die mensen daar aan de gang zijn en ik ben geen snelle huiler dus dat zeg al heel wat!. In iedergeval ik geef hem echt een dikke 5.0* want deze moet je gezien hebben!!!!!!!!

avatar van frank92

frank92

Een echte top film je ziet goed hoe het in die ander landen gaat en mooi acteer werk wan Leonardo Di Caprio

4.5