• 9.380.134 stemmen

Grindhouse (2007)

Horror / Actie | 191 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Quentin Tarantino, Eli Roth, Edgar Wright en Rob Zombie

Met onder meer: Kurt Russell, Rose McGowan en Freddy Rodríguez

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Grindhouse

"A double feature that'll tear you in two!"

De film bestaat uit twee delen. De eerste film, Planet Terror, is een horrorfilm van Robert Rodriguez. Dit gaat over Cherry (Rose McGowan) die de wereld van de zombies probeert te verlossen samen met de martialarts-specialist Wray (Freddy Rodríguez). Samen vermoorden ze elke zombie die hun pad kruist. De tweede film, Death Proof, is een thriller van Quentin Tarantino. Een moordende auto die bestuurd wordt door een geschifte psychopathische stuntman (Kurt Russell). Tussen de twee films in worden neptrailers gedraaid.

Stuntman Mike (segment "Death Proof")

Pam (segment "Death Proof") / Cherry (segment "Planet Terror")

Zichzelf (segment "Death Proof")

Wray (segment "Planet Terror")

Abernathy (segment "Death Proof")

Dr. Dakota Block (McGraw) (segment "Death Proof") / Dakota (segment "Planet Terror")

Butterfly (segment "Death Proof")

Block (segment "Planet Terror")

Jungle Julia (segment "Death Proof")

JT (segment "Planet Terror")

avatar van djeek2001

djeek2001

De film Grindhouse is uniek in zijn soort waarbij met name de diepere lagen van de karakters goed tot uiting komen.

De fijngevoeligheid van de personage's aangevuld met historisch besef doet de kijker denken dat alles in de huidige maatschappij model heeft gestaan voor deze film

Minpunt : te weinig orgaandonatie te zien ,wat te ouderwets aandoet.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Haha geregistreerd in 2005, nooit een post gemaakt, en dan dit

als het 2 losse films wat hebben Rob zombie Eli roth en edgar wright er dan mee te maken

Zij zijn verantwoordelijk voor de fake trailers.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Waarom staat dit 'project' eigenlijk zo op deze site, als de twee losse films er ook al opstaan?

avatar van Jeewee

Jeewee

Planet Terror is weer een typische Rodriguez-film; lekker veel bloed, lekker ongeloofwaardig, lekker vaag verhaal, maar toch lekker luchtig allemaal.

het is dus wel leuk om te zien als je van Rodriguez houdt, maar meer niet. hier en daar een beetje te veel van het goede;

Death Proof is geniaal. ook deze film gaat helemaal nergens over maar hij is leuk! een schoolvoorbeeld van een Tarantino-film.

in het eerste stuk is er bijna alleen maar dialoog. dialoog die nergens over gaat, typisch Tarantino dus. met een knallende eindscene erachteraan vind ik dit een zeer geslaagde film;

gemiddeld 4,5*

avatar van N811

N811

Het was dus niet helemaal zo geworden zoals ze wilde.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

GinolaEHV schreef:

Dit is de versie zoals hij oorspronkelijk bedoelt was, 1 groot pakket met heel veel grindhouse lol, maar het sloeg niet aan, bioscopen waren er niet blij mee en de film werd opgesplitst.

Van de 2 films werden complete los staande bioscoop films gemaakt waarbij 20 minuten aan extra beeldmateriaal toegevoegd werd. Je Grindhouse dan ook niet zien als Planet Terror en Death Proof los, je moet ze zien als compleet pakket, inclusief de fake trailers.

Ik heb Death Proof en Planet Terror allebei apart gezien, maar kan dus deze niet beoordelen.

avatar van namingway24

namingway24

Planet Terror is een geweldige zombiefilm met prachtige special effects, Death Proof is een typische Tarantino-film met eindeloze dialogen, maar ook een paar spactaculaire actiemomenten, en de fake trailers zijn stuk voor stuk pareltjes. Zelfs de paar seconden Nicolas Cage in Werewolf Women of the SS kon ik wel waarderen.

Maar de beste fake trailer was toch wel Thanksgiving van Eli Roth. Roth is een beetje een omhooggevallen blaaskaak, maar hij heeft hier een hilarische trailer afgeleverd. Geweldige oneliners, veel bloed en een geweldig gevoel voor humor.

Ze hadden misschien beter de 2 "main attractions" om kunnen wisselen, want Death Proof was iets te langzaam na de tour de force van Robert Rodriguez. Maar aan de andere kant heeft Planet Terror wel meteen je aandacht. Death Proof is een soort "cooling down" periode, en daar slaagt de film goed in. Het helpt ook dat de dames stuk voor stuk erg aantrekkelijk zijn, en zelfs Zoë Bell houdt zich goed staande tussen de "echte" actrices. En elke film waarin Rosario Dawson, oftewel de liefde van mijn leven;) speelt, wordt automatisch ietsje beter.

Ik heb via internet de Koreaanse import van Death Proof weten te bemachtigen, en dat is inderdaad de versie de je gezien moet hebben. En sinds de Blu-rays ook alleen de enkele films bevatten hoeven we niet te rekenen op een Amerikaanse, laat staan een Europese release van de complete Death Proof.Al met al zijn de films ook prima los van elkaar te bekijken, maar het totaalpakket is inderdaad wel een prachtige ervaring die we helaas niet snel meer te zien zullen krijgen.

avatar van Spetie

Grindhouse is in feite niet meer en niets minder dan de combinatie van Deathproof en Planet Terror, aangevuld met enkele geinige fake-trailers. Rodriguez verslaat Tarantino met zijn film wat mij betreft. Planet Terror is lekker bloederig, lekker overdreven en bij vlagen ook lekker vermakelijk. Deathproof is vooral een hoop dialoog, wat iets te lang duurt en wat niet altijd even interesant is. Het actiegedeelte is dan weer prima verzorgd, al is het jammer dat er maar zo weinig van aanwezig is in Deathproof. Over het geheel gezien trekken Planet tewrror en de leuke trailers Grindhouse toch naar het bovengemiddelde toe.

avatar van erwku

erwku

Nu ik Planet Terror en de bijbehoorende trailers gezien heb, heb ik een goed idee wat Tarantino en Rodrigueze wilde maken.

Grindhouse is naar mijn smaak vooral een filmliefhebbers event, voor mensen die veel 'cult' films gezien hebben. Toch is het geheel hier niet zo sterk als het zou kunnen zijn.

Jackie Brown is rijk aan karakter heeft haar redenen om er tussenuit te knijpen. Mr White is tragisch omdat hij opkomt voor diegene die hem verraad. Jules heeft oprecht het licht gezien en Bruce Willis zijn motivatie om toch de Golden watch op te halen is uit eerbied voor zijn vader.

De overdreven kitsch en verwijzingen naar oude films in Kill Bill zijn misschien soms belachelijk, maar ook hier weer is het het hart van Uma Turman en uiteindelijk ook Bill, die toch best reden had voor zijn daden, die het alles tot hogere hoogtes brengt.

Death Proof en natuurlijk Planet Terror missen dit beide. Geen van de karakters hebben iets meer te bieden dan simpele motivaties en stuntman Mike is een mysterie die ons niet weet te boeien. De ellenlange dialogen en discussie van de dames zijn niet voldoende om de mensen echt tot leven te wekken . Alleen dialogen is niet voldoende. Want zeg nou zelf; de chat talk in Pulp Fictionis is juist zo interessant omdat het voorafgaan tijdens of na een bijzonder incident zich afspeelt.

Waarschijnlijk is dit ook de bedoeling geweest van Tarantino om alles en dus ook de personages zo simpel en banaal mogelijk te houden, maar daardoor ontstijgt het niet het niveau van een B film, dus blijft het een B film.

Planet Terror compenseert de leegte aan diepgang door brute actie en over de top special effects. Ook het redelijke tempo maakt dit goed.

Toch nog 3 sterren voor het bijzondere idee en de liefde van de makers voor film. Ook de fake trailers maken veel goed.

Een film voor filmliefhebbers, maar zal de geschiedenis ingaan als de eerste misser van Tarantino

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Stom dat zowel Planet terror als Grindhouse vermeld staan in de horrorlijst.

Ik vond Death Proof als losstaande film veel beter dan Planet terror. Juist om de dialogen en meer diepgang in het verhaal ging ik voor de eerste.

Ik vind ook dat je beide films apart moet beoordelen.

Planet terror krijgt van mij 2,5

Death proof 3,5

al met al dus 3 sterren gemiddeld

avatar van Kevinho160

Kevinho160

Vette films, Planet Terror is erg gaar..maar ik kon het zeker wel waarderen. Death Proof is echt gwn weer een kunswerkje van Tarantino geworden. J moet er miss. van houden...de stijlen die deze beide heren hebben. Maar ik vond het echt vette films.

Death proof kicked Planet Terror wel

avatar van mister blonde

mister blonde

starbright boy schreef:

Japan krijgt als eerste een 6-DVD-boxset met Grindhouse, Planet Terror en Death Proof en 3 discs met bonusmateriaal.

Gaat dit ook nog op regio 2 komen?

avatar van semmie12

semmie12

heb em nog niet gezien maar is volgens mij als ik de berichten kijk de moeite wel waard

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Ik heb Death Proof en Planet Terror apart gezien. Is het aan te raden om deze ook een keer te zien?

Iron Maiden

Nee de trailer van Machete zit bij Planet Terror, dus je mist maar 2 trailers.

Iron Maiden

Het beste heb je dus al gezien! ;P

avatar van G to the J

G to the J

semmie12 schreef:

Waarom geef je hem dan al een beoordeling?

Iron Maiden

Misschien heeft hij/zij het nu wel gezien en gestemd?

Nomak

Neen hoor, gestemd op 22 mei 2009, en het bericht is van 22 mei 2009, 23:17 uur.

avatar van Ralf81

Ralf81

Je kunt je ook érgens druk om maken

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Ik begrijp deze niet zo goed zijn dat gewoon 2 films die ze bijeen gegooid hebben want death proof is toch ook een 'zelfstandige' film

avatar van Metalfist

Metalfist

Het is andersom. Oorspronkelijk was het plan om Grindhouse in 1 geheel uit te brengen maar omdat die grandioos is geflopt hebben ze besloten om de films maar te splitsen.

avatar van Ramon K

Ramon K

Komt dit nog ooit op dvd? Ik vind dit een geweldig concept.

avatar van Metalfist

Metalfist

Het is volgens mij alleen in Japan of China (ben niet zeker) op DVD uitgekomen.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Ik snap het niet zo goed, hebben ze hier gewoon Panet Terror en Death Proof achtereen gezet met een paar trailers tussen?

Iron Maiden

ja, de trailers die bij planet terror waren te zien.

Nomak

Dus eigenlijk zou je hierop mogen stemmen als je beide films hebt gezien.

Of is er hier nog een verschil?

Iron Maiden

ja, je mag erop stemmen.

heb ik in ieder geval wel gedaan ;p

Nomak

Prima, ga ik zometeen Planet Terror nog eens huren. Die film verdient wel een herkansing na een teleurstellende eerste kijkbeurt.

avatar van IcU

IcU

Iron Maiden schreef:

ja, de trailers die bij planet terror waren te zien.

Bij Planet Terror zat maar 1 trailer: machete. Deze is geregisseerd door Rodriguez zelf. De overige trailers (nog 3 of 4) zijn te vinden op youtube of iets dergelijks.