• 9.373.568 stemmen

Geregisseerd door: Asif Kapadia

Met onder meer: Sarah Michelle Gellar, Peter O'Brien en Sam Shepard

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot The Return

"The past never dies. It kills."

Joanna Mills heeft een succesvolle carrière als vertegenwoordigster voor een transportbedrijf. Maar haar privéleven gaat niet zo vlot. Ze is vervreemd van haar vader en wordt gestalkt door haar ex-vriend.In haar nachtmerries beleeft ze de verschrikkelijke moord op een jonge vrouw die zij helemaal niet kent. Het lijkt erop dat zij het volgende doel van de moordenaar is en ze gaat op onderzoek in de woonplaats van de dode vrouw. Daar ontdekt Joanna dat sommige geheimen niet begraven kunnen worden, sommige geesten nooit sterven en dat de moord die zij wil oplossen wel eens die op haarzelf zou kunnen zijn....

avatar van The Oceanic Six

Pff wat een matige film. Heb het 1e uur bijna mijn ogen niet open kunnen houden...het einde was dan wel oke. Kreeg je wat antwoorden en enige spanning. Maar ik zou het eerder drama als thriller noemen. Sarah Michelle blijft wel een mooie meid, heb ik daar maar op gelet. Het verhaal was immers bepaald niet top. 1,5 *

Aardig thrillertje maar niet meer dan dat.

Iemand verwees al een keertje naar The Eye, het hele concept ligt er dicht bij in de buurt. Start als een aardig suspense/horror filmpje en draait zich dan langzaam om in een drama.

Het suspense gedeelte komt duidelijk het best uit de verf, met aardige cinematografie en degelijke schrikeffecten. Daarbij is het begin vaag genoeg om het verhaaltje intrigerend te houden.

Des te meer we te weten komen, des te meer de interesse vervaagt en bij het einde rest vooral een teleurstelling rond het slot. Maar ook dat was al redelijk te voorspellen.

Rest van de film kijkt aangenaam weg, lekker economische lengte ook en verder spaare mooifilmerij.

avatar van Theunissen

Verwachte een spannende thriller maar vond het in zijn geheel tegenvallen. Het verhaal was niet spannend en niet boeiend en de schrikmomenten die sommigen hier noemen heb ik niet gezien (of men moet de 2e spiegelscene bedoelen). Sarah Michelle Gellar zag er net zo bagger uit als ze acteerde. Gelukkig duurde de film niet lang zodat hij nog goed uit te kijken valt.

avatar van Zinema

Enigszins sfeervol, en soms zelfs een beetje spannend, maar oh zo voorspelbaar. Toch valt deze thriller goed weg te kanen en is hij behoorlijk onderhoudend. Redelijk.

avatar van Metalfist

Metalfist

The past never dies. It kills

De film stond eigenlijk al vrij lang op mijn verlanglijstje maar het was er nooit van gekomen om hem ergens te gaan zoeken en mee te pakken. Tot ik hem gisteren in de videotheek zag liggen voor 5€. Natuurlijk meegepakt en gisteravond opgezet.

Ik lees hier redelijk vaak dat het verhaal zo onsamenhangend is maar dat vond ik eigenlijk juist niet. Het is inderdaad wel heel de tijd vaag met de visioenen (soort van in ieder geval) maar het wordt allemaal op het einde toch duidelijk? Ik vond het in ieder geval wel vrij interessant hoe heel het mysterie rond Joanna's jeugd zat. Spijtig genoeg zit het qua schrikeffecten vrij pover in The Return. Hier en daar is een bijna-momentje maar niet echt om meters hoog van te springen maar dan zit dan wel weer tegenover dat de mysterieuze sfeer in de film zeer goed is. Vooral de openingsscène op de kermis is een hoogtepunt.

Sarah Michelle Gellar draaft de laatste tijd meer en meer op in horror-films maar storen doet ze niet. Meer zelfs, ze is al vaak een pluspunt geweest om me toch over de lijn te trekken voor een potentiële B-film en ook hier was dat eigenlijk het geval. Rest van de cast is ook geen materiaal om een Oscar winnaar voor beste acteur/actrice te winnen maar zijn hier onderhoudend genoeg.

Leuk filmpje met een mooie Sarah Michelle Gellar en een boeiend verhaal.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Matige thriller, die vooral veel te veel binnen de lijntjes blijft. Met als gevolg dat eenieder die zich wel eens heeft gewaagd aan een hedendaagse bovennatuurlijke thriller geen enkele verrassing zal tegenkomen bij The Return. Scenarist Sussman vuurt enkel een hele berg clichés op de kijker af. Het uitgangspunt is zo standaard als de pest en de personages die zich in het verhaal voortbewegen zijn stuk erg vergeetbare types.

Men poogt echter het dunne plot boeiend te maken door visioenen, realiteit en flashbacks flink door elkaar te weven. Maar in plaats van intrigerend, mysterieus of spannend maakt het de film vooral warrig, chaotisch en vermoeiend. Het verhaal springt van hot naar her en er wordt van locatie naar locatie en van droom naar werkelijkheid gesprongen alsof het niets is. En nu zijn de eerste drie kwartier sowieso al een hele klus om door te komen, de film is namelijk met geen mogelijkheid vooruit te branden. In de overige twintig minuten krijgt het geheel wat meer peper in de reet, maar er valt dan maar weinig meer te redden. Paar aardige scènes, meer is dit niet.

1,5 sterren.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Zeer zwakke thriller. De psychopaat is niet gek genoeg, waardoor alles een beetje inkakt als een plumpudding. Ik vind de setting ook niet bijdragen aan de spanning. Het is het gewoon allemaal net niet. Je ziet bijna alles van mijlenver aankomen. Had het leuker gevonden, mochten ze er ook horror-elementen in hebben gestopt. Het bleef nu te braaf en RTL-8-achtig.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Deze film was best wel OK. Al stak het allemaal wel goed in elkaar en is het min of meer duidelijk wat er precies is gebeurd, blijft de uitwerking vrij zwak. Ook de hele achtergrond bij de verschillende karakters is pover uitgewerkt. Op het personage van Sarah Michelle na zijn de karakters 1-dimensionaal. De motieven van de moordenaar/verkrachter worden nooit op een behoorlijke manier uitgelegd.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Alleraardigst filmpje.

Zeker het eerste deel, waar er nog veel in nevelen is gehuld, is aangenaam om te volgen. Sfeertje hangt er prima bij en ook met het acteerwerk is niets mis. Maar wanneer eenmaal duidelijk wordt welke kant het op gaat, en het plot zijn zin doordrijft, raakt de klad erin. Met een weinig interessante ontknoping.

Maar op basis van de eerste helft zeker de moeite waard.

avatar van ibendb

ibendb

Sarah Michelle Gellar is een erg leuke verschijning. Helaas verdwijnt ze hier in een rommelig stuk rotzooi die maar niet van de grond wil komen. Het verhaaltje hapert langs alle kanten en weet nooit waarop het moet focussen. Verschillende verhaallijnen worden aangehaald maar nooit afgewerkt. Hierdoor kan het overkoepelende verhaal geen interesse opwekken. De uitkomst ervan komt uit het niets en gebeurt ook maar. De hele film kijk je uit naar het moment dat er wat gebeurt en wanneer het komt ben je al zo afgehaakt dat het je geen hol meer kan schelen.

Ik hoop oprecht dat de cinematograaf die hieraan heeft meegewerkt ontslagen werd want dit zag er abominabel uit. Die lelijke grijze filter die op de lens werd gepleurd is zo zielloos dat men van creativiteit niet meer kan spreken. Het haalt elke vorm van leven uit de hele ervaring.

Rommelig, cliché en zielloos.