Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Nick Hamm
Met onder meer: Thora Birch, Desmond Harrington en Keira Knightley
Releasedatum: 26 juli 2001
Plot The Hole
"Once you get in, you can't get out."
De tiener Liz wordt bebloed gevonden in de gang van een dure Engelse school. De politie wordt er onmiddellijk bij gehaald, samen met de psychologe Dr. Phillippa Horwood. Zij belooft uit te zullen vinden wat er met Liz en haar drie schoolvrienden, die twee weken vermist zijn geweest, gebeurd is. Haar onderzoek leidt haar tot een geheime ondergrondse bunker in de bossen.
Liz Dunn
DI Chapman
Martyn Taylor
Minnie (as Gemma Powell)
narva77 (crew films)
Ik kan ook niks goed doen he
Bij de FRS en BOL.COM moet je je aanmelden vandaar.
Aanmelden ja, lid worden vind ik een groot woord in deze
narva77 (crew films)
GEKOCHT op DVD, samen met Apocalypse Now (redux), Reservoir Dogs, Vidocq (vhs) en Das Boot Director's Cut (vhs).
Oja en nog het singeltje van Red Hot Chilli Peppers en een verzamel-cd met Gothic Metal
Ralfke
- 2075 stemmen
Helemaal geen verkeerde thriller dit. Goed geacteerd en best een hele goede verhaallijn; had dit niet van deze film verwacht. Zeker niet aan het begin van de film ('Pathé films presents...'). Spannend, al had de vertelvorm van de film 'iets' anders gemogen van mij. Je wist nu vrij snel... spoil, spoil, spoil
***1/2
Jordy
[nuttig weetje]dat blonde vrouwtje was trouwens de "dubbel" van Amidala in Phantom Menace[/nuttig weetje]
narva77 (crew films)
Nu ik de dvd ook heb, ben ik toch wel nieuwschierig. Waarom is deze film nog niet uitgebracht in de USA (zie imdb), en waarom is ie nu al zo goedkoop?
Yak
ik heb 'm nog niet gezien, maar deze film wordt met met de regelmaat van de klok aangeraden omdat ik 'blair witch' zo goed vind. terecht?
Zitten wel wat overeenkomsten in wat thematiek betreft. Ik vond deze film wel wat minder creepy. En de film is een stuk gelikter en met een groter budget gemaakt dan BWP.
Ramon K
Zeer onterecht Yak.....ik zie totaal geen raakvlakken( behalve dat ze allebei slecht zijn). Zoals de titel al aangeeft, zitten er tientallen gaten in het script en die gaten irriteren me zo erg, dat ik niet van deze onlogische film kan genieten. 1,5 sterren voor deze teenslash-meets-very-bad-script- movie.
geronimo
- 1955 berichten
Neen. Als je Blair Witch heel goed vond, valt deze alleen maar gigantisch tegen. De enige overeenkomst tussen beide films is dat er een bos te zien is...
predator21
Nou ik denk niet dat dat helemaal klopt want ik vond The Hole en the Blair Witch Project allebei erg goed. Het is gewoon een kwestie van smaak denk ik.
lorelei
kan me niet veel meer van deze film herinneren, alleen maar dat ik hem erg vreemd vond. Ik stem maar niet. Want ik kan nog geen eens een scene herinneren.
Macmanus
Erg goeie spannende film.
Moet wel zeggen dat de DVD erg mooi is, als je hem in je DVD speler zet begint hij al meteen denk je, en dan ga je langzaam de hole in en dan kom je bij het menu, erg leuk.
Dit is ook de eerste film is die ik heb gekocht zonder dat ik hem al heb gezien, meestal durf ik het namelijk niet aan, want als het een slechte film is dan vind ik het zo zonde.
Maar bij deze durfde ik het. (mede omdat hij zo goedkoop was 9.99 of zo plus 10 procent korting reken maar uit)
Oké genoeg geluld over hoe ik er aan kwam.
Ik vond hem spannend, origineel, goede muziek en camera werk, acteer werk is van Thora Birch wel goed van de rest wel aardig maar niet super.
Op de DVD staat trouwens een alternatieve einde en die mochten ze van mij er wel inzetten.
Dikke 4 sterren.
neo
aardige film die het vooral moet hebben van de sfeer en de rol van birch. eindelijk weer eens een tienerfilm die wel goed is. 3 sterren
narva77 (crew films)
Goede thriller met mooie Engelse sfeer die je ook weleens tegenkomt bij een Britse detective op zondagavond. Goede volwassen rol van Thora Birch! Tof verhaal ook. Als 'The Others' en 'Panic Room' net zo goed zijn als deze, ben ik tevreden!
BS
erg goede film.
Het mooie aan de film is dat het een aparte verhaal-lijn volgt waardoor je in het begin even niet precies weet hoe het verhaal loopt..Dit is het eerste half uur.De rest van de tijd wordt gevult met een duidelijk lopend komplot.
Apart verhaal, goed geacteerd.
3,5 ster.
Dalwinnie
Ik heb deze film direct na de film Basic gezien. Dat was niet echt een goed idee want hierdoor vond ik ze zelfs op elkaar lijken. Maar ik had dan ook eigenlijk na het lezen van de recenties hier iets meer verwacht. Hij was wel goed maar het kon beter. Hij gaf mij nog een te veel onbevredigend gevoel dus maar 3,5*
Nouseforaname
Ja dit vind ik een van de beste thrillers ooit, ik heb hem een tijd geleden al gekeken en ik ga hem zeker weten op dvd aanschaffen! echt een topper! en kijk eens welke acteurs er in deze film spelen? toen ze in the hole speelde waren ze nog niet zo bekend en hun acteerprestaties zijn in deze film niet geweldig! kijk naar Keira Knightley zij heeft gespeeld in Star Wars en in de kaskraker Pirates of the Caribean! en dan Desmond Harrington! die in in Wrong Turn de hoofdrol speelde!
Nouseforaname
ja klopt maar die was al bekend toen ze in deze film ging spelen! veel mensen vonden de acteerprestaties van Keira Kneightly niet goed in deze film,ik denk dat ze nu een andere mening hebben over haar rol in Pirates of the Caribean
jassonn
Ik kende Thora alleen van American B. later zag ik pas dat ze ook in deze had speelde,had haar niet herkend.
Ook van Keira Kneightly zag ik het net pas.
theresia
Helemaal mee eens, wat een flop film zeg. Pff dacht dat het in het begin nog wel spannend kon worden maar later dacht ik echt wat heb ik nu weer gehuurd. Maar goed ieder heeft zijn eigen smaak de 1 vind hem wel goed en de ander (ik dus) helemaal 10 keer niks.
Rascal
De spanning werd heel goed opgebouwd en begon belovend. Maar toen eenmaal die 'twist' kwam had ik al een idee hoe het zou gaan aflopen. Jammer... Had veel meer in kunnen zitten.
morpheus
Beklemmende, sterke en soms verontrustende thriller. Het verhaal wordt op een interessante manier verteld die goed past bij de sterke sfeer in de film, enige nadeel is dat je onder andere door de vertelwijze het eind eerder zult zien aankomen. Hoewel ik het einde overigens net zo als Jordy perfect en chilling vond.
The Hole is door Nick Hamm vakkundig geregiseerd met gebruik van interessante cameraposities en zoiezo overall sterk camerawerk. Er zitten ook een paar gedurfde en sterk benauwende scenes in. De muziek die dit complementeerd is weliswaar "mtv-like" maar past goed. Een laatste lof gaat naar de begintiteling en aftiteling die erg mooi en sfeerverterkend werkt.
Ben blij dat ik de film gezien heb, terwijl ik er niks vanaf wist, dat gaf toch extra effect. The Hole blijft echter zoiezo een sterke en verontrustende thriller zeer zeker waard om bekeken te worden.
****
miss_suus
***
het is een hele spannende film vond ik en indd het lijkt helemaal NIET op de blair witch project
het verhaal vond ik ook goed
Purmerend
Voorspelbare film, en deze film bewijst maar weer eens liefde maakt blind.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Boys Don't Cry
Biografie / Drama, 1999