The Pursuit of Happyness (2006)
Geregisseerd door: Gabriele Muccino
Met onder meer: Will Smith, Jaden Smith en Thandiwe Newton
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 1 februari 2007
Bekijk via Netflix
Plot The Pursuit of Happyness
Christopher Gardner heeft problemen met zijn verkoopwerk en belandt met zijn zoontje op straat, nadat zijn vrouw hen heeft verlaten. Hij moet leven en zijn zoontje zien te verzorgen in de straten van San Francisco. Christopher blijft zoeken naar een baan totdat hij er eentje vindt bij een aandelenfirma. Het blijkt echter een onbetaalde stageplek met kans op een vaste baan. Het blijkt niet bepaald makkelijk je leven te verdelen tussen een aandelenfirma en een zwerversbestaan.
Chris Gardner
Driver Who Hits Chris
Big Guy Rodney
Mrs. Chu
Wezze
Ik denk dat je ook wel een bepaald niveau van intelligentie nodig hebt om films te waarderen waarin niet alles opgeblazen en kapotgeschoten word.
Een film hoeft geen spectakel te zijn om mooi te zijn. Juist de films die je kunnen boeien van het begin tot het eind, zonder spectakel, zijn de beste films. Een ander voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld One flew over the cuckoo's nest.
Drs. DAJA
Dit formule knutselwerkje van een The Pursuit of Happyness spreekt mij niet zo aan. Ik moet zeggen dat de film degelijk eindigde maar het hele gebeuren van een zielig zoontje was me allemaal net iets te melodramatisch.
kayltje
Mooi verhaal, goed acteerwerk, maar wat een saaie film. Voor iemand met de spaningsboog van een garnaal is deze film geen succes.
Toch 2 sterren voor het acteerwerk. Will Smith blijft toch een hele goede acteur.
ewalk
De film laat zich zien als een van de honderden personal growth boeken die vooral in Amerika gretig aftrek vinden. De maakbare samenleving wordt hier nog eens benadrukt: als je maar wilt dan lukt het wel.
Na deze film gezien te hebben raad ik de film De Onrendabelenaan.
nuzjan
I agree. Gisteren gezien en vondt best een goeie film. De Acteerwerk van Will Smith is weer sterk. Vindt het een goed geslaagd film, om zacht te zeggen niet 1 van de beste films, maar zeker ook niet slecht.
4 sterren.
Darker than L
Bedoel je dat iemand (waaronder ik) die een film als deze saai vind het niveau niet heeft qua intelligentie om de film te waarderen? Het kan zijn dat ik je verkeerd begrijp dus ik vraag het even
Thomas83
Ik dacht ergens te lezen dat het over een waargebeurd verhaal gaat
Ik ook volgens mij, maar de uitwerking in de film is gewoon erg slecht. Je komt totaal niet te weten hoe de hoofdpersoon nou in zijn situatie terechtkomt, hij lijkt wel puur een slachtoffer van alles, terwijl de waarheid waarschijnlijk toch iets genuanceerder ligt.
Bovendien is het dus ook dramatisch slecht uitgewerkt hoe hij later dan zakelijke contacten weet te leggen.
Tsja, het is echt gebeurd. Of ga je in het echt ook iemand zo staan afzeiken en zeggen dat het jochie niet zo melodramatisch moet doen?
De echte Christopher Gardner waar het om draait werd bv. zelf heel emotioneel bij de toiletscene op het station. Dat was zo realistisch, precies zoals hij het zelf ook had meegemaakt.
Toch knap dat een film zoiets kan verwezenlijken.
yeahgot2be
Het lijkt me een heel erg leuk efilm,
jammergenoeg heb ik 'm nog niet gezien.
Maar vooral Jayden Smith is grappig
Zou hij ook zo'n goede acteur worden? wie weet!
otherfool
Wat een vervelende, vermoeiende man is die Chris Gardner, hij maakt het er gewoon zelf naar. Zie je hem weer sleuren met die machines
Formule-achtig werkje verder, niet perse slecht maar wel zeer geschikt om snel weer te vergeten. Smith is wel goed, al had-ie zijn irritante zoontje thuis mogen laten.
2,5*.
Kizzy
Amen!
Wezze
Ik zeg niet dat alle mensen die deze film saai vinden dom zijn. Maar je hebt van die mensen die deze film 1* geven, en The Hangover 5*. Nu is The Hangover zeker niet slecht, maar het zegt toch wel wat over je niveau als je zo gaat stemmen.
Wat ik bedoel:
Mensen met een hoger intelligentie niveau waarderen films vooral als:
- je zelf na moet denken
- er een sterke achterliggende gedachte achter een film zit
- een film inspirerend is
- een film een sterk verhaal heeft
- een film diepgang heeft
Mensen met een wat lager intelligentie niveau waarderen films vooral als:
- er veel opgeblazen wordt
- veel punchlines in een film zitten
- veel geweld en achtervolgingen te zien zijn
- als er veel seks in voorkomt
en dan heb ik het over films waarderen. Op sommige momenten heb je meer behoefte aan een platte tienercomedie of brute aktiefilm zonder enige diepgang, maar dit wil niet zeggen dat zo'n film gelijk 5* verdient.
Wat ik bedoel:
Mensen met een hoger intelligentie niveau waarderen films vooral als:
- je zelf na moet denken
- er een sterke achterliggende gedachte achter een film zit
- een film inspirerend is
- een film een sterk verhaal heeft
- een film diepgang heeft
Ik heb nog nooit eerder zo'n onzin gehoord, heeft hooguit met kritisch kijken te maken..
Peter Ho
Goed verhaal, prima acteerprestatie van Will Smith en het levensverhaal van Chris Gardner is goed in beeld gebracht. Helaas een beetje voorspelbaar.
Ik geef deze film geen 5, maar een film als The Rock wel een 5. Ben ik dan meteen een persoon van een lager intelligentie niveau?
Ja inderdaad. Ik ben benieuwd wat voor vergelijking Wezze zou maken in de muzieksmaak van mensen.
- Domme mensen luisteren naar popnummers.
- Slimme mensen naar klassiek
wyatt earp
Ik denk niet dat je intilligentie kunt koppelen aan smaak. Maar ik denk wel dat ´slimme´ mensen een andere smaak hebben dan ´domme´ mensen. En ´slimme´ zullen een stuk kritischer zijn dan ´domme´ mensen.
Wezze
Ik heb zelf ook wel door dat ik gigantisch aan het generaliseren ben, en dat was niet echt de bedoeling.
Maar denk er over na: heb je ooit iemand met een laag intelligentie niveau gezien die van klassieke muziek houdt? Je intelligentie niveau heeft wel degelijk invloed op je smaak. Maar natuurlijk is dit niet allesbepalend, en geldt dit ook niet voor iedereen.
- 1908 stemmen
Ik snap wel dat velen dit een hele goede film vinden, maar voor mij persoonlijk was het allemaal iets te melig.
Het schijnt een drama-film te zijn, maar ik vond dat best meevallen. Er waren vrijwel geen scenes die mij wisten te raken, ik vond de zogenaamde drama scenes dus niet echt goed overkomen.
Een beetje een zoetsappig drama eigenlijk, niet rauw genoeg.
Ook zag ik al van mijlenver aankomen dat er een happy-ending zou komen, ook mede daardoor levert de film behoorlijk aan kracht in.
De boodschap lag er met dikke lagen bovenop, namelijk: "als je iets echt wilt, dan bla, bla, bla..."
Een echte feel-good movie dus. Persoonlijk had ik liever gezien dat op het einde alles voor hem instortte en dat hij met tranen in zijn ogen van een flat sprong, zijn jammerende zoontje, die zich vergeefs probeert vast te klampen aan een luchtanker, meesleurend. Dat is pas drama
Toch geef ik de film wel een voldoende, want ondanks dat het niet mijn soort drama is, was de film niet überslecht. Will Smith deed het ook prima.
Een klein 6'je en ik sla deze film voortaan over.
- 1931 stemmen
Een beetje een zoetsappig drama eigenlijk, niet rauw genoeg.

Een klein 6'je en ik sla deze film voortaan over.
Bijna alle punten die je anders wilde zien, gaan wat lastig met een waargebeurd verhaal..
- 1931 stemmen
Waar heb jij het in godsnaam over
dat het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal misschien?
Ja? En?
Ik gaf aan wat ik liever voor soort drama zie en gaf daar een voorbeeldje van. Achter dat voorbeeld staat ook een "

Ja? En?
Ik gaf aan waarom dat dus lastig gaat.
Peter Ho
Ik zie dus graag meer ellende in een drama waardoor de impact groter wordt.
Je snapt het niet helemaal. Als je bepaalde dingen in deze film liever anders had gezien, dan is het niet echt een waargebeurd verhaal meer.
Het verhaal is gebaseerd op het leven van de echte Chris Gardner.
Er wordt letterlijk verteld wat Chris heeft meegemaakt in zijn moeilijke tijd.
Wat DonOswaldo dus zegt, klopt.
- 1908 stemmen
Ik snap het wel helemaal en natuurlijk klopt het wat hij zegt
Alleen is die 1e opmerking van DonOswaldo totaal niet relevant aan mijn bericht.
Ik gaf gewoon een voorbeeld van hoe ik een drama liever zie en vervolgens geef ik een voorbeeld hoe het drama in deze film mijn ogen versterkt had kunnen worden.
Dat ze mijn voorbeeld niet gevolgd hebben snap ik, omdat het dan totaal afwijkt van het waargebeurde verhaal. Maar daarom had ik het nog steeds wel liever zo gezien.
wyatt earp
Het verhaal is gebaseerd op het leven van de echte Chris Gardner.
Er wordt letterlijk verteld wat Chris heeft meegemaakt in zijn moeilijke tijd.
Wat DonOswaldo dus zegt, klopt.
' achter zijn voorbeeld. Bovendien is het voorbeeld zelf te belachelijk voor woorden, dus ik denk dat je wel kunt zeggen dat hij niet al te serieus is.
Darker than L
Ik snap denk ik wel wat je bedoelt, maar ik vind het te kort door de bocht. Ergens heeft intelligentie invloed op je smaak, doordat je bepaalde dingen niet/anders waardeert of simpelweg wel of niet snapt. Er zijn in mijn ogen echter teveel facetten die smaak bepalen, die zwaarder wegen dan intelligentie.
Ik denk dat ik gevoeliger zou zijn voor dit argument als de film in kwestie een hoger niveau had, waardoor ik het mij zou kunnen voorstellen dat iemand het niet snapt of iets dergelijks.

Netflix verwijdert binnenkort de film 'Pursuit of Happyness' met Will Smith

Dramafilm 'The Pursuit of Happyness' van Gabriele Muccino vanavond op Fox

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Films met meerdere acteurs uit dezelfde familie

Intouchables
Komedie / Drama, 2011