• 9.379.636 stemmen

The Pursuit of Happyness (2006)

Geregisseerd door: Gabriele Muccino

Met onder meer: Will Smith, Jaden Smith en Thandiwe Newton

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 1 februari 2007

Plot The Pursuit of Happyness

Christopher Gardner heeft problemen met zijn verkoopwerk en belandt met zijn zoontje op straat, nadat zijn vrouw hen heeft verlaten. Hij moet leven en zijn zoontje zien te verzorgen in de straten van San Francisco. Christopher blijft zoeken naar een baan totdat hij er eentje vindt bij een aandelenfirma. Het blijkt echter een onbetaalde stageplek met kans op een vaste baan. Het blijkt niet bepaald makkelijk je leven te verdelen tussen een aandelenfirma en een zwerversbestaan.

Chris Gardner

Driver Who Hits Chris

Big Guy Rodney

avatar van C_Movie

C_Movie

Deze film vond ik echt prachtig ,, er zijn echt erge stukken in maar het personage van will smith bleef volhouden.

Zeer zeker een aanrader !!!!!

avatar van rep_robert

Over the Pursuit of Happyness kan je eigenlijk maar weinig kritiek hebben. Alles is degelijk en overtuigend aan de film, Will Smith als vader, Jaden Smith als zoon, de muziekkeuze, de details over het tijdperk(merk je ook wel als je de extra's bekijkt op de dvd) en het verhaal.

Het is wel heel erg richting de drama kant, er gebeuren niet veel positieve dingen in de film, dus je moet wel bestand kunnen zijn tegen een film als dit. Het werkt heel erg in op je gevoel.

Misschien wel een beetje over de top denk ik, de film had wel wat meer positieve invloeden kunnen gebruiken.

Het einde is natuurlijk wel helemaal happy en laat weinig verassingen na. Het is de typical "American Dream" wat je hier nagejaagt ziet worden, maar heey, het is allemaal waar gebeurd, dus kan je eigenlijk ook weinig opmerkingen over hebben. Als je het interview met de echte Gardner op de dvd mag geloven is komt de hele film verrekte dicht bij de waarheid zoals hij ook echt was.

Gewoon een zeer degelijke film, met een uitstekende Will Smith(as usual) en die op een harde manier op je gevoelens inwerkt.

avatar van revadebe

revadebe

Erg mooie film: de relatie tussen vader en zoon spat van het scherm en het is een mooi, ontroerend verhaal. En de filmmuziek is ook perfect erbij.

Zoals mijn bovenbuurman opmerkt: het is wel een American Dream-film, daar moet je van houden... maar omdat het waargebeurd is en niet al te zoet is geworden, is dat niet zo erg.

avatar van xaid

xaid

dat word weer huilen

avatar van canciser

canciser

Deze film zegt veel over de Amerikaanse maatschappij. Sterk geacteerd en verveelt niet ondanks het saaie thema. 4*

avatar van raafmau

raafmau

Tijd geleden gezien en vond het echt een oersaaie film, verhaal kom me al helemaal niet boeien.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

raafmau schreef:

Al een aantal van je berichten langs zien komen, dat is pas niks boeiends..

Maar oke, over de film.. lang geleden gezien, maar staat me nog redelijk bij als een sterk drama met sterk acteerwerk. En het feit dat het waargebeurd is geeft het ietsjes extra.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Je leeft echt volledig mee met Will Smith! Zeer mooi geacteerd, geweldige film

avatar van moviechick-99

moviechick-99

ook een heel goeie film zeker het einde is goed

avatar van Big-T

Big-T

Mooie film, goed verhaal!

avatar van stuunkicks

stuunkicks

goede film die laat zien dat als je iets wilt ook kan

avatar van MJP10

MJP10

geweldige film

het verhaal was ook goed

en het einde is ook mooi

avatar van Darker than L

Darker than L

canciser schreef:

Ik geef 2 sterren wegens het sterke acteer werk en het feit dat de film goed in elkaar zat. Helaas is het niet mijn soort film en begon ik me mede door het saaie thema wel te vervelen

avatar van pumpking

pumpking

Deze film raakte mij diep, dit door de ongelofelijke geloofwaardigheid en het ongelofelijke acteerwerk van Will Smith. en het zoontje, echt prachtig.

Deze film laat je zien dat je nooit mag opgeven, maar dringt beter door dan een andere film die dat probeert.

Ik heb zelfs een traan of 3 weggepinkt bij deze

avatar van Hubertien

Hubertien

Mooie aangrijpende film en ik denk erg actueel in deze tijden van crisis, ik ga zeker vanavond weer kijken.

avatar van the new guy

the new guy

Zware twijfel tussen 3.5 en 4.0. Toch 3.5 door ontbreken van echte verrassingen. Maar wel een prachtig verhaal en een zeer goede Jaden Smith, die we dit jaar ook nog als Karate Kid kunnen bewonderen!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Haha, zie nu pas dat het zijn zoon in het echt ook is.

avatar van Riddierid

Riddierid

weet niet meer echt hoe die ging... dus ik stem niet maar geloof dat ik hem niet zo leuk vond

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Erg sterke film, had hem al eens gezien maar ben blij dat ik hem nogmaals gekeken heb.

Wezze

Sterke film, zonde toch weer dat de VPRO gids het hele plot al verraden had, en bovendien maar 3* gaf

avatar van decicco

decicco

Vandaag weer eens gekeken deze film.

Wat blijft die prachtig zeg!

avatar van Thomas83

Thomas83

Precies wat ik verwachtte eigenlijk, nogal een jank of ik schiet-filmpje en ultra-conventioneel. Wel heel genietbaar overigens, maar beslist geen topper. Will Smith verdient alle lof voor zijn rol. Die is de laatste jaren echt gegroeid van een komedie- en actiefilms-acteur naar een volwaardig acteur die ook dramatische rollen aankan. Wel jammer dat zijn niet bijster getalenteerde zoontje meedoet en ook echt veel screentime nog krijgt. Zijn moeder in de film is een vreselijk zuur kreng, maar verdwijnt gelukkig snel uit beeld.

Verder heeft Pursuit of Happynes nog voldoende andere zwakke puntjes. De soundtrack is dreinerig, zoet en te nadrukkelijk aanwezig en het script is nogal idioot, zit vol ongeloofwaardige gebeurtenissen en flauwigheden en uitgekauwd moralisme. Het is een beetje lachwekkend hoeveel ongeluk er over Christopher wordt uitgestort, terwijl intussen helemaal niet duidelijk wordt hoe in hij zulke situaties terechtkomt. Ook is het nogall ongeloofwaardig hoe Chrisopher steeds zonder iets te doen een klik heeft met belangrijke zakenmensen en zelfs mee wordt uitgenodigd naar de skybox van een footballwedstrijd, waardoor hij een belachelijk hoog aantal aan zakelijke contacten kan leggen.

Trucjes zoals met die kubussen zijn ook al flauw, of de misplaatste poging tot humor die zwerver die een paar keer terugkeert. Al moet ik zeggen, sommige sentimentele scènes doen nog goed hun werk, zoals die met de "tijdmachine" op het station en zelfs die met het licht. En het valt me nog mee dat niet het cliché werd gebruikt van het zoontje dat zijn vader eerst wantrouwt of haat en gaandeweg van hem gaat houden. Dat weerhoudt het plot er alleen niet van gewoonweg debiel te zijn, bijna minachting van de kijker, maar het rare is dat het allemaal nog niet eens zo weet te storen. Ik vond de film meer dan vermakelijk, en aan Will Smith heeft het zeker niet gelegen. Alleen indirect, vanwege de aanwezigheid van zijn nakomelingetje. Gelukkig krijgt die niet een al te moeilijke rol.

Rickazio

Hoog gaap-gehalte. Echt zo'n tribute to Will Smith film.

stuunkicks schreef:

goede film die laat zien dat als je iets wilt ook kan

xaid schreef:

dat word weer huilen

Huilen in de zin van "daar ging me waardevolle tijd?"

Thomas83 schreef:

Ik dacht ergens te lezen dat het over een waargebeurd verhaal gaat

Rickazio schreef:

Daar heb jij een film voor nodig?

Weer pure aandacht trekkerij, iemand persoonlijk aanvallen op zijn mening over een film.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Aandoenlijke film over vader die tegen weer en wind het toch maakt met zijn zoontje. Mooie rol van Smith.

avatar van Stephan

Stephan

Rickazio schreef:

Daar heb jij een film voor nodig?

Ach... gast... sommigen hebben 20x dezelfde film nodig om zich een attitude aan te meten.

avatar van gatygun

gatygun

jammer dat punten gegeven systeem niet echt werkt op moviemeter, aangezien sommige mensen gewoon hier totaal niet van houden dit soort film, en het gaan vergelijken met een enorm spectakel actie film die daardoor gelijk een 1 geven wat vervolgens ook weer nergens over gaat.

Jammer had een goed systeem kunnen zijn, maar een aantal mensen kunnen waarschijnlijk hier niet mee om gaan.

een drama film = altijd een gaap gehalte, dat neemt nog niet weg dat dit een enorm goede " gaap gehalte " drama film " " in zijn catagory is.

Ik vondt het een zeer sterke film, waar wil smith een enorm goede acteer prestatie neerzet net zoals al zijn andere film. De man is 1 van de beste acteurs zeker weten.

Je zit vrijwel altijd alleen maar naar wil te kijken, en zelfs als er niet veel gebeurt maken zijn acteer prestaties het weer goed.

Toppie

4,5 van mij