• 9.377.215 stemmen

The Pursuit of Happyness (2006)

Geregisseerd door: Gabriele Muccino

Met onder meer: Will Smith, Jaden Smith en Thandiwe Newton

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 1 februari 2007

Plot The Pursuit of Happyness

Christopher Gardner heeft problemen met zijn verkoopwerk en belandt met zijn zoontje op straat, nadat zijn vrouw hen heeft verlaten. Hij moet leven en zijn zoontje zien te verzorgen in de straten van San Francisco. Christopher blijft zoeken naar een baan totdat hij er eentje vindt bij een aandelenfirma. Het blijkt echter een onbetaalde stageplek met kans op een vaste baan. Het blijkt niet bepaald makkelijk je leven te verdelen tussen een aandelenfirma en een zwerversbestaan.

Chris Gardner

Big Guy Rodney

avatar van FillumGek

FillumGek

Offtopic:

Ik zie dat je hem vandaag heb toegevoegd. Zo zie ik dat er in deze dagen meerdere films worden toegevoegd. Maar iedere keer als ik iets wil toevoegen staat dat het de maand Juli niet in gebruik is. Waarom kunnen sommige dat wel?

Dit zijn films die in de foute toevoegingenlijst stonden en zijn verbeterd. Dat kan nog wel.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Lijkt me leuk! Will en zijn zoontje in één film!

avatar van edejong

Stephan

Oscar material...

avatar van Doom

Doom

Mede door de sterke trailer ben ik erg geinteresseerd in deze nieuwe film van Will Smith.

avatar van Moviestar

Moviestar

Zeker een sterke en mooie trailer, deze wil ik zeker zien.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Heb de trailer nu ook gezien en het beviel me wel wat ik zag. Will Smith in een andere rol dan die we normaal van hem gewend zijn. Nu is geen komedies of blockbusters, maar een rol die uit het echte leven is gegrepen

Ben erg benieuwd!

avatar van fritsy

fritsy

trailer gezien, maar lijkt absoluut mijn genre niet.

avatar van dje-em

dje-em

trailer gezien en het kan idd beide kanten op, het kan oscarmateriaal zijn maar voor hetzelfde geld is het pruts. Nou ja wel leuk dat het idd zijn zoontje is. Ik vond al dat hij enorm veel op Will leek.

avatar van raymon

raymon

de trailer is sterk, vooral vond ik Will smith voor wat ik heb gezien het goed doen in deze film.

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Ik wil deze film zeker zien, het verhaal ziet er erg goed uit en die trailer ook.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

dvd screener is al uit

avatar van Anjin

Anjin

Ja heb hem ook al gezien

avatar van Franky_B

Franky_B

dit is echt een te gekke film, een mooi verhaal en Will Smith was heel goed en het was leuk om hem met zijn zoontje samen te zien in de film

avatar van joopsta

joopsta

Dit is een top film. Will Smith op z'n best!! En erg aandoenlijk samen met zn zoontje. Meestal maakt Will actiefilms of comedies, maar hij heeft met deze film bewezen dat hij ook een zeer sterke drama acteur is. vier dik verdiende sterren!!!!

Spil

Net gekeken en ik moet zeggen: ik ben zwaar onder de indruk! Volgens mij was ik net zo blij als Will Smith zijn karakter omdat ik zooo ontzettend meeleefde met hem en zijn zoontje... Prachtig ook om de chemie tussen de twee hoofdrolspelers Smith en Smith Jr. te zien. Eens niet van die "gespeelde" dingen maar echte chemie tussen vader en zoon... Dikverdiende 4 sterren van mij op deze kerstavond!

JorritS schreef:

Dacht dat het HappInes was...met een I

Ergens heb je gelijk, maar om de titel te begrijpen moet je de film zien...

avatar van Jordy

Jordy

Niet erg slecht, maar vond het toch een klein beetje een zeikfilm, met de standaard pechvogel met tegenslagen, en de gebruikelijke "uplifting" boodschap er in. Kan hier geen voldoende voor geven: 2,5 *

Jordy schreef:

Je kunt een verhaal wat gebaseerd is op waargebeurde dingen moeilijk een andere boodschap meegeven lijkt me...

avatar van Jordy

Jordy

Lijkt me toch duidelijk dat al die "life is what you make it" en "don't let anyone ever tell you you can't do something"-crap er achteraf opgeplakt is. En al was dat niet zo, dan nog mag je dat wel als nadeel van een film noemen als het je irriteert, lijkt me.

Heb de film gezien.

Een aandoenlijke film, verbazingwekkend om te zien hoeveel pech iemand kan hebben in zijn leven maar door doorzettings vermogen er toch komt.

Vader en zoon liefde straalt af van deze film.

Ga hem zien.

avatar van MissyNador

MissyNador

Een prachtige film!!

Echt een leuke film en soms scenes waar je een brok in je keel krijgt!! Ik raad iedereen aan deze film te gaan kijken!!

Daarom heb ik deze ook een 5.0 gegeven..

avatar van Riekelt_R

Riekelt_R

zeker de moeite waard om te bekijken

avatar van boes2000

boes2000

Ik vond deze film fantastisch. Ontroerende film die zeer geloofwaardig gespeeld is. Dit is toch vaak een probleem met hoofdrollen voor kinderen. Wil Smith overtuigt mij helemaal. Dat had hij trouwens al gedaan met Hitch, maar nu eens echt geen komedie.

Hij staat in mijn lijstje met recente favorieten......5*

avatar van battleboy

battleboy

Zeer mooie film. Een beetje langdradig maar verder helemaal top. Jaden Smith was super goed vond ik.

4* krijgt deze film

avatar van stinissen

Geweldige rol van Will Smith over een leven vol tegenslag en pech, en wat je met doorzettings vermogen kan bereiken...

avatar van mdehaan

mdehaan

dit lijkt mij een superfilm