The Pursuit of Happyness (2006)
Geregisseerd door: Gabriele Muccino
Met onder meer: Will Smith, Jaden Smith en Thandiwe Newton
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 1 februari 2007
Bekijk via Netflix
Plot The Pursuit of Happyness
Christopher Gardner heeft problemen met zijn verkoopwerk en belandt met zijn zoontje op straat, nadat zijn vrouw hen heeft verlaten. Hij moet leven en zijn zoontje zien te verzorgen in de straten van San Francisco. Christopher blijft zoeken naar een baan totdat hij er eentje vindt bij een aandelenfirma. Het blijkt echter een onbetaalde stageplek met kans op een vaste baan. Het blijkt niet bepaald makkelijk je leven te verdelen tussen een aandelenfirma en een zwerversbestaan.
Chris Gardner
skipy05
ze hebben het ale 2 goed gespeeld. film vond ik niet zo interesant. toch 3*
B100!
Baklap
niets dan lof!! 3 keer gezien inmiddels en hoe cliche de film ook is hoe erg het Amerikaanse droom gevoel er ook vanaf druipt een top film met vader en zoon.. en inderdaad dat mannetje gaat een goede toekomst tegemoet
Vandernagel
Voorspelbaar en een beetje te toevallig bij tijd en wijlen. Toch viel het mij allemaal mee en was het niet zo'n zware maaltijd op de maag qua drama.
3,5 sterren
hendrik119
wat een superfilm! echt schitterend. ik ben nooit fan geweest van will smith maar dit is echt meesterlijk!
trojan.exe
weinig over toe te voegen
tis gewoon een ontroerend mooie film......
Carolaah
Gezien tijdens de Ladies night.
Schitterende film, volgens mij werd driekwart van de zaal sentimenteel haha.
De film is misschien cliché op sommige tijden,
maar desalniettemin is het geweldig geacteerd en een erg mooi verhaal. Een dikke 4*
Hectometersnor
Cliche maar geweldig neergezet. Een typische Amerikaanse film met je dagelijkse portie "Amerikaanse droom". Maar ondanks dat gegeven word er wel zo sterk geacteerd en word de film zo krachtig neer gezet dat je vooral gaat meeleven.
Ontroerend en prachtige film
Onslaught
Alles wat goed aan deze film is zal vast al besproken zijn. Ik vind het een goeie film die mij niet heeft verveelt. Ik vond het erg mooi Will Smith met zijn kleine samen te zien acteren.
renske
De film laat als geen ander zien hoe makkelijk het in het grote Amerika, 'het beloofde land', is om van iets naar helemaal niets en vervolgens naar werkelijk alles te gaan.
Nou ja, ik snap veel mensen toch niet goed, geloof ik.
Makkelijk? Makkelijk?!????
Deze film laat juist zien hoe ontieglijk moeilijk het is armoede te ontvluchten. Kijk, als die film begint, weten wij - omdat het een Amerikaanse Hollywood-film met Will Smith is - dat hij natuurlijk de ellende te boven komt, en die ene van 20 mensen wordt die uitgekozen wordt. Als hij echter nummer 2 was geworden - óók heel goed - had hij niets meer gehad. Dan kon ie weer stomme röntgenapparaten gaan verkopen.
Ik ben zelf in San Francisco geweest. De meningen verschillen over waarom nou juist in deze stad zo ontzettend veel mensen op straat leven, maar de hoeveelheid daklozen en de armoede is heel confronterend, en het is goed dat dat aandacht krijgt. De American Dream is het cliché aan deze film, maar het portret van de verlammende, wanhopige werking van volkomen aan de grond zitten is wat ik mooi vind aan The Pursuit of Happyness.
Goed gespeeld ook, vooral door de Smith's. Thandie Newton viel me tegen, maar dat komt denk ik meer door het script dat haar nogal eendimensionaal neerzet. Iemand anders noemde haar puur negatief, en dat is ook zo, maar dat is ook een van de uitwerkingen van armoede, en geen uitweg meer zien. Wat ik boven ook al zei: Chris wordt uitgekozen, hij werkt zich uit de ellende, maar voor hetzelfde geld (sic) was het hem niet gelukt, en was hij net zo cynisch geworden als zij.
Trouwens, ik zie net dat de chagrijn die Chris steeds koffie en thee liet halen, de man is die Homer Simpson inspreekt! Wie had dat geraden.
tommykonijn
En wat lijkt dat kereltje op z'n vader zég!
Helemaal mee eens, Will Smith deed het echt helemaal Geweldig en verder is het gewoon een heel mooi Drama spektakel.
****
JTV-kijker
- 2017 stemmen
En wat lijkt dat kereltje op z'n vader zég!
is dat kereltje niet de echte zoon van Will Smith?
darkjaap
prachtig verhaal erg realistisch smith deed het idd fantastisch net als zijn zoon die ook in de film speelt erg goede regie kortom alles klopt bijna in de film ! 4,5 *
Minority_Check
de zoontje is ook echt de zoon van will smith
kan je toch zien aan de naam >_>
maarja
inderdaan prachtige film
het midden stuk was vooral dramatisch
animalkrullie
Een schitterend drama met een voortreffelijke Will Smith.
Hoe slecht kan het lopen in een leven en wat doe je er aan om dat om te buichen.
Het sterke is dat men het contrast tussen arm en rijk duidelijk in beeld brengt zonder dat 'het rijke' in een kwaad daglicht te zetten.
De subtiele humor is ook goed gezocht, maar het drama tussen vader en zoon smith was erg goed!
systemofadown.be
1 van de weinige niet actie films waar ik ten volle 100 procent van heb genoten! De film is echt zo prachtig! Het verhaal, het camerawerk, de afloop... echt ongelooflijk!!!
5!
dennis1979
Wanneer gaat Will Smith nu eens Oscars binnen halen??!! Als iemand het verdient is hij het wel!! In deze geweldige verfilming van het waargebeurde verhaal over een gedeelte van het leven van Chris Gardner laat hij weer eens zien één van de betere acteurs te zijn van zijn generatie.
Blokland
Will Smith was goed, maar dat jochie van hem was minimaal even goed
moviefreakske
mooie film , goed waargebeurd verhaal , je leeft egt mee .. acteren was ook heel goed ook van zijn zoontje
,vind het ook normaal dat hij genomineerd was vo beste acteur ( will) goeie film !
Dianaa`
Schitterende film! Ik raakte echt ontroerd van het hele verhaal. Will en zijn zoontje hebben het geweldig goed gedaan! De kracht van de film is zo sterk, mooi om te zien. Ik vind het echt bijzonder dat je in zo'n situatie het toch nog op een manier kan redden en overleven. En dan toch nog vriendelijk te blijven.
Een mooi waargebeurd verhaal.
Zeker een aanrader!
Dianaa`
Nou ja, ik snap veel mensen toch niet goed, geloof ik.
Makkelijk? Makkelijk?!????
Hier ben ik het compleet met je eens. Het leven als een arme in Amerika is stukken moeilijker dan bijvoorbeeld hier in Nederland. Dat is ook het mooie van het verhaal en de film. Je moet er erg hard voor werken om net als Chris zo'n kans te krijgen.
dvdfreak123
Goeie film, fantastisch geacteerd, goed (waargebeurt) verhaal
garlic senior
Goede film. Hierbij viel vooral de sterke acteerprestatie van Will Smith bij mij in goede aard. Hij verdiende terecht een oscarnominatie. Er zitten een aantal leuke dialogen verwerkt in deze film en ook het geluid speelt goed in op de film. Ik vond het echter wel jammer dat de ik werd opgezadeld met toevalligheden zoals: Gardner raakt voortdurend zijn rontgenapparaten kwijt, maar hij weet ze altijd weer terug te vinden door de personen die hem hebben meegenomen. Dit vond ik dan weer erg ongeloofwaardig in een film dat probeert geloofwaardig over te komen. De rest is echter wat realistischer en komt goed uit de verf. De situatie van de moeder nadat ze vertrok is helaas weinig over duidelijk Ik had graag bij het einde wat meer willen weten over de stand van zaken. Gelukkig word het einde afgesloten met een alleraardigst grapje.
missl
goede film, vooral omdat het ook waargebeurd is meen ik. en het is ook schattig dat het zoontje van will mee doet. dit is 1 van wills betere films.
cl20
leuke film, had er alleen net iets meer van verwacht. Vond hem enigzins saai. Maargoed geacteerd, zeker mooi omdat het ook een waargebeurt verhaal is. toch wel een 3.5 waard denk ik.
stylianos
ik moet zeggen, hij viel niet mee. De hele film is heel erg voorspelbaar, je kon gewoon raden wat er een minuut later zou gaan gebeuren.
ik had deze film beter verwacht, dus maar 1,5 ster

Netflix verwijdert binnenkort de film 'Pursuit of Happyness' met Will Smith

Dramafilm 'The Pursuit of Happyness' van Gabriele Muccino vanavond op Fox

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Films met meerdere acteurs uit dezelfde familie

Intouchables
Komedie / Drama, 2011