• 9.378.991 stemmen

The Pursuit of Happyness (2006)

Geregisseerd door: Gabriele Muccino

Met onder meer: Will Smith, Jaden Smith en Thandiwe Newton

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 1 februari 2007

Plot The Pursuit of Happyness

Christopher Gardner heeft problemen met zijn verkoopwerk en belandt met zijn zoontje op straat, nadat zijn vrouw hen heeft verlaten. Hij moet leven en zijn zoontje zien te verzorgen in de straten van San Francisco. Christopher blijft zoeken naar een baan totdat hij er eentje vindt bij een aandelenfirma. Het blijkt echter een onbetaalde stageplek met kans op een vaste baan. Het blijkt niet bepaald makkelijk je leven te verdelen tussen een aandelenfirma en een zwerversbestaan.

Chris Gardner

Driver Who Hits Chris

Big Guy Rodney

avatar van karamanoglu

karamanoglu

Pfff.... Te veel toevallen...

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond een warme film.met een goeie en schattige Jaden Smith wat een toekomst word.Maar de film wist me niet echt hard te raken.En Will smith speelt zeer goed 4 sterren

avatar van Antina

Antina

Ik vond het een aardige film, wel een vrij standaard voorspelbaar verhaal maar toch erg leuk om naar te kijken. De boodschap die ze in deze film aan de kijkers willen overbrengen lag er wat mij betreft iets te dik boveop. Voor nu 3*

avatar van helleke

helleke

Aangrijpende film en zeer goeie acteerprestaties(vooral de kleine Smith speelt,net als zijn vader,een zeer overtuigende rol).

Op de duur zou je compassie krijgen met diene kleinen omdat vader er maar niet in slaagt om iets tot een goed einde te brengen.

Het slot van de film gaf me dan ook een warm gevoel.

Vandaar 4 sterren.

avatar van Julie

Julie

sterke en aangrijpende film.

Will smith bewijst hier maar weer eens dat hij van zijn imago als eeuwige komiek heeft kwijtgespeeld.

het heeft niet echt iets met de film zelf te maken, maar toch een dikke chapo voor deze man. Het is niet zomaar een boodschap die hij overbrengt, maar het is de volle waarheid ook. Zolang je echt je best doet voor iets, je er echt wil in uitblinken, dan kun je veel aan.

Maar terug over de film, zeker een aanrader al vond ik het soms een heel klein beetje langdradig. Ik kreeg er eigenlijk echt nerveus van, omdat ik na een tijdje constant wachtte op wanneer hij nu eens geluk in zijn leven zou hebben, en dat geluk bleef maar uitgesteld worden.

avatar van Kisje

Kisje

Een mooie en aangrijpende film. Will Smith speelt in deze film echt goed. De film duurde naar mijn mening een ietsiepietsie te lang.. Ook vind ik het jammer dat je niets meer te zien krijgt over hoe het met vader en zoon gaat als hij de job heeft.. Waarschijnlijk goed, maar toch .

Er zaten echt scènes tussen waarbij ik even stil was. Dit wil dan toch wel zeggen dat Smith zijn uiterste best heeft gedaan in deze film en heeft bewezen dat hij in bijna alle genres thuishoort.

Dan natuurlijk nog Jaden Smith, het schattige zoontje van Will. Samen vormden ze een ijzersterk duo.

avatar van thedudesons

thedudesons

will smith speelt meesterlijk in deze film. haalt er echt alles uit. een hele mooie film om naar te kijken. het jochie speelt ook erg goed. het is wel een beetje jammer dat niet alles klopt in de film als wat er werkelijk is gebeurd, maar dat maakt niet veel uit, in grote lijnen klopt het wel.

avatar van e8212

e8212

Erg leuke film. Ik wist voordat ik de film keek helemaal niks erover, en heeft me best wel verrast. 4 *

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Warme, sfeervolle en aangrijpende film. Wil Smith heeft zich duidelijk ontwikkeld tot een volwassen acteur. Zijn zoontje Jaden is een ongelooflijk talent, daar gaan we nog meer van horen. Deze film is een toppertje (4,5* )

avatar van Adammeh

Adammeh

Echt Prachtige film!! Vind het één van de mooiste films ooit..

Echt een heart-touching-movie..

avatar van Montorsi

Montorsi

Mooie film, waarin 'zoon-van' echt een glansrol speelt. Zo jong pas. 3.5 a 4*. Ik zet maar hoog in om te beginnen.

avatar van film88888

film88888

Nu heb ik hem gekocht, en terug gekeken. Het is gewoon een prachtige film zo een prachtige drama dat je helemaal van ontroert. Ik verhoog van 3,5 naar 4,0

Ik vond het een goede film. Goed verhaal goed gespeeld en mooi in elkaar gezet

Soms had hij alle pech van de wereld, maar op het laatste was het een geluksvogel

Het was voor mij een Heart-Touching-Movie

van mij krijgt deze film een * * * * *

avatar van selfhealing

selfhealing

Ik ben nooit een fan geweest van Will Smith, ik was absoluut niet overtuigd van zijn acteertalenten. Tot nu. Hij heeft toch wat meer in zich dan al die commerciele komedie en sci fi rollen van hem.

Script was goed, acteerprestaties goed.

Het is een film dat je tot denken zet , en zelfs motiveerd en activeerd.

Niet iedereen heeft het getroffen, echter als je echt wilt

kan je alles bereiken in het leven.

4.5 sterren.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Zeker geen slechte film met Will Smith. Ik ben niet zo'n Smith-fan, omdat hij altijd dezelfde rol speelt. Altijd is hij de stoere mannen-macho die het allemaal wel weer eens even recht zal breien. Echter, in deze film speelt hij een ingetogen rol en dat doet ie warempel nog goed ook. De film hield me best in de ban, maar het einde vind ik te afgeraffeld. En waar is de moeder gebleven? Zoontje Smith steelt je hart, of je wilt of niet.

3,5 *

azamat schreef:

Een enorme boutfilm -5

En jij krijgt een -5 voor jouw argumentatie

avatar van The Oceanic Six

Ik vond de film best goed, zeker het acteerwerk van Smith en zoontje was erg sterk. In zon film kan Smith dus ook uit de voeten. Ik vind hem een prettige acteur. Kan in blockbusters als Independance Day en I Robot sterk zijn talent kwijt, maar ook in een meer emotionele film. Wist ik ook wel

Het verhaal is wel erg American Dream achtig, maar ach, dat weet je. Zon film loopt precies af zoals je van te voren al denkt.

Vond de film niet erg origineel, het duurde me soms te lang maar het goede acteerwerk en het feel good moment op het einde maakte wel wat goed!

3,5* dus

avatar van goor

goor

Prachtige film waarin will smith een pracht rol heeft die hij geweldig speelt dus daarom geef ik het een 5.0

avatar van hinie

hinie

Een film die maar bleef voortkabbelen.

Niet mijn ding. 2*

avatar van Jic

Jic

geef hem 4 sterren wel een erge drama is best heftig...

avatar van DragQueen

DragQueen

Prachtige en warme drama-film, met super acteerwerk van will smith en jaden smith. de film vertelt een op waarheid gebaseerd verhaal, over een vader die werkelijk veel tegenzit en ook nog zijn zoontje moet onderhouden. de film bevat wat ontroerende momenten, maar ook een paar humoristische. bv. als hij die zwerver achterna rent voor zijn apparaat terug te krijgen. verder gewoon een prachtige film, met een goede sfeer en een verhaal dat een boodschap bezit. er zitten wel wat cliche's in de prent, en het hollywoodsausje ligt er dik bovenop, maar dit heeft mij nergens gestoord. ik werdt lekker in het verhaal meegevoerd van begin af aan. een mooie en onderhoudende drama-film. 4 sterren.

avatar van leon1970

leon1970

Prachtige en indrukwekkende film.

Waardering: ****

avatar van izzoc

izzoc

karamanoglu schreef:

Pfff.... Te veel toevallen...

sorry maar het is een waargebeurd verhaal. Het kan hooguit ietjes aangedikt zijn. maar geef niet van zulke opmerkingen? Schiet niemand iets mee op.

ik vond het een goeie film met sterk acteerwerk van will smith en zijn zoontje. 4 dik verdiende sterren.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Sterke acteerprestaties, maar een overdreven Amerikaans moraal (als je er hard genoeg voor werkt, komen al je dromen uit). Dit irriteerde me op meerdere momenten.

avatar van Jordaeh

Jordaeh

4* voor de acterprestaties van Will Smith.

Vond het altijd wel leuk om naar zijn films te kijken, maar nooit echt overtuigt. Maar hier bewijst hij dat hij veel maar kan dat wat actie/komedie.

avatar van orginaliteit

orginaliteit

zalige film!! ik heb anar deze film uitgekeken echt keigoed !!

verdient gewoon een 10

avatar van Lamsednav

Lamsednav

Enorm sterke film !

Kreeg op sommige momenten wel tranen in de ogen. Heel boeiend verhaal, en super geacteerd door zowel Will als z'n zoon.

4/5.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Prachtige film, deed mij erg raken, de acteurs zijn enorm sterk en geloofwaardig, het verhaal is mooi uitgebeeld.

avatar van Rude

Rude

Mooie film waarbij ik meteen bedenk dat het ons ook zou kunnen overkomen.

Jaden Smith heeft echt een grote toekomst voor zich!

Wat een groot talentje is die gozer, zo goed als hij kan spelen.

Ik geef deze film 3,5*