The Pursuit of Happyness (2006)
Geregisseerd door: Gabriele Muccino
Met onder meer: Will Smith, Jaden Smith en Thandiwe Newton
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 1 februari 2007
Bekijk via Netflix
Plot The Pursuit of Happyness
Christopher Gardner heeft problemen met zijn verkoopwerk en belandt met zijn zoontje op straat, nadat zijn vrouw hen heeft verlaten. Hij moet leven en zijn zoontje zien te verzorgen in de straten van San Francisco. Christopher blijft zoeken naar een baan totdat hij er eentje vindt bij een aandelenfirma. Het blijkt echter een onbetaalde stageplek met kans op een vaste baan. Het blijkt niet bepaald makkelijk je leven te verdelen tussen een aandelenfirma en een zwerversbestaan.
Chris Gardner
Driver Who Hits Chris
Big Guy Rodney
Mrs. Chu
mvdw89
Meeste films die langer dan de standaard 90 minuten duren beginnen te vervelen of hebben een hele lange aanloop
Bent jij een filmfan? jij wilt zeggen dat je de meeste films van langer dan 90 minuten saai of langdradig vind. Kijk dan alstjeblieft de meeste films die hier hoog worden aangeschreven, 90% ervan duurt langer dan 90 minuten
janhero
Echt amerikaanse film. Leuk vooral voor mijn vrouw.Leuk om Will met zijn zoon te zien. Zoontje speelt redelijk naturel. Goed voor een regenachtige zondagmiddag.
3,5
Yuma Q.
Of het een ontroerende film is moet ik nog zien, maar ik kan je wel zeggen dat ik van de poster al wel een klein beetje moet huilen.
WB
Zeer goeie film. Erg goed gespeeld van Will en zijn zoontje. De chemie tussen die 2 was erg goed.
Een van de vele biopics de laatste tijd, maar wel een hele mooie en ontroerende.
seanpuffy
net wat ik ook wou zeggen
Skrean
Inspirerende film,
Na het zien van deze film voelde ik me een stuk beter.
De film doet wat het moet doen.
Goed geregiseerd goed geacteerd.
Toen ik deze film wou gaan zien stond het me een beetje tegen dat het zoontje van Will er aan meedeed, maar het zoontje van will doet het erg goed.
Ik wil iedereen aanraden om deze film te zien, En als het je allemaal een beetje tegenzit vooral. Deze film helpt je er bovenop.
nicole1
[mooie film.
in het begin had ik zoiets van ja wat nu maar als je eenmaal aan het kijken bent blijf je ook echt kijken.
heel goed gespeeld
Captain Pervert
Haha, Will Smith was bij Opdrah om deze film te promoten.
Oprah zei over de film, waarin een man die zich vanaf de goot terugvecht: "only in America!"
Ja, dat je ueberhaupt in de goot terecht KAN komen en niets meer hebt. Dat is pas "only in America."
dariogg
[quote]mvdw89 schreef:
Precies als de anderen zeggen , je hebt geen benul van films , ik heb er 4509 op de plank staan.
leer eerst eens films kijken knapie
4,5 *
Genoten, vanaf het begin tot het eind. Will Smith deed het naar mijn mening perfect.
Wat mij betreft een aanrader.
ylonaih
zo vond ik het erg ongeloofwaardig dat de moeder gewoon haar pullen pakte en vertrok. Ze deed in mijn ogen weinig moeite om haar kind bij zich te houden.
Ik denk dat het de bedoeling was, dat de kijker zou zien dat er al een enorme voorgeschiedenis was. Het geluk met het idee van een goudmijntje, wat totaal niet bleek te werken. De vrouw was super depressief, draaide dubbele diensten.
En niet te vergeten, het is waargebeurd..dus ongeloofwaardig kan het eigenlijk niet zijn
ylonaih
Wel een foutje ontdekt, als hij terug komt van de wedstrijd in de skybox in die cabriolet, zit dat apparaat niet in de auto. Even later heeft hij hem weer bij zich.
jayytjee
Deze moet ik zeker nog een keer bekijken
debster
Gisteren in een soort van avant-premiere (ladies-night in de plaatselijke bios)
Hele mooie film met fantastisch acteerwerk van Will Smith.
De film laat als geen ander zien hoe makkelijk het in het grote Amerika, 'het beloofde land', is om van iets naar helemaal niets en vervolgens naar werkelijk alles te gaan.
Geen enkele minuut van die 117 verveelde de film me.
Mooi! 4,5 *
deStef
Ik zit het commentaar op deze film hier al een tijdje te volgen. En dat is niet te vergelijken met het commentaar wat de laatste dagen steeds in de kranten staat. De film wordt nog maar net niet met de grond gelijk gemaakt.
En toch heb ik zin om 'm te gaan kijken.
De Knip
Als je het sec bekijkt, is het verhaal erg slapjes natuurlijk. Alleen Will Smith wist mij echt een aantal keren goed te raken in deze film. Erg goed geacteerd:
***1/2
Stijntje
vreselijk amerikaans...
Men haalt hier geld en geluk door elkaar. Meneer is gelukkig omdat hij toch geld heeft...
zo gilde oprah winfry al: Zie je wel! iedereen kan rijk worden! iedereen kan gelukkig zijn!!!
Een fundamenteel begrip wordt hier totaal misgeslagen. Bagger!!!
Typhoon19
Ik heb nu wel een dilemma gaat Will Smith de oscar krijgen of Di Caprio. Beiden steken ver boven de rest uit. Gezien de Amerikaanse voorliefde voor underdogs zal Will hem wel winnen wat zeker verdiend is.
Ik denk niet dat ze die award aan will zullen geven.
Hij verdiende de oscar ook al eerder voor ALI, maar kreeg hem niet.
Ik denk dat ze hem deze keer aan forest whitaker zullen geven.
Typhoon19
vreselijk amerikaans...
Een fundamenteel begrip wordt hier totaal misgeslagen. Bagger!!!
Vreselijk menselijk...
We leven in een wereld waar geld de enige noodzaak
is op weg naar geluk. Of dit land nu amerika is of nederland
doet er niet toe, punt is, geld is de maatstaf voor geluk.
Zonder geld, geen kans op geluk.
smennO
Gisteravond gezien en vond het een sterke film. Smith sr en jr waren zeer goed. Het is verbasingwekkend als je ziet hoeveel een mens kan hebben. Het grote nadeel was de langdradigheid van de film, hij duurde maar 117 minuten maar voor mijn gevoel wel 180. Maarja, goede film, 3.5 *
Bone*Thugs
Jammer dat deze film niet bij mij in de buurt draait...hij leek me wel goed.
bratra
Zeer goede film.
Zo goed dat ik ff stilstond bij me eigen tegenslagen.
Topper!!
Ik geloof ook weer na het zien
4,5 *
anne J
Een zeer goede film. 4.0*
Wel zo'n drama, die niet al te vlotjes verloopt, maar het hoort erbij.
Het was er mooi te zien dat Will Smith (of, Chris) toch bleef doorgaan en doorgaan voor zijn zoontje.
Een paar dingen zaten me niet lekker, maar oké. Als ik eroverheen keek, goede film.
BTW: Will Smith's zoontje heeft het goed gedaan
Fither
mooie film in het begin dacht ik dat een saaie film was.maar was toch toch niet zo..zaten een paar ontroerende momenten tussen de zoon was will smith vond ik zeer goed spelen,Wordt later een topper net als zijn vader.de Einde was wel voorspelbaardat vond ik jammer maar voor de rest toch wel een zeker mooie fil met goeie drama en goed geacteert.Laat will smith zien dat die ook in een sirieuze film kan spelen en niet alleen in comedie's.De film is een goede voorbeeld om je te laten zien dat je altijd door moet gaan als ik wil bereiken in je leven.
ik geef het een 4,5*
R t0 th3 Oland
@ Typhoon19
Ik kan niet bevatte dat jij zoiets lomps kan zeggen..
Je kan harstikke gelukkig worden zonder ook maar 1 cent blijkbaar heb jij nog veel te leren kereltje
Heb jij vrienden of een vriendin? daar heb je geen cent voor nodig en toch is dat het mooiste wat een mens kan hebbe..
Je komt er ooit nog wel een keer achter
Kirzov
Film waar je even over na kunt denken, namelijk :
wat zijn je talenten of dromen en wat heb JIJ gedaan om je talenten te benutten of je dromen waar te maken ?
Het gaat in principe helemaal niet over het geld en of je daar gelukkig van wordt.
De film vertelt iets over pure wilskracht, die vaak nodig is om iets te bereiken.
Mooie film.
eduard
Ongelooflijk dat deze film zo hoog gewaardeert word, wat een voorspelbare langdradige shitfilm was dat. Ik heb deze met moeite uitgekeken omdat ik toch nog iets bijzonders verwachte maar het was nog een slechter en saaier einde dan ik voorspelde. Wat was hier nu zo bijzonder aan? Maar waar gebeurde verhalen zijn dan ook meestal hee saai, toch? 2 sterren geef ik hiervoor.
Blanky
Mooie film, mooie muziek, goede sfeer. Natuurlijk was het einde min of meer te voorspellen. Desondanks een boeiend verhaal waarin het vertrouwen van de zoon in zijn vader een mooie rode draad in het verhaal is. Van mij krijg deze film 4****
Burak18
Mooie film, ik liet ook wel een traantje los eerlijk gezegd.

Netflix verwijdert binnenkort de film 'Pursuit of Happyness' met Will Smith

Dramafilm 'The Pursuit of Happyness' van Gabriele Muccino vanavond op Fox

Deze goed beoordeelde films verlaten deze maand nog het Netflix-aanbod

Films met meerdere acteurs uit dezelfde familie

Intouchables
Komedie / Drama, 2011