Genre: Fantasy / Avontuur
Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley
Releasedatum: 23 mei 2007
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: At World's End
"At the end of the world, the adventure begins."
In deze donkere tijden waarin piraten harteloos worden vermoord en piratenschepen genadeloos worden vernietigd, besluiten kapitein Barbossa, Will Turner, Elizabeth Swann en de crew van de Black Pearl om naar het einde van de wereld te reizen om kapitein Jack Sparrow te zoeken. Om daar te komen moeten ze eerst langs piraat kapitein Sao Feng in het gevaarlijke, maar exotische Singapore, om zijn schip en de belangrijke landkaart te bemachtigen, dat hen naar het einde van de wereld zal brengen. Als Jack gevonden wordt, lijkt zijn gevangenschap hem nog gekker gemaakt te hebben.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Pirates of the Caribbean: At World's End (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
James Norrington
Joshamee Gibbs
Cutler Beckett
Captain Pervert
Het kan er aan liggen dat ik deel 2 te lang geleden gezien had, maar ik had werkelijk geen idee waar de film over ging. De personages leken, hoe verder de film vorderde, puur willekeurige dingen te doen en na anderhalf uur was ik volledig afgehaakt. De schizofrenie van Sparrow, een reuzengodin, Keira de piratenkoningin, het lot van Will Turner, een huwelijk dat letterlijk middenin een veldslag wordt voltrokken, ja joh.
Ik zat puur plaatjes te kijken met de blik op oneindig. En ook dat was weinig verrassend. Visueel wist de film niet te verbazen. De kwinkslagen van Jack Sparrow waren dit keer ook erg dun gezaaid (Barbossa was bijna een leuker personage). Bij de aftiteling had ik een gevoel van: "waar heb ik de afgelopen 2,5 uur eigenlijk naar zitten kijken?"
2.5 sterren
jacksparrow
Wat een vreselijke afknapper. Onsamenhangend en vreselijk aan elkaar geplakt plot. Tot het laatste half uur was ik continu de draad kwijt, als ik al niet afdwaalde met mijn gedachten. In het begin alles ook nog eens lekker in het donker gefilmd.
Effects zijn mooi en de beelden zijn verder erg mooi maar van mij hadden ze deze nooit hoeven maken.
2 sterren voor de effects en de moeite.
JohnWilliams
Was het dan niet een duurder deel dan bijv. deel 2?
Sergio
Duurt veel te lang, gaat vervelen en op een gegeven kan het je allemaal geen ruk schelen.
De 'special effects' zijn prima.
ReMyTje86
ik heb op de orginele site gelezen dat het pas 4 december uit komt op dvd
Ik ben toch wel benieuwd waarom deze film zoveel slechter zou moeten zijn dan de vorige delen...
Pieter Montana
Een beetje hetzelfde probleem als bij Lost. Niemand van het publiek kan niet meer het kluwen van verhaallijnen ontwarren en waarschijnlijk de scenaristen ook niet. Daarbij valt de film totaal niet te vergelijken met de vorige 2 delen. De eerste 2 delen waren nog zeer frivool en zonnig terwijl in AWE je je eerder waant in de Noordzee dan bij de Caraïben. Tja en dan nog eens die bombastische speciale effecten...
gideonvdb
de grootste fout die ze volgens mij maken na de zo succesvolle eerste deel is dat ze er een trilogie van wilde maken, terwijl ze volgens mij gewoon de laatste twee delen in drieen hadden moeten filmen, zodat het wat meer overzichtelijker had kunnen zijn en wat meer verhaallijnen beter uitgewerkt hadden kunnen worden. maar ja wie ben ik. ik vond hm in ieder geval toppie.
fatfish
Ik vond dat de film veel te lang duren het verhaal had even goed in goed anderhalf uur verteld kunnen worden
rOxx
ik vond deze film de minste van de 3.!! hij was wel super leuk ofzoo, maar ik miste net iets wat die andere wel hadden! tOgh 5 sterren.. als is het voor JD en Orlando en keira ghehe
Raffael77
Veel te lang verhaal, maar ja dat vond i ook van de andere 2.
Heel iri vind ik die kwallenkop die ik als piraat figuur niet kan indenken. Ik vind Pirates ook niet echt mijn ding maar wel hele goede sound effects en soundtrack natuurlijk.
Pirates krijg toch een 3
serpico
Was het dan niet een duurder deel dan bijv. deel 2?
Denveen
Jammer dat hij zo lang duurt, maar al met al was het zeker de moeite waard, wat een geweldige feel-good movie!
If you like you can throw my hat... Now go get it
The One Ring
Ik stoorde me vooral aan de vele losse eindjes en ongebruikte. Bijvoorbeeld die tientallen schepen die de vijand meeneemt om de piraten te verslaan en die vervolgens mooi op de horizon blijven staan. Evenals al die piratenheren met hun schepen die ook niets doen in het uiteindelijke gevecht, behalve toekijken.
En vergeet die godin niet die constant dreigementen zit te maken over wat ze de piraten wel niet aan zal doen als ze weer vrij is en vervolgens, als ze inderdaad bevrijd wordt groot wordt, in krabben verandert en verder... niets doet. Een teken van goed filmmaken is het niet.
Hm.. ja zit wel wat in de punten die je daar opnoemt. Maar aan de andere kant, die andere delen waren toch ook geen voorbeeld van hoogwaardig scriptschrijven?
The One Ring
Deel 2 heeft natuurlijk losse eindjes doordat deel 3 ze niet afmaakt, maar deel 1 is toch een vrij sluitende film, op wat onbenullige details na. Nergens van zulke grote gaten als in deel 3 in ieder geval. Het is geen Casablanca of Chinatown natuurlijk, maar wel voldoende voor een avonturenfilm. Tijdens het kijken van deel 3 zat ik telkens te wachten tot die schepen zouden aanvallen en op het moment dat die Godin haar wraakplannen ging uitvoeren. En dan valt deze film ineens heel erg tegen.
Kevin13
ik vond het ook wel raar, er stonden daar in de 20 schepen, en maar 2 schepen vochten met elkaar, buiten het schip van beckett gerekend. Als het toch de grootste strijd word, die over de toekomst beslist over bijde volkeren, waarom vechten de anderen dan niet mee?
voor de rest was het een zeer mooie film, en al mijn favoriete personages sterven.
ik vond wel de dood van Tia Delma, of Calypso, er een klein beetje over.
tonton
nou ik heb deze gezien maar snap er geen zeemansknoop van waar het over gaat ,ik heb met mijn hele verstand zitten kijken en werd er alleen maar chaotisch van, met een lichte smaak van afkeer
omdat het nog net geen komische kant raakt,
Dit kan toch niet de bedoeling zijn !!
Jammer !!
van mij ** voor de moeite.
OlafS
Kunnen ze voor zo'n grote film niet iemand inschakelen die een behoorlijk script kan schrijven?
Wat een tegenvaller
The One Ring
ik vond wel de dood van Tia Delma, of Calypso, er een klein beetje over.
Ze verandert in een hoop krabben (waar ik ook niet echt nodig vond), maar dat wil volgens mij niet zeggen dat ze dood is.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Wat een tegenvaller
ze zijn zelfs begonnen met de film te maken zonder script....
stokvis
wat een treugige slechte film, na een al tegenvallend tweede deel.. Alleen maar geouwehoer over een ingewikkeld verhaald, nauwelijks actie of mooie scenes.
...!!john!!...
waardeloze film, er zit geen verhaal aan.
er zit weinig actie in tegenover de vorige 2 delen.
en ik vind veel personages tegen vallen.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
vind dit niet zo'n goed deel maar ik zie de POTC trilogie als 1 geheel waardoor ik het toch in mijn top 10 na de andere 2 delen heb staan
Marleentje0611
Het is een geweldige film! Hij staat bij mij met stip op nummer 1 beste films aller tijden! Niet allemaal zo zeuren over geen verhaal! Er zijn meer films waar je een film een paar keer moet kijken voordat je em snapt. Moet toegeven dat ik em ook pas na 2 keer door had, maar het blijft een verschrikkelijk goede film. Hij maakt heel deel 2 goed, want die vond ik namelijk weer minder... Heb Pirates 3 nou pas 8 keer gezien en kijk hem nog steeds zonder met mijn ogen te knipperen! Kortom: SUPERVET! Kom maar op met deel 4, 5 en 6! 5 sterren krijgt ie van mij!
Marleentje0611
Ow ja, en voor de echte filmkenners onder ons... Deel 2 en 3 is 1 film en gelijktijdig opgenomen. De overgang mocht inderdaad wat soepeler, maar het blijft een goed verhaal. Mensen die dit niet zien beschikken niet over de fantasie die nodig is om Pirates te waarderen.
24 november Pirates Of The Caribbean: At Worlds End Release Party @ Amsterdam!

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Fantasy / Avontuur, 2003

Karol, un Uomo Diventato Papa
Drama, 2005
exotic islandeast india companyliefde voor iemands leventraitorschipbreukstrong womansingaporehiernamaalszwaardgevechtpiraataapswashbucklerflying dutchmanrum sailing shippost-credits scenebritish navymass hanging