• 9.379.030 stemmen

Met onder meer: Charlie Cox, Claire Danes en Robert De Niro

Releasedatum: 4 oktober 2007

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Stardust

"This Summer A Star Falls. The Chase Begins."

Het verhaal over de jongen Tristan, die het hart van zijn geliefde Victoria wil winnen. Hiervoor gaat hij op zoek naar een vallende ster genaamd Yvaine, die hem naar een magische wereld leidt. Hier moet hij het opnemen tegen de boosaardige heks Lamia en de piraat Captain Shakespeare.

avatar van opa_paul

opa_paul

Wat een bagger! Houd normaal wel van dit soort films, maar dit sloeg echt nergens op! Het enige wat de moeite waard was is de rol van 'De Niro', die overigens altijd wel goed is!

Lekker back to basic.. verborgen koningrijk, prinsen, heksen en piraten. ze hebben het zeker in een leuk jasje gestoken! heel leuk!

Een sarcastische ster, de hoofdrol speler een sulletje, een gemene heks, een nicht kapitein en een stel dode geesten prinsen. Ja, ik vind het een leuke film!

avatar van m1701

m1701

Wat een origineel verhaal!! het was echt super spannend maar ook weer erg ontroerend. Michelle Pfeiffer en Claire Danes lieten zich weer van hun beste kant zien!. Zeker de moeite waard om te kijken

avatar van soom

soom

Ik heb Stardust in de laatste 3 dagen dat ik heerlijk vakantie aan het vieren was zeker 6 of 7 keer gezien. Ik vond hem schitterend, prachtig vormgegeven, heerlijk romantisch.. Erg lief sprookjesachtig wat mij altijd wel aanspreekt. Claire Danes is erg, erg sprankelend en ook nieuwkomer Charlie Cox reageert zó goed op alles wat zij aangeeft, dat ik de eerste keer dat ik hem zag, dacht: Wow. En vervolgens moest ik 'm weer zien. En nog eens. En weer. Zonder overdrijven, dit is een film die ik echt na 7 keer gezien te hebben, in mijn hart sluit, voorgoed.

I think I love you...

Wat een prachtige film!

Echt een typische fantasiefilm maar daar hou ik echt van!

Met een goeie Cast en een leuk verhaal. De heksen zijn goed gecast maar hadden wellicht soms wat echter gekund. Voor de rest zat alles goed in elkaar en was de muziek gewoon echt prachtig!

The Wall is leuk bedacht en het eindgevecht is ook goed. Septumus speelt erg goed, had alleen niet gedacht dat het zo met hem zou aflopen...voor de rest waren er ook wel een paar lachmomenten in met de Niro natuurlijk...dansen op klassieke muziek voor een Piratenkapitein. Erg leuk bedacht allemaal en mooi in beeld gebracht! 4,5*

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit vind ik 1 van de beste fantasie-films die ik ken.
Prachtig verhaal met hier en daar ook nog wat verfrissende humor zodat het geheel niet al te moraliserend wordt.
Michelle Pfeiffer is nog steeds yummie, het lijkt wel of de tijd haar vergeten is.
Robert De Niro was ook grappig als nicht die stoer probeert over te komen.
Prima film voor jong en oud.

avatar van megaman

megaman

Na het tegenvallende Chronicles of Narnia en de lage scores op sites als IMDB van The Golden Compass had ik niet veel vetrouwen in de hedendaagse fantasy films. Toegegeven: de Harry Potter films, en dan met name de eerste twee delen, mogen wat mij betreft in het zelfde rijtje staan als de betere films in dit genre. Maar naast deze reeks is er niet veel soeps op 't gebied van fantasy. Totdat een vriend van mij deze film aanraadde en er bij vertelde dat 't echt zoiets was als de klassieke fantasy fims van de jaren 80. Humoristisch (heb echt gelachen om bepaalde stukken), fantasievol, sfeervol, goeie acteurs en een prachtige soundtrack. De generatie van deze tijd zal na 20 a 30 jaar net zo terug kijken naar deze film als ik nu doe bij Neverending Story, Labyrinth, Dark Crystal, Willow en Legend. En wat mij betreft past Stardust in het zelfde rijtje.

avatar van guylopez93

guylopez93

redelijke film

ik had een leuke film verwacht maar dat viel me best wel tegen. Het verhaal is wel leuk maar de uitwerking had wel beter gemogen. Het was af en toe wat saai en langdradig en misschien duurde de film ook wel iets te lang. Maar er zaten ook genoeg leuke stukken in en De Niro deed het ook wel leuk dus daarom krijgt deze film van mij nog wel een dikke voldoende

avatar van Kippie.

Kippie.

Zijn we nu aan het kijken met Duits. Natuurlijk weer nagesynchroniseerd (of hoe je dat ook wilt noemen) met van die überirritante duitse ***stemmen, maar film valt zeker niet tegen tot nu toe. De sterren geef ik later nog.

JohnWilliams

Dat doen die duitsers altijd, blij dat je hier zelf je eigen opties kan kiezen.

avatar van ViolentGhost

ViolentGhost

Dacht helemaal niet van zulk soort films te houden.

Was het weekend ziek en mijn moeder en zusje hadden hem gehuurd.

Vond het een prachtige film

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Heerlijke fantasyfilm. Net gezien en ik heb genoten. Een mooi sprookje met een prachtige sfeer. Leuke rol voor De Niro, die het altijd goed doet.

De film is een lust voor het oog.

Geweldig.

JohnWilliams

De Niro speelt inderdaad wel aardig maar de rol vind ik niets voor hem eerlijk gezegd...

avatar van DragQueen

DragQueen

Erg vermakelijke fantasyfilm, met een spannend en mooi verhaal. de cast is prima in orde, met o.a de niro en pfeiffer. verder zijn de sets, kostuums, en de effecten goed verzorgd. een erg leuke film om te kijken. 3,5 sterren.

avatar van Lars_1984

Lars_1984

Leuke fantasy film, zeer vermakelijk met her en der de nodige humoristische elementen. Visueel ook mooi aangekleed. Een van de betere films in het genre van de afgelopen periode. Aanvankelijk een wel erg mietige rol van Tristan, de hoofdrolspeler. Later werd dat gelukkig beter.

avatar van rox91

rox91

Deze film vond ik echt tegenvallen... ik had er veel meer van verwacht, en ook heel anders. Alleen het einde is wel leuk met die 3 heksken.

avatar van Lovebreeze

Lovebreeze schreef:

mooie film!!

het boek moet ik nog lezen,

maar als ik dit zie denk ik dat ik me er enorm mee ga vermaken

Boek is heel anders dan de film.

Meesten vinden het boek tegenvallen als ze eerst de film hebben gezien.

avatar van Lovebreeze

Lovebreeze

oei een omgekeerde wereld dus

avatar van Bitking

Bitking

Mooie film, maar niet de beste. Mooi verhaal ook. Ik geef het een 3,5.

avatar van helleke

helleke

Ik vond er eigenlijk niet veel aan maar dat zal waarschijnlijk aan het 'Fantasie'-genre liggen waar ik niet echt warm voor loop.

De Niro is voor mij toch wel serieus gezakt qua filmkeuze om in te acteren.

Meer dan 2 sterren heb ik er dan ook niet voor over.

avatar van maerk

maerk

Hoewel het verhaal soms wat slordig in elkaar zit is dit toch een uitstekende fantasiefilm voor het hele gezin.

Het eerste uur van Stardust is erg moelijk om doorheen te komen. Alles voelt zo vreemd aan en het duurt even voordat je gewend bent aan de bizarre gebeurtenissen (Septimus gooit Secundus van de toren en pa ligt erbij te lachen en het hele fantasiewereldje. Maar na dat uurtje wordt de humor een stuk leuker en komt er een hoop vaart, actie, spanning en romantiek om de hoek kijken. Door de mooie kleuren, mooie landschappen en leuke fantasievolle vondsten is Stardust zoiezo een pareltje om naar te kijken.

Hetgene waar Stardust in uitblinkt zijn de bijpersonages. Bijna elke bijrol is super. Opzich ook wel jammer want Brian Cox en Claire Danes worden compleet weggespeeld door de overige cast. Robert DeNiro is fantastische als de nichterige kapitein op een vliegend schip. De scène waarin DeNiro een jurk draagt is echt hilarisch. In een erg klein bijrolletje zien we daar ook nog het herkenbare gezicht van Dexter Fletcher als een van de bemanningsleden. Die kennen we natuurlijk van Lock, Stock en Vaughn's zeer sterke debuutfilm Layer Cake. Leuk . Dan hebben we ook nog Michelle Pfeifer die ik erg aangenaam vond spelen. Ze overtuigde me helemaal en zette een goede heks neer. Verder kon je als je goed oplette ook nog Jason Flemyng herkennen als Primus. Iedereen had vast Peter O'Toole gezien in zijn piepkleine rolletje als de oude koning. En last but not least is Ricky Gervais die maar heel even te zien is maar toch een grote glimlach op mijn gezicht kon toveren.

Stardust is gewoon een lekker fantasieverhaal. Het verhaaltje heeft niet al te veel om het lijf maar wel genoeg om te blijven boeien. Alleen is het soms wel een beetje onlogisch. De Heks laat Tristan en Yvaine gaan...o nee, toch niet... En het einde is een beetje te zoet maar who cares.

Niet zo goed als zijn debuut Layer Cake maar Vaughn heeft toch een erg leuke film afgeleverd. Zeer zeker het kijken waard dus.

avatar van hbarendrecht

hbarendrecht

Het was zeer vermakelijk. Ik heb genoten van deze fantasy, wat niet altijd mijn ding is. Alles is al gezegd hieronder. Er zat geen false noot in de hele film.

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Een zeer leuke fantasy film ^^

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Heerlijke film, met een glansbijrol voor DeNiro, werkelijk één van de betere bijrollen die ik ooit gezien heb. Het verhaal loopt lekker en je verveelt je geen moment, voor eenieder leuk.

4/5*

avatar van AFCA!!

AFCA!!

goeie naam keuze van de character; Tristan, haha

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima fantasy met verrassend goede Pfeiffer..

avatar van Justinx

Justinx

Verrassend goede film, vooral een must in deze koude kerstdagen. Wat mij bewonderde is de Amerikaanse/Engelse cast. DeNiro (die zoals gelezen een verrassende rol speelt), Pfeiffer en Miller vertolken een sterke rol, maar het zijn de Engelse acteurs die weglopen met deze film. Vooral de getalenteerde Ricky Gervais, Mark Heap (de geweldige vertolker van Dr. Alan Statham in 'Green Wing') en hoofdrolspeler Charlie Cox geven deze film nét dat beetje extra magie.

Want aan magie ontbreekt het niet. Deze fantasy-volle film past naar mijn mening makkelijk naast pakweg The Chronicles of Narnia en kijkt lekker weg. Twee uur blijft toch altijd een lange zit, maar vormt voor deze film geen obstakel. Het verhaal is lekker zoet en leent zich prima voor een gezellig familiefilm.

avatar van Flipman

Flipman

Ik heb er nooit aan gedacht dat deze film zwaar zou tegenvallen,maar dat ik er ZO van zou genieten was eveneens niet in me opgekomen! Bloody HELL!!!

De cast had zowaar niet beter gekund. Ik weet dat de auteur van het boek dat als basis dient Brits is -hoewel ie vaak in de States verblijft- en was dus bang dat de Amerikaanse accenten van Michelle Pfeiffer, Claire Danes en Robert De Niro de magie zouden verbreken. Bleek echter dat beide dames een mooie Britse tongval hebben aangeleerd en dat het geen ene aars uitmaakt hoe De Niro de taal spreekt! Goed, dat zijn dan weer details.

De opzet van dit verhaal, hoe lieflijk ook, is behoorlijk simpel. Een film als deze moet het dan ook hebben van de uitwerking. En warempel, die werkt fantastisch! Echt een introductie aan deze magische wereld krijgen we niet, we nemen er genoegen mee dat ie bestaat. En dat ís ook genoeg, wat verrassend knap is, daar veel films op dat punt falen omdat ze vanwege een gebrek aan uitleg, hoe gering ook, niet weten te overtuigen. Mr. Magorium's Wonder Emporium is een film die een gemiddelde waardering van me krijgt, simpelweg om het feit dat ik íets meer wil weten over de afkomst van Mr. Magorium en zijn magische speelgoed. Heel de wereld is afgeschermd van Stormhold, dus weten ook Tristan en zijn vader aanvankelijk niet wat zich erachter bevindt. Wij weten dan als kijker al iets meer, maar we worden zo opgeslokt in het verhaal dat het me niet kan boeien wat ik al wel of niet weet of zou moeten/willen weten, zolang ik maar genoeg begrijp om het verhaal te kunnen volgen.

Ik prijs de film enorm om het feit dat er voor eenieder wat in zit; humor, avontuur en -de zoektocht naar- liefde. Zolang het niet op een te clichématige wijze gebracht wordt, spreken alledrie deze ingrediënten mij aan. En clichés zijn er genoeg in deze film, maar ze worden op een prachtige manier omzeild. Omgebogen, zo je wilt; er wordt geen nadruk op gelegd en ze passen in het verhaal, opdat ze niet storen en zo hoort het!

En ook al is het verhaal heel onschuldig, met bloedvergieten dat enkel buiten beeld gebeurt, piraten die geen mensen doden, iets waaraan ik me dood ergerde in die verschrikkelijke Pirates of the Caribbean films, maar wat hier goed past en een reden heeft, als de film even niets te bieden heeft waarnaar je zoekt -bijvoorbeeld avontuur/spanning- dan is er genoeg van iets anders -bijvoorbeeld humor- om je gerust te stellen en te vermaken.

De film zit boordevol karakters om van te houden, omdat ze overtuigend charmant, komisch, goedhartig of juist kwaadaardig en baatzuchtig zijn. Althans, voor een sprookje. Want dat is deze film, natuurlijk.

Visueel is de film eveneens een pareltje. Ik kan eigenlijk weinig minpunten opnoemen, daar het je tijdens de reis waarin deze je meevoert geen moment loslaat. Na het zien van Layer Cake, die ik overigens ook erg goed vond, was ik overtuigd van de regiekwaliteiten van Matthew Vaughn, maar een dergelijk fabuleus prachtstuk had ik niet durven verwachten! Hulde! Hulde!!

avatar van Flipman

Flipman

maerk schreef:

[...]Brian Cox en Claire Danes worden compleet weggespeeld door de overige cast.

Eerrr... Ik denk dat je Charlie Cox bedoelt. Brian Cox is de man die o.a. Hannibal Lecter speelde in Manhunter .