• 9.376.411 stemmen

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Charlie Cox, Claire Danes en Robert De Niro

Releasedatum: 4 oktober 2007

Plot Stardust

"This Summer A Star Falls. The Chase Begins."

Het verhaal over de jongen Tristan, die het hart van zijn geliefde Victoria wil winnen. Hiervoor gaat hij op zoek naar een vallende ster genaamd Yvaine, die hem naar een magische wereld leidt. Hier moet hij het opnemen tegen de boosaardige heks Lamia en de piraat Captain Shakespeare.

avatar van Norma

Norma

Twilight schreef:

Narnia sfeervol? Dan heb ik niet goed opgelet volgens mij.

Ja, in mijn beleving wel, in ieder geval meer dan Stardust. De kast, de sneeuw, de boze ijskoningin, het had iets sprookjesachtigs en kinderlijk magisch over zich. Minder een " we trekken alle effecten die we hebben uit de kast" film. Maar goed, sfeer is dan ook iets heel persoonlijks. Ben benieuwd wat jij hier straks van vindt

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Waarom moet De Niro nou in deze film spelen. Over de elfjes en de vliegende poppetjes en de bloemetjes en de bijtjes. Ik zie hem veeeeel liever in Mafia/politie/oorlogs/werkelijkheids films. Het is maar dat ik geen sprookjes fan ben.

avatar van pfan

pfan

sinterklaas schreef:

Nou ja, misschien is hij 't wel moe om iedere keer dat soort rollen te spelen. Je bent pas een groot acteur als je de meest uiteenlopende rollen kunt spelen.

De meeste recensies over hem in deze film zijn positief dus ik zou zeggen geef 't een kans en oordeel pas nadat je de film gezien hebt.

Daarbij is 't geen sprookje maar een fantasy film wat eigenlijk moeilijk onder een noemer te vangen is. Dat is trouwens een van de reden dat deze film het niet goed gedaan heeft in de US, omdat Paramount niet goed wist hoe ze deze film moesten promoten. Dat hebben ze heel slecht gedaan, maar de mensen en de meeste criticie die de film gezien zijn zeer lovend over deze film en heeft een hoge waardering op IMDB.

De verwachting is dan ook dat 'Stardust' het buiten de US het stukken beter zal doen.

avatar van Cheyennexx

Cheyennexx

Ik ga em nu opzetten, laat het nog wel even weten hoe die is!

Hou nooit zo van deze films, maar agh i'll give it a try..

avatar van theresia

theresia

sinterklaas schreef:

Ik vond het juist hartstikke leuk om hem zo te zien.. heb enorm om hem moeten lachen...

avatar van Jic

Jic

heb hem gezien maar niet echt me gedachte erbij zie dat hij een goed cijfer heeft ik wilde hem een 1 * geven maar zal hem dan nog eens opnieuw kijken.....

avatar van EenFilmPerDag

EenFilmPerDag

wacht nog steed hoopvol op een dvd versie.

avatar van Olivia

Olivia

Ik houd erg van sprookjes, avontuur, science-fiction, middeleeuwen, piraten, fantasy, etc dus volgens mij moet ik me met deze film wel kunnen vermaken.

Misschien dat ik er aankomend weekend maar naar toe ga. De trailer zou er wel geinig uit, al vraag ik me wel af hoe De Niro 't er vanaf gaat brengen. Michelle Pfeifer vind ik wel bij deze film passen (afgaande op de trailer), maar Robert De Niro?

Nou ja, ik geef 't gewoon een kans. Het zal nooit zo geweldig, episch, spannend en indrukwekkend worden als Lotr of HP, dus ik ga meer uit van een Narnia of Eragon gevoel

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Wat een heerlijke film. Robert De Niro is helemaal geweldig en dit is misschien wel zijn beste (sowieso zijn leukste) rol in jaren. Beetje voorspelbaar verhaal maar dat wordt goed gemaakt door hoop originele elementen en een flinke dosis humor. Michelle Pfeifer blijft ook schitterend. Inmens vermakelijke film!

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Ik vond het toch wat tegenvallen. Gister naar de bios geweest. Mooie plaatjes hoor, maar toch een beetje te overdreven feel good. Daarnaast ook veel flauwe humor. Het is niet wat ik ervan verwacht had helaas..

avatar van Dandeman

Dandeman

Wat een onvoorstelbare leuke film om naar te kijken was dit. Het is een echt "er was eens" sprookje. Mooi gemaakt en het viel mij persoonlijk op dat er heel veel subtiele humor inzat. Er zit ook heel veel mimiek in de film en mij persoonlijk spreekt dat erg aan.

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Nou deze film mag toch wel zeker in rijtje must-see 2007, want hij is leuker dan verwacht.

De film is in het begin wat chaotisch, omdat de regisseur alle personages blijkbaar zo snel mogelijk wil laten introduceren. Naarmate de film vordert komt er een lijn in het verhaal.

Het verhaal is heel ver gezocht maar toch pakt het je ergens. Omdat het verhaal op zich best ingewikkeld lijkt in het begin is het logischer dan je denkt. Ook is er -zoals in een echt sprookje- een duidelijk verschil tussen goed en kwaad. En ookal lijkt de combinatie heel raar, fantasy met een flinke dosis humor doet het toch erg goed. Door de grapjes wordt dit een sprookje wat je niet al te serieus moet nemen, het is gewoon een lekkere feel-good film die je echt in de bioscoop zou moeten zien, omdat de plaatjes en de muziek er echt prachtig zijn.

De kritische puntjes liggen vooral bij Robert deNiro z'n rol en de soms wat flauwe grapjes. Robert deNiro z'n rol als Captain Shakespeare (zijn reputatie) en de iet wat overdreven rol als travestietis grappig bedacht maar gaat op sommige momenten wat ver. Op het einde wordt dit probleem wel weer met een letterlijke 'knipoog' opgelost.

Naast de flauwe grappen zitten er ook een paar geniale grappen in die toch weer de hele zaal aan het lachen maakt en door die grappen wordt de serieuze kant meteen niet meer serieus genomen waardoor de meest gruwelijke moorden er niet echt meer toe doen.

Ik geef deze film voor een onverwacht spektakel en de flinke dosis goeie humor 4 sterren*

avatar van Pastaman

Pastaman

Echt leuke film.

Je verveelt je geen moment.

Dikke 4.

avatar van Cheyennexx

Cheyennexx

Super leuke film! Echt waar! Ook niet verveelt!

Goed verhaal, niet te ''vliegerig'' maar wel heel avontuurlijk en fantasie.

avatar van renoow

renoow

Superfilm, heel leuk gespeeld door Robert de Niro en Michelle Pfeiffer. Charlie Cox is natuurlijk ook een lust voor het oog! Dikke aanrader.

avatar van deTuinman

deTuinman

Een goeie film, al moest ik ff afzien toen ik die 2-koppigeolifant zag( dat was slechte cgi)

Leuk verhaal mooie muziek, goeie cast

vol met erg flauwe kinderachtige humor, maar af en toe iets volwassen, maar daar kon de zaal niet om lachen

vb. man/geit wilt tegen de eenhoorn rammen, absoluut geen kans haha

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Robert de Niro steelt de show in deze film als ruige piraat.

Niet een super film maar wel leuk. Heeft geen moment verveeld

Ik vond alleen wel dat de muziek soms zo overdreven was dat het storend werd.

avatar van rosanni

rosanni

Hele mooie film, mooie animaties met een aparte soort spottende humor, die vaak wat flauw was zoals de Tuinman al aangaf. Ik zelf moest wel even grinniken toen ik het geitmens voor de 1e keer aanschouwde. Dat mocht de pret zeker niet drukken, heb 2 uur lang genoten van de beelden, acteurs en me zitten afvragen hoe men hier bijop komt, al had het laatste halfuur wat mij betreft wel wat korter gemogen.

****

avatar van greekboy

greekboy

Heb de film afgelopen zaterdag gezien damn had niet verwacht dat de film zo goed kon zijn.

avatar van N811

N811

Norma schreef:

Narnia vond ik walgelijk!

avatar van pfan

pfan

Geweldig leuke film!

Robert DeNiro en Michelle Pfeiffer waren geweldig. De hele cast was trouwens goed. Leuke humor trouwens.

Echte aanrader!

avatar van Gish

Gish

Pretentieloos topamusement en met veel liefde gemaakt.

Kerstfilm van 2007...allemaal gaan kijken !

P.S. Claire Danes is een snoepie !

****

avatar van N811

N811

film om van te genieten!

avatar van B100

B100

ga vanavond naar de bios! ben benieuwd en als ik jullie reacties lees gaat dat wel goed komen denk ik!

avatar van RodneyS

RodneyS

Gisteravond heen geweest. Heel leuke film. Lekker vrolijk, leuke humor en sfeervolle special effects.

avatar van BlueSword

BlueSword

vond het wel een leuke film, soms een beetje kinderachtig maarja, mooi sfeertje in de hele film, leuke personages en cast, en goed te volgen, zeker wel kijken waard! alleen crappy einde, maar was te verwachten.

avatar van chris1975

chris1975

Wij zijn afgelopen weekend naar Stardust geweest en waren erg verrast! Ik heb in tijden niet zo'n orgineel sprookje gezien.

Het heeft bijna alle elementen die je graag zou willen zien in een fantasy film. Spannend, avontuurlijk, mooie effecten, grappig en heel romantisch!

Een film die je niet moet missen dus!

Ps. Helemaal geen crapy einde! ..Juist een heel mooi einde!

Zoals een sprookje ook hoort te eindigen

avatar van B100

B100

chris1975 schreef:

Een film die je niet moet missen dus!

Ps. Helemaal geen crapy einde! ..Juist een heel mooi einde!

Zoals een sprookje ook hoort te eindigen

Ben gisterenavond geweest. En je haalt de woorden uit m'n mond.

Echt een heerlijke film!

avatar van cafe1900

cafe1900

Vanmiddag naar gekeken. Jammer dat ik het kleuterklasje van onze school niet heb meegenomen want die zouden dit onsamenhangend verhaal wel leuk hebben gevonden, al met al 'n echte kinderfilm met wel 'n goeie bezetting aan sterren, misschien is de titel daar wel van afgeleid.

avatar van mister blonde

mister blonde

Aardige grapjes worden afgewisseld met voorspelbaarheid en cliches. Al met al net leuk genoeg om je niet te hoeven ergeren. Maar dit is wel al 100x 10x beter gedaan. 3 sterren.