• 9.376.689 stemmen

Geregisseerd door: Matthew Vaughn

Met onder meer: Charlie Cox, Claire Danes en Robert De Niro

Releasedatum: 4 oktober 2007

Plot Stardust

"This Summer A Star Falls. The Chase Begins."

Het verhaal over de jongen Tristan, die het hart van zijn geliefde Victoria wil winnen. Hiervoor gaat hij op zoek naar een vallende ster genaamd Yvaine, die hem naar een magische wereld leidt. Hier moet hij het opnemen tegen de boosaardige heks Lamia en de piraat Captain Shakespeare.

avatar van Phoenix

Phoenix

Een sprookje in de meest traditionele zin van het woord. Boze heks, piraten, ware liefde, "and they lived happily ever after..." Het zit er allemaal in.

Verder best aardig allemaal. Danes schittert letterlijk en figuurlijk, de mannelijke lead is acceptabel, de effecten sterk (haarscherp vooral, bijvoorbeeld de transformatie van Tristan's ma in die vogel) en het verhaaltje fantasievol genoeg.

Toch mist de film qua uitwerking de flair van die andere Gaiman-verfilming. Niets aan deze film komt écht uniek en memorabel over. Wat dat betreft is het Vaugn met de 65 miljoen dollar, een fantasierijk boek en de schare acteurs waaruit hij kon putten wellicht iets te makkelijk gemaakt. De film is nergens episch (wat de muziek wel doet denken) of indrukwekkend, en dat is vandaag toch wel de standaard wil je opboksen tegen de concurrentie (LotR, Harry Potter, Eragon).

Okay, één uniek ding dan: Robert de Niro. Je moet het zien om te geloven.

Jemig wat een gemiddelde zeg. Best een aardig fanatasiefilmpje, met hier en daar wat geinige scenes (DeNiro ) maar ook nogal wat flauwe toestanden.

Het is net alsof ze nogal subtiele humor in een kinderachtig verhaal willen proppen, werkt niet echt geweldig.

avatar van james_cameron

Grappig, bij vlagen charmant sprookje, mooi vormgegeven en met een goede cast. Iets te veel verhaallijntjes en personages, waardoor de film soms wat druk en onsamenhangend overkomt. Persoonlijk had ik zonder de dik aangezette cameo's van Robert De Niro en Ricky Gervais kunnen leven, maar vooruit.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Zo deze viel dus echt even vies tegen! Ik had wel iets anders verwacht moet ik eerlijk zeggen. Ik heb hem zelfs in 2 keer moeten kijken omdat ik gewoon de eerste keer in slaap was gevallen, en ja dat zegt best veel. Het zag er allemaal wel mooi uit, maar het was gewoon echt niet mijn ding. Ik kon mezelf ook niet vinden in de humor die erin zat, en daar stoorde ik me best aan. Ook qua vehaal vond ik het een beetje slapjes. Het begin was helemaal saai, maar halverwege werd het wel iets leuker, maar goed voor mij persoonlijk viel het vies tegen.

kleine 2.5* (jammer)

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Wel geinige fantasy-light film, vooral bedoelt voor een jeugdig publiek heb ik het idee. Film is dan ook vooral leuk en luchtig vermaak en mist de donkere en zwaardere kant van serieuze fantasy. Ondanks dat er gepoogd wordt de film een engels sfeertje mee te geven blijft het in alles heel herkenbaar een volbloed Amerikaans Hollywood product en dat terwijl de film veel op locatie in het VK is geschoten. Ik herkende zelfs het prachtige Isle of Skye waar ik een aantal jaar geleden eens geweest ben, het is daar inderdaad echt sprookjesachtig mooi (of was dat toch die fles Schotse Whisky ).

De film kent een aantal grappige karakters en over het algemeen doet de mij vrij onbekende cast goed zijn best. DeNiro heeft inderdaad een leuke cameo en de rol van Pfeifer deed me op de een of andere manier denken aan die uit Hairspray. De special effects zijn over het algemeen ook wel in orde maar de film mist toch net iets te veel aan eigenzinnigheid en originaliteit om nu echt indruk te maken. Vermakelijk is het wel en vervelen doet het niet.

Een mix van allerlei fantasy elementen inderdaad.

Moest het vaakst terugdenken aan Ghibli, komt waarschijnlijk omdat ik verder niet zoveel met fantasy heb. Maar toon mij luchtpiraten in een vliegend schip en de wereld van Miyazaki doemt zo voor mij op. Beetje Laputa gekruisd met Porco Rosso, tot de piraten aan toe.

Maar verder ook veel andere (typische) fantasy elementen. Bij vlagen mooi vormgegeven, soms te klef en nogal kitschy. Daarbij waren beide hoofdrolspelers ietwat irritant. Cox was nogal flauw en Danes lijkt wel een wandelend skelet. De cgi was dan ook erg nodig om haar te laten schitteren.

De rol van De Niro is hoogstwaarschijnlijk erg grappig voor mensen die hem hoog hebben zitten, voor mij persoonlijk niet erg geslaagd. Maar daar is het dan ook een redelijk typische rol voor.

Aardig om volgen, een paar mooie scenes, maar moet eerlijk zeggen dat de trailer van Spiderwick Chronicles voor deze film mij veel meer deed. Dit was iets te jolly met iets teveel fantasy clichés.

Visueel trouwens erg jammer dat de editing volledig in functie van het verhaal stond. Veel moois om te zien, maar het verhaal bleek duidelijk belangrijker. Daardoor werd de vele moeite die in het visuele gestopt werd een beetje teniet gedaan.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Leuk, luchtig sprookje dat op een aantal punten grondig faalt, zodat het je niet echt bijblijft. Als eerste is het uitgangspunt van een ster als persoon nogal abstract. Dit wordt in het boek wellicht beter uitgelegd, in de film word je na een paar minuten al in het verhaal gepleurd. Daarna heb je bij veel scènes het gevoel dat men krampachtig een epische sfeer poogt te creëren, vooral met bombastische muziek en hoge bergen, kliffen en vergezichten. Het komt allemaal nogal wannabe over. De score is op zich wel oké, trouwens.

De rol van De Niro is een beetje flauw maar wel erg leuk uitgevoerd (hoe hij zijn trademark pukkel beschildert, heerlijk subtiel), maar vooral Michelle Pfeiffer doet het goed. De scène dat ineens haar tieten gaan hangen enzo. Laten we niet vergeten dat ze onlangs 50 is geworden, en op die leeftijd krijg je het als actrice toch wel wat lastiger. Haar zelfspot was daarom dan ook fantastisch.

Maar desondanks heb ik me prima vermaakt. 3.5 sterren

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Geinig filmpje hoor, maar wat een - veel te hoog - gemiddelde hier zeg. Het ziet er allemaal prachtig uit, maar daar is het meeste ook wel mee gezegd. De enige acteur die weet te overtuigen is Robert de Niro in zijn toch wel kleine rolletje die bij vlagen hilarisch is. De film is redelijk vermakelijk en kent leuke momenten, maar mist teveel om een voldoende te verdienen voor mij. Het verhaal is erg rommelig en erg origineel is de film ook niet. Een matig filmpje voor tussendoor.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Heerlijke film. Zulke mooie beelden. En het verhaal is niet origineel nee, maar dat vind ik het enige minpuntje aan deze film. Ik vond de combinatie fantasy, adventure, romantiek en humor ook heel goed in balans.

Robert de Niro maar vooral ook de geesten van de overleden prinsen waren hilarisch. Dat in combinatie met een schitterende lovestory en de prachtige magie maakt deze film fantastisch om naar te kijken.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Wat een prachtige film!

Echt een typische fantasiefilm maar daar hou ik echt van!

Met een goeie Cast en een leuk verhaal. De heksen zijn goed gecast maar hadden wellicht soms wat echter gekund. Voor de rest zat alles goed in elkaar en was de muziek gewoon echt prachtig!

The Wall is leuk bedacht en het eindgevecht is ook goed. Septumus speelt erg goed, had alleen niet gedacht dat het zo met hem zou aflopen...voor de rest waren er ook wel een paar lachmomenten in met de Niro natuurlijk...dansen op klassieke muziek voor een Piratenkapitein. Erg leuk bedacht allemaal en mooi in beeld gebracht! 4,5*

avatar van Justinx

Justinx

Verrassend goede film, vooral een must in deze koude kerstdagen. Wat mij bewonderde is de Amerikaanse/Engelse cast. DeNiro (die zoals gelezen een verrassende rol speelt), Pfeiffer en Miller vertolken een sterke rol, maar het zijn de Engelse acteurs die weglopen met deze film. Vooral de getalenteerde Ricky Gervais, Mark Heap (de geweldige vertolker van Dr. Alan Statham in 'Green Wing') en hoofdrolspeler Charlie Cox geven deze film nét dat beetje extra magie.

Want aan magie ontbreekt het niet. Deze fantasy-volle film past naar mijn mening makkelijk naast pakweg The Chronicles of Narnia en kijkt lekker weg. Twee uur blijft toch altijd een lange zit, maar vormt voor deze film geen obstakel. Het verhaal is lekker zoet en leent zich prima voor een gezellig familiefilm.

avatar van Flipman

Flipman

Ik heb er nooit aan gedacht dat deze film zwaar zou tegenvallen,maar dat ik er ZO van zou genieten was eveneens niet in me opgekomen! Bloody HELL!!!

De cast had zowaar niet beter gekund. Ik weet dat de auteur van het boek dat als basis dient Brits is -hoewel ie vaak in de States verblijft- en was dus bang dat de Amerikaanse accenten van Michelle Pfeiffer, Claire Danes en Robert De Niro de magie zouden verbreken. Bleek echter dat beide dames een mooie Britse tongval hebben aangeleerd en dat het geen ene aars uitmaakt hoe De Niro de taal spreekt! Goed, dat zijn dan weer details.

De opzet van dit verhaal, hoe lieflijk ook, is behoorlijk simpel. Een film als deze moet het dan ook hebben van de uitwerking. En warempel, die werkt fantastisch! Echt een introductie aan deze magische wereld krijgen we niet, we nemen er genoegen mee dat ie bestaat. En dat ís ook genoeg, wat verrassend knap is, daar veel films op dat punt falen omdat ze vanwege een gebrek aan uitleg, hoe gering ook, niet weten te overtuigen. Mr. Magorium's Wonder Emporium is een film die een gemiddelde waardering van me krijgt, simpelweg om het feit dat ik íets meer wil weten over de afkomst van Mr. Magorium en zijn magische speelgoed. Heel de wereld is afgeschermd van Stormhold, dus weten ook Tristan en zijn vader aanvankelijk niet wat zich erachter bevindt. Wij weten dan als kijker al iets meer, maar we worden zo opgeslokt in het verhaal dat het me niet kan boeien wat ik al wel of niet weet of zou moeten/willen weten, zolang ik maar genoeg begrijp om het verhaal te kunnen volgen.

Ik prijs de film enorm om het feit dat er voor eenieder wat in zit; humor, avontuur en -de zoektocht naar- liefde. Zolang het niet op een te clichématige wijze gebracht wordt, spreken alledrie deze ingrediënten mij aan. En clichés zijn er genoeg in deze film, maar ze worden op een prachtige manier omzeild. Omgebogen, zo je wilt; er wordt geen nadruk op gelegd en ze passen in het verhaal, opdat ze niet storen en zo hoort het!

En ook al is het verhaal heel onschuldig, met bloedvergieten dat enkel buiten beeld gebeurt, piraten die geen mensen doden, iets waaraan ik me dood ergerde in die verschrikkelijke Pirates of the Caribbean films, maar wat hier goed past en een reden heeft, als de film even niets te bieden heeft waarnaar je zoekt -bijvoorbeeld avontuur/spanning- dan is er genoeg van iets anders -bijvoorbeeld humor- om je gerust te stellen en te vermaken.

De film zit boordevol karakters om van te houden, omdat ze overtuigend charmant, komisch, goedhartig of juist kwaadaardig en baatzuchtig zijn. Althans, voor een sprookje. Want dat is deze film, natuurlijk.

Visueel is de film eveneens een pareltje. Ik kan eigenlijk weinig minpunten opnoemen, daar het je tijdens de reis waarin deze je meevoert geen moment loslaat. Na het zien van Layer Cake, die ik overigens ook erg goed vond, was ik overtuigd van de regiekwaliteiten van Matthew Vaughn, maar een dergelijk fabuleus prachtstuk had ik niet durven verwachten! Hulde! Hulde!!

avatar van Zinema

Leuke en fantasievolle film met een glans(bij)rol voor De Niro. De humor word keurig gecombineerd met romantiek & avontuur. Zeer goed.

avatar van Respekked

Respekked

Leuke fantasy die van een stuk boeiender niveau is dan Eragon of Chronickles Narnia. Met name de vele leuke bijrollen doen deze film goed. Mark Strong en zijn zes dode broers zijn soms erg grappig. Maar ook Gervais en de Niro zijn leuk.

Verder aardig verhaaltje, maar het had van mij wel iets korter gemogen.

avatar van Prudh

Prudh

Ik kom hierboven op een volle punt meer uit, gemiddeld gezien. Sowieso een beetje vreemd om een film te beoordelen op de kwaliteit van een poster, maar goed.

Stardust zelf is een hoogst vermakelijke fantasy, dat had ik op voorhand niet verwacht. Ik verwachte een zoveelste Golden Compass- of Narniakloon, maar zowel het verhaal als de uitwerking hiervan zorgen ervoor dat deze film boven die broertjes en zusjes uitstijgt. Altijd leuk als een film meevalt.

De balans tussen fantasy, avontuur, komedie én romantiek is precies goed. Stardust wordt nooit te gezapig, zoetsappig, flauw of rommelig. Verder zijn de meeste bijrollen prachtig ingevuld. Mark Strong en Jason Flemyng als rivaliserende broers bijvoorbeeld, of Ricky Gervais die eigenlijk gewoon zichzelf speet. En natuurlijk Robert De Niro... Wat een grap! Alleen Michelle Pfeifer vond ik af en toe wat tegenvallen.

Het verhaaltje is tenslotte ook prima geschreven, ik wist helemaal niet dat dit gebaseerd is op een verhaal van Gaiman. Weer wat geleerd en leuk om te weten. Van mij mogen er nog wel meer van dit soort koddige fantasyfilms uitkomen.

avatar van serpico

serpico

Een sprookje voor volwassenen. Watte?

Want ja, zo werd hij toch echt gepromoot. Ik kon het er helaas niet uithalen. De vormgeving van de fantasy-wereld en de motieven van de personages waren redelijk kinderachtig, alle gore wordt nogal irritant nauwlettend uit beeld gehouden (ondanks dat mensen met zwaarden doorboord worden), en de humor is ook typisch 'ook-leuk-voor-de-kinderen'. Maar een sprookje is het in een aantal opzichten wel. Boze heksen, flauwe vervloekingen, een wel HEEL subtiel gebrachte moraal, een paar dooien. Maar meer nog dan een sprookje is het een Hollywood-film, met een leading man die een transformatie ondergaat, een slechterik die eigenlijk best wel cool is, een ontluikende liefde, een oudere mentor-persoon, de grapjes-verzorgende bijrollen en een nette verhaalopbouw zonder echte verrassingen.

Op de extra's meldt de hip geklede regisseur dat hij geen film heeft gemaakt die je leven gaat veranderen, maar dat hij je gewoon 2 uur vermaak biedt. Hij heeft het zelf goed in de smiezen, maar zijn mentaliteit sluit niet aan bij wat ik van een film verwacht: iedere film moet uniek zijn. En echte uniekheid heeft de film amper. Dat is opzich nog niet zo'n ramp, maar wat echt stoort is dat het nogal van de film afdruipt dat de makers niet al te veel moeite hebben willen doen. De special effects zijn soms ronduit lelijk, en nooit echt verbijsterend. De film climaxt met een sfeer die wel duidelijk maakt dat er heus niemand zal sterven, wat de spanning er nogal uit trekt, en is niet echt bijzonder in welk opzich dan ook. Er wordt bovendien amper een fantasy-wereld geschapen. De locaties waarop we de paarden zien rondrennen lijken random landschappen waar toevallig geen behuizing stond. Veel details van hoe alles in elkaar steekt, krijgen we niet te zien. Wanneer het nodig is, voelen de sterren zich ineens geroepen om contact te maken met de hoofdpersoon. Het is gewoon weer een zoveelste wereld waar om de één of andere reden een Middeleeuwse ontwikkelingsachterstand heerst en waar niemand vreemd opkijkt van slecht uitziende toverspreuken. En op emotioneel gebied gebeurt er al helemaal niks wereldschokkends. Vanaf het begin is wel duidelijk wie zich hoe gaat ontwikkelen, en die ontwikkeling wordt zo hindernis-loos mogelijk uitgevoerd. Bijna plichtsmatig, en weinig oprecht, maar kleine kinderen zullen zich er iets bij kunnen voorstellen. Enige leuke scène betreffende dat allemaal was die in de struikjes

Maar dat wil niet zeggen dat het niet vermakelijk is. De casting is mooi, al vraag ik me af waarom Robert De Niro, Michelle Pfeiffer en Peter O'Toole zich in godsnaam aan deze film hebben verbonden. Echt veelzeggende rollen hebben ze niet, al is die van De Niro nog wel mild vermakelijk. Pfeiffer viel me tegen: veel meer dan mooi zijn doet ze niet, maar ik vind haar helemaal niet mooi. En dat ouder worden gedurende de film vervalt ook wel na één shot. Haar blik toen ze haar (niet zichtbare) naakte lichaam in een spiegel bewonderde was echt genant. Claire Danes daarentegen is leuk! Ze was perfect als Juliet in Romeo&Juliet, en is hier net zo perfect als ster. Haar speech tegen de kleine rat was komisch. Goh, zou dit de boodschap zijn ofzo? Charlie Cox is ook prima. Ik vond zijn vader eigenlijk een stuk leuker: "Look, do you see a magical world over there? No. And why? Because ... it's a field!" Ook het hele gebeuren met vallende sterren (inclusief de achtbaanrit die even uitbeeldt wat er gebeurt), het overschreiden van de grens zijnde een muur en de stardust vond ik leuk. Fijne soundtrack ook.

Enige geslaagde grap waren die 7 broers met blauw bloed (hun namen verwezen opzich al subtiel naar hoe weinig een mensenleven voor hen betekent) die steeds juichten als er weer eens eentje stierf. Touché!

Verdict: leuke film. Vermakelijk, maar te eenvoudig gemaakt. De emoties worden op een kinderlijke manier uitgespeeld, de fantasy-wereld krijgt nooit echt diepte, de menselijkheid is ver te zoeken en de cliché's zijn niet van de lucht. Het geen-verrassingen en moralistische-familiefilm idee zwakt alles flink af. Komt ook doordat de makers gewoon niet creatief en uniek genoeg zijn (of doen) om werkelijk iets opvallends te maken. Maar de meligheid van de dode broers en Claire Danes maken een hoop goed.

Want het enige wat ik wél voor de rest van mijn leven mee zal dragen is het besef hoe leuk het zou zijn als je vriendin iedere keer zou gaan gloeien als ze zich realiseerde hoeveel ze van je hield. De film is vast een stuk beter als je in een dramatisch romantische bui bent.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Deze sprookjesfilm heb ik nog in de cinema gezien toen hij uitkwam, dit is de eerste keer dat'k hem op DVD bekijk en ik moet zeggen dat het nog steeds reuze meevalt !

Het begin heb'k altijd maar gewoontjes gevonden maar van't moment dat ze op dat vliegende piratenschip aanbelanden kan het niet meer stuk !

Het is prachtig in beeld gebracht met veel aandacht voor detail.
De humor en romantiek tillen deze film boven het gemiddelde niveau van de meeste andere Fantasy-Sprookjesfilms.

8/10.
Een hartverwarmend en grappig sprookje dat niemand onberoerd zal laten.
Een aanrader
Filmsite : http://www.stardustmovie.co...

avatar van Rudeo

Rudeo

Sami schreef:

het is me een raadsel waarom deze film zo hoog scoort.....zal wel aan mij liggen

Ik begrijp er eerlijk gezegd ook niks van. Ben een groot fantasy fan maar deze film sloeg de plank volledig mis, zo fout en daarom zo onsprookjesachtig. Dus als iemand mij uit kan leggen wat hier zo geweldig aan is. Ik zou de opheldering erg waarderen.

avatar van Dutch Ownage

Dutch Ownage

Near_Dark schreef:

Hier moest hij inderdaad geen serieuze karakterrol neerzetten maar daar zat ook niemand op te wachten,

Maarja, waarom dan een acteur aantrekken die met zijn talent een enorm goeie rol kan neerzetten in plaats van dit wangedrocht. Laten we eerlijk zijn, hij hoefde zich alleen maar belachelijk en overthetop te gedragen in deze rol, iets wat niet echt klasse en talent vereist, om nog maar niet te spreken over de speeltijd die hij op het scherm krijgt. Nogmaals, naar mijn mening doet De Niro zichzelft tekort met deze rol.

avatar van 606

Aardige fantasie film waarin goed geacteerd wordt.

Goeie special effects en mooi verhaal.

3,5 ster

avatar van rep_robert

Visueel prachtig sprookje, sterk acteerwerk van de gehele cast, leuke rol van de Niro(voordoen als stoere piraat, maar zo nichterig als de pest zijn ) , leuk uitgangspunt van het verhaal, hier en daar leuke humor, leuke setting(tijdperk), mooie muziek en prachtige beelden van de natuur maken dit een fijne film om naar te kijken.

Helaas zorgt een saai middenstuk waarin bar weinig gebeurt, de ietwat geforceerde liefdesverklaringen en de mindere uitwerking van het leuke uitgangspunt vh verhaal(hoe Pfeiffer verslagen werd was gewoon lame en een dooddoener) dat het geen topper is.

Leuk om een avondje bij weg te dromen, maar meer ook niet.

avatar van DVD-T

DVD-T

Op z'n tijd houd ik wel van een fantasyfilm, Dan moet het wel een erg indrukwekkende en/of meeslepende film zijn. Stardust was dat geen van beide. Helaas lag de film me dus niet zo.

We beginnen met de vertelling van Ian McKellen die ons wel een hele korte introductie geeft van de wereld waar we mee naar toe worden genomen. Dit gaat de hele film een beetje zo. Er wordt weinig tot niets uitgelegd over bepaalde dingen en gebeurtenissen. Het script faalt dus een beetje om mij volledig de wereld in te trekken. Het blijft gewoon te standaard en te mager om echt een top fantasie film te zijn. Het had zeker potentie. De film is daarnaast ook erg voorspelbaar en het wordt dan ook nergens enigszins wat spannend. Je wist precies wat er ging gebeuren en hoe het zou gaan aflopen. Camerawerk was wel fantastisch al kreeg je op het laatst wel een beetje genoeg van die lange snelle trackingshots, de effecten waren daarnaast ook erg matig. De muziek was soms ook erg mooi om aan te horen.

Danes en Cox waren vooral erg vlak en irritant, beetje miscasting dus. De rest van de cast doet het wel erg leuk, en het plezier druipt er dan ook vanaf. Zeker van DeNiro die een leuk bijrolletje speelt. Ook Strong en Pfeiffer doen het leuk.

Een weinig bijzondere fantasyfilm die mij niet geheel kon bekoren. De film had zo zijn momenten maar als ik het over het geheel bekijk zit er niet meer in dan de score die ik nu aan Stardust geef.

avatar van thunderball

thunderball

Deze een tijdje geleden gezien.

Zoveelste fantasyfilm die mee lift op gelijksoortige succesfilms als LOTR en Narnia, maar dan echter met veel minder middelen gemaakt.

Hier tegen over staat dan wel weer een paar A-list Hollywoodacteurs in bijrollen, die in dit geval zeker de film een meerwaarde geven.

Het gegeven dat de vrouwelijke schone ditmaal eigenlijk een op de aarde neer gevallen ster blijkt te zijn, is origineel te noemen.

Ook dat het verhaal zich afspeelt in een andere, geheimzinnige wereld verborgen achter een muur is een leuke vonst.

De uitwerking van het geheel is wat minder, daar je nooit echt veel van het land achter de muur te zien krijgt. Hoe uitgestrekt is het bijvoorbeeld?

Het komt hierdoor allemaal wat kleinschalig over.

Pheiffer als gemene, doch mooie, sexy heks is goed opdreef,

maar het is DeNiro die de show steelt.

Aanvankelijk lijkt het er op dat hij als piratenhoofdman een totaal niet opvallende rol op de automatische piloot neerzet, maar dan komen we vervolgens zijn ware aard te weten en dat is toch wel erg maf en hilarisch! Erg leuk!

Geen meesterwerk, wel een leuke, amusante familiefilm.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Nah, ik weet het niet. Het ziet er prachtig uit en het heeft zijn bizarre momenten (Robert de Niro ), maar of het nou echt zo geniaal is? Mwah, dat valt te bezien! Wellicht mis ik gewoonweg iets. Wel vermakelijk desalniettemin.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Erg van genoten.

Niet echt mijn ding nochtans, dit soort feel-good romantische, in dit geval ook nog eens gehuld in een fantasy-kleedje, maar desalniettemin vond ik het een prima film.

En da's vooral te danken aan één dame in het bijzonder: de bijzonder bevallige Claire Danes. Als vallende ster Yvaine is ze gewoonweg betoverend, ik was gelijk verkocht! Ze was echt dé ster!

Maar de rest van de cast mag er ook zijn. Danes tegenspeler Charlie Cox speelt de wat stuntelige Tristan uitstekend. Maar bovenal, zowel Danes' als Cox' personage komen geweldig sympathiek over en op het einde gun je hun liefdesgeluk dan ook volledig. Meteen ook een bewijs van de betoverende sprookjesachtige sfeer in deze film.

Leuke bijrollen voor DeNiro als verwijfde kapitein en Pfeiffer als steeds ouder wordende heks. Weinig flatterend voor Pfeiffer maar ze speelt haar rol goed.

Het verhaal zelf is eenvoudig maar vermakelijk. Ook visueel valt er niks te klagen.

Prettige film, dat lijkt me nog de beste omschrijving voor Stardust.

avatar van Q Jones

Q Jones

ik vind deze film echt heel goed als je hem kijkt krijg je het gevoel dat je zelf in deze sprookjes wereld zit. Voor mij had de film nog wel wat langer mogen duren want ik kon er geen genoeg van krijgen, de film is zo betoverend en toch is het geen kinderfilm ik weet niet wat dat is, maar ik weet wel deze film pakt je en ik heb hem na dat ik heb heb gekeken nog een keer geken en dat heb ik alleen bij de diehard reeks ooit gedaan dus dat wil heel wat zeggen over deze film. Echt een topfilm

avatar van Thorongil

Thorongil

Best een amusante Fantasy-film die zichzelf niet te serieus neemt.
Veel van de grappen waren echt goed. Septimus' lijk dat terug begon te vechten. Of de scène waarin de koning aan zijn oudste zoon vraagt: "What do you see", waarop deze "my future empire" antwoordt en dan simpelweg van het balkon wordt geduwd. Meermaals moeten grinniken, en ze wisten perfect tot waar ze moesten gaan. Nooit werd de film té onnozel. Special effects zijn ook voortreffelijk.
Verder hebben we ook nog een korte cameo van Ben Barnes, die later Prince Caspian zou vertolken in de Narnia-films. De 2 hoofdpersonages pasten goed bijeen en wie houdt er nu niet van de wat naïeve, sullige underdog die dan toch het mooiste meisje weet te winnen. Het boek van Gaiman heb ik niet gelezen. Maar vind het alleszins een geslaagde film.

avatar van TMP

TMP

Aardige fantasy-film. Het verhaal zat redelijk in elkaar, maar enkele zaken vielen mij toch tegen. Robert de Niro als nichterige kapitein, vond ik in deze film niet zo geslaagd. Ook het eind, waarin de heks wel op zeer eenvoudige wijze wordt verslagen, had een stuk beter gekund. Tussendoor is het echter een zeer vermakelijke fantasy film, met een leuke bijrol voor Nathaniel Parker. Voor een goede film is het einde echter veel te standaard.

avatar van Lennert

Lennert

Sympathieke film die uiteindelijk net teveel wil. Met 20 minuten minder en een iets simpelere verhaallijn was het uiteindelijk toch een stuk interessanter geweest, nu vond ik de wisselwerking tussen de verhaallijnen van de heksen, Tristan en zijn zoektocht en de broers uiteindelijk in veel gevallen toch wat rommelig.

De cast doet echter goed zijn best, helemaal de chemie tussen Danes en Cox was zeer prettig om naar te kijken. De echte held van de film blijft toch eigenlijk wel Robert Deniro, vanaf het moment dat hij in beeld kwam kreeg de film toch net dat beetje extra wat het nodig had. Een grotendeels Engelse cast helpt hier overigens wel behoorlijk bij, deze mensen zijn uiteindelijk voor fantasy toch een stuk prettiger dan de meeste Amerikanen.

De soundtrack was overigens helemaal niet verkeerd, maar bij vlagen net iets te aanwezig en onsubtiel. Wat betreft de special effects moet ik toegeven dat ik de laatste jaren zelden zulke matige computereffecten voorbij heb zien komen in een grote film. Goed, de landschappen zagen er mooi uit, maar zodra iemand vlammen uit zijn/haar hand schoot was het huilen met de pet op. Persoonlijk denk ik dat deze film een stuk beter was geweest in een subtielere sfeer a la Ladyhawk. Nu is het voornamelijk vriendelijk, maar niet veel meer dan dat.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Eindelijk afgezien, na een mislukte filmavond waar de film na 30 minuten stopte met afspelen, dan maar met al die reclames op televisie gezien. Matthew heeft enorme nieuwsgierigheid opgewekt na zijn heerlijke weg knaller: Kick ass. Benieuwd, dat was ik.

Stardust stelt niet teleur, weer een heerlijke over de top film die zichzelf niet serieus neemt en daarom veel meer genietbaar is dan al die andere avontuurlijke k*tfilms . Eindelijk een regisseur die zich niet zo geweldig voelt, of in ieder geval dit niet overbrengt. De cast is geweldig, leuke rolletjes neer gezet, vooral de heks en Robert De Niro als kapitain gaven elke keer weer sfeer, op beide verschillende manieren, als zij in beeld kwamen. Zowel min als plus puntje waren de special effects, zo stelde het begin enigszins teleur met de sterren krater, dat vuur zag er heel erg lelijk uit. Maar gelukkig waren de lucht scènes wel weer mooi, de film moet het duidelijk hebben van het acteren en de verhaal vertelling.

Al met al een lekker wegkijk filmpje, en een dikke meevaller gezien het genre. Matthew, misschien mijn nieuwe held. 3,5 ster