Genre: Fantasy / Avontuur
Met onder meer: Charlie Cox, Claire Danes en Robert De Niro
Releasedatum: 4 oktober 2007
Bekijk via NLZIET
Plot Stardust
"This Summer A Star Falls. The Chase Begins."
Het verhaal over de jongen Tristan, die het hart van zijn geliefde Victoria wil winnen. Hiervoor gaat hij op zoek naar een vallende ster genaamd Yvaine, die hem naar een magische wereld leidt. Hier moet hij het opnemen tegen de boosaardige heks Lamia en de piraat Captain Shakespeare.
Yvaine
Septimus
Narrator (stemrol)
King
maerk
Eerrr... Ik denk dat je Charlie Cox bedoelt. Brian Cox is de man die o.a. Hannibal Lecter speelde in Manhunter
Oeps! Ja, ik bedoelde Charlie Cox.
Flipman
Zijn we nu aan het kijken met Duits. Natuurlijk weer nagesynchroniseerd (of hoe je dat ook wilt noemen) met van die überirritante duitse ***stemmen, maar film valt zeker niet tegen tot nu toe. De sterren geef ik later nog.
rotem
Wat een film !! Ben niet altijd weg van het fantasy-genre, maar deze wil ik nog wel een keer zien. De special effects zijn om te smullen en ik heb af en toe krom gelegen om de droge humor.
Dit is een film die je gezien moet hebben.
Komt er nog een vervolg????
Flipman
Nou, het is gebaseerd op een boek en de auteur, Neil Gaiman, heeft gezegd dat ie wellicht nog een boek gaat schrijven waarin het dorp Wall een rol speelt. Wellicht ook materiaal voor een film?
Leuke en fantasievolle film met een glans(bij)rol voor De Niro. De humor word keurig gecombineerd met romantiek & avontuur. Zeer goed.
douwens
Eindelijk weer eens een originele en goed in elkaar zittende fantasyfilm na de alom bewierookte Harry Potter en LOTR series! De film is niet al te serieus, maar toch spannend en het verhaal is boeiend genoeg. Daarnaast zijn de special effects schitterend en zijn de acteerprestaties met klasbakken als deNiro en Pfeiffer zeer acceptabel te noemen!
Vond het een zeer leuke en vermakelijke film, die van mij dan ook 4 sterren krijgt.
Respekked
Leuke fantasy die van een stuk boeiender niveau is dan Eragon of Chronickles Narnia. Met name de vele leuke bijrollen doen deze film goed. Mark Strong en zijn zes dode broers zijn soms erg grappig. Maar ook Gervais en de Niro zijn leuk.
Verder aardig verhaaltje, maar het had van mij wel iets korter gemogen.
namingway24
Aangename fantasy met een prachtige Michelle Pfeiffer. De hoofdpersonages zijn de minst interessante. Het draait hier echt om de grappige bijrollen. Verder iets te lang.
sjamieltje
leuke film , orgineel , maar voor mij een 4 in vergelijking met andere fantasy !
frederikjkb
Zeer leuke film voor jong en oud. Er wordt mooi acteerwerk geleverd en de muziek ondersteunt het verhaal helemaal. Vooral Michelle Pfeiffer en Robert de Niro blijven in het geheugen als verdorven heks en roze piraat. Sommige passages leken me overbodig, maar desalniettemin (wat een woord) blijf je als toeschouwer geboeid tot het einde. En zoals verwacht leefden ze nog lang en gelukkig...
Leno
De film was financieel niet echt een succes te noemen, toch is het in het genre een van de betere films. Het verhaal is aardig bedacht en het sprookjes/ fantasy gehalte is hoog en bovendien geslaagd.
De cast is echter wisselend. Tristan heeft totaal geen uitstraling en DeNiro slaat de plank enigszins mis met zijn over de top performance. Daarentegen is Pfeiffer erg leuk en overtuigt Danes.
Zodra Shakespeare zijn intrede doet wordt het verhaal onevenwichtiger. Tegen het einde wordt het weer wat beter, maar jammer dat ze het niveau van het eerte uur niet vol konden houden.
zonnemeisje
mooie, creatieve, originele film. Avontuurlijk, magisch en op z'n tijd komisch, goed voor 4 sterren toch wel
JohnWilliams
Het is vooral de orginaliteit dat het 'm doet naar mijn mening.
Mlis
Heerlijke leuke film. Vooal de Niro en de 6 broers van de koning zijn erg grappig. De vechtscene waarbij de broers rustig op het gemak zitten te kijken naar de 'wedstrijd' is hilarisch droog. Deze film heeft leuke humor en is niet constant alleen romantisch. Ook de geit is absoluut geweldig en onmisbaar!
Daarbij zijn de effects prachtig en is een prachtig wereldje!
Flipman
Het is vooral de orginaliteit dat het 'm doet naar mijn mening.
!
Timothy783
sterke cast, steeds verrassende verhaallijn en de special effects zijn super!
Ik heb genoten van de film
JohnWilliams
4,5* is wat veel, ik doe er 0,5 ster vanaf.
Daarintegen wel een topper van 2007 en ook 1 die goed uit de hoek kwam. Ik had niet verwacht dat deze zo goed was.
Rodger
Leuke film, duurt alleen iets te lang,..
Wel een mooie rol van Robert de Niro..
Timothyvdmeer
Leuke fantasy film met een geweldige De Niro! Hij zet een hele leuke rol neer! Ook de momenten met de broers zijn erg leuk!
Leuke verhaal leuke effecten zijn voor mij 3.5*.
Remi
Voordat ik Stadust zag, had ik er totaal geen verwachtingen van. Sterker nog; ik had verwacht dat Stardust een flauwe fantasyfilm was die moet lijken op Chronicles of Narnia, die toevallig een handjevol bekende acteurs had. Maar de film was helemaal niet zoals ik verwacht had, de film zat vol leuke momenten en verveelde me geen momen.
Het verhaal lijkt op het eerste gezicht op een soort zoetsappig liefdesverhaal, maar hoe verder Stardust gaat, merk je dat dat juist niet het geval is. Ik vond het een leuke combi tussen fantasy, humor en romantiek, waardoor ik Stardust juist meer kan waarderen dan bijvoorbeeld een Chronicles of Narnia. De film bevat dan ook leuke humor, zoals de scene waarin Tristan door de muur wilt lopen en wordt tegen gehouden door de 98e jarige man, terwijl ik echt iets anders had verwacht.
Charlie Cox vond ik leuk overkomen als naieve Tristan die door de avonturen een echte man wordt, wat eigenlijk al in het begin van de film word verteld. Maar terwijl Tristan 'volwassener' wordt, zie je ook steeds gekkere personages rondlopen. Zo vond ik Captain Shakespeare echt geweldig om te zien als moordzuchtige piraat, die uiteindelijk gewoon een ontzettende nicht blijkt te zijn, ik heb me daar echt rot om gelachen. Ik heb Robert de Niro nu al als gangster, schoonvader enzo gezien, maar om hem zo te zien, vond ik toch wel uniek!
Michelle Pfeiffer vond ik eigenlijk wel een beetje tegenvallen. In sommige scenes was het wel grappig om haar te zien, maar ik was eigenlijk niet zo onder de indruk en de laatste met haar vond ik eigenlijk ook wel teleurstellen. Ik heb het dan ook eerlijk gezegd niet zo met Michelle Pfeiffer .
Het was verder een erg mooie film, alle personages passen ook precies in het verhaal en het was zeker de moeite waard om Stadust eens te zien!
Martine de Vries
Wat een heerlijke wegkijkfatasy!
Sympathieke figuren leuke rol voor Robert de Niro
Veel humor en leuk uitgewerkt verhaal.
Echt een aanrader
Nagini
Heerlijke fantasyfilm.
Goed geacteerd en mooie effects.
Heerlijk om gewoon na te kijken en te genieten van alle kleur en vrolijkheid van de film!
Ook heeft het een orgineel verhaal.
Rabbitto
Ge-ni-ale film! kan niets anders zeggen. Wat een prachtige Fantasy movie! verreweg de beste van dat jaar en verslaat een hoop andere magische films. Goede kostuums/omgeving. Leuke comedy in het serieuzere verhaal verwerkt en absoluut niet kinderachtig.
dikke vette 5.0
Ge0force
Wat een geweldige film! Het middenstuk op dat luchtschip had wat korter mogen duren, maar voor de rest is alles klasse: de cast, het verhaal, de special effects, de muziek... Topper!
BandietjeXL
een geweldige film,
Super idee en echt iets om lekker over te dromen!
B-daddy
Zeer leuke film, maar omdat ik een hekel heb aan Pfeifers acteerwerk gaat er een puntje van af. Voor de rest zeer goed geacteerd door zowel Tristan (Cox) als Shakespeare (Di Niro) en Yvaine (hoe die ook noemt)
Don MN
Yvaine (Claire Danes)
elmo4ever
saai veel te lang draadig!!!
Script / Verhaal:................ 3,7
Naam/Poster:................... 3,7
--------------------------------------
Eindcijfer:........................... 2,0*
Prudh
Ik kom hierboven op een volle punt meer uit, gemiddeld gezien. Sowieso een beetje vreemd om een film te beoordelen op de kwaliteit van een poster, maar goed.
Stardust zelf is een hoogst vermakelijke fantasy, dat had ik op voorhand niet verwacht. Ik verwachte een zoveelste Golden Compass- of Narniakloon, maar zowel het verhaal als de uitwerking hiervan zorgen ervoor dat deze film boven die broertjes en zusjes uitstijgt. Altijd leuk als een film meevalt.
De balans tussen fantasy, avontuur, komedie én romantiek is precies goed. Stardust wordt nooit te gezapig, zoetsappig, flauw of rommelig. Verder zijn de meeste bijrollen prachtig ingevuld. Mark Strong en Jason Flemyng als rivaliserende broers bijvoorbeeld, of Ricky Gervais die eigenlijk gewoon zichzelf speet. En natuurlijk Robert De Niro... Wat een grap! Alleen Michelle Pfeifer vond ik af en toe wat tegenvallen.
Het verhaaltje is tenslotte ook prima geschreven, ik wist helemaal niet dat dit gebaseerd is op een verhaal van Gaiman. Weer wat geleerd en leuk om te weten. Van mij mogen er nog wel meer van dit soort koddige fantasyfilms uitkomen.

Little Dieter Needs to Fly

Human
Documentaire, 2015

Scrooge
Drama / Muziek, 1970
heksgebaseerd op boeknieuwe liefdeprinsbeautykingdomwalltransformatiefalling star royaltyonbeantwoorde liefdegoed tegen kwaadgoatpiraatfratricideair pirategender bender turned into animalloose adaptation