Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: Kar-Wai Wong
Met onder meer: Norah Jones, Jude Law en Natalie Portman
Releasedatum: 13 december 2007
Plot My Blueberry Nights
"How do you say goodbye to someone you can't imagine living without?"
Na een pijnlijke liefdesbreuk komt de jonge Elizabeth verward terecht bij een café-uitbater in New York. Na de man herhaaldelijk bezoekjes te brengen, besluit ze om Amerika rond te trekken op zoek naar zichzelf. Onderweg ontmoet ze allerhande mensen die haar weten te raken en voor nieuwe situaties zorgen. Ondertussen blijkt de cafébaas hopeloos op zoek te zijn naar Elizabeth.
Elizabeth
Cowboy
Boyfriend
Girlfriend
donnie darko
Hier kijk ik toch wel naar uit, al kan het ook dik tegenvallen. Maar dan hebben we altijd nog de ongelooflijke schoonheid van Natalie Portman.
Angrod_Pallanén
Weer Jude Law en Natalie Portman te samen in één film.
Moet te doen zijn
Mc
- 2092 stemmen
Tja, rare plot hoor. Ben wel erg benieuwd, Jude Law en Nathalie Portman kunnen mij altijd wel overhalen om een film te gaan kijken. Maar Norah Jones... Kan die acteren?
Kar Wai Wong is uiteraard wel het interessantste aan dit hele gebeuren
Geschreven door de briljante Lawrence Block
Nu verwacht ik er heel veel van.
Zonder Doyle maar met Darius Khondji als cameraman.
Art
Ik verwacht hier ook wel wat van. Die schrijver ken ik niet, de regisseur en de cameraman ken ik wel en die hebben al wat mooie dingen op hun naam staan. De acteurs zijn ook niet de minste, op mevrouw Jones na want die is nog blanco qua acteerprestaties, dus dat zijn wel ingrediënten voor iets moois.
Freud
Zonder Doyle
Dat is dan weer wel erg zonde
. Nu ja, misschien gaat Kar Wai wel een helemaal andere kant uit met deze film, dat is zijn goed recht!
Niks mis met Khondji overigens, maar hij maakt wel extreem gelikte films, en dat is toch niet wat je bij Wong Kar Wai verwacht. Maar ja, zijn cast is ook nogal gelikt (Law, Portman) dus het past wel.
FisherKing
De Videoclip "Frozen" van Madonna wel eens gezien ?
Die is van zijn hand en ik ben daar echt van onder de indruk.
Dit wordt beter dan met Doyle. (hoop ik)
Met 2046 vond ik Wong wel erg veel In the Mood for Love imiteren...
cornelis
De Videoclip "Frozen" van Madonna wel eens gezien ?
Khondji is toch eerst en vooral bekend als de DoP van Seven.
Gelikt is dan niet het eerste woord dat in me opkomt, moet ik zeggen.
Purmerend
Maar Norah Jones... Kan die acteren?
Dat zullen we moeten afwachten dit is haar eerste film, maar zingen kan ze in iedergeval wel.
FisherKing
Frozen is toch van Chris Cunningham?
Ja, dat is de regisseur, maar daar had ik het niet over.
Knisper
18 oktober van dit jaar staat op imdb, maar die datum zal nog wel enkele keren schuiven. Ik zie trouwens ook dat deze voor Cannes op het programma staat.
An Luna
Ik heb het meestal niet zo met Wong Kar Wai juist omdat ik al zijn films zo vreselijk gelikt vind. Veel buitenkant. Ik houd niet van een opzichtig aanwezig verhaal maar bij hem gaat het nergens over. Ik denk dan ook dat het goed kan zijn dat hij eens met een andere dop werkt....
NKyou
... maar bij hem gaat het nergens over ...
Onmogelijk, hoe kan je dit nu zeggen? Zoveel emoties en gevoelens in zijn films.
An Luna
Dat vind ik echt, sorry. Ik vind het een suggestie van emoties, ze zijn er dus niet echt. Wong Kar Wai is een hoop buitenkant en veel mooifilmerij (e dat is dan prachtig). Ikmoet maar geloven dat er bijv. in In the mood for love sprake is van liefde. Het verhaaltje is duidelijk dus ik snap dat wel maar ik voel er helemaal niets van! echt niet. Dat gehang in die mooie jurken, die te perfecte kadrering, het maakt het zo plat als een dubbeltje voor mij. Vooral in 2046, dat is helemaal het toppunt.
sju
Rare keuze om een onervaren "actrice" (maar schitterende zangeres) voor de hoofdrol te nemen... Maar met de cast zit het goed! toch maar eens verdiepen in Kar Wai Wong.
donnie darko
Mooie poster, mooier als die vorige met enkel Norah Jones. Kijk hier echt naar uit.
jackie
via deze link kan je een stukje van de film zien.
Kar-Wai weet z'n stijl wel duidelijk door te trekken, da's in ieder geval al erg positief. Feit dat Canal Plus blijkbaar instond voor de financiering zal daar ook wel een hoop aan gedaan hebben. Amerikaanse acteurs, dat wel, maar geen Hollywood product.
Alleen blijft het jammer dat Jude Law erin rondloopt.
NKyou
Eerste indruk is nogal wennen. WKW weet inderdaad zijn fantastische stijl te behouden, maar dat kon ook haast niet anders. Cameravoering is in dit kleine stukje weer heel sfeervol, vergelijkbaar met 2046. Maar waar de voice-over daar door Tony Leung werd verzorgd (
) zijn het hier twee Amerikanen. Bovendien klinkt Jude Law hier erg ongeloofwaardig, al kan je er natuurlijk nog maar weinig over zeggen.
Het voelt allemaal nog een beetje vreemd aan. Wong heeft de laatste jaren toch met de mooiste en beste cast gewerkt van China, hoe kan dat worden overtroffen? Ben zeer benieuwd in ieder geval, kan niet wachten...
OH, vanwaar die aversie tegen Jude Law?
Speelt ten eerste in een resem vreselijke films mee, da's iets dat blijft plakken. Verder vind ik hem een vervelend airtje hebben , klinkt z'n accent geforceerd en zie je hem werkelijk overal lijkt het soms.
danuz
Weet nog niet wat ik zo van de trailer moet vinden.. Komt me allemaal net iets te zoet over. De muziek van Cat Power zet die romance net iets te dik aan.
Misschien komt het gewoon door de Engelse stem van Jude Law, maar het zint me nog niet zo. Hopelijk wordt het net op zo'n manier broeierig en romantisch als Fa Yeung Nin Wa. Vooralsnog zie ik dat net niet zitten.. Maargoed, een trailer zegt niet alles, misschien wordt ik totaal overdonderd door het eindproduct. Laat ik dat maar hopen
danuz
Apart dat op de huidige poster nogal groot het hoofd van Rachel Weisz te zien is. Speelt zij ook een grote rol in de film, of vind 'men' haar gewoon stukken aantrekkelijker dan Norah Jones?
NKyou
Een 'publiciteitsstunt' waarschijnlijk, Rachel Weisz is toch een stuk bekender en zal meer mensen trekken.

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Faa Yeung Nin Wa
Drama / Romantiek, 2000