• 9.415.011 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.303.010)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

Redlop

Wie je met die iemand bedoelt weet ik niet. Ik heb geschreven dat de film niet echt een coole actiefilm is.

Zoals 'Starship Troopers' ook niet in het genre coole actiefilms thuishoort maar door zijn satirische ondertoon het genre overstijgt en eerder in het genre politieke satire thuishoort.

Op dezelfde wijze ontstijgt Kill Bill het genre omdat de coolheid en het geweld niet zozeer een makkelijk beproefd stijlmiddel is maar eerder het persiflerend onderwerp van de film.

(verwijderd)

Sowieso heeft, deze film absurd veel humor en actie. en een wat mij betreft geweldige plot, heerlijk simpel maar het leent zich geweldig voor een prachtige film. De inhoud bestaat uit de emoties die werken op de lach en op de spanning, dat deze film geen drama heeft spreekt natuurlijk voorzich.

avatar van davidov

davidov

Redlop en blaauw....100% gelijk, ik geef toe dat de film zn verhaal verre van zn sterkste punt heeft maar alles daar omheen is wel van hoge kwaliteit. Een oscar film is het zeker niet, maar het is wel wat meer dan een doorsnee puber film met veel vonken en spetters.

avatar van Wouter

En dat vind ik dus lariekoek.

Kan.

Wat is dan het onderwerp?

avatar van Wouter

Ik ontken niet dat de film zich voornamelijk richt op het persifleren/parodieren/eer betuigen aan (en welke andere benamingen er dan ook te bedenken zijn), maar dat dat nog niet betekent dat de film het niet van zijn coolness moet hebben. Sterker nog, de film doet meer zijn best om cool te zijn dan de films naar wie hij gemodeleerd is.

Mag allemaal van mij, hoor. En tot op zekere hoogte is dat ook best vermakelijki, maar briljant vind ik het allemaal niet. Wel virtuoos.

avatar van jackie

jackie

Maar ik zie liever een goed verhaal.

Waar moet een verhaal dan aan voldoen volgens jou, om een goed verhaal te zijn....serieus onderwerp misschien ?

avatar van Wouter

Dat is niet zo 1,2,3 makkelijk te zeggen. Ik heb het niet eens over diepgang, maar gewoon plot. Een genrefilm moet dat hebben. Kill Bill 1 heeft echt niet eens genoeg verhaal voor een film van een kwartier, vind ik.

avatar van Padd0

Padd0

Wouter schreef:

Niet alleen jij hoor, ik ben het met je eens. Kill Bill heeft bar weinig verhaal.

Maar ik zie liever een goed verhaal.

Wat jij Kill Bill verwijt, kun je net zo goed Carpenter's Assault on Precinct 13 verwijten. Die heeft ook amper verhaal/plot. Jij beloont die film met 5* omdat je Carpenter's regie en stijl geweldig vindt, ik heb dat met Tarantino's Kill Bill. Maar beide films hebben amper inhoud. Het verschil ligt 'm puur in smaak. Dus dat 'Maar ik zie liever een goed verhaal' vind ik een raar statement van je Wouter.

avatar van Wouter

'Assault' (die een stuk korter duurt dan KB) heeft wel degelijk verhaal. (Sterker nog, een ijzersterk verhaal, wat mij betreft. Het is een soort update van Rio Bravo en binnenkort gaat iemand anders het nog een keer doen)

Inderdaad, dat is geen enorm filosofisch verhaal, maar het heeft tenminste plot. KB doet 11 minuten over de helft van een plotje van niks.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Wouter schreef:

KB doet 11 minuten over de helft van een plotje van niks.

Dat kun ja al zeggen als je pas de helft van de film hebt gezien ??

Het tweede deel moet nog gaan draaien.

Redlop

Ben het wel eens met het feit dat het wel een zeer mager verhaal is. In dit geval wel toepasselijk want het gaat over een hele zooi films die uiteindelijk ook nergens over gaan.

Het weerhield geen 5*.

avatar van jassonn

jassonn

Worden de 2 films ook los van elkaar op DVD gereleased of tegelijkertijd?

avatar van jackie

jackie

jassonn schreef:

Worden de 2 films ook los van elkaar op DVD gereleased of tegelijkertijd?

Miramax has today announced the specifications for the Region1 DVD of Kill Bill Volume 1. Unfortunately, the first release will not be a feature-packed Special Edition. Well, this is Miramax, we all know how money-hungry fat Harvey is, don't we?

Here are the specs:

2.35:1 original aspect ration in anamorphic widescreen (16x9 enhanced); NTSC

English Dolby Digital 5.1 and DTS 5.1 soundtracks

French Dolby Digital soundtrack

Behind the Scenes program with Quentin Tarantino

English and Spanish subtitles

The SRP is at $29 bucks, pretty fucking expensive for a bare-bones release. Well, at least you can have that great movie pounding on your DTS surround stuff rocking before you drive downtown to see Volume 2 in theaters.

STREET DATE: APRIL13th

The British (Region 2) will most likely be pretty much the same. It may lose the French language track and the Spanish subtitles, and of course it will be in PAL.

Buena Vista Home Entertainment will present the film in 2.35:1 anamorphic widescreen and Dolby Digital and DTS 5.1, plus the "Behind the Scenes with Quentin Tarantino" documentary and trailers. Retail is $29.95, and Tarantino has already revealed in published interviews that a full-fledged box set with both films, jammed with extras, will be released at a later date. Watch this space...

~ http://www.dvdfile.com/software/dvd-video/archive/2004/01_13.html

Wouter schreef:

Ik vind het verhaal van Assault echt net zo mager als dat van Kill Bill. Plot is ook in 1 zin samen te vatten......

Ramon K schreef:

Klinklare nonsens.

je zou gelijk hebben als Carpenter over de eerste drie kwartier van die film 111 minuten gedaan zou hebben.

Ramon K

'Gevangenen en agenten werken samen om een belegering van het politiebureau af te slaan'.......

Flauw, maar meer zit er niet in. 'Klinklare nonsense' volgens een Carpenter liefhebber, maar volgens mij dus niet.

avatar van jex

jex

Wat heeft Kill Bill een hoge waardering zeg. Het is gewoon een "revenge" film met martial arts en niet eens spectaculair martial arts. Ik ben nooit een fan geweest van Tarantino maar hij kan maar beter terug gaan naar zijn roots want Kill Bill was een grote teleurstelling.

Ramon K schreef:

Sorry, maar als je de film in een premisse-achtige zin wil vatten, lukt dat zelfs bij The Godfather. maar goed, als je het zo wil spelen. het verschil tussen KB1 en Assault is dat Tarantino van Assault ipv 1,5 uur zo'n 4 uur zou doen en de helft daarvan in de bios zou brengen.

KB is dus gelijkwaardig aan: 'Gevangenen en agenten werken samen'

je kan het wel flauw vinden, maar Assault heeft feitelijk meer verhaal dan KB. Assault heeft een begin, een midden, en een einde.

KB doet twee uur over enkel de helft van een vrij mager plotje.

Face it.

kill_end_boss(i);

}

avatar van Jordy

Jordy

tuurlijk de main() is niet zo bijzonder

maar die functies zijn zo mooi geschreven!!!

Ramon K

Ja klopt. Was ook flauw. Gaf ik al aan. Je kunt elke film in zo'n zin vatten.

KB is dus gelijkwaardig aan: 'Gevangenen en agenten werken samen'

KB doet twee uur over enkel de helft van een vrij mager plotje.

Face it.

Punt is dat beide films een mager hoofdplot hebben. Hoe lang de film over dat hoofdplot doet, dat maakt niet uit. Jij verwaarloost gemakshalve alle wendingen binnen dat hoofdplot bij Kill Bill (en dat zijn alle wendingen die de fun opleveren). En de wendingen binnen het hoofdplot van Assault vind ik erg magertjes.

Natuurlijk wel.

Welke wendingen bedoel je dan?

(verwijderd)

De subplots van kill bill vind ik inderdaad geweldig: het verhaal van de jeugd van de japanse onderwereldkoningin, het verhaal van wat er met haar in het ziekenhuis is gebeurd, ook de actiemomenten zijn zo veelzijdig dat het wel een zeer slechte kritiek is om te zeggen dat deze film te lang doet over een simpel plot. 't zou juist van de kwaliteit van de film afdoen als hij nu afgelopen was. Dat je de film niet geweldig vind ala, maar dit is onzin kritiek.

avatar van EmDee

EmDee

Maar dat zijn toch geen wendingen?

Eerder flashbacks.

(verwijderd)

ik zeg ook niet dat het wendingen zijn, het einde is een grote wending, maar deze film biedt genoeg spanning en subplots om tijdens de lange speelduur te vermaken.

avatar van Phoenix

Phoenix

Aan het begin zit ook al een aardige wending hoor. Als Bill zegt dat hij de vader is van het ongeboren kind.

avatar van Wouter

Een wending aan het begin?