• 9.383.105 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.293.526)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

M'n hele top 10.

En zoals ik eerder aangaf bij Snatch, het pikken op zich boeit me niet zo erg, maar naar mijn mening haalt het het niet bij het origineel. Dat de mix origineel is ben ik het wel mee eens, maar wat heb ik eraan als de afzonderelijke elementen me niet boeien.

avatar van djelle

djelle

Okee, snap het. Persoonlijk vind ik de mix minstens even geslaagd, maarja... Je bent een van de weinigen die zegt dat dit niet geboeid heeft. Zo zie je maar hoe ver smaken uiteen kunnen liggen hé...

avatar van Hanne

Hanne

Best en goei verhaal maar da bloed is echt nep das best jammer.

verder zijn de vechtsecnes best goed ik geef hem een 2

avatar van West

West

Wat een prachtige, wel wat overdreven bloederige en afwisselende film. Ik heb niet alle 86 voorgaande pagina's over deze film gelezen, maar ik was aangenaam verrast met de verschillende chapters die voor veel afwisseling zorgen. De vechtscene in Japan was wel erg lang. Bij elkaar: 4****

avatar van mikey

mikey

Wraakfilm zonder verhaal. Veel mensen stoorden zich aan het jatwerk uit genreklassiekers. Ik vond dat juist wel cool. Want hij behandeld die genres met respect, man!! Geweld(dad)ige film 4.5

avatar van Yak

Yak

Altijd leuk om compleet te worden weggeblazen door een film waar je eigenlijk niks van verwachtte. 4,0*

avatar van vinroel

vinroel

Deze film leek me erg leuk, maar viel me erg tegen. Ik heb daarom deel twee ook niet gezien.

avatar van twg

twg

zo bloederig , zo nep , zo overdreven......dat het weer leuk word.

avatar van nirvana

nirvana

Cool ! Maar niet de beste van tarantino, dat is en lijft toch Pulp Fiction!

avatar van twg

twg

ik vond kill bill leuker dan pulp fiction.

qua aktie tenminste, qua script is pulp fiction beter.

kill bill vind ik toch leuker omdat hij zo nep en overdreven is.

avatar van Evaristo

Evaristo

Alles in deze film is overdreven dat maakt hem ook zo goed, je kunt duidelijk zien dat dit het werk van Tarantino is.

avatar van Macmanus

Macmanus

87 pagina's dus waarschijnlijk valt mijn bericht in de herhaling. Maar ik wil mijn fans niet teleurstellen

Een leuke onzinfilm met een paar mindere momenten.

De film ziet er op momenten zeer cool uit, leuk camerawerk, lekker vechten met zwaarden daar houd ik wel van. Maar waar ik bij Pulp Fiction de droge dialogen over niks helemaal top vond. Kwam ik die hier niet tegen. Veel dialogen vond ik zwaar lullig. Met als dieptepunt het stukje in dat Japanse cafeetje. Geen beste stukje acteerwerk van Uma btw.

Een kleine 3.5* voor deze vermakelijke onzin. Maar ik heb toch liever de Koning van de vermakelijk onzin Takashi Miike

avatar van My_Movies

My_Movies

Ok, niet mijn type film.....Hak, hak, plof, plof, film afgelopen

Een 0,5

nathan_666

toen ik de 2 disc edition kocht kwamen de extras er wel bedrogen uit.

- making of (15 min.)

-2 videocilps van "5,6,7,8".

de rest was wel in orde.

alhoewel de film soms verrasend overdreven is.

de acteurs waren tip-top in orde.

uma thurman, davis carradine, sonny chiba,...

goede film.

avatar van eerdekes

eerdekes

David Carradine komt bij mijn weten bijna niet of helemaal niet aan bod in deze film

avatar van malkovich

malkovich

eerdekes schreef:

Je hoort hem alleen praten. In het tweede deel zie je pas hoe Bill (Carradine) eruit ziet.

avatar van Cicero

Cicero

Inderdaad een prachtige, bloedige en heftige film. Van begin tot eind. Mijn beeldscherm kleurde werkelijk rood van het bloed. En Uma Thurman was echt supergeil.(*4)

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Cicero schreef:

Uma Thurman was echt supergeil

avatar van The One Ring

The One Ring

Het haalt het niet bij Pulp Fiction, maar dit vergelijking is ook niet terecht, omdat Pulp Fiction meer een film met soms eindeloze dialoog is en Kill Bill juist van een film van weinig woorden met veel actie. Het is waar je het liefst van houdt. Ik vond deze film wel een leuke hersenloze hakfilm, maar deel 2 heb ik nog steeds niet gezien. Grote minpunt vond ik dat animefilmpje.

3,5 sterren.

avatar van joorki

joorki

vond ik wel een lekker ding! Leuk in elkaar zat ie wel!

The One Ring schreef:

Grote minpunt vond ik dat animefilmpje.

3,5 sterren.

ze moesten wel want anders ging de film te bloederig zijn.

avatar van braambes

braambes

dat vind jij?

ik vind het juist leuk (variatie en zo), ongetwijfeld wel al vaak gedaan, maar ik had het nog nooit gezien.

avatar van Snufkin

Snufkin

Ik vond het anime stukje juist net dat wat de film een beetje extra glans gaf, zeker bij gebrek aan de loze dialogen zoals in Reservoir Dogs en Pulp Fiction.

3,5 **

avatar van as

as

nathan_666 schreef:

ze moesten wel want anders ging de film te bloederig zijn.

Wat een onzin zeg! Hoe kom je daar bij?

as schreef:

Wat een onzin zeg! Hoe kom je daar bij?

internet

avatar van mister blonde

mister blonde

kijk. dat is nog eens een bronvermelding...

avatar van Redlop

Redlop

Preciezer:

Klik op Start -> Programma's -> Internet Explorer -> klik op K. -> klik op Kill Bill: vol.1.

Als je IT-correct wil zijn moet er staan "Firefox" ipv IE

avatar van clairest

clairest

Ik ben bijzonder onder de indruk van / gefascineerd door deze film! Hij heeft van mij 5 sterren!

En dat terwijl ik geen liefhebber ben van geweldsfilms. In The Lord of the Rings (die 3 delen hebben van mij overigens ook 4,5 tot 5 sterren) vind ik het geploeter en gehak op de slagvelden vervelend, een nadeel, niet vermakelijk.

Maar bij deze film ben ik dus hogelijk verbaasd dat ik zo geniet van o.a. het rondspuitende bloed... Het is kunst, dat is het, het is geen realisme maar kunst! Dat maakt het voor mij blijkbaar anders.

Ik vind alles aan deze film geniaal. Ik ben bijzonder geraakt doordat het in deze film een vrouw is die zo geniaal kan vechten... en zo bloeddorstig is... Te gek, geweldig. Zeer ge-emancipeerde film, haha! En dat voetenfetisjisme! Heel mooi. En ook het Japanse vrouwenpopgroepje op hun blote voeten! Subliem!

Zowiezo alle Japanse cultuurelementen, het bizarre van de Japanse cultuur, zo mooi gebruikt...

Het animatiefilmpje! Ja!

Het prachtige kalme en het spontane van onze Bride. Hoe ze zichzelf is, haar zelfvertrouwen, haar doelgerichtheid, haar eenvoud. Genieten.