• 9.384.187 stemmen

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Actie / Misdaad | 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 111 minuten / 112 minuten (Japanse cut)

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Uma Thurman, Lucy Liu en Vivica A. Fox

IMDb beoordeling: 8,2 (1.293.608)

Gesproken taal: Engels, Japans en Frans

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Kill Bill: Vol. 1

"Here comes the bride."

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

avatar van The Goss

The Goss

Er wordt redelijk hoog van de toren geblazen over deze film. Heb hem nu eindelijk gezien en vond de film niet meevallen. Mager verhaal met een hoop vakkundig slagerswerk. Gutsende armen en dito hoofden. Vond wel het tekenfilmgedeelte erg leuk gevonden. Voor de rest moah. 3*.

avatar van silent bob

silent bob

nee indd fill jill is mooier!!!!

A.K

Deze film slaat echt nergens op!!

avatar van John Doe

John Doe

jou post dan wel...

A.K schreef:

Deze film slaat echt nergens op!!

ik zou deze uitspraak ook wel eens verklaard willen zien. Een film die nergens op slaat? Is dat een film die geen verhaal heeft? Is dat een film waar geen verhaal in zit? Is dat een film waar je geen plezier aan beleefd? Dan kwalificeerd deze film niet voor een film die nergens op slaat. Een film van weinig maatschappelijke relavantie? Ja, dan kwalificeert deze wel. Maar dat kan het niet zijn, want A.K. heeft bijvoorbeeld Pulp Fiction in zijn top 10 staan....

avatar van davidov

davidov

Bijna even scherp als het Hattori Hanzo zwaard van the bride flipsen

rik_kubrick02

DE BestE tarantino na Pulp Fiction en Jacky Brown...

5 *

avatar van eerdekes

eerdekes

... je vergeet RD ...

En RD natuurlijk....

avatar van Anatolia

Anatolia

... waarmee we ze allemaal opgenoemd hebben...

TE veel voor je?

avatar van gotti

Als je al zijn films die hij tot nu toe opnoemt en ze beter noemt dan deze, dan is deze film dus volgens jou de beste Tarantino; beetje onlogisch...

rik_kubrick02

Nee NA de 2 die ik noemde... ff checke!

avatar van remorz

remorz

Dus als deze de beste na RD, PF én JB is, is het dus eigenlijk de slechtste Tarantino (op KB Vol.2 na dan)...?

Precies!

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Maar 5 sterren houdt in dat er niets beter is. Zijn die anderen dan niet net zo goed of verdient deze film stiekem toch gewoon 4,5 sterren? 5 sterren voor een blijkbaar slechtere film is toch gewoon te veel?

avatar van donnie B.

donnie B.

zeker ok, maar ik vond vol 2 beter, tja... Michael Madsen he.. Topppie!

avatar van remorz

remorz

rik_kubrick02 schreef:

DE BestE tarantino na Pulp Fiction en Jacky Brown...

5 *

=

De slechtste film van Tarantino.

Effe checken, dit bedoel je toch?

avatar van donnie B.

donnie B.

wat is 'slecht'? z'n eerste 3 films krijgen een 9 en KB vol 1 krijgt een 8,5?? is een 8,5 SLECHT?? duss....

Wat een onzin. Jij knutselt toch ook gewoon een top 10 uit je 5* films ?

En RD is volgens hem dus minder dan Kill Bill. Wat kunnen jullie toch moeilijk doen.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Onderhond schreef:

Wat een onzin. Jij knutselt toch ook gewoon een top 10 uit je 5* films ?

Er is volstrekte willekeur. De een doet niet onder voor de ander.

Beter dus...

Een willekeurige top10. Da's een mooie

avatar van Jordy

Jordy

Yekezzez schreef:

Maar 5 sterren houdt in dat er niets beter is.

Nee hoor, 5 sterren geef ik ook aan films die ik een 4,8 waard vind.

flipsen schreef:

Als ik het goed begrijp is dat elke film van Tarantino het zelfde is volgens jou??

Eentonig of niet!........tussen Pulp fiction en K.Bil is een duidelijk verschil. Het verhaal van Kill bil slaat in mijn ogen nergens op.

Had ik er misschien bij moeten zetten ja.De rest van de film is aardig ja.

Ieder zijn mening respecteren vriend FLIPSEN ...er is meer in het leven dan Kill Bil.

A.K schreef:

Nee, dat zeg ik niet, je verdraait mijn woorden. Ik vraag mij alleen af wat je ermee bedoelt met "deze film slaat nergens op". Ik stelde dat jij met deze uitspraak bijvoorbeeld bedoelde dat de film van van weinig maatschappelijke relevantie was (net als PF) of dat er een beknopt verhaal in zit (net als PF), maar ik weet neit wat je der mee bedoeld, en dat wou ik weten, en ik heb mijn post geplaatst om eens even te weten te komen waarom jij deze film nergens op vindt slaan. Deze uitspraak kun je net zo goed doen over Pulp Fiction.

je meent het...

Het verhaal van Kill bil slaat in mijn ogen nergens op.

Had ik er misschien bij moeten zetten ja.

Ik weet niet, ik vind het een goed verhaal en een duidelijk verhaal, met duigelijke karakters.

De rest van de film is aardig ja.

Hebben we ruzie A.K.? Waarom moet je nou weer afsluiten met zo'n belachelijke opmerking? Ik denk dat we met zijn allen gewoon een post over een film moeten plaatsen en dat er vervolgens niemand meer op moet reageren, want we moeten elkaars mening respecteren, als we dat met zijn allen eens even gaan doen, dan houden we geen discussie meer over. Ik wou alleen maar weten wat je met "deze film slaat helemaal nergens op" bedoeld. Ik vind dat namelijk niet echt een criteria waar deze film aan moet voldoen.

Vreemd wel dat er alleen over geklaagd wordt als het over negatieve posts gaat. Bij Donnie Darko en Pulp Fiction staat het vol inhoudsloze korte kwijlposts, maar niemand die er wat van zegt, tot er een negatieve post komt, en dan springt iedereen er op.

Hebben we ruzie A.K.?

Ben je gek, we zijn volwassen genoeg toch.

Ik zie dat overigens vrij vaak, dan wordt er een korte post neergezet op deze site en dan wordt vervolgens geen uitleg gegeven. Dat is toch niet leuk. Als je een post neerzet, dan is het toch leuk als mensen inhoudelijk daarop kunnen reageren. [/quote]

Daar heb je gelijk in, maar kort samengevat,

ik had hoge verwachtingen van deze film, koop deze voor 19 euro, kom thuis en zie een zwaar tegenvallende film.

Zoals in de meeste films een ongeloofwaardig verhaal, maar deze sloeg alles. Een ( mooie ) vrouw die een legertje verslaat op haar manier met een zwaard enz. Moet je dus van houden.

Qua acteerprestaties en vormgeving lag het niet aan, maar wat ik al zei, je moet er van houden.

Onderhond schreef:

Ook positieve posts zonder hoe en waarom zijn niet leuk om te lezen. Daar heb je gelijk in.

Daar heb je gelijk in, maar kort samengevat,

Had je hem eerst maar moeten huren (ik heb zo ook wel eens een miskoop gedaan hoor, maar ik ben genezen nu, eerst zien, dan kopen)

twee drie pagina's terug wordt de geloofwaardigheid van de film onder vuur genomen. Ik vind het geen enkel probleem. Het hoort gewoon bij het personage The Bride, ze wil wraak, ze vecht voor een goed doel, en dan heb je het geluk aan je zijde en dan lukt alles.

avatar van killbill

killbill

kill bill maakte van mij een ander mens! ik ben in de ban van kill bill! die vechtscenes! die muziek! alles!

killbill schreef:

kill bill maakte van mij een ander mens! ik ben in de ban van kill bill!

mmmm, een nog grotere fan dan ik van deze films ben. Ik vind dit momenteel ook de beste films, maar het heeft mijn leven nou nog niet meteen veranderd.... Nou ja, ik heb deel 1 nu al wel 7 keer gezien en deel twee 3 x in de bios gezien, dus ik heb er al wel wat tijd in zitten.