Genre: Komedie / Romantiek
Geregisseerd door: Steven Shainberg
Met onder meer: Maggie Gyllenhaal, James Spader en Jeremy Davies
IMDb beoordeling: 6,9 (100.604)
Releasedatum: 17 juli 2003
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Secretary
"Assume the position."
Lee Holloway is net ontslagen uit een psychiatrische instelling, waar ze in behandeling was voor haar neiging tot zelfverminking. Omdat ze nog nooit een echte job heeft gehad, besluit ze op zoek te gaan naar werk. Al snel wordt ze aangenomen als secretaresse in het advocatenbureau van de bizarre Mr. E. Edward Grey. Haar taken lijken op het eerste zicht normaal, zelfs saai: typen, koffie serveren, klasseren... Maar langzamerhand raken Lee en Mr. Grey in een sadomasochistische relatie verwikkeld.
Lee Holloway
Tricia O'Connor
Jonathan
Sylvia
hdehoon
Ik twijfelde tussen 3,5 en 4 sterren. Ik geef hem toch 4 omdat ik het een gedurfde film vind over moeilijke onderwerpen (zelfmutilatie en SM) en daarbij kiezen voor een komedie is bijzonder en ook bijzonder goed gelukt. Goed gecaste spelers en opvallend pakkende tekst. Tegen het einde slopen er jammer genoeg toch nog wat typische Hollywood cliché's in. Het had iets eerder mogen eindigen..
hdehoon
NB Fifty Shades of Grey lijkt geinspireerd op Secretary en zelfs de hoofdpersoon heet Grey. Toeval?
Glennekeeeee
Dit soort films zijn vaak een 'te ver van mijn bed show' maar af en toe kan zo een film, mits goede uitwerking, mij wel onderhouden of zelfs wegblazen. Met een Maggie Gyllenhaal die eigenlijk nooit teleurstelt had ik er goede hoop op, spijtig genoeg sloeg die hoop snel om. In films zoals secretary is het verhaal redelijk dun maar is het camerawerk, muziek, en acteerniveau zeer belangrijk en is het personage dat ze neerzetten boeiend genoeg om het dunne plot overeind te houden of ondergeschikt te maken. Spijtig genoeg vond ik het nogal geforceerd in deze film, alle karakters hebben allemaal een paar vijzen los om het licht komische aspect wat meer naar boven te brengen en de situaties wat anders te brengen. Naar mijn gevoel was het iets te verwrongen daarom nogal overgeacteerd. het gegeven van SM of het ontdekken ervan duurt ontzettend lang en eens het er is is het ook maar half weergegeven. Ze durven er niet echt in doorgaan en vervallen dan maar in een romantisch gezwets. De finale is dan ook nergens een hoogtepunt en eigenlijk heeft de film geen hoogtepunten. Op enkele leuke momenten na en een degelijk camerawerk.
K. V.
Deze vroeger al eens gezien, maar omdat 'k er niet meer zoveel van herinnerde en hij toch op tv kwam, nog eens meegepikt.
'k vond het wel een vermakelijke film, zeker de eerste helft is wel leuk. Naar het einde toe is de film wel iets minder. Er zaten wel wat grappige momenten in (bij het paard lag 'k toch wel plat )
De cast deed het goed en de film zag er prima uit.
'k vond het wel een leuke, maar misschien een beetje een speciale film, hoe dan ook was hij wel het bekijken waard.
john mcclane 2
Echt een vreemde kijk ervaring.
Geweldig geacteerd,maggie is schaamteloos,,,,wat natuurlijk ook moet.
Maar het boeit allemaal wel.
Dit is een film waar shades of grey nog een puntje aan kan zuigen.
Sm nooit echt helemaal begrepen,, dit lichte een tipje van de sluier op.
ZenZin
Lichtelijk vervreemdende mix tussen zin en onzin. Onderkoelde humor houdt het geheel gepast luchtig.
Mr_Mephisto
Reeds vanaf de openingsscène is duidelijk: dit is een weirde film. De magere, maar atypische plot en de puike, ongegeneerde acteerprestaties van Gyllenhaal en Spader geven het raarheidsgehalte nog wat extra elan. Tel daarbij opvallend goed camerawerk en momenten van zwarte humor, en je hebt een romantische komedie zoals geen ander. Eat that, Fifty Shades!
Capablanca
Gedurfd verhaal, mooie beelden, sterke rol van Gyllenhaal, maar de spanning zakte hier en daar wat weg.
nadrin
Ondanks een top acteer prestatie van Gyllenhaal. Is dit toch maar een saaie film. Die hinkt op romantiek, komedie, SM. Maar in geen van allen kon mij bekoren
reporterxyz
Je hebt shit, je hebt nog grotere shit en dan heb je dit onding nog
Shadowed
Aardig.
Zonder twijfel de apartste en meest uitdagende rol van Gyllenhaal (denk ik). Misschien heeft ze stiekem nog heftigere films gemaakt, maar dit moet in ieder geval een van de vreemdste zijn. Als ik de trivia mag geloven vond ze het zelf ook een leuke ervaring. Jammer dus dat ze verder niet de meest aparte rollen heeft gespeeld.
Secretary bouwt op een aardig stijltje, die gestileerd best een streling voor het oog is. Met een aantal goede shots en leuke versiering binnen het bureau kan de kijker geïntrigeerd de film bekijken, waar we kennismaken met twee behoorlijk sterk aangezette maar boeiende personages. Ik denk dat dit voor zowel Spader als Gyllenhaal een van de betere prestaties heeft betekent.
De film teert ook op de seksuele spanningen tussen de twee hoofdpersonages, al vond ik de vonk maar moeilijk losbreken. De switch van intimiderende baas naar romantische relatie vond ik ook ongemakkelijk snel gaan. De weinig subtiele vorm van romantiek voelt onjuist aan, terwijl het duidelijk een specifieke vorm moet betekenen. Ik kon het echter gewoon niet zo voelen.
Wat echter vooral misgaat is dat de film überhaupt naar romantiek overgaat. Ik was er zelf geen fan van, maar erken wel dat het de bedoeling was. Ik vond de eerste helft waar het vooral baas-tegenover-secretaresse was echter stukken interessanter dan wanneer de twee naar elkaar toe groeien. Ook wordt de film na een tijd een stuk serieuzer, maar in plaats van raken duwt het de interesse vooral van de film af.
Geen slechte film, maar wel een film die het duidelijk meer van de eerste helft moet hebben. Interessant acteerwerk, knap en gestileerd camerawerk, maar een tweede helft die de sfeer en onderliggende spanning wat uit de film haalt. Dat ze uiteindelijk voor een nogal voorspelbaar einde kiezen draagt ook niet bij. Dankzij de vele vervreemdende scenes nog wel een voldoende. Interessante film.
Elchapo
- 1925 stemmen
Romantiek? Komedie? Geen van beide....maar wel een aardige film met goed acteerwerk van gyllenhaal en spader.3stars.
mikey
herzien, best een moedig besluit van de netflix om deze aan te bieden, niet dat dit zo vrouwonvriendelijk is hoor... maar misschien niet bedoeld voor de allerteerste zieltjes onder ons, tijdens deze dagen, die eehm soms de zaken verkeerd kunnen inschatten.
Over een jonge vrouw die bij een wat oudere advocaat komt solliciteren voor een baan als typiste en er achterkomt dat hij nogal streng is op taalvoutjes en dat graag corrigeert met hete lijfstraffen, die ze met veel & zichtbaar plezier ondergaat. Helaas voor haar kan hij maar moeilijk zijn 'normale' seksuele verlangens (die hij het liefst zover mogelijk wegstopt) negeren. Hetgeen leidt tot moeilijkheden in de werkgever/nemer-relatie op de werkvloer.
lekkere vintage decortjes bovendien.
Nice!
Kondoro
Echt jammer dat dit door onze gedachtes gaat in deze dagen, ik dacht hetzelfde namelijk. Ik vind het echt jammer dat we daar rekening mee moeten houden, het is helaas de tijd van nu.
mjk87 (moderator films)
Matige film. Qua look en gevoel is dit zo'n semi-erotische thriller uit de jaren 80, ook met die muziek wat zachtjes steeds op de achtergrond. Visueel ook best aantrekkelijk met enkele mooie shots (Gyllenhaal onder water zo aan het eind) en enkele betere momenten. Maar de personages pakten me niet, ik miste chemie tussen de spelers en aangezien de film vooral daarom draait wist de film me als geheel niet te pakken en verveelde uiteindelijk. 2,0*.
tommykonijn
Bijzondere film. Je rekent bij de indicatie 'Komedie / Romantiek' op een romantische komedie, maar zo zou ik Secretary toch niet willen noemen. Er gaat een wat surreële sfeer uit van zowat alles: de personages, de sobere aankleding en het verloop van het verhaal. In ieder geval alle lof voor Gyllenhaal en Spader. Beiden spelen excentrieke types en de (seksuele) spanning tussen hen is soms om te snijden. Dit houdt de film over het algemeen de moeite waard, want ik bleef wel telkens benieuwd naar de volgende stap. Dat wil overigens niet zeggen dat de film niet hier en daar toch wat inzakt. Op den duur wordt het wat eentonig, dus de film had ook niet veel langer moeten duren dan nu het geval was. Het lieve einde had ik na verloop van tijd niet meer verwacht, maar de film komt er goed mee weg.
'Parasite'-regisseur toont grimmige toekomst met Robert Pattinson in 'Mickey 17'
'Room' verschijnt zeer binnenkort op Netflix
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze series op HBO Max worden momenteel het meest gestreamd
The Boxer
Drama / Romantiek, 1997
Inhale
Drama / Thriller, 2010
zelfmoordclerkfetishsadomasochismadvocaatziekenhuissecretarismasturbatietypewriterkinkycuttingpantyhose bdsmworkplace romancenudity
Realtimes | Publishing Network
Social media