Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 17 juli 2003
Bekijk via CANAL+
Plot Secretary
"Assume the position."
Lee Holloway is net ontslagen uit een psychiatrische instelling, waar ze in behandeling was voor haar neiging tot zelfverminking. Omdat ze nog nooit een echte job heeft gehad, besluit ze op zoek te gaan naar werk. Al snel wordt ze aangenomen als secretaresse in het advocatenbureau van de bizarre Mr. E. Edward Grey. Haar taken lijken op het eerste zicht normaal, zelfs saai: typen, koffie serveren, klasseren... Maar langzamerhand raken Lee en Mr. Grey in een sadomasochistische relatie verwikkeld.
Mr. Grey
Jonathan
Lee's Sister
Sylvia
Jordy
Opvallende, aparte, zeer vermakelijke film
leuke rollen van Gyllenhaal en Spader
Kleintje
Gisteren in de sneak gezien. Idd een opvallende en leuke film. Zeker de moeite waard om te gaan bekijken!
Wolkenmeter
Gedurfd maar toch zeer genuanceerd uitgewerkt, origineel, goede soundtrack (Angelo Badelamenti) en vooral prachtig geacteerd. Had vooraf echt niet gedacht dat ik deze film film zo goed zou vinden
Otto
Het is zeker geen alledaagse film, maar wel boeiend en idd goed acteerwerk.
Zeer eigenaardige, bizarre film over twee obsessieve personages. Redelijk boeiend en erg goed geacteerd. Ik vond het verhaal af en toe een beetje overdreven dat ze een zadel krijgt en een wortel in haar mond en het gedeelte dat de pers haar verhaal volgt, dat lijkt me allemaal nogal onmogelijk maar toch origineel genoeg om me te vermaken.
Dino10
Moesten ze daar nu een hele film aan besteden. Laten we het erop houden dat smaken verschillen.
Maar origineel is ie wel.
GerwinF
titan
De film is gebaseerd op een aardig gegeven, maar net als het enigszins aanverwante Crash (ook al met Spader) nogal kil, afstandelijk en emotieloos gebracht. Jammer, want er had meer in gezeten. 2,5*
renske
GerwinF, als ik naar jouw tweede link klik, kom ik op een groter formaat MM uit met dezelfde poster als hier. Wat is nou precies de grap (als er eentje is)?
GerwinF
De grap is dat je op het 2e plaatje interactief is, typ maar eens een zin...
tovenaar
Bij mij werkt ie perfect hoor, heb je de intructies wel gelezen EmDee?
renske
Bij mij gebeurt er niks. Alleen deze zelfde pagina maar dan in groter formaat. Een zin typen kan natuurlijk niet op de site, daarvoor moet je eerst naar het typhokje. Ik snap er geen bal van..
Yak
Als je met de rechtermuisknop op die onderste link klinkt, 'copy link location' (Mozilla) of 'copy shortcut' (Explorer) klinkt en die link in een nieuw venster in de adresbalk plakt, werkt het wel.
Vond het meer drama romantiek met een geweldige sexuele spanning. Film heeft me ruim 90 min geboeid.
Alleen zaten er weer een stel maloten telkens maar weer te roepen dat het een kut film is, en dat ze dit niet pikken. Het is toch een sneak ga dan niet de boel lopen te verzieken voor de andere gasten in de zaal.
empirekees
Een film die niet onder een bepaalde genre valt, het meest vindt ik het drama, met een beetje zwarte humor, maar geen komedie.
Eigenlijk is het verhaal erg zielig tot de helft, en dan meer het gevoel geeft dat het afgewerkt moest worden.
Het einde vindt ik wat tegen vallen en erg cliche, dat wel weer bij het genre 'RomCom'past.
Toch wel...3*, heb me wel vermaakt.
tovenaar
Zeer aparte film! Erg origineel stukje film, helaas dat het net iets teveel "butter scraped over too much bread" was.
EmDee
Wat een enorm vreemde film maar wel leuk op zn manier.
Vooral die Peter is een geinig karakter. Als hij sex wil met Lee, zegt zij: Okay, with clothes on and the lights out.
Hij bedenkt zich niet en doet meteen t licht uit.
Pierre1
Net gezien in Den Haag. Grappige en boeiende film, erg goed geacteerd, beetje vreemd maar wel lekker zeg maar
Vond het alleen raar dat de SM-relatie na haar overgave dmv steeds blijven zitten over leek te zijn, omdat hij haar ging verzorgen, haar wassen, dragen enz.
De mensen achter mij zeiden: "Zo dat is wel de slechtste film die ik ooit heb gezien" De meest gehoorde reacties waren: "Vreemde film"
Voor mij een ruime voldoende, 3,5* dus
renske
Goh, ik meende mij te herinneren dat deze film op mijn verjaardag in de videotheken zou verschijnen maar ik heb geen Secretary gezien in de videotheken. Zou ik dan toch nog 28 zijn?
Phoenix
Niet veel meer aan bovenstaande berichten toe te voegen... Soms ERG komisch, soms dramatisch. Erg goed geacteerd. Jammer van het einde. 3,5*
Mindflight
aardige film hoor!
Phoenix wat is er mis met het einde? het is toch gewoon een happy end?
in ieder geval leuk dat je van het onderwerp sm iets grappigs weet te maken.
tovenaar
Vond het jammer dat het weer zo perfect moest eindigen...
Één van de dingen waar de film om ging was toch juist ook dat twee mensen die zo uitleenlopend zijn, elkaar vinden door een bepaalde passie te hebben. Als ze het geen happy end was geworden, dan was de boodschap ook niet meer over gekomen.
Phoenix
Mjah, zit wel wat in natuurlijk maar het lag er voor mij iets te dik bovenop.
tovenaar
Dat mag natuurlijk, ik vond het juist nog wel teder en timide in beeld gebracht, precies wat de film nodig had. Maar dat zal wel une affaire de goût zijn

The Magdalene Sisters

The Boxer
Drama / Romantiek, 1997

Inhale
Drama / Thriller, 2010
zelfmoordclerkfetishsadomasochismadvocaatziekenhuissecretarismasturbatietypewriterkinkycuttingpantyhose bdsmworkplace romancenudity