• 9.376.801 stemmen

Met onder meer: Jamel Debbouze, Samy Naceri en Roschdy Zem

Gesproken taal: Arabisch en Frans

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Indigènes

"The true story of World War II's forgotten heroes."

In 1943 vecht Frankrijk tegen de bezetting van de Elzas door de nazi's. Abdelkader, Saïd, Messaoud en Yassin zijn soldaten afkomstig uit Algerije. Men noemt hen "Indigènes". Vanwege hun reputatie als moedige mannen, worden ze gerekruteerd en naar de voorste linies gestuurd. Ze zullen vechten voor de vrijheid van Frankrijk.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Saïd Otmari

Messaoud Souni

Sergent Roger Martinez

Caporal Leroux

Capitaine Durieux

Margueritte village Vosges

avatar van Smooth Criminal

Smooth Criminal

Is zeker een goede film!

avatar van Minotaures

Minotaures

Miracle at St. Anna lijkt net een versie als deze, maar alleen is het verhaal een klein beetje anders en hier in Frankrijk over de Franse soldaten.

avatar van Dynamovie

Dynamovie

JDSsmetje schreef:

Wat ik prachtig vind is de Arabische muziek. Arabische muziek is al altijd één van mijn lievelingsmuziek geweest, altans als het in films gebruikt wordt. Zeker als het dan nog eens perfect past bij de gebeurtenissen, zoals in Indigènes het geval is.

Zeer goed!

De muziek is van Armand Amar: zie musicmeter voor meer mooi werk van hem. Hij heeft heel veel schitterende soundtracks/scores gemaakt. Maar deze voor Indigènes is zeker ook prachtig. Ik zou dan ook Bab'Aziz willen aanbevelen.

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Een van de sterkste oorlogsfilms die ik ooit gezien heb.

Realistische benadering.

Uitstekende acteurs, en evengoede settings en muziek.

Tevens een aanklacht tegen een voortdurend schrijnend onrecht.

Zonder meer indrukwekkend.

louisvf

Hehe, door jou kom ik op deze, door mij vergeten parel !

Bedankt Brix, hij was trouwens vanavond te bekijken op canvas...!

Sorry dat ik dit niet eerder kon melden!

Realistisch en hard inderdaad...!

Blijkbaar hebben nog niet veel mensen deze gezien, jammer... (voor hen )

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Het is ook op Canvas dat ik hem zag Louis.

'Parel' is een goede benaming.

Hij heeft hier inmiddels 165 stemmers gehad zie ik.

Maar de film mocht inderdaad wel wat bekender zijn.

avatar van 93.9

93.9

Terecht viel de cast in de prijzen.

Verder vond ik de film niet altijd even meeslepend.

Wel goed dat de film voor erkenning van de jongens daar heeft gezorgd.

3 en halve ster.

louisvf

Inderdaad, die verdienen evenveel eer...! En misschien zelfs meer, omwille van het feit dat ze niet eens echt afkomstig zijn van Frankrijk maar eenderzijds gedwongen en anderzijds toch vrijwillig meevechten, wat bij mij geen waar zou zijn !

avatar van hans233

hans233

Vond hem zwaar tegenvallen dan vond ik Miracle at St. Anna toch echt stukken beter.

Vreemd...

Nuja, deze is misschien nog net iets alternatiever...

Te voorspelbaar, maar degelijk.

De film wist me eigenlijk nergens te verrassen.

Vooral Jamel Debbouze (bekend van Amélie) vertolkt een interessant personage.

Wat een teleurstellend marginale rol van Mélanie Laurent (Inglourious Basterds) trouwens.

Een betere oorlogsfilm over een minderheidsgroepering vind ik Glory (1989)

avatar van Friac

Friac

Bedankt voor de tip, Kappeuter, want dergelijke benadering binnen oorlogsfilms zijn altijd interessant vind ik. En dat is zeker ook één van de sterktepunten van Indigènes voor mij, dat het een onderwerp behandelt dat tot voor kort vrij onderbelicht was (zeker in het genre van de oorlogsfilm geloof ik).
De film toont op vrij ontluisterende wijze hoe het Franse leger zijn koloniale troepen met een "dubbele standaard" behandelt tijdens de tweede wereldoorlog. Vooral de finale komt erg mooi uit de verf en komt behoorlijk hard aan jammer dat de film niet eindigde bij de uittrede van het dorpje; de melige eindnoot op het kerkhof was voor mij nogal onnodig. De film oogt erg verzorgd en de acteurs zitten erg goed in hun personage, die overigens op mooie wijze elkaar aanvullen. Zeker een goede film!

avatar van 606

Onbekende Oorlogsfilm die de kant van de Algerije laat zien.

De moslims, afrikanen, franse in de strijd tegen de duitsers.

Wat ik minder vond is dat Allah muziek en het begin was wennen.

Einde was ook goed gedaan.

zag er allemaal ook erg goed uit.

avatar van @quikfit

@quikfit

Ik geef NOOIT 5*****sterren,maar dit is de uitzondering!

avatar van Scratt

Scratt

Tot voor kort had ik nog nooit gehoord van deze prent. Zonde, want wat ik te zien kreeg was een dijk van een oorlogsfilm. Iemand vergeleek hem met Saving Private Ryan, en dat is nog lang niet zo gek. Sterke regie, prima acteurs, hier en daar beeldschone beelden - de overgangen van zwart-wit naar kleur tijdens de landschapsshots zijn van een haast poëtische schoonheid - en gevechtsscènes waarbij de intensiteit van het scherm knettert.

De sterkte van Indigènes zit hem wat mij betreft toch vooral in het politieke aspect. De aanklacht tegen het racisme komt overtuigend en oprecht over ("Duitse kogels maken geen onderscheid") waardoor de film over een warme ziel beschikt; iets wat ik vaak mis in dit genre. Kortom, je krijgt meer op je bord dan enkel en alleen een politiek pamflet.

Enig minpuntje is dat de film wat langzaam op gang komt, maar dat nemen we er dan maar graag bij. Indigènes is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in film en WOII. Of in het beste geval een combinatie van de twee.

avatar van jan01

jan01

Prima film, maar de oorlogscenes zijn niet altijd even realistisch in beeld gebracht.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

@quikfit schreef:

Ik geef NOOIT 5*****sterren,maar dit is de uitzondering!

Foutje, je hebt ook al 5* gegeven aan Max Manus.

avatar van janhero

janhero

In het leger zijn we allemaal gelijk, ja, ja, zal wel !!!!

Prima film die maar weer eens duidelijk maakt dat een gewone soldaat alleen maar slachtvoer is als het er op aan komt.

Goed dat ook dit verhaal verteld is !

avatar van scorsese

UItstekende film over een onderbelicht stukje geschiedenis van de tweede wereldoorlog waarbij Noord-Afrikaanse mannen vechten voor hun moederland Frankrijk. Maar waarbij gelijkheid (één van de Franse Pijlers), niet voor hen opgaat. De actie-scenes zien er realistisch uit en de film heeft een spannende finale.

avatar van nadrin

nadrin

heel goede intens meelevende film

avatar van LordHawHaw

LordHawHaw

goede film over en nog niet vaker belicht thema

ik heb genoten bij deze film

avatar van DixieDC

DixieDC

zeer realistische film die de aandacht vestigt op een weinig gekend fenomeen uit WO2: het behandelen van kolonialen als minderwaardig kanonnenvoer, waar zowel de Fransen als de Engelsen en zelfs de Amerikanen zich aan bezondigden. De sfeer van het bevrijde Frankrijk wordt m.i. voortreffelijk weergegeven met prachtige decors en locaties, voor mij 4 sterren waard.

avatar van sodo

sodo

wat me in deze film stoorde, waren alle jonge vrouwen bloedmooi Dat vond ik erg onrealistisch!

avatar van Minotaures

Minotaures

Een redelijke oorlogsfilm.

Dit keer volg je geen Engelse, Amerikaanse, Russische of Duitse soldaten. Dit gaat over Algerijnse, Franse en zelfs Marokkaanse soldaten die ook aan mee hebben gevochten, maar zo goed als vergeten zijn.

Hier volg je verschillende soldaten, die in verschillende eenheden zitten, maar uiteindelijk met elkaar samen moeten werken. Het begint meteen om een slag in Italië, waar je alle eenheden in actie ziet tegen Duitse MG-nesten. Vanaf dan volg je hun tot aan Marokko en Frankrijk.

De personages hierin zijn vrij jong tot wel midden 30, begin 40 soldaten. Sommige zijn vrijwilligers, de andere weer beroeps. Het gezelschap wat je hier volgt zijn allemaal vrijwilligers, die voor hun moederland vechten om zo als helden terug te keren. Alleen Saïd vond ik maar niets. Hij heeft maar 1 arm waar die mee wat kan doen, dus wat is het nut om een éénhandig soldaat aan te nemen? Voor de rest kom je een chagerijnig sergeant tegen en enkele andere hoge rangen, zoals een kapitein en een colonel.

De actie is prima op beeld en er komen genoeg gevechten in voor. Naast dat zijn de gevechten best realistisch, alleen had ik het indruk - en dat is met name het laatste gevecht - dat de overgebleven mannen die het dorpje willen behouden Rambo's zijn, met zeker 5 - 15 Duitsers per man. In dit geval vond ik wel dat de Duitsers als een stel kippen zonder kop worden neergezet. Dat ze letterlijk uit elkaar vallen en ieder z'n eigen kant nemen als ze door 1 man worden aangevallen. Het zijn immers veteranen van verschillende campagnes en hun training was ook niet bepaald makkelijk te noemen. Verder mis ik wat tank en andere pantserondersteuning, dit gaat alleen maar over man-op-man aanvallen. Weliswaar krijg je wel wat artillerie-ondersteuning, dus dat is een kleine troost.

Naast alle oorlogsuitvoering, gaat het ook natuurlijk om wat politieke dingen, zoals minderheidsgroeperingen en raciscme. En alle onenigheden wat erbij hoort. Enkele stukjes uit de film maken dat duidelijk. Verder is de boodschap van de regisseur wat betreft minderheid en racisme duidelijk; afkomst van de soldaat bepaalt z'n lot in vreemde landen, of die nou zijn leven ervoor geeft of een oorlogsheld is. Dat maakt niets uit voor die mensen. Waarschijnlijk is het daarom dat vele daden van zulke soldaten in het niets vielen en door vele werden vergeten

De beelden waren wel prima, elk land waar ze in vechten komt goed en duidelijk over. Van drukke steden waar burgers hun bevrijders hartelijk ontvangen, tot wel gebergtes en bossen waar je uit het niets in kogel of een granaat tegen je aan krijgt. Daarnaast speelt de soundtrack ook een goed rol in en ondersteund de film goed, met name wanneer een personage doodgaat, krijg je een heersend soundtrack en dat zorgt voor betere emotie en medeleven.

Ik ben de standaard Amerikaanse productiefilms wat betreft 2de WO gewend, maar dit is geen onaardig film waar alléén maar in wordt gevochten. Er worden ook verschillende aspecten behandeld en dat komt duidelijk over.

Wat mij betreft mocht deze film bekender worden bij een veel grotere publiek dan die heeft gekregen. Er heeft heel wat werk in gezeten en dat moet erkend worden.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Bouajila en Zem (mooie rol in À bout portant overigens) speelden sterk, verder sleept deze film zich wat moeizaam voort. Ronduit teleurstellend eigenlijk.

Kortstondig was ik in de vooronderstelling dat mijn geduld beloond zou worden in de slotscène, echter rolde deze zich ietwat voorspelbaar uit.

En wat doet een gast met één hand en een gemankeerd loopje in het leger?!

avatar van repok

repok

Onderbelicht thema, wat op deze wijze aandacht krijgt. En terecht. (5* waard)

Helaas is het allemaal zo traag...Het was als een stilstaande plas water. Af en toe bewoog er een kikker, maar dan ook nog een luie....Het hoeft geen waterval te zijn, dat hoort ook niet bij deze verhaallijn en de historie, maar voor een film uit 2006 mag je wel meer verwachten..

Had er veel meer van verwacht....de laatste gevechtsscene in het dorp was tevens de 'beste' scene, daarom 2*

avatar van Decec

Decec

Een redelijk Drama/Oorlogfilm...

Redelijk verhaal...

Prima acteerwerk...

Enige bekende acteur Jamel Debbouze (Hors la loi)...

Mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond geluid (Dolby Digital)...

avatar van Eric001

Eric001

Goede film, blijft boeien.

avatar van gerritdina

gerritdina

Goede film en tot het laatst boeiend. Omdat het een thema is, dat duidelijk te weinig aandacht heeft gekregen, heb je het idee dat je naar een bovengemiddeld interessante documentaire kijkt.

Het sterke in deze film is, dat de personen waar op ingezoomd wordt, uiteindelijk niet degenen zijn die óver de militaire begraafplaats lopen. Dat maakt het des te indrukwekkender.

avatar van ewalk

ewalk

Blijft een goede film. Zojuist weer op Ned. 2 gezien. Jammer genoeg weer op een tijdstip dat hij maar weinig mensen bereikt. Je zou haast denken dat ze het er om doen.

Prachtig gefilmd. Heb de film nu meerdere malen gezien. Ook nu weer bekruipt me een gevoel van machteloosheid bij zoveel onrecht.