Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Leslie H. Martinson
Met onder meer: Adam West, Burt Ward en Cesar Romero
Releasedatum: 26 januari 1967
Plot Batman
"He's Here Big As Life In A Real Bat-Epic"
Batman en Robin, het dynamische duo dat de straten van Gotham City veilig houdt, moeten de strijd aanbinden met maar liefst vier aartsrivalen; de Joker, de Penguin, Catwoman en de Riddler. Dit duivelse kwartet is van plan om de top van de VN te de-hydrateren met de gestolen uitvinding van de ietwat vreemde kapitein Schmidtlapp.
Batman / Bruce Wayne
Commissioner Gordon
Chief O'Hara
Aunt Harriet Cooper
Flipman
No, Captain, you're wrong! De sfeer is niet altijd duister geweest. In het begin nog wel, had Batman van die lange puntoren en droeg ie zelfs een pistool bij zich en doodde een tegenstander nog wel eens als hij dat nodig vond. Later had ie die korte oren en veranderde hij eerder in een man die in een vleermuispak de misdaad bestreed en daarbij in doldwazer avonturen terecht kwam. Die avonturen kwamen wel overeen met die uit deze film en de daaropvolgende serie, maar waren in veel gevallen nog veel doldwazerderder!
Pas in de jaren tachtig ging Frank Miller zich met de verhaallijn bemoeien dmv The Dark Knight Returns en Year One. Hierin werd de sfeer veel duisterder. Burton is ook zeer geïnspireerd door The Dark Knight Returns voor de sfeer in zijn eerste Batmanfilm. Op een gegeven moment wilde hij zelfs een film van dit specifieke verhaal maken, maar Warner Bros wilde per se een 'origin story.' Jammer dat het niet iets meer op het verhaal van Year One leek! Maar over Burtons film niks dan goeds!
as
martijn77
Iedereen die 6 meter boven de oceaan hangend aan een touwladder uit een helicopter met kartonnen vleermuisvleugels en crepe-papier-versieringen, gekleedt in mailloot en goedkoop masker, een plastic haai van 2eneenhalve meter aan zijn been, met een glad smoelwerk zogenaamde anti-haaien-spray uit zijn 'utility-belt' tevoorschijn kan toveren is in mijn boekje een held.
2,5 ster voor de prachtige geluidseffecten in beeld.
KERRPLUNK! ZSCHWENDEL! KAPOOWWW!
Flipman
No Flipman you are wrong!! De Batman van Bob Kane is altijd een beetje doldwaas geweest. Dit was de eerste Batman strip. In het begin is de strip dus nooit duister en onheilspellend te noemen. Dat kwam later pas. Daar heb je idd gelijk in.
Yes, As, You Might Be Right! Maar het is zo dat Batman in het begin van zijn bestaan mensen doodde als hij dat nodig vond. Dat werd al redelijk snel weer bijgesteld. En misschien waren die strips wel niet zo duister, nee, maar ik heb ze nooit gelezen. Een paar pagina's maar.
Goed dat je 't effe zegt, anders was ik misschien nog meer foute dingen gaan roepen
!
Flipman
Wie heeft overigens het gemiddelde van deze film zo doen dalen?!
as
[quote]Flipman schreef:
Batman heeft geen mensen gedood (laters misschien wel) En als het gebeurde was het buiten zijn macht om en was hij er erg ziek van. In de tijd dat Batman ontstond waren er comiccodes (nog steeds) die een rating hadden. Het was niet toegestaan mensen met grof geweld te laten omkomen. ook de uitgevers wilden daar niets van weten. Ik snap niet hoe je daar bij komt. Lees de oude Bob Kane ( detective) comics er nog maar eens op na.
Flipman
Oh. Nou ja, de alleroudste strips heb ik ook nooit gelezen, maar ik had eens ergens gelezen (ik geloof in het Boek Van De Film uit '89) dat Batman soms nog wel eens iemand doodde. Maar het klopt wel dat hij in het begin nog met een pistool op zak rondliep, daar hebben ze zelfs een Action figure van uitgegeven. Ga me nou alsjeblieft niet vertellen dat dat ook al niet klopt?!
johnny kool
Hilarische film. Adam West en Burt Ward speken de meest onzinnige dialogen doodserieus uit en ook de slechterikken doen daar vrolijk in mee. Een erg sterke en vooral geniaal grappige satire. De videoband wordt binnenkort geruild voor de dvd. Ik ben waarschijnlijk een van de weinige die deze film liever ziet dan de (ook geweldige) Burton verfilmingen.
Gizzmann
Dit kan nooit serieus bedoeld zijn, dat kan gewoon niet. Maar spannend bedoelden ze het waarschijnlijk wel.
IcU
Ik vond het stukje met die haai echt geweldig! Dat hele ding deukte in.
Maar de rest was waardeloos. Ik heb echt een hekel aan dat ge- pieuw pouw poef pam bam slam erdoor heen.
Flipman
Kan toch? Misschien ziet Johnny Batman op deze manier gewoon liever! Kan ik me ergens voorstellen, hoewel ik zelf natuurlijk de 'serieuze' Batman prefereer.
Maar verwonderd ben ik er niet om
!
dutchtuga
Holy Sardine!! Zo worden ze niet meer gemaakt haha. Hele film ligt de knulligheid er dik bovenop en ik heb er van genoten.
Batman: What has yellow skin and writes?
Robin: A ball-point bananna!
Batman: What people are always in a hurry?
Robin: Rushing people... Russians!
Batman: So this means...
Robin: Someone Russian is going to slip on a banana and break their neck!
Haha hoe kom je hierop. Geweldig nonsens dit.
D-ark
Batman: What has yellow skin and writes?
Robin: A ball-point bananna!
Batman: What people are always in a hurry?
Robin: Rushing people... Russians!
Batman: So this means...
Robin: Someone Russian is going to slip on a banana and break their neck!
Haha hoe kom je hierop. Geweldig nonsens dit.
ja nonsens is het zeker weten.
Best lollig maar ik blijf fan van Burtons versie.
3,0
thunderball
Dit vind ik nou leuk!
Net als bij de gelijknamige TV-serie kan ik hier erg van genieten, echt lol!
Wat mensen als Cesar Romero en Frank Gorshin hier doen daar voor is het woord overacteren zelfs nog te licht uitgedrukt!
In de filmencyclopedie stond destijds over deze film vermeld:
louter voor onvolwassen geesten!
Hum, zegt dit nu iets over de film of over mij??
YannickJoker
Flipman is right. In het begin was Batman veel meer duister en vermoorde hij iemand als hij dat nodig vond ja. In 1939 was dit. In 1940 toen werd het alsmaar minder duister. Dus Flipman heeft gelijk, as.
Mug
Heerlijke slechte campy cult. Eerlijk is eerlijk, holy heartattack, de film zit boordevol briljante dialogen en one-liners die me her en daar lieten bulderen van het lachen, buikpijn kreeg ik ervan.
Ik keek vroeger ook met veel plezier naar de tv-serie. Wat een geluk (in de woorden van Robin: holy horseshoe!) dat ik de dvd van deze hilarische film uit een uitverkoopbak wist te vissen. Daar was geen anti-haai-spray voor nodig.
- Let's commandeer a taxi!
- No, Robin. Not at this time of day. Luckily, we're in tip-top condition. It'll be faster if we run. Let's go!
- Holy marathon! I'm getting a stitch, Batman!
Wie dweilt me op!? Toch maar 3,5* Wat een komedie!
Matchostomos
Charmante en hilarische jaren '60 kitch, die geen schrik heeft van een stevige dosis overacting en wat geforceerde ensceneringen.
Bovendien vliegen de geweldige oneliners je constant om de oren, zodat je geheel onschuldig kan genieten van deze nonsensicale spin-off van de originele tv-serie; inclusief licht politiek ondertoontje.
Pow...kar-ploosh...en een 2.5*
Silvio Dante
Alleen is er weinig aan, maar ik denk dat als je deze in groep zou bekijken, dat het een heerlijke uitlach-film kan worden.
A.L.I.E.N
leuke film.gabaseerd op de serie.
maar het einde vond ik nogal afremmend
Jefferson019
heb em zojuist gekeken .voor die tijd was batman the movie een vette film, dit is teminste kind vriendelijk. tegenwoordig is batman een moordmachine.Doe mij die oude batman maar
4.0
tommykonijn
De Film was nogwel eenigsinds te pruimen maar ik vind dat Jim Carrey The Riddler veel beter acteert dan deze en dat was weer een minpuntje want het is over het algemeen nogmaals een Leuke Film maar hij haalt echt niet opna Batman & Robin ( http://www.moviemeter.nl/film/783 ) het niveau van de Batman-Reeks die volgt.
***
A.L.I.E.N
Ik hou van de batman serie.
En zoals gewoonlijk(buiten stargate)is de serie beter dan de film.De vrouwen kunnen dan uithuilen als batman er dreigt me te kappen,en mannen kunnen zich dan uitleven in de eindeloze vuistgevechten.
tsjidde
2,5 ster voor de prachtige geluidseffecten in beeld.
KERRPLUNK! ZSCHWENDEL! KAPOOWWW!
Haha, inderdaad zeg, en dat in 1966... Ik wist niet wat ik zag. Wat ongelooflijk slecht, dit kan toch gewoon niet waar zijn? Mijn twee zoontjes van 3 en 5 weten samen tijdens het spelen nog spannender taferelen te vertonen dan de twee euh... superhelden in deze film. Het was zo erg dat ik telkens weer benieuwd was wat de volgende dramatische stunt zou zijn, daarom toch nog wel 2*.

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'