• 9.374.212 stemmen

Geregisseerd door: Leslie H. Martinson

Met onder meer: Adam West, Burt Ward en Cesar Romero

Releasedatum: 26 januari 1967

Plot Batman

"He's Here Big As Life In A Real Bat-Epic"

Batman en Robin, het dynamische duo dat de straten van Gotham City veilig houdt, moeten de strijd aanbinden met maar liefst vier aartsrivalen; de Joker, de Penguin, Catwoman en de Riddler. Dit duivelse kwartet is van plan om de top van de VN te de-hydrateren met de gestolen uitvinding van de ietwat vreemde kapitein Schmidtlapp.

Batman / Bruce Wayne

Chief O'Hara

Aunt Harriet Cooper

avatar van neo

neo

deze lijkt me erg leuk.hetzelfde als de tv-serie ,dus dat zal wel veel nepgevechten zijn en een super brave robin.

avatar van vic

vic

hij is opzich wel grappig. een batman met een buikje waarbij alle elementen van de serie ook is verwerkt maar vind deze natuurlijk naast de "Batman" van Tim Burton helemaal niets.

avatar van EmDee

EmDee

maar vind deze natuurlijk naast de "Batman" van Tim Burton helemaal niets.

hoezo natuurlijk?

Je praat wel over een meer dan 20 jaar oudere film.

Je kunt de FX niet met elkaar vergelijken.

avatar van vic

vic

Ik heb het ook niet over de FX maar over de sfeer + bedoeling + acteerwerk van de beide films. De oude batman was een knulige sfeer hij was grappig bedoeld en het acteerwerk was omdat hij pariodiserend bedoeld was ook extreem slecht. De "batman" van Tim burton was een donkere geheimzinige sfeer, was een stuk serieuzer bedoeld en er werd goed geacteerd door michael keaton en Jack Nicholson.

Bij de vergelijking hierboven heb ik de hele special effects niet eens genoemd.

Ik vind persoonlijk dat het verhaal van batman in de adaptatie van Tim Burton meer is zoals het bedoeld is.

avatar van Hobbes

Hobbes

't is wel grappig maar in de tijd van deze fil (jaren 60) zagen de batman comics er ook daadwerkelijk zo uit, met van die corny grappen etc.

Pas in de jaren 80 toen Frank Miller the dark knight returns schreef werd batman pas uitgediept zoals ie (imho) hoort te zijn. Een schizofrene paranoide kruisridder.

avatar van Herald

Herald

Die scene waar Batman een bom moet weggooien is hilarisch Some days you just can't get rid of a bomb.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

wat een geweldige film. sinds batman niet meer aan de batdance doet en POW en PAF niet meer in beeld verschijnen is voor mij de lol eraf.

Is deze al op DVD verschenen eigenlijk!!

avatar van Hobbes

Hobbes

avatar van hans vd togt

hans vd togt

danku, en wie iemand ook nog waar ik een beetje hoge kwali pics en posters van deze film kan vinden??

avatar van speedy23

speedy23

Dit is eigenlijk een extralange aflevering van de gelijknamige serie uit de jaren '60. De clowneske personages, het dwaze scenario en de tekstballonetjes die soms in beeld floepen geven deze hilarische film een echte cultstatus. Deze productie is dan ook helemaal niet te vergelijken met de recentere, veel grimmerige Batmanfilms. En zeggen dat de serie in België in '67 of '68 na een paar jaren uitzenden verboden werd, wegens té geweldadig...

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

Leuke film... ( voor die tijd ) en daarom wel een 3, want ik lag wel dubbel toen ik die teksbalonnetjes zag!

avatar van De Knip

De Knip

Die Batmanseries waren wel te pruimen, maar ik stoorde me hier aan de wel erg slechte vertolking van Batman.

*1/2

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Haha, dit is wel crap zeg. Het zal wel niet helemaal serieus bedoeld zijn maar soms komt dat zo niet over. Vooral bij de monologen van Batman heb ik echt het idee of de acteur dacht dat hij in een of ander Grieks drama speelde. Aangezien er bij het genre geen komedie staat houd ik het maar bij een 2. Ik heb toch een paar keer goed moeten lachen (vooral als ze neerstorten op een stapel matrassen haha) maar geef mij de Burton Batman maar.

avatar van mister blonde

mister blonde

idd. zo slecht dat ie wel weer leuk wordt.

avatar van Grsbk

Grsbk

Ik weet niet of het de bedoeling van de film was, maar ik heb de hele tijd in een deuk gelegen. Vooral de scene als batman ontdekt dat catwomen mrs. kitka is... dit is trouwens geen spioler want dat had zelfs stevie wonder na een scene al kunnen zien. Voor de moeite 2,5*

avatar van EmDee

EmDee

Grsbk schreef:

LOL

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

De serie van batman uit de jaren 60 die is echt wel lachen. Ze speelden hem niet zo lang geleden( of nu nog ) op de vlaamse tv in de ochtend en allles was echt zo lachwekkend en slecht maar wel erg grappig en vermakelijk.

avatar van Beejeej

Beejeej

gister op canal+ gezien...

had niet verwacht dat ie al zo oud was

dacht dat de wat verouderde effecten zo bedoeld waren en dat de film ergens uit de jaren 80 was

vond em best comisch

gemaster

Heerlijke onzin. Alles is zo overdreven(die monologen zijn hilarisch slecht) en de acteurs nemen het duidelijk niet serieus. Adam West is sowieso een held van mij door zijn gastrollen in Johnny Bravo en Family Guy. 3,5 ster.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Holy Crap! Is dat dé Adam West van Family Guy! Haha té vet dat hij ook Batman is. In Family Guy is hij echt geniaal!

Are you Sarah Conner?

gemaster

In Family Guy is hij inderdaad geniaal.

How do you know my language?

Captain Pervert

Ook maar eens kijken, dat Family Guy.

Ik ken deze film niet; alleen de Batman-serie. Die was rond 1990 op de TV, bij Telekids destijds. Meesterlijk. Die knokkerijen. "BAF!!" en "POW!!" door het beeld.

En iedere aflevering werden Batman en Robin, The Dynamic Duo, die echter vrij statisch waren, in 1 of andere exotische valstrik gezet. Denk aan een laser, een rad, een kamer die volloopt met water etcetera.

En IEDERE KEER had Batman iets in zijn Bat-Belt om het te fixen, van handgranaten tot PDA's tot een zak M&M's. Waar koop je zo'n ding.

Maar, ik ben erg benieuwd naar de film, eens kijken of die ergens te krijgen is

avatar van Beejeej

Beejeej

hmm, heb m'n stem weer verwijderd, want dit was toch niet de film die ik gezien heb...

ik heb op canal+ deze gezien, "Return to the Batcave: The Misadventures of Adam and Burt (2003) (TV)" - http://www.imdb.com/title/tt0321359/ -

maar deze is niet te vinden op moviemeter... komt dit omdat het een TV-film is ??

avatar van Flipman

Flipman

Geweldig, dit zijn de Batman & Robin: The Boy Wonder uit de oudere strips ten voeten uit! Niet serieus te nemen, natuurlijk, maar daarom Zo Cool!

Ook al is dit niet de duistere Batman die ik als fan zo prefereer, ik ben dol op deze film!

avatar van Rooster

Rooster

Flipman schreef:

Hoezo niet serieus te nemen?

het is een fantastische film (voor die tijd al helemaal)

Het is een standaard geworden en is idioot vaak geparodieerd, van Spongebob tot aan friends!

avatar van speedy23

speedy23

Rooster schreef:

en is idioot vaak geparodieerd,

Het IS een parodie...

avatar van Flipman

Flipman

Nou, een parodie, het is gewoon een goeie film, die recht doet aan de Batmanstrips van die tijd. En nu is de film niet meer serieues te nemen, in '66 misschien nog wel, dat weet ik niet.

Robin, The Boy Wonder.

Het zou zo maar een pornofilm kunnen zijn. Maar die link legden ze in de 60's nog niet, denk ik.

gemaster

Ach komop, dit namen ze ook niet in de jaren '60 serieus. Het is 1 grote vermakelijke camp-bende.

Captain Pervert

Dat zeker, maar ik heb er nooit zo bij stilgestaan dat deze hele zooi een soort parodie op de comics was. Want de comics zijn toch altijd heel duister geweest?

Pas in 1989 werd die sfeer omgezet naar film in één van mijn favoriete films: Batman met Keaton en Nicholson.