• 9.374.473 stemmen

The Last Boy Scout (1991)

Actie / Thriller | 105 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Bruce Willis, Damon Wayans en Chelsea Field

Releasedatum: 20 maart 1992

Plot The Last Boy Scout

"Everyone had counted them out. But they're about to get back in the game."

Joe Hallenbeck (Willis) is een aan lager wal geraakte privé-detective. Hij wordt door Cory, vriendin van ex-footballspeler Jimmy Dix (Wayans), ingehuurd om haar te beschermen. Cory heeft informatie over de eigenaar van Jimmy's ex-club en ze wil hem chanteren om Jimmy weer terug te nemen. Als Cory toch wordt vermoord, komen Joe en Jimmy erachter dat er veel meer gaande is dan een simpele afpersing.

Joe Hallenbeck

Mike Matthews

Alley Thug

avatar van N_SANE

N_SANE

Middelmatig filmpje. Veel en leuke actie en het gaat allemaal lekker snel. Ik was er zo doorheen. Op veel momenten voorspelbaar. Ik wil graag een 3* geven maar dat haalt ie niet. Vandaar 2,5*.

avatar van N811

N811

Bruce willis steelt duidelijk de show en daarom geef ik deze film een 3.

Bruce doet hierin ook erg denken aan Die Hard.

avatar van KLah

KLah

Toch een aardig fimpje. Hij is best voorspelbaar, maar de rol is Bruce op t lijf geschreven en daar heb ik echt van genoten. Doet me een beetje denken aan Die Hard. Leuk filmpje met op zn tijd geweldige gedeeltes: "If you touch me again, i'll kill you!"", dat blijft een goude oude! Zeker een aanrader. 3,5 ster

avatar van nightbreed

nightbreed

In '91 vond ik dit nog wel een leuke film maar nu moet ik eerlijk bekennen dat dit soort films niet meer aan mij besteed zijn.

Cijfer: 2

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Leuke actiefilm, met mooie actie en een goed verhaal. 3,0.

avatar van ronengel

ronengel

Wat vond ik dit vroeger een stoere film!

Nu? Ach, de glans is er een beetje van af, maar met de bijna hilarische waanzin in deze film vermaak ik mij iedere keer weer.

Misschien een beetje grijs gedraaid; maar ik blijf het een stoere film vinden met dito oneliners die bol staan van de onzinnige testoronhumor.

Nog altijd drie sterren waard wat mij betreft.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Sterke actie film, met een uitstekende chemie tussen Wayans en Willis.

Verder zit er genoeg actie, humor en hier en daar een one-liner in.

Gewoon een vermakelijke film, niets meer, niets minder.

3,5.

avatar van ronengel

ronengel

Vandaag weer eens gezien. Half puntje verhoogd. Nog vermakelijker dan ik voor een zeventiende keer had verwacht.

De oneliners waar zo ongeveer de hele film op draait zijn wat mij betreft legendarisch.

3.5 dus.

Erg tegenvallende film. Je kunt merken dat de scenarist ook verantwoordelijk is voor Lethal Weapon, maar die film werkte beter omdat de rollen van Gibson en Glover beter waren uitgewerkt. Door van Willis èn de aan lager wal geraakte vechtjas èn de familieman te maken, blijft er voor Wayans te weinig over; hij loopt er maar een beetje bij. Sommige one-liners zijn inderdaad leuk, maar het verhaal is gewoon zwak en ik heb Willis te vaak in dit soort rollen gezien (en in betere films).

avatar van Janus_77

Janus_77

Ja, ja. 't is allemaal erg voorspelbaar, maar de one-liners zijn goed en er zitten leuke actie scenes in.

avatar van cel

cel

geweldige one-liners in deze film van Bruce

avatar van The Oceanic Six

Best een oudje alweer, uit 1991.

De film is nog altijd erg vermakelijk dankzij de geweldige combo Bruce Willis en Damon Wayans. Vooral Bruce Willis is geniaal als nonchalante, cynische detective die eigenlijk nergens interesse in heeft. Zijn soort rol is te vergelijken met zijn glansrol uit Die Hard vind ik. Zijn one-liners en actie's zijn echt subliem. Zeker op het einde waar hij verwijst naar Arnold Schwarzenegger met de kreet I'll be back vond ik prachtig. Damon Wayans zet ook een aardige rol neer. Toch altijd wel opvallend dat een combo film altijd bestaat uit een blanke en een neger. Zie Lethal Weapon, Bad Boys, Beverly Hills Cop etc..het pakt ook altijd goed uit.

Het verhaal is op zich weinig heftig en het meisje dat Willis dochtertje speelt irriteerde me maar alles bij elkaar is dit een heerlijke wegkijker. Leuk is trouwens dat Halle Berry een kleine rol in het begin van de film speelt. Dit zal wel 1 van haar eerste films zijn denk ik.

avatar van FL88

FL88

The Oceanic Six schreef:

Bad Boys heeft toch Will Smith en Martin Lawrence?

Oeps

Je zegt geen neger!

Neger is een scheldnaam, je gebruikt zwarte of kleurling.

avatar van The Oceanic Six

Wat een onzin. Het woordje neger is een normaal woord. Sowieso bedoelde ik het gewoon normaal.

The Oceanic Six schreef:

Het is een scheldwoord, een slaafnaam

desteven007

Damon Wayans vind ik bij My Wife And Kids totaal niet grappig, hier vond ik hem wel meevallen, maar om te zeggen dat Damon Wayans een topacteur is?? I don't think so! Bij deze film viel het nog mee. Het verhaal was redelijk standard al een geluk dat ze Bruce Willis erbij hebben gezet anders zou de film op niet veel trekken.

desteven007 schreef:

Het is een scheldwoord, een slaafnaam

Waarom gebruiken de zwarte rappers het woord zelf, dan?

kArIzMa_Movie

Ik vind 'The Last Boy Scout' een zeer geslaagde film. De film is goed gevuld met actie, heeft een redelijk tot goed verhaal en bevat leuke, hilarische momenten. Willis legt z'n rol zeer sterk neer en Wayans idem.

You touch me again, I'll kill ya.

avatar van The Last

The Last

Goed verhaal? Vind het nogal standaard-pulp.

kArIzMa_Movie schreef:

Waarom gebruiken de zwarte rappers het woord zelf, dan?

Ja vraag het eens? Kijk maar eens naar dit

Ik zou geen neger meer durven zeggen hoor!

desteven007 schreef:

Ja vraag het eens? Kijk maar eens naar dit

Ik zou geen neger meer durven zeggen hoor!

Dat is een scène uit de film 'Be Cool'.

Anyway, ik zie zelf het woord 'neger' niet als een scheldwoord.

avatar van tarentino

tarentino

nigger zeg je niet, dat zeggen negers onder elkaar maar als een blanke het zegt.... Nigger komt meer overeen met nigro---> scheldwoord. Neger kun je gewoon zeggen volgens mij, komt tog gewoon van negroïde. En wat wordt er wel niet allemaal over blanke gezegd: kaaskop, witte, blanke, ik wordt hier niet boos om hoor ik vind mijn huidskleur mooi. Trouwens ik vind het sowieso dom als mensen onderscheid maken, iedereen doet het onbewust, alleen als je langer met elkaar omgaat verdwijnt dit, maar dat is het jammerlijke, verschillende huidskleuren blijven elkaar opzoeken, daardoor blijft racisme bestaan. Als je iemand moet beschrijven kun je gebruik maken van zijn/haar uiterlijk maar als je iemand aanspreekt zeg je gewoon jongen/meisje iets in die richting.

tarentino schreef:

Voillà

kArIzMa_Movie schreef:

Dat is een scène uit de film 'Be Cool'.

Anyway, ik zie zelf het woord 'neger' niet als een scheldwoord.

Ja ik weet het dat het uit Be Cool komt, ik heb die film ook al gezien, maar dit is maar om een voorbeeld te geven.

avatar van NightWolf

NightWolf

Heerlijke actie en idem one-liners. Niks aan te merken op de acteerprestaties en de film kijkt gewoon lekker weg. Kijken en genieten dus.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Mooie actiefilm. Ik heb het gevoel dat sommige regisseurs bepaalde scènes hebben overgenomen in andere latere films zoals Sudden Death : eindscène en ook Man on fire : ook een meisje met een grote mond.
Halle Berry was ook mooi om te zien. Zo jong had ik ze nog nooit gezien.
De leukste komische actiescène was met een speelgoedknuffel (wapen) bijna op het einde van de film.

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

Goede actie-buddy movie. Ietwat aan kracht ingeboet in de afgelopen jaren, maar nog steeds erg leuke film. Willis en Wayans vullen elkaar goed aan en de humor is, zoals zo'n film betaamt, voldoende aanwezig.

Al met al 3.5*

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Leuke simpele Action-comedy, just what I like.