• 9.376.964 stemmen

The Last Boy Scout (1991)

Actie / Thriller | 105 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Bruce Willis, Damon Wayans en Chelsea Field

Releasedatum: 20 maart 1992

Plot The Last Boy Scout

"Everyone had counted them out. But they're about to get back in the game."

Joe Hallenbeck (Willis) is een aan lager wal geraakte privé-detective. Hij wordt door Cory, vriendin van ex-footballspeler Jimmy Dix (Wayans), ingehuurd om haar te beschermen. Cory heeft informatie over de eigenaar van Jimmy's ex-club en ze wil hem chanteren om Jimmy weer terug te nemen. Als Cory toch wordt vermoord, komen Joe en Jimmy erachter dat er veel meer gaande is dan een simpele afpersing.

Joe Hallenbeck

Mike Matthews

Alley Thug

avatar van Fryce

Fryce

Deze film is voor mij pure old school, heerlijk veel gevloek en prachtige oneliners. Verhaal gaat lekker snel en zit boordevol goed geweld. Kan mijn avond prima vullen dit plaatje.

avatar van AHWA

AHWA

Fantastische film. Duidelijke voorloper van Kiss Kiss Bang Bang, alleen dan nog net iets minder mooi gefilmd dan die film. Scott zou het later nog beter doen. Het script is uiteraard het sterkste punt van de film. Shane Black heeft weer een ontzettend cool script neergezet met geweldige oneliners, iets waar aan het einde van de film nog een beetje mee gespot wordt. Dat waardeer ik wel in een film.

Willis wordt getypecast lijkt het wel als verlopen agent, maar hier heeft hij dankzij Black een zekere coolheid, mede door het geweldige moment waarbij hij die gangster in 1 klap doodslaat, of afrekent met de zwarte moordenaar.

Vaart zit er goed in, fantastisch script en leuke rollen van Willis en Wayans.

4.5* Volle score zit erin als ik de film nog eens op dvd zie en nog steeds zo goed vindt.

avatar van charmed one

charmed one

een geweldige film. ik heb hem al heel vaak gezien. maar hij blijft goed. bruce willis is een van mijn favoriete acteurs. bruce speelt altijd wel goed. en damon wayans doet het ook goed.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Raar om Bruce weer mer haar te zien.

avatar van boldhead

boldhead

heerlijke film om naar te kijken

zo zouden ze nu nog gemaakt moeten worden

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Een oldschool actiethriller volgens het boekje. De film zelf is zo standaard als maar zijn kan, maar de übercoole rol van Bruce Willis weet de film dan toch nog dat halfje extra te geven: wie niet dubbel ligt om zijn aanhoudend droog-cynische opmerkingen, mist duidelijk een humorbeentje in zijn lichaam

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ja, leuke actiefilm die alle ingredienten wel een beetje in huis heeft. Beetje thriller, beetje misdaad, beetje drama, beetje romantiek maar vooral veel actie. Door al die beetjes blijft het geheel verhaal een beetje oppervlakkig maar ik vind dat wel horen bij een actiefilm. Daar gaat het om de actie en voor een fim van begin jaren negentig zit er best goede actie in.

Bruce Willis zet echt een goede rol neer en dat is eigenlijk voor het eerst dat ik dit kan zeggen over hem. Normaal vind ik het maar een gemiddelde acteur. Maar hij kwam echt ubercool over. Van Daman Wayans is het voor het eerst dat ik een serieuzere rol van hem zie en het gaat hem zeker goed af.

Ja, dit is echt een lekkere film voor een leuke zaterdagavond. Verstand op nul en gewoon met wat lekkere hapjes en drankjes voor gaan zitten.

avatar van killer13

killer13

lekker old school, that's the way i like it!
schitterende oneliners, veel aktie, coole hoofdrolspelers en een goed verhaal en dat dansje dat bruce willis maakt op het einde, de horlepiep, keigrappig
perfect voor een zaterdagavond

avatar van JustMike

JustMike

Leuke film, hoor!!

avatar van movie fan

movie fan

deze was gisteren op tv en moet zeggen , heb me er perfect mee vermaakt , Bruce Willis en Damon Wayans zijn perfect hier , goed verhaal . 4 sterren

John Lee Hooker

Prima filmpje en Bruce doet het zoals altijd weer goed.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Bruce Willis begint stilaan één van mijn favoriete acteurs te worden.

De manier waarop hij onverzorgde, aan lager wal geraakte politieachtige personages kan neerzetten (Die Hard, 16 Blocks, deze film) is echt prachtig om zien.

Hij maakt bijna een karikatuur van zichzelf en door het je m'en foutisme omdat alles in zijn leven misgaat is hij de geknipte actieheld.

Damon Wayans valt ook goed mee (al is droefheid na overlijdens in de nabije omgeving precies niet aan hem besteed), maar het is toch vooral Willis die de film draagt. Niet alle grappig bedoelde scènes zijn even grappig, maar ik heb toch meer dan eens hartelijk moeten lachen om enkele oneliners.

Vernieuwend kun je deze film niet echt noemen, daarvoor is alles nogal stereotiep aan andere films uit het genre, maar amusant is hij zeker wel.

Zeker een aanrader!!

avatar van Boddhi

Boddhi

Bruce doet het leuk en daar is alles wel mee gezegd. Wat een rukfilm verder qua verhaal etc

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ik vind het concept van Bruce als uitgetelde bodyguard en Wayans als aan wal geraakte footballer die samen moet werken en keihard terug slaan echt geweldig.

one-liners, camerawerk en actie scenes zijn allemaal top!

avatar van sofripa

sofripa

Willis en Wayans zijn goed bezig. Veel gekanker en gevloek en vet geweld. Doorgronden van deze film is zinloos. Sit back, relex and enjoy....

avatar van mnrk

mnrk

Gewoon een lekkere actie film van Tony Scott met een prima duo ( Willis & Wayans ) ....ook de overige acteurs waren prima. Leuk om Halle Berry te zien als Corey

Film deed me een klein beetje denken aan Die Hard...

Voor de rest was het gewoon lekker kijken en genieten van het schelden en de actie

avatar van Aernout

Aernout

bad ass actie film

avatar van Jesse93

Jesse93

Ik kon de film nog net uitzitten (misschien ook door het tijdstip dat het wat vervelend werd), maar ik vond er totaal geen enkele spanning in zitten. Het acteerwerk was ook al niet al te best en de oneliners waren ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het was natuurlijk ook weer de honderdste wraak film Wayans niet veel of bijna helemaal geen emotie toonden.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Een goede actiefilm, die ook nog eens grappig is. Daarnaast vind ik het raar dat je het acteerwerk niet al te best vond, want het was gewoon prima. Ze hadden hun rol gewoon goed vervuld.

avatar van The Almighty

The Almighty

Geweldige actiefilm. Het was én spannend én ik heb me 105 minuten rot gelachen door de geweldige one-liners. Ook was het acteerwerk goed, vooral die van Bruce Willis. Zijn 'ik geef niks om de wereld'-gedrag speelde hij echt geweldig.

John Lee Hooker

Lekker actiefilmpje. Een scene vergeet ik nooit meer omdat het gewoon lekker speurwerk is, en het zette me zelf ook aan het denken. Willis komt het huis binnen, gaat naar de slaapkamer van zijn vrouw, treft daar zijn vrouw aan met droge haren. In de douche zag hij stoom, en de wcbril stond omhoog. Hij kijkt onder het bed en vervolgens dreigt hij om op de kast te schieten, als ze niet toegeeft dat ze overspel pleegt. De man komt eruit en later ontploft er een bom in zijn auto.
Goed Bruce, typische Tony Scott.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

hoe zet dat je aan het denken dan?

John Lee Hooker

Om te blijven observeren, waar je ook bent. Dan kun je soms dingen achterhalen die je in eerste instantie niet zag ( als je bijvoorbeeld een half opgegeten boterham ziet liggen weet je dat iemand haast had...niet dat dat belangrijk is, maar om aan te geven wat ik bedoel ). Net zoals Bruce hier, die met een beetje speurwerk erachter komt dat de man zich in de kast bevind. Hopelijk beantwoord dat je vraag.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

ja deze blijft opwindend , ook al winnen de goeien altijd......

avatar van movierobert

movierobert

Super film en goeie humor, zeker nog eens kijken.

avatar van lloydbarker

lloydbarker

Goede actie + leuke humor, wat wil je nog meer. Dikke 4,5

avatar van apolicum

apolicum

Scorpio11 schreef:

Raar om Bruce weer mer haar te zien.

wtf is daar nu raar aan.. elke normale kale mens heeft ooit in zijn leven een volle haardos gehad ofzo?

avatar van DragQueen

DragQueen

Lekkere actie-thriller, met een simpel verhaal en goede actie. Willis en Wayans zijn een leuke combo, en acteren prima. verder ook wel vermakelijke humor in de film. 3 sterren.

avatar van DDT

DDT

die Halle Berry was toen al een lekker wijf aja nice movie also

avatar van movies2323

movies2323

Het verhaal gaat heerlijk snel, er is werkelijk geen enkel moment geweest waarin ik verleid werd om op de fast forward knop te drukken.

Vol spanning, vol geweld, vol actie, vol briljante oneliners, prima script en sterk geacteerd door met name Wilis. Het plot was goed voor een zeer degelijke actiefilm en het duo was erg vermakelijk. Ze hadden overigens iets wat weing duo's tegenwoordig hebben en dat is chemistry.

Ik weet dat de film inmiddels 20 jaar oud is, maar ik snap de relatief lage waardering hier niet. Ik heb toch echt veel liever een spannende film als deze , i.p.v. een film waarin de toon ligt bij met name explosies en special effects ,met verder weinig verhaal.

Erg sterke aktiethriller film; zo maken ze hem (helaas) niet meer.

4,0****