• 9.371.611 stemmen

Genre: Drama / Roadmovie

Geregisseerd door: Dennis Hopper

Met onder meer: Peter Fonda, Dennis Hopper en Jack Nicholson

Plot Easy Rider

"A man went looking for America and couldn’t find it anywhere..."

Wyatt (Fonda) en Billy (Hopper) zijn twee hippie-motorrijders die naar Mardi-Gras toe gaan. Het wordt een rit met veel seks, drugs en rock 'n roll, waarbij ze de meest uiteenlopende figuren tegenkomen, zoals de prettig gestoorde advocaat George (Nicholson). Door de "normale" bevolking worden ze echter niet geaccepteerd en dat kan nog wel eens problemen veroorzaken.

avatar van Blindfold

Blindfold

Erg coole film, maar hij is wel een beetje vaag. N.B. Alle joints die in die film worden gerookt zijn echt, dus die acteurs liepen het grootste gedeelte van de tijd zo stoned als een banaan rond.

avatar van neo

neo

goeie film met een geweldige cast.leuke muziek ook.

avatar van dttom

dttom

Klassieker!

avatar van Jordy

Jordy

Het vage verhaaltje stelt niet zo veel voor, maar het is echt een erg stoer low-budget filmpje. Leuke vertolkingen van Hopper en Fonda, leuk rolletje voor (de erg jonge) Nicholson, en een paar meesterlijke dialogen. 3 en een halve ster.

avatar van gotti

Beetje vaag verhaaltje met een nog vager einde. Zulen de echte bikers wel een coole film vinden, maar ik kom toch niet verder dan 2,5*

avatar van IamBernie

IamBernie

Toen ik het plot en de reacties las, vroeg ik me af: Zou Fear and loathing in Las Vegas hier wat van weg hebben?

avatar van Jos2

Jos2

Nauwelijks.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Zeker nooit gezien Bernie?

avatar van IamBernie

IamBernie

Hehe nee, anders vraag ik 't natuurlijk niet

avatar van Linda

Linda

deze film staat toch wel bekend als erg goed maar ik vond hem toch een klein beetje tegenvallen. k'vond het een gewone film er was niks speciaals aan. de film was ook echt te kort , ik zat net lekker in de film is hij alweer afgelopen. er had wel een half uur bij gemogen. en de manier waarop de film eindigde vond ik ook niet leuk , nogal afgeraffelt. verder was de film nog redelijk leuk en krijgt hij net 3 sterren.

Niet te geloven..Easy Rider 2 komt eraan. Gepland voor 2005.
Based Upon: This is the sequel to the classic 1969 film, Easy Rider.
Producer Richard Abramson told The London Sunday Times that the plot will be about the son of someone imprisoned for the murder of Jack Nicholson's character in the first film. Seeking clues about what truly happened, the young man gets on his motorcycle, retracing the path his father took in 1969...

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

*zucht*. Zouden er over tien jaar eigenlijk nog wel klassiekers over zijn die nog geen sequel én nog geen remake hebben gehad?

avatar van neo

neo

Binnenkort gaan ze ook beginnen aan ''Lawrence is again from Arabia''

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

"The Postman Always Rings Thrice".

Of nog beter: "The Postman Always Rings Twice Again"

avatar van Tonyvdb

-"Cab Driver" enz. enz.

avatar van Jos2

Jos2

kos schreef:

Niet te geloven..Easy Rider 2 komt eraan. Gepland voor 2005.

Alweer? Wordt om de paar jaar aangekondigd. Soms met en soms zonder Nicholson (die dan de broer ofzo speelt van zijn karakter in deel 1...)

avatar van mister blonde

mister blonde

Queto Yurlunyur schreef:

idd, snik, zucht en ween...

avatar van 93.9

93.9

remake en vervolg zal altijd in de schaduw staan van dit meesterwerk!

avatar van Reinbo

kos schreef:

Niet te geloven..Easy Rider 2 komt eraan.

Met op de soundtrack ABBA! Money, Money $$$$

Ach, zou iemand hier heen willen.....

avatar van Lukic

Lukic

Meesterwerk is het niet echt... maar dat is mijn mening. Er mankeert te veel aan voor een meesterwerk... Vond het niet zo bijzonder.

avatar van Kai

Kai

Niet te geloven..Easy Rider 2 komt eraan.

Welke film maatschapij zit achter dit belachelijke idee.

avatar van Art

Art

Ik had deze film vandaag bijna voor een prikkie gekocht maar ik lees net op DVD-Home dat er een SE aankomt en de release-datum zal 9 September zijn. Dus ik wacht nog wel eventjes En ik zal eventjes gaan zoeken wat er allemaal op het schijfje komt te staan. Wordt vervolgd....

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

een gouwe ouwe, en dat jack nicholson er in speelt maakt hem helemaal goed!!

avatar van Art

Art

Ik las net dit topic op dvd.nl Wat ziet dat er goed uit zeg! Een absolute must-have die heel snel in mijn collectie gaat komen

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Paar jaar terug gezien, vond het een onbegrijpelijke film met vreemde mensen. Een soort rariteitenkabinet. Zal hem nog eens opnieuw moeten kijken om hem goed te kunnen beoordelen.

Het is ook typisch zo'n film die meer om de sfeer gaat dan een coherent verhaal.

Ik ken mensen die het vergelijken met Fear and Loathing in las Vegas, alleen vind ik zelf deze veel en veel beter. De sfeer spreekt me ook veel meer aan.

avatar van Ramon K

Ramon K

Captain Pervert schreef:

Snap ik niet. Het verhaal is lineair (hoezo onbegrijpelijk?) en de personages zijn divers, maar toch niet echt raar?

avatar van mikey

mikey

2 blowende en pillenslikkende hippies trippen over route 66 met een pakketje shit in de benzinetank.

niet zo goed zoals mijn pa beweerde.3

avatar van Diesel

Diesel

Kom nou zeg mikey, dat is wel heel kort door de bocht. Easy Rider is een geweldige film over vrijheid, een volbloed trendsetter..

Alleen de dood kan de twee hippie's stoppen en Hopper brengt dit meesterlijk in beeld. Overal waar de hippies komen worden ze benadeeld, in de gevangenis, in het restaurant etc. Ze kunnen niet hun eigen gangetje gaan, er wordt gelet op alles wat ze doen, ze zijn niet vrij. Toch blijven de langharige mannen doen waar ze in geloven. Alleen de dood weet ze te stoppen..

Geen andere film die zo goed duidelijk maakt dat Life without freedom is a nightmare. Om maar niet te spreken van de geweldige acteerprestaties van Nicholson, Hopper en Fonda.

In mijn ogen één van de beste films aller tijden.