• 9.178.907 stemmen

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Peter Chelsom

Met onder meer: Warren Beatty, Diane Keaton en Andie MacDowell

Plot Town & Country

"There's no such thing as a small affair."

Architect Porter en zijn vrouw Ellie vieren hun 25ste trouwdag en blikken terug op een gelukkig en succesvol leven. Wanneer Porters goede vriend Griffin opbiecht een affaire te hebben, raakt Porter in een midlifecrisis. Hoewel hij weet dat geen enkele vrouw aan Ellie kan tippen, is hij zeer gevoelig voor de charmes van andere vrouwen. Toch slaagt hij erin de verleiding van de sensuele celliste lex te weerstaan. Maar als de vrouw van Griffin Porter inhuurt om haar huis te renoveren, wordt het pas echt lastig om trouw te blijven.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Eugenie's Mother

Tom Stoddard

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Schijnt een ontieglijk grote flop te zijn geweest...

Wie kan dat beamen?

avatar van stinissen

Ik slechtste film allertijden bah!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Deze krijgt anders geen 0,5 van jou Stinissen. Vond je deze echt net zo slecht als 'Amelie'? Kan ik me niet voorstellen.

avatar van stinissen

Van dit soort films hou ik totaal niet maar ja ieder zijn smaak.

avatar van hugohei

hugohei

Wat een ellende ! Een heel zware cast (met Charlton Heston en Goldie Hawn en Dharma van Greg... en het is volstrekt ONleuk. Chaos en slapstick en zinnetjes dialoog die nergens op slaan en die in de prullenbak terecht hadden moeten komen.

Iedereen speelt een beetje zijn of haar eigen imago, las ik. En dus komt Heston ineens met een grote gun opdraven. Maar is dat leuk ? Van Beatty word je alleen maar droevig, en Gary Shandling is heel erg brrr...

avatar van the_watcher

the_watcher

Voor 3,50 bij de V&D meegepikt. Ik dacht dat het met zo'n cast niet mis kon lopen. Dat kon dus wel.

avatar van Woolf

Woolf

Was gisteravond op tv en ik heb me er toch maar aan gewaagd.

Dit is geen film meer maar een regelrechte KLUCHT.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Dit schijnt dus de film te zijn met het grootste verlies ooit. bijna 100 miljoen.

avatar van Justinw

Justinw

jah hij kosste 105 miljoen en bracht net 10miljoen op

avatar van Dk2008

Dk2008

Justinw schreef:

bracht net 10miljoen op

+ 3 Euro en 50 cent dankzij the_watcher.

avatar van Dk2008

Dk2008

Ik had hem een hele tijd geleden al eens gezien, toen scoorde hij gemiddeld maar nu scoort hij beter. Grootste nadeel vooraf is dat je naar een film zit te kijken die bekend staat als één van de grootste financiële flops maar dit komt ook omdat ze acteurs al veel te hoog betalen, vergelijkbaar met How Do You Know (Film, 2010) al blijft deze nog aardig rond het anderhalf uur.

Warren Beatty, jongere broer van Shirley MacLaine. En hoewel ik wel wat films met hem erin heb gezien, bijvoorbeeld Shampoo (Film, 1975) ken ik hem toch vooral van naam. En staat bekend als rokkenjager (o.a. Diane Keaton) dus zal dat wel de reden zijn dat ze hem deze goedbetaalde rol hebben gegeven.

Verhaal die er heel erg dik bovenop ligt, doet soms denken aan John Lanting klucht, over vreemdgaan en vervolgens verstoppen voor partner, etc. alleen is deze film minder komisch en Beatty, trouwens iedereen, weet niet goed raad met zijn/haar rol.

Architect Beatty is al 25 jaar getrouwd met Keaton. Ze hebben een bevriend echtpaar Garry Shandlin en Goldie Hawn. Shandlin gaat vreemd maar blijkt homo te zijn. Op last van Keaton gaat Beatty Hawn helpen met haar nieuwe huis, nu ze is gescheiden maar hij heeft ondertussen wel een geheime relatie met violiste Natassja Kinski gehad. Kan vervolgens ook niet van Hawn afblijven en ontmoet in vliegtuig op sex beluste Andie MacDowell. Van deze kan hij ook niet afblijven. Dit is als Beatty en Shandlin, samen in hut in Sun Valley verblijven, wat ook al op verhouding kan duiden en later blijkt MacDowell ook in dit gebied te zijn. De vader daarvan is dan weer een agressief typ.

Eerste half uur is redelijk moeizaam maar komt ook door kennismaking van allerlei relaties want zodra Keaton en Beatty thuis komen blijken hun kinderen en zelfs huishoudster ook allemaal al relaties te hebben opgebouwd waarop ze beide reageren "het zal wel, we zijn weer op de hoogte".

Na dit half uur wordt het wel steeds beter waarbij ook wel duidelijk wordt dat het eigenlijk een parodie is op "we beloven elkaar eeuwig trouw". Het laatste gedeelte wordt het wat chaotisch, doordat al die verhaallijnen bij elkaar komen maar ja het einde, zoals altijd met een romantische komedie, laat zich raden.

Had met andere onbekende acteurs misschien hetzelfde effect gehad. Diana Keaton speelt zoals ik vaak van haar gewend ben. Alleen toen ze (symbolisch) met het mes begon te zwaaien dat doet ze best grappig. Zij is ook vooral de aanleiding dat ik deze film op dvd heb aangeschaft want met die anderen heb ik niet zoveel. Toch kent de film best wel een aantal grappige momenten zoals dat ze hun kinderen weer zien, dat ze samen in het huis van Hawn komen, met het vissen en het laatste chaotische gedeelte.

Een romantische komedie met en over oudere mensen, over eerlijk zijn of misschien toch maar beter zwijgen en hoe goed ken je elkaar nu eigenlijk na al die jaren. Hoewel er wel is nagedacht over het scenario wordt er teveel ondeugdelijkheid samengepropt in 1 film maar ik heb me er wel aardig mee vermaakt ook al wordt het slechts af en toe komisch.

4.0