• 9.369.469 stemmen

Met onder meer: Rebecca Romijn, Antonio Banderas en Peter Coyote

Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans

Releasedatum: 29 augustus 2002

Plot Femme Fatale

"Nothing is more desirable or more deadly than a woman with a secret."

Een vrouwelijke ex-gevangene probeert om op het rechte pad te komen, maar komt erachter dat haar twijfelachtige verleden haar iedere keer weer problemen bezorgt. Ondertussen raakt een paparazzo geobsedeerd door haar.

avatar van Stephan

Stephan

Matige film die krampachtig de DePalma-camera-beweging gebruikt om nog *iets* toe te voegen. Rebecca is een lekkere meid maar kan niet acteren. Als de film haar dan eindelijk gaat exploiteren houdt ze krampachtig de handjes ervoor. Deze hele film noem ik dus een cock-teaser.

Belachelijk veel toevalligheden, niet serieus te nemen. (ben ik een beetje chagarijnig of zo?)

avatar van FisherKing

FisherKing

Stephan schreef:

(ben ik een beetje chagarijnig of zo?)

Haha , Amelie haalt bij jou het slechtste naar boven

avatar van Stephan

Stephan

FisherKing schreef:

Haha , Amelie haalt bij jou het slechtste naar boven

Lijkt het wel op

avatar van neo

neo

Wederom weer een intrigerende film van De Palma. De laatste zoveel jaar ging hij wat meer op de ontypische tour (Mission To Mars, overigens ook totaal niet slecht). Snake Eyes bracht hem weer waar hij hoorde en voor het eerst met Sakamoto als componist. Met Femme Fatale weer de twee samen. Het eerste wat opvalt is gelijk hoe goed de muziek en de beelden wel niet samengaan, het vormde, hoe toepasselijk ook, een dromerige sfeer. Henry is eindelijk weer eens van de partij, Coyote viel mij eindelijk weer eens op. Van mij mogen dit soort films ieder jaar door de man worden geregisseerd. Trouwens: de deja
poster hoe mooi ook gebruikt zeg

avatar van tovenaar

tovenaar

Eens met Goodfella, cijfer én uitleg.

avatar van Redlop

Redlop

Het verhaal is wel erg vergezocht de roof is lachwekkend...even naar de WC...half uur wegblijven met een sieraad met 150 miljoen of zoiets en niemand heeft iets door..., het acteerwerk bedroevend maar het geheel toch vreemd genoeg aangenaam. Ik denk vanwege de standaard De Palma elementen die de spanning erin houden.

De titel is nietszeggend en de poster ziet eruit als een erotisch getinte B-film uit de jaren '80. Hadden ze beter kunnen promoten.

avatar van jassonn

jassonn

Openingscene was top,voor de rest zoals eerder gezecht wat slapjes.Wel een leuke rol van Banderas.3*

avatar van Quentin

Quentin

Jordy schreef:

opvallend trouwens dat ze in Frankrijk in 2008 weer teruggestapt zijn op de Franc

"The film supposedly takes place at the 2001 Cannes Film Festival"

avatar van Jordy

Jordy

Ik heb het dan ook over het einde van de film.

avatar van bisse

bisse

Een tijd geleden gezien en vond het werkelijk een draak van een film. Vreselijke acteerprestaties met name die van Stamos. Plotwendingen zijn niet om aan te zien net zoals de algehele verhaallijn. Komt echt over als een compleet mislukt experiment van de Palma die eens wat nieuwe invalshoeken probeert op oudbakken concepten. Een welverdiende 0,5 ster.

Wat tegenwoordig al niet door moet gaan voor een visueel mooie film.

Saai wegkijk voer dat enkel gered wordt door wat erotische acties. Want mooie lichamen genoeg in deze film. En dan heb ik het nog vooral over Stamos' lesbisch vriendinnetje, Mevrouw Stamos zelf heeft een nogal ... matig hoofd zeg maar.

Verder allemaal flauw en voorgekauwd, met een werkelijk trieste plottwist en een al helemaal debiel einde. 1* voor de vermakelijkheid, en nog een halve voor wat stijlvol vrouw en camerawerk.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Femme fatale ***

Ietwat geforceerde , vergezochte film met een op het eerste zicht flutscript. De Palma weet natuurlijk wel waarmee hij bezig is in het gerne " broeierige thrillers" maar naar het einde toe wordt het allemaal wat "te". De openingsscene is het beste gedeelte in de hele film.

avatar van silhoupin

silhoupin

een redelijke film met een sterk verhaal. het verhaal was soms wel wat raar en leek wat onsamenhangend maar als je verderkeek kwam er verduidelijking. niet echt goede acteerprestaties buiten a.banderas.

er zat drama in en romantiek, maar toch niet zeer overtuigend. een knap stukje werk van DePalma waar hij van mij 3,5 sterren voor krijgt.

avatar van 007

Echt een mooie film. Meestal zeg ik dat ik films goed vind enzo, maar deze was gewoon mooi. Vooral het einde was prachtig. Het begin van de film was het interesantste gedeelte en ook het beste gefilmd. Dat deel maakt er eigenlijk een misdaad/thriller van. Maar eigenlijk was het gewoon een mooi en romantisch drama. Erg sterk waren de acteerprestaties niet maar het verhaal viel best mee.

3.5 sterren.

avatar van Morning-after-pi

Morning-after-pi

Zoals de meesten hieral gezegd hebben flutscenario, maar prachtig gefilmd, in combinatie met de mooie muziek maakt het een mooie film doe je zo naar het einde loodst.

avatar van Leno

Leno

De Palma heeft zich denk ik toch wat verkeken op deze film. De intenties zijn zeker aanwezig, maar de uitvoering laat soms te wensen over. Vooral het feit dat sommige scenes enorm vergezocht zijn en soms zelfs nergens op slaan de lap-dance scene in het café haalt veel kwaliteit uit de film. Verder is de film soms vaag en weet in veel scenes niet te overtuigen. Dat laatste heeft vooral te maken met de rol van Romijn; het lukt haar bij lange na niet om een femme fatale neer te zetten. Het einde is zowel stom als intrigerend.

Banderas speelt aardig (op één scene na; in het hotel..). Leuk om DePalma's vaste keus Gregg Henry in een rolletje te zien. De muziek is goed, en het camerawerk is als altijd dik in orde bij DePalma.

avatar van 007

Ik heb hem net voor een 2de keer gezien en ik moet zeggen: hij blijft even mooi/goed als de eerste keer.

Visueel enorm goed met enkele uitblinkers.

De muziek (heb ik dit keer wat meer op gelet) is ook enorm goed en mooi. de acteerprestaties, tja die waren niet echt fantastisch, maar dat neem ik er wel bij. maar het verhaal is meer dan oké, ik denk dat ik het de eerste keer zelfs niet echt goed doorhad. Nu dus wel (denk ik) en het verhaal lijkt nu wel erg surealistisch te zien, wat ik niet direct gewend ben van De Palma, maar toegegeven, het verhaal kende enkele kleine stukken die niet echt konden blijven boeien, maar die waren natuurlijk snel voorbij.

En ik vond dat het hier en daar misschien ook iets weghad van vertigo, misschien onbewust, maar bij De Palma zal dat wel niet.

nog steeds 3.5 sterren.

avatar van killzone

killzone

Dit is de slechtste film van Brain de Palma.

Sorry, maar dat is gewoon zo.

Het verhaal slaat nergens op, alleen de s*x-scenes zorgen voor dat de film niet nog een lage notering krijgt.

Antonio Banderas moet gewoon lekker zorrotje gaan spelen en de Palma moet gewoon weer een meesterwerk gaan maken.

Want sinds Mission Impossible heeft hij geen fantsoenlijke film gemaakt. En dat was al in 1996!

Volgende bladzijde a.u.b.

Net een 2, wegens de s*x-scenes!!

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Voor de echte fans van deze film: een analyse van het openingsshot.

avatar van jasha

jasha

killzone schreef:

Dit is de slechtste film van Brain de Palma.

Sorry, maar dat is gewoon zo.

Volgende bladzijde a.u.b.

Net een 2, wegens de s*x-scenes!!

Wat je hier zit te verkondigen is flauwe kul. Dat je deze film slecht vindt is uw eigen vrije mening, maar Mission to Mars was weerzinwekkend slechter.

avatar van euroburger

euroburger

De film kent zeer erotische scenes, zonder expliciet bloot te hoeven gebruiken, daarvoor hulde, maar behalve veel en erg mooie plaatjes toch geen pakkend script.

Iedereen zal moeten toegeven dat Rebecca een heerlijk figuur heeft en behalve lekker in haar vel, ook lekker in haar rol zit. Geen hoogstandjes, maar voldoende niveau

avatar van sarara

sarara

Deze film heeft me teleurgesteld. De cover alleen laat al veel aan de verbeelding over en dat wordt niet voldoende ingewilligd, vind ik. Het is een film in slow-motion, alles gaat nogal traag. Maar toch wel een dik applaus voor de twee scenes die het uiteindelijk nog goed maken: de stomende beginscene in de toiletten tegen de doorschijnende kabine, en de dansscene in de kelder van een vunzig ruig café... Rrraaaww!!!!

avatar van HeatWave

HeatWave

Zag deze film in de uitverkoop in de dvd rekken liggen.

De cover trok me nogal aan, en ook de titel deed bij mij het beste vermoeden.

Laten we eerlijk zijn Rebecca Romijn ziet er geweldig uit, daar is volgens mij iedereen het bijna wel meer eens.

De film zelf vind ik een beetje merkwaardig.

"Femme fatale" moet het bij mij dan ook hebben van het vrouwelijke schoon waardoor ik nog enigzins positief ben, voor de rest kan ik er niet echt warm voor lopen.

avatar van Albert Filth

Albert Filth

Wat een flutfilm. Ik heb me doodgeërgerd aan het langzame tempo en het oneindig 'spanningopbouwende' muziekje.

De film was namelijk niet spannend! Het was een saaie bedoeling met een hoop gaten in het script. Je viel van de ene in de ander scène zonder dat er echt een goede samenhang te bespeuren was. Het enige vermakelijke was het begin, dat was dus wél spannend en opwindend.

Verder, 2,0 * is nog te hoog gewaardeerd.

avatar van euroburger

euroburger

Sommigen zijn misschien gaan kijken omdat ze erotiek of actie verwachten, nee daar moet je niet voor gaan kijken bij deze film. Het is het verhaal en de sfeer die deze film maken, en enkele gedurfde scenes doen het natuurlijk altijd goed, daar hadden er wat mij betreft ook meer van opgenomen mogen worden - rebecca is gewoon prachtig, wat een lijf! - maar dat is niet het doel, wel een middel.

avatar van metaledje

metaledje

een krap 3-tje, vond hem net goed te kijken ALLEEN vanwege rebecca en antonio, verder echt niet veel soeps, vond het maar een vreemde snuiter van een film, hoe dit allemaal in elkaar steeks is gewoon niet interresant gedaan, je gaat je best veel vervelen tijdens de film..

avatar van Reinbo

Uitermate matig en tegenvallend DePalma filmpje. 1,5* voor ee waizige en ongeinspireerde prul.

avatar van D-ark

D-ark

metaledje schreef:

een krap 3-tje, vond hem net goed te kijken ALLEEN vanwege rebecca en antonio

Daar heb je een punt in mijn zicht heb ik het alleen gekeken voor Rebecca en het vage verhaal helpt er ook al niet bij.

Van een 3,5 naar een krappe 2,5

avatar van mikey

mikey

Best wel een grappig depalma tussendoortje met absurde plotwendingen die normaal gesproken niet door de beugel kunnen maar ach .. hierin volstrekt acceptabel. De film is duidelijk over wat het gaat worden. Een vermakelijke thriller voor de fun, en toch zit er meer in: het bijzondere camerawerk van de beste man is altijd weer een verademing: 3.5

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Begint zo goed, en tot een half uur voor het einde lijkt het ook goed te eindigen. Maar helaas, dan komt het meest debiele, cliché-e stuk dat ik de laatste tijd in een film gezien heb met idem cliché dialogen als: "ik heb het gevoel dat we elkaar al kennen". Totaal ongeloofwaardig, jammer van De Palma's visuele flair. 2 sterren.