• 9.373.864 stemmen

Met onder meer: Rebecca Romijn, Antonio Banderas en Peter Coyote

Gesproken taal: Engels, Frans en Spaans

Releasedatum: 29 augustus 2002

Plot Femme Fatale

"Nothing is more desirable or more deadly than a woman with a secret."

Een vrouwelijke ex-gevangene probeert om op het rechte pad te komen, maar komt erachter dat haar twijfelachtige verleden haar iedere keer weer problemen bezorgt. Ondertussen raakt een paparazzo geobsedeerd door haar.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

De film begint met een juwelenroof op het festival van Cannes, en die is gewoonweg schitterend. De rest van de film zou dat niveau echter niet meer halen. De Palma wist de film voor mij zelfs bijna helemaal te verknoeien met een bizarre plotwending op het eind, maar heeft in de laatste minuten toch nog een beetje de schade kunnen herstellen. Had volgens mij veel meer ingezeten, maar al bij al toch nog net een aanrader

avatar van neo

neo

zal wel een redelijke de palma film zijn.ik ben toch wel beniewd,al is het alleen maar om de rol van rebbeca romijn-stamos.

Stomijn-Stamos ?

avatar van neo

neo

ooh ja ik zal wel verblind zijn door die prachtige poster met haar erop.:)

avatar van Brinta

Brinta

Ik heb hem vanavond gezien. Inderdaad een zeer rare film. Was medio de film compleet de draad kwijt. En keek omdat het verhaal boeiend was, maar echt begrijpen deed ik het niet meer. Tot op het eind. Niet dat alles werd recht getrokken, maar het werd iets duidelijker.

Aanrader voor liefhebbers van redelijk 'vage' verhaallijnen. En zeker een aanrader.

avatar van Brinta

Brinta

Trouwens.. als je alleen al benieuwd bent door die rol van Rebecca Romijn-Stamos... dan moet je wel gaan kijken. Degene die hem gezien hebben weten waarom

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Dijk van een film, absolute sterke scenes verwerkt met het feit dat je niet kunt bevatten wat er allemaal gebeurt. Dat een gelijkenis een film zo kan veranderen blijkt wel weer. Aanrader. En eerlijk is eerlijk Rebecca Romijn blijft een echte ster de hele film door. Sterk gespeeld. Voelde me in het begin zelfs gewoon een voyeur. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou ervaren.

avatar van vic

vic

vond de lose verhaal lijn die er in verwerkt is erg slecht. En toen ze ineens wakker werd en het was allemaal en voorspellende droom heeft het voor mij helemaal verpest

Het einde was wel leuk gedaan maar dat was niet genoeg om de film te redden. Het leek wel of de palma zat van "kijk wat ik allemaal kan met mijn camera" alsof hij net een nieuwe camera had gekregen voor zijn verjaardag en alle features moest testen.

Het andere sexy lichtpuntje Romijn-stamos was erg lekker maar dat is niet genoeg om er een goede films van de maken (kijk maar naar die bout films van Pamela anderson)

avatar van Jordy

Jordy

de gast van sneakpoint was op vakantie, dus weer eens een "echte" sneak. Verwachtte Sum of All Fears, maar deze wilde ik ook graag zien...

Vond de film niet echt vaag of ingewikkeld. Erg sterk begin, werd later wat minder. Wel constant errug stijlvol gefilmd. Einde was wel aardig, niet zo spectaculair als De Palma (denk ik) bedoeld had, maar goed...

opvallend trouwens dat ze in Frankrijk in 2008 weer teruggestapt zijn op de Franc

avatar van hugohei

hugohei

In de openingsscene zit mevrouw Romijn te kijken naar een film. Van groot belang is het niet - maar hier onder filmliefhebbers durf ik het toch te vragen : was dat Mildred Pierce ? Of een andere film-noir ? Of iets totaal anders.

Monsieur Psycho... uw assistentie graag !

avatar van Jordy

Jordy

Double Indemnity (gelezen in de Preview in de pauze van FF, heb DI nl. helaas nog niet gezien)

avatar van Monsieur Psycho

Monsieur Psycho

Het antwoord is al gegeven en dat wist ik niet, maar in Mildred Pierce heb je zo'n openingsscène niet.

avatar van hugohei

hugohei

Dankje. Stom van me : ik meende Fred MacMurray te herkennen (van Billy Wilder en de Disneyfilms) en dat wijst op Double Indemnity. Allemaal (net als The Postman Always...) naar boeken van James Cain, de uitvinder van de hard-boiled stijl.

Maar dit terzijde.

Vond Femme Fatale geen meesterwerk. Iedereen kan een mooi begin bedenken, maar het hele boeltje tot een goed einde brengen, dat is andere koek. Een rommeltje was het - al was het een prachtig rommeltje, want visueel erg mooi. Maar zo'n loos dansje van Romijn, waarin ze laat zien dat ze onder goede begeleiding heel veel uren in een fitnessruimte heeft getraind (de 'toning' van de spieren, jongens, dat is heel erg belangrijk !)... dat is heel smakelijk allemaal, maar wel overbodig en het houdt het verhaal op. Of ben ik te streng voor mezelf of zo ?

avatar van Wouter

Snel doen. Veel spannenders bestaat er niet.

avatar van d@ Smint

d@ Smint

Had hem gisteren in de Sneak. Mooie, sfeervolle film die mij vanaf het begin tot het einde heeft geboeid. Op het laatst leek het even mis te gaan, maar juist het einde vond ik uiteindelijk erg sterk. Een film die aanvankelijk ingewikkeld wordt gebracht, maar je toch de antwoorden geeft waar je op zit te wachten. Dit alles met daarbovenop al het vrouwelijk schoon maakt de film voor mij een echte aanrader!

avatar van shayed

shayed

De diamantroof aan het begin van de film was werkelijk geweldig. Ik had eerst het idee dat het daarna alleen maar minder zou worden, maar het werd juist steeds intrigerender. Het einde is idd. een beetje jammer al maakt de eindscène dat enigzins goed. Desalniettemin zeker geen onaardige film.

***1/2

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

ik begreep dat overstromende aquarium (toen ze voor het eerst wakker werd in bad) ook al niet, maar dat was inderdaad een subtiele hint van de Palma.

avatar van Blindfold

Blindfold

Ontzettend trage saaie film. Brian the Palma had zoiets van: Ik maak ook maar eens een thriller met een surprise ending

avatar van Rascal

Rascal

Beetje een baggerfilm. Rebecca is hartstikke mooi maar zij kan de film nie alleen dragen, de bijdrage van Banderas vond ik mager. Bad-acting leek wel, maar dat kwam mede ook wel door dat Franse gebrabbel erdoor heen. 2 **

avatar van Wolverine

Wolverine

Echt helemaal niets had wel wat beters kunnen doen in die tijd.

avatar van gotti

Leuker dan ik gedacht had. Mijn hoge verwachtingen voor deze film waren al erg gedaald door de vele slechte rescencies over de film, maar deze film viel me zeker niet tegen. De openings scene in Cannes is heel erg goed, na verloop van tijd zakt de film een beetje in, maar de laatste scene maakt het voor mij wel weer goed. Dan even over de cast: Rebecca Romijn-Stamos is een bloedmooie vrouw, maar toch geen goeie actrice. Ook Antonio Banderas kon niets doen om het niveau een beetje op te krikken. Maar al met al toch 3*.

avatar van Goodfella

Goodfella

Idd, slecht is ie absoluut niet, maar met name die zogenaamde plotwending een kwartiertje voor tijd zorgde ervoor dat het geheel een nogal goedkoop en vervelend nasmaakje krijgt. Daarvóór viel de film onder 'uitermate vermakelijk kijkvoer'...

avatar van jackie

jackie

Goede film, met een glansrol voor Antonio Banderas.

avatar van Armin

Armin

Vond dit toch wel behoorlijk onder de maat.
Romijn-Stamos zier er leuk uit, maar is niet meer dan een B-actrice en zeker niet geschikt om een film te "dragen". Ook Banderas vond ik niet echt overtuigen. Het begon allemaal nog wel aardig alhoewel ik na 10 minuten die nep-bolero wel zat was, maar de rest van de film kon mij maar moeilijk boeien. Visueel zit de film goed in elkaar, maar dat mag je op z'n minst ook wel verwachten van De palma. **

avatar van tamara74

tamara74

Kazuyuki schreef:

Ik had nog een hint die ik eerst niet snapte: Die neger die uit die vrachtwagen stapte die zat nog onder het bloed (7jaar later!!!) Ik dacht: Hoe kan dat??? Maar aan het einde snapte ik het pas. Ook een subtiele hint..

avatar van tamara74

tamara74

Schitterende film overigens. Mooie toevalligheden. Ik werd contstant weer verrast. Daar houd ik van!!!

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

tamara74 schreef:

volgens mij heb je dat niet goed begrepen. Die neger kwam uit de gevangenis 7 jaar later en heeft bij het verlaten gewoon zijn kleren meegekregen die hij aanhad toen hij erin ging (nadat hij werd neergeschoten dus of ik heb het niet goed begrepen... dat kan ook nog natuurlijk

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

ah, ik had nog niet gestemd op deze film. Zet me meteen voor een dillema... wat vond ik er eigenlijk van...

Rebecca: ...mmmm... lekker hoor....

Het begin: vrij spectaculair en veel belovend.

het verhaal: oei oei... hangt aan elkaar van toevalligheden en ver gezochte rederneringen. Toch blijf je genoeg geboeid om te kijken hoe het afloopt.

Het eind: maakt weer een deel goed... maar het is nog steeds niet echt hoogstaand.

3 sterren dan maar....

avatar van cornelis

cornelis

Saaie, trage puzzel, en mateloos interessant. Dus toch **

avatar van Droopy

Droopy

Een film met een zeer veelbelovend begin . Na de openingsscene zakt het verhaal een beetje in, het wordt wat traag.

Interessant middengedeelte waarin ik de weg inderdaad een beetje kwijtraakte.

Voordat je het einde begrijpt ben je wel een paar scenes verder,maar alla.

3.5 ster