• 9.374.749 stemmen

Jeepers Creepers II (2003)

Horror / Thriller | 104 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Jeepers Creepers 2

Geregisseerd door: Victor Salva

Met onder meer: Billy Aaron Brown, Travis Schiffner en Jonathan Breck

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 30 oktober 2003

Plot Jeepers Creepers II

"He can taste your fear."

De Creeper is het vleesetende monster dat zich elke 23 jaar gedurende 23 dagen moet voeden met mensenvlees. Het is zijn laatste dag voordat hij weer 23 jaar verdwijnt. Dit keer heeft hij het gemunt op een bus met scholieren... Het monster terroriseert een groep basketbalspelers, cheerleaders en coaches die door een lekke band zijn gestrand op een verlaten snelweg. De scholieren raken in paniek omdat de bus niet meer verder kan en de Creeper om hen heen cirkelt. Ze proberen hun eigen angsten en vooroordelen de baas te blijven terwijl ze zich in de bus verschansen om uit de klauwen van het monster te blijven. Hulp is onderweg maar dat een aantal scholieren slachtoffer zal worden van zijn laatste feestmaal lijkt echter niet te voorkomen...

Jack Taggart, Sr.

Jack Taggart, Jr.

Deaundre 'Double D' Davis

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Afgelopen week herzien, maar het is echt niet veel.

Vroeger vond ik deze film nog wel spannend, maar nu vond ik het toch niet veel.

Het is gewoon een makkelijk slasher/tiener filmpje.

Film dus verlaagd naar 2* (maar kan nog meer zakken)

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Beetje saaie thriller met (té) veel kleurloze hoofdpersonages en nodeloos veel exposure. Maar het geweldige design van de Creeper, het fantastische camerawerk en het spannende laatste halfuur maken deze sequel nog best te genieten.

2.5 sterren.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

De 1ste keer dat ik hem zag vond ik hem wel leuk. Net zoals in deel 1 begon de film goed en sfeervol. Er zitten zelfs een paar goede scènes in: de vogelverschrikker die tot leven komt en de droomsequentie waarin het meisje de creeper naast de bus ziet opduiken . Maar ook hier verdwijnt alle spanning als de creeper voor het eerst in beeld komt. Het wordt dan echt lachwekkend slecht. Ik bedoel een vliegende creep! Dat kon mij geen angst aanjagen. Juist het gegeven van met z`n allen strandden in the middle of nowhere zorgde voor onderhuidse spanning, wat als sneeuw voor de zon verdwijnt als de creeper zich openbaart. Hoe nep! bijna identiek aan het uitgangspunt in deel 1, ook daar werd een leuk gegeven verpest en begon het steeds meer te lijken op een slechte b - film. Op een gegeven moment wordt je er heel erg immuun voor en denk je van: ah, daar hebben we hem weer. Verlaagt naar 1,5*

avatar van otherfool

otherfool

Het blijft een leuk monster, maar JP2 is minder eng dan z'n voorganger. Salva kiest voor sillyness en dat komt de film niet ten goede. 2*.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Goede horror met gaaf monster en leuke aanvallen. Iets minder waren de schrikmomenten. Acteurs waren middelmatig, maar hier heb ik me weinig aan geirriteerd. Vrij veel komische stukjes trouwens. 3.5*

avatar van The Oceanic Six

Vreselijk! Om 3 redenen: Vreselijk slechte film en vreselijk jammer dat ie is gemaakt en het vreselijkst vind ik dat ik hem heb bekeken.

Wat een wanproduct zeg. We trekken weer een groep tieners uit de kast en pakken het zelfde neppe monster uit deel 1 waarna we niks nieuws verzinnen maar gewoon ouderwets proberen de tieners bang te maken en ze 1 voor 1 te doden. Nou nou, pak de Oscar maar....

En als het nou een beetje leuk was uitgevoerd...maar het tenenkrommend slecht. Klote acteerwerk in een stompzinnig en saai verhaal.

Veel plezier met de 0,5.

Moge de Creeper de makers vinden en straffen.

avatar van Theunissen

Zoals gewoonlijk moest er op het eerste deel van Jeepers Creepers natuurlijk een vervolg komen. En zoals gewoonlijk is vrijwel ieder vervolg minder dan het eerste. En dat geldt ook voor Jeepers Creepers.

Er zit weliswaar meer actie en geweld in deze film maar deze film is juist niet spannend wat juist in het eerste deel wel was. Het enige spannende gedeelte in deze film was het begin in het korenveld. Voor mij hoeven ze geen deel 3 meer te maken (zal er waarschijnlijk toch wel van komen).

avatar van Zinema

Waar deel een enigszins origineel valt te noemen is dit een wel erg clichématig horrorwerkje. Best vermakelijk maar niet echt goed. Behoorlijk gemiddeld.

avatar van thunderball

thunderball

Nu ik hem voor de tweede keer gezien heb vind ik drie sterren toch wel te hoog.
Waar het eerste deel toch op zijn minst de eerste helft zeer goed was (daarna werd het helaas te veel doorsnee), vond ik eigenlijk alleen de openingsscene (jongen in maisveld met "vogelverschrikker") bij dit tweede deel goed.
Wanneer ze dat niveau de rest van de film ook hadden weten te houden was het een goede, spannende film geweest.... helaas.
Zo ongeloofelijke tienerdoosneehorror... pfffff! Originaliteit was moeilijk te vinden.

Geef hem nu nog maar twee sterren.

avatar van Respekked

Respekked

Saaie horror film waarin een bus sukkels een bij vlagen enge demoon van zich af moeten slaan. Heel af en toe een schrik moment (die zichzelf wel duidelijk van te voren aankondigt met een spannend muziekje) maar verder totaal mislukte horror/thriller

1,5*.

avatar van P8rb

P8rb

Wel een aardige horror als tussendoortje.

Horrors met een groepje tieners op een afgelegen plaats weten me altijd wel te vermaken. Dit keer een bus op een verlaten snelweg.

"De Creeper" had er uiteindelijk van mij wel wat angstaanjagender uit mogen zien, maar een tof personage was het wel. Op het begin weet de film het aardig spannend te houden maar gaandeweg zien we het monster zo vaak dat de spanning wat wegvalt. 3*

avatar van Metalfist

Metalfist

He can taste your fear

Een tijd geleden had ik deel 1 wel eens gezien maar wist er eigenlijk bijna niets meer van. Even was ik aan het twijfelen of ik dit 2e deel goed zou kunnen volgen maar toch de gok gewaagd en blijven kijken.

Jeepers Creepers 2 begint ontzettend sfeervol met de vogelverschrikkers. Het kleurrijke maisveld, een gezin dat is aan het werken en dan opeens de Creeper die één van de 2 zonen meeneemt en verdwijnt. En dan begint het echte verhaal eigenlijk, de bus die crasht. Ze crasht wel op een geweldige manier door het werpen van een soort van ninja sterren dat trouwens ook nog eens een 2e keer mooi wordt weergegeven in die droomscène

Het design van de Creeper ziet er trouwens echt wel geweldig uit. De hoed, de jas, ... alleen jammer dat hij dan wordt 'tentoongesteld' want voor de rest ziet hij er echt creepy uit.

De cast acteert wel redelijk, meer eigenlijk van een B-film niveau maar in een slasher vind ik dat nu niet echt erg. Ze gaan 9/10 toch allemaal dood.

Vermakelijk vervolg al ga ik binnenkort deel 1 toch ook nog eens bekijken want ik heb het gevoel dat ik hem toch wat heb te kort gedaan.

3.5

avatar van Elineloves

Elineloves

Eigenlijk... is dit deel best fout. Een typisch filmpje waarbij een stel 30+ers zich voordoen als schoolgaande tieners, met alle bijbehorende problematieken waar de de doelgroep dagelijks mee te maken krijgt. Wat krijg je als je dat bij elkaar optelt? Mooie vrouwen met volle borsten en stoere kerels met spierballen en een grote muil. De stereotypen niet te vergeten: de nerd, de held(in), de macho.. etc.

Dat is niet het enige. Onze slachtoffertjes weten zichzelf in geweldige situaties te brengen.

''Het is al 5 minuten stil, laten we de bus uitgaan!''

'' Nee! Weet je wat we doen? We gaan even in het donker door het gras rennen, daar zijn we volkomen onzichtbaar! ''

Nee, het zijn niet de meest slimme ideeën. Maar een film als deze vraagt gewoon om domme, stupide acties die maar denkbaar zijn. Dit zorgt dan ook voor flink wat schrikmomenten.

Dat scholierensfeertje bevalt me wel. Ookal weet je dat ze een voor een afgeslacht worden door een monster dat te belachelijk voor woorden is, het vermaakt, het amuseert. Dit deel hoeft dan ook absoluut niet onder te doen voor het eerste deel.

avatar van Film Pegasus

De film kent wel enkele leuke momenten, maar het grootste deel met de bus is weinig interessant. Kleurloze figuren waar je door de weinig invulling, ook niet veel sympathie krijgt als ze als vee geslacht worden. In tegenstelling tot deel 1 is dit iets meer een standaard horrorfilm geworden met een verschrikkelijk monster. Het geheel is nog net mooi ingevuld dat het wel aangenaam is om naar te kijken, maar een topper is het zeker niet.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Ondanks alle slechtheid toch vermakelijk. De film draait niet om de spanning, wat wel een belangrijk punt is in het eerste deel, maar richt zich juist op de gore. Toch meer mijn ding dan spanning, misschien dat dit deel me daardoor wel aardig vermaakte.

Zeker niet slecht.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Héél, héél erg slecht. Deel 1 was tof, prima, heerlijk, een dikke 3 sterren. Deel 2 krijgt een halfje. Het filmpje is compleet belachelijk te noemen en vraagt erom eerder afgezet te worden. Want wat was dit slecht zeg.

De meest cliché karakters komen aan bod, een nerd, 20 macho's, rondborstige tieners en wijze leraren die na 5 minuten al dood gaan.

Het pad der clichés wordt keer op keer bewandelt en er is werkelijk niks vernieuwend te vinden in deze 'film'. Half sterretje dan maar?

avatar van Spetie

Jeepers Creepers was best een leuke horrorfilm, maar zoals wel vaker met vervolgen het geval is, is het tweede deel een heel stuk minder.

De beginscène, waarin de vogelverschrikker de Creeper blijkt te zijn, is goed. Het is alleen jammer dat het tegelijkertijd ook het hoogtepunt van de film is, want wat daarna komt is helaas niet beter dan matig te noemen. De horror komt regelmatig niet goed uit de verf, omdat de special effects duidelijk ondermaats zijn.

De Creeper zelf is wel goed gemaakt, hoewel het jammer is dat je hem al zo vroeg in beeld krijgt, want dat neemt veel van de spanning weg. Het acteerwerk en de dialogen in de film zijn soms echt abominabel slecht. Desondanks is het redelijk vermakelijk om te zien hoe de groep stereotiepe tieners, waar je door hun ééndimensionale karakters immers toch geen sympathie voor voelt, uit de weg geruimd worden.

Toch had ik liever een spannende film gezien, dan een film als deze, die voor talloze andere films inwisselbaar is.

Kleine 2,0*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het vervolg van Jeepers Creepers was ook weer aangenaam kijkvoer. Het speelt zich een dag af na deel 1 en dit keer heeft de levende vogelverschrikker het gemunt op een groep jongeren in een schoolbus, die met een lekke band in de middle of nowhere stranden. En ook hier gaat de Creeper weer lekker grondig te werk. Alles begint weer lekker subtiel en onbegrijpelijk voor de nietsvermoedende jongeren, maar even later kan het slachtpartij, en de strijd beginnen. Het sfeertje is ook weer heerlijk broeierig en de spanning is wederom weer te snijden en maakt van Jeepers Creepers weer een niet-overbodig vervolg. Het einde was ook weer aardig eng.

Voldoende.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Gelukkig dat het vervolg gemaakt is door de zelfde regisseur, Victor Salva.

En ook al zien we er niet veel van, gelukkig dat ook Breck terug keert als Creeper.

Het verhaal begint deze keer naar mijn idee wel ijzer sterk.

Verder is het verhaal misschien wat beperkt en zoekt niet echt uitwegen, een bus die met pech in de berm belant met een grote groep aan spotters die het uiteindelijk moeten zien overleven tegen de Creeper.

Toch weet dat simpele doel het spannend te houden en is het vooral het eerste uur echt spannend.

Helaas mis ik toch hier en daar wat elementen uit het eerste deel. Voornamelijk bij de eigenschap van de creeper. Zoals: zijn busje, zijn persoonlijkheid als mens soort, zijn mysterieus kant.

In dit deel zien we hem meer als een bloeddorstige mensen eter (niet negatief bedoelt)

Maar dit heeft niks weten te verstoren, want ik me goed vermaakt.

Misschien een rare vergelijking, maar bij het zien van de transformatie van de Creeper moest ik denken aan de transformatie in de oude klassieken horror film The Fly (1986)

En bij het zien van zijn uiterlijk moest ik weer denken aan een mismaakte Frankenstein DeNiro.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Vermakelijke horror. Helaas minder dan de eerste film, maar dat was eigenlijk wel te verwachten. De formule is in ieder geval zeer vertrouwd: iets dodelijks loslaten op een stelletje tieners. Gelukkig in dit geval geen geile tieners, dat zijn de meest irritante. Jeepers Creepers 2 is eigenlijk een kopie van de eerste film, maar dan zonder de gave sfeer. Het verhaaltje komt vrij snel op gang en weet de aandacht van de kijker vast te houden.

De film kent een paar komische noten, dingen die ik althans wel grappig vind. Met 104 minuten is deze film eigenlijk te lang. 90 minuten is meer dan voldoende voor dit soort films. Houdt de snelheid er in en zorgt ervoor dat de aandacht van de kijker minder snel verslapt. Een paar interessante "kills" maken het leuk. Van mij mocht het alleen wel wat bloediger en smeriger. De eerste film doet dat beter. Al met al geen slechte film die niet veel onder doet voor zijn voorganger. Standaard horror vermaak.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Ik vond dit vervolg nog iets sterker dan de eerste Jeepers Creepers, al zijn beide absolute top en staan ze bovenaan mijn top 10 lijstje van beste horrorfilms allertijden. Het monster is weer goed op dreef en is nog bloeddorstiger en akeliger dan in de eerste Jeepers. Zeer eng, zoals een goede horrorfilm hoort te zijn. Salva weet waar hij de mosterd moest gaan halen. Absolute aanrader voor een avondje lekker griezelen

avatar van joolstein

joolstein

Evenwichtiger dan het eerste deel. En volgens die legende komt iedere 23 jaar The Creeper tot leven om zich met mensenvlees te voeden gedurende 23 dagen. Het vervolg speelt zich dan ook af enkele dagen na deel 1, en begint op dag 22. Direct na de openingsscène verplaatst het beeld zich naar een bus met jongeren. Dit is zowel het nadeel van de film als het voordeel. Nadeel is dat hierdoor het verhaal maar erg weinig voorstelt. Voordeel is dat juist door op één locatie te blijven de spanning steeg. Zeker met ook nog een portie goede bloederige speciale effecten. Ook is het niet zo dat de film helemaal vlekkeloos is; Allereerst worden de vragen die in ‘JC’ rezen hier niet beantwoord, er heerst ook geen duistere sfeer zoals bij zijn voorganger, blijven de jongeren niet meer dan slachtvee, en zijn er domme fouten te vinden; de deuren in de bus zitten klem maar later werken deze gewoon weer en waarom klimmen ze dan niet door de gebroken ruiten naar buiten, ook de wagen met het kanon slaat over de kop en verliest duidelijk zijn wiel, later komt de wagen met vier wielen aanrijden. Ach, die onlogischheden kunnen de pret niet drukken! Zeker als er ook nog fijne subtiele humor erin te vinden is. Door deze luchtigere aanpak is de regisseur Victor Salva erin geslaagd om redelijke leuke entertainment te bieden

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ik kan mij aardig in het verhaal van "joolstein" vinden, het is inderdaad een leukere film dan de eerste op bepaalde vlakken maar het begin van het verhaal in de eerste "Jeepers Creepers" Jeepers Creepers (2001) vond ik zelf indringender, de spanning loopt daar gelijk. Hier komen we eerst bij een boerderij waar de dagelijkse bezigheden worden verricht. Vogelverschrikkers vastzetten (de kraaien komen gelijk erop zitten nadat de verschrikkers overeind staan ).

Dan is er een stukje actie waarin we wederom kennis met het gedrocht maken en vandaar gaan we naar route 9 waar een schoolbus naar huis rijdt met een stelletje lijpe studenten die net een toernooi met een bal hebben gewonnen, waardoor zij de districtskampioen zijn. En vanaf daar begint het verhaal soepeler te lopen met de foutjes die de gemiddelde kijker misschien niet eens zal opvallen. Wiel wat van auto afraakt en even later er weer opzit. En meer van dit soort van stunteligheid. Ach, een film zoals deze moet je niet te serieus nemen, puur voor het vermaak en dan is het best te doen.

Een 6+.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Met dat onverwachte succes van Jeepers Creepers stond natuurlijk vrij vast dat er een vervolg moest komen. Dus twee jaar later was daar Jeepers Creepers 2. En net als de eerste film is de openingsscène meteen intrigerend, met het zoontje van Ray Wise in een maïsveld met drie vogelverschrikkers. Een ijzersterke sequentie, die de toon erg goed neerzet.

Maar dan worden onze hoofdpersonages geïntroduceerd en krijg je spontaan heimwee naar Darry en Trish uit de eerste film. Salva heeft een hele groep jongens in een bus geflikkerd en heeft een paar iets herkenbaars gegeven; eentje heeft een bril, een ander is mogelijk homo-seksueel en weer een ander is een lul. Meer karakterontwikkeling is er overigens niet, de 200 jaar oude lichamen die de Creeper in de kelder van zijn kerk heeft hangen hebben meer persoonlijkheid en charisma. Ik heb de film nu meerdere malen gezien, maar weet nog steeds niet wie wie is. Overigens lijkt Salva daar ook niet echt in geïnteresseerd, als de heren hun shirt maar veel uittrekken. Hij heeft er voor de diversiteit een paar dames bijgegooid, waarvan eentje plotseling dromen krijgt over het monster, zodat ze iedereen kan uitleggen wat er aan de hand is.

Heel af en toe gaan we terug naar Ray Wise, oprecht een goede toevoeging aan een film als dit. Maar Salva wil ‘m niet te veel gebruiken en knipt steevast terug naar die totaal niet boeiende figuren in die bus. De enige die daar voor wat vertier zorgt is de Creeper, ditmaal minder mysterieus; we zien hem grijnzen en praktisch knipogen in de camera. Eng is meneer Creeper dus niet meer, maar het is nog wel amusant om hem te zien jagen op deze nietszeggende personages. En gelukkig komt Ray Wise hier en daar nog terug voor wat actie, wat Jeepers Creepers 2 soms tot een redelijk amusant monsterfilmpje maakt. Maar dan had ik toch liever gewoon 80 minuten lang Ray Wise vs The Creeper gezien - à la Dennis Hopper vs Leatherface in The Texas Chainsaw Massacre Part 2.

2,5 sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Hetzelfde.

Niet veel beter vervolg op een al vrij teleurstellend eerste deel. De setting was er wel, ik vind sowieso tieners die door monsters opgejaagd worden wel smaken. Hier begon dat dus vrij goed, met weer lekker vervelende types en de creeper (die er nog steeds grappig uitziet) die weer terugkeert.

Maar ook dit viel best tegen. Vooral omdat je het allemaal wat uitdagender had verwacht. Meer gore, meer kills enz. Deze film had dat eigenlijk vrijwel niet te bieden, en faalt daar dus al snel in. Gelukkig was het allemaal niet zo saai waardoor het best boeiend was.

Teleurstelling, kent niet echt spanning maar omdat het allemaal wat vermakelijker was dan 1 krijgt het dezelfde score. Een film die aan het eind toch wel aanvoelt als een project waar veel meer uitgehaald had kunnen worden.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Weg met de mystery van deel 1 ... zelfs het riedeltje doet niet meer mee... de auteurs prutsen met een hoop ideeën die ze hebben maar het lukt hen toch maar half om een consistente franchise uit de grond te stampen. Jeepers Creepers II is een ordinaire horrorfilm geworden waarin de vleesetende demon bijna de hele tijd boven een groep sportieve studenten cirkelt, en er zo nu en dan eentje de lucht in wordt geplukt. Maar makkelijk heeft de creeper het niet... hij stuit ditmaal op keihard verzet. Er zijn wat meer gore special effects te zien en het monster is bijzonder fraai vormgegeven maar ik miste toch de spanning want hier is het allemaal lekker voorspelbaar. Het einde was ook wel vet. Ze hadden het hierbij moeten houden; een derde film was echt niet nodig.

avatar van Noodless

Noodless

The Creeper is back ! Iets beter dan zijn voorganger, maar spannend is het zeker niet. Het monster zie je nu beter dan in het eerste deel. Heel dun verhaaltje met heel wat bange tieners in de bus. 5/10

avatar van Kondoro

Kondoro

"Every 23rd spring, for 23 days it gets to eat.”

Het eerste deel beschouw ik toch wel redelijk als jeugdsentiment, hoe vaak ik die wel niet gezien heb met mijn vrienden zeker toen die net uitkwam, is misschien wel lichtelijk ongezond. We vonden het allemaal natuurlijk ook echt wel héél eng. Dit tweede deel (en ook het derde deel) heb ik nooit gezien, geen idee waarom niet maar, het kwam niet op mijn pad terecht. Elk jaar zet ik overigens trots deze film wel in de horror challenge lijstjes maar, ik kom er maar niet aan. Ik sla hem over of ik heb er geen zin in. Nu mocht het zo zijn dat ik de film(s) er weer in heb gezet en toen ik eigenlijk een film aan het uitzoeken was kwam ik weer bij deze film terecht, en heb ik eigenlijk niet veel langer meer getwijfeld.

Persoonlijk vond ik hem zelfs beter dan het eerste deel. Het eerste deel (die ik 2* gaf) heb ik pasgeleden nog eens herzien maar, dat was ook wel de laatste keer. Een film die ik tot aan mijn duim ken en die eigenlijk nergens meer verassend voor mij werd. Deze film voelde toch weer verfrissend, heel sfeervol en met vlagen toch ook best spannend. De film kon bloederig worden, al mocht dat van mij wel een tikkeltje meer. Omdat de film in mijn ogen niet zoveel gore kent (eigenlijk alleen een hoofd die er afgetrokken wordt bij een tiener) zit de film in mijn ogen daar toch wel een beetje mis. Ik denk dat meer bloed ook wel meer sfeer maakte, en de film in mijn ogen nog beter werd.

Met meer geweld weet men deze film overigens wel te redden. Van de locatie moest de film het niet hebben, en ook de cast vond ik vrij irritant maar, met vlagen toch wel vermakelijk acteren. Het was geen hogere wiskunde, het was niet bijzonder maar; het was typisch een horrorfilm op deze manier, en dat maakte veel goed. Daarnaast kende de film ook gewoon een leuke soundtrack, die het ook vaak nog weer een tikkeltje vermakelijker maakte en het kat en- muisspel beter tot zijn recht liet komen.

De film is niet helemaal heilig, en kent een iets te lange speelduur. Daar irriteerde ik me toch wel redelijk aan, dat de film in mijn ogen toch veel te lang duurde. Dat zorgde soms voor nietszeggende dialogen en in kakkende momenten tijdens de film. Maar, ik ben wel fan, en zeker hoe de film opent was echt grandioos, prachtig gedaan, sfeervol en misschien zelfs een tikkeltje spannend. De CGI ziet er niet uit maar, dat was ook totaal geen grote verwachting van mij. Ik heb een uitstekende filmavond gehad.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

Nadat ik het eerste deel had gezien begon het toch te kriebelen om de rest van de delen ook te gaan bekijken. Deze is dan ook iets beter en leuker dan het eerste deel. Dit deel kiest voor iets meer actie en dat is zeker een klein pluspunt. Voor de spanning hoef je hem niet te kijken, want als de Creeper in beeld komt weet je voldoende. Toch blijft het een uniek personage en had ik het idee dat er meer mee gedaan kon worden. Het wordt nergens saai en de acteerprestaties zijn zoals gewend. Prima vermaak dit.

avatar van 80&90’s Nostalgia

80&90’s Nostalgia

Deze creature feature na lange tijd weer herzien. Een guilty pleasure die ik vroeger op dvd vaak heb gekeken.

Goed vervolg waar het verhaal zich afspeelt in de cyclus van deel 1. Een eeuwenoud demonisch wezen dat zich om de 23 jaar tijdens de lente voor 23 dagen zich voedt met mensenvlees. (Heeft wel iets weg van Stephen King’s IT). Dit schepsel is genaamd een “Creeper” en lijkt nog het meest op een gargoyle. Het is nagenoeg onverwoestbaar omdat het zichzelf kan regenereren, en daarbij in winterslaap gaat voordat hij kan sterven. De openingsscene met de vogelverschrikkers in het korenveld blijft geweldig. Eindscene met de vader is me ook altijd bijgebleven.

You waiting for something?

About three more days, give or take a day of two.

Hoop nog steeds op een mooie 4K uitgave, ScreamFactory zou de perfecte kandidaat zijn.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

En daar was dan eindelijk de Jeeper Creepers met de bus met jongeren, iets dat ik dus anderhalf jaar terug al verwachte in deel 1. Onnodig te zeggen bleek dat dus deze versie. Dus zoals het zaterdagavond betaamt, met eerder op de avond een herkijk van 2001 A Space Odyssey samen met visite, toch nog even aan de griezel.

En het moet gezegd dat de opening best wel strak is met de vogelverschrikkers en het geval rond de familie Taggert. En al vrij snel wordt er doorgeschakeld naar de bus met slachtvee en neemt de film daarmee een koers die vrij standaard is en binnen de gebaande paden blijft cq nogal cliché is. Is dat heel erg? Nee niet perse, want een dergelijke film binnen een dergelijke genre zie je toch vanwege andere dingen. Namelijk het nodig aan slachting, en dat krijgen we. Of een beetje leuke bad guy, en dat hebben we in het geval van de Creeper wel. Vroeg daar de aanwezigheid van de ontzettend leuke en veel te vroeg overleden Nicky Aycox aan toe en je hebt toch heel wat.

Als de film al ergens pijn aan lijdt is het enkele momenten van slechte humor zoals Creeper die ondersteboven voor het raamhangt en aan het sjansen is met verschillende slachtoffers. Iets wat dan wel weer een beetje jammer is net als de nogal overdreven ontknoping met de pick-up. Slecht is het allemaal niet, want dit deel heeft ook wel weer zijn pluspuntjes, toch komt het allemaal net een beetje te kort, beklijft het niet en wordt het ook nergens echt spannend. Daarom net als zijn voorganger geen voldoende.