• 9.378.976 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Meryl Streep en Chris Cooper

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 6 maart 2003

Plot Adaptation.

"From the creator of Being John Malkovich, comes the story about the creator of Being John Malkovich."

De film vertelt het verhaal van scenarioschrijver Charlie Kaufman die probeert om Susan Orleans non-fictie boek The Orchid Thief te verfilmen. Het boek is het verhaal van John Laroche, een plantendealer die zeldzame orchideeën kloont en deze aan verzamelaars verkoopt. We zien de gebeurtenissen uit het boek terwijl we de pogingen van Kaufman zien om het boek naar film over te zetten.

Charlie Kaufman / Donald Kaufman

Amelia Kavan

Augustus Margary

avatar van BoordAppel

BoordAppel

raar doen om het raar doen en vaag om het vaag

Welnee.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Jawel hoor

avatar van Reinbo

Weinig raars of vaags aan. Ik bedoel neem Finding Nemo met een pratende vis da's pas raar. Deze film is gewoon brilliant.

avatar van Mark Samuel

MdB

2 woorden

FUCKIN' BRILLIANT

Turkeyloverz

Nicolas Cage is briljant in deze film, wat een geweldige acteur toch. Meryl Streep was daarentegen irritant.

Het verhaal is niet bijzonder en soms ook saai, maar de uitwerking ervan is wel mooi gedaan. Soms had de film ook een dramatisch tintje, vooral het einde..

Een voldoende voor Nicolas en de mooie scenes.

avatar van mister blonde

mister blonde

Het verhaal niet bijzonder? Ben benieuwd of je een soortgelijk verhaal kan noemen (en dan heb ik het niet over de plotwending).

mister blonde schreef:

Het verhaal is wel origineel, dat weet ik. Met niet bijzonder bedoelde ik, boeide niet echt..

Turkeyloverz schreef:

Ach.. voortaan stem ik de volgende dag na het zien van een film. De film is toch een halfje meer waard: 3,5*

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Begint veelbelovend, maar het slot is waardeloos. Wat de film probeert duidelijk te maken, is dat originele niet-holywoodfilms juist vaak briljant zijn, maar door dat einde (een opeenhoping van emoties en de happy ending) spreekt het zichzelf tegen
jammer anders had het zeker een 5 ster kunnen zijn

avatar van mister blonde

mister blonde

Weer iemand die de film niet begrepen heeft. Je kan je aansluiten bij het Wouter en co gevolg.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik snapte de film ook niet, denk ik.

Maar ik heb ook niet eens zin om me er erg in te gaan verdiepen; als ik nu alle dubbele lagen en whatever zou doorzien, zou ik niet ineens van de film gaan houden. Het zou mijn zeer, zeer lange 2 uurtjes van gisteravond niet goedmaken.

Op een gegeven moment heb je wel in de gaten dat de film gaat over het ontstaan van de film zelf, maar ik zie hier de ingenieuziteit niet zo van in. Wel zaten er leuke shots in en het acteerwerk was top (van alle drie de hoofdpersonen), maar dat kon de film niet dragen.

avatar van Latesta

Latesta

Ik snap echt niet wat er aan deze film nou niet te snappen is... Ok, het is af en toe een klein beetje vaag, maar over het algemeen geen uber-bizarre plotwendingen, flashbacks etc.

avatar van Inperfections

Inperfections

Hoewel niet zo overdonderend als 'Being John Malkovich', toch een geweldige film.

Wanneer Kaufman een script aflevert is dat meestal al een voorteken voor een geweldige film. Ook deze keer. Het heeft originele plotwendingen die ik niet zal spoilen. Maar ook zeer innovatieve ideeën. Denk: de opnames van 'Being John Malkovich'.

De regie zou ik ook graag even willen vermelden. Ook deze krijgt van mij een dikke voldoende. Net als het prachtige acteer werk van Cage (die één van zijn beste rollen uit zijn carriére speelt.

Een 8 (= 4 sterren)

Big_bazznizz schreef:

ik vind het nou niet echthappy als je broer dood gaat...

maar goed, dat is mijn mening

avatar van Queen_K

Queen_K

Big_bazznizz schreef:
jammer anders had het zeker een 5 ster kunnen zijn

Dat is de grap juist (wie zegt sowieso dat dat de boodschap van de film is? Dat is de mening van het personage Charlie Kaufmann)

avatar van Norma

Norma

Hele fiijne film. Cage overtreft zichzelf en het is geweldig om te zien hoe de film zich ontwikkelt. Er zijn bij het maken van deze film hele bewuste keuzes gemaakt, leuk ook om te lezen hoe verschillend iedereen dat opvat.

Absoluut een film die ik vaker wil zien,****

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Ik kan deze maar niet op dvd vinden

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Redelijke film. Ik ben niet echt dol op van die veel te onzekere mensen. Hierbij was Charlie ook nog eens egoïstisch en irritant. Nicolas Cage kan goed acteren, maar ik kan hem niet uitstaan. Film wordt al snel een stuk minder als de hoofdrolspeler irritant is. Meryl Streep was wel goed, maar kon het niet in evenwicht brengen. Verhaal was redelijk (imo), uitwerking wel weer goed. Acteerprestaties ook dik in orde.

avatar van The One Ring

The One Ring

matthijs_013 schreef:

Ik ben niet echt dol op van die veel te onzekere mensen.

Moeten de hoofdpersonen in films dan altijd zelfverzekerd zijn?

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Nee, maar 2 uur luisteren naar een voice-over die constant herhaalt dat hij lelijk etc. is, is storend.

avatar van Castor Troy

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1995 stemmen

Een geniale film. Het meest briljante is dat het tempo van wat Cage schrijft en het tempo van de film synchroon met elkaar lopen, prachtige compositie

Verder vind ik de acteerprestaties van groot formaat, ook Meryl Streep, die ik normaal niet zo goed trek.

avatar van willum

willum

Intrigerende film, boeiend vanaf het begin alhoewel er erg weinig gebeurt tot aan het einde. Maar toch zeer entertaining, deed in het begin een beetje denken aan leaving las vegas maar het werd iets heel anders. Nicolas Cage speelt op zijn best in dit soort films. Grappig dat hij zijn eigen tweeling broer speelt en dan ook zo'n tegenpool, ik dacht in het begin dat hij scitzofreen was of zo. 4 sterren.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

goed geacteerd, origineel maar sommige stukken ook traag en saai.3* hij staat voor €5,- bij de fame

avatar van Doom

Doom

Vanavond Adaptation toch maar eens herzien. Het blijft een goede originele film met een sterke dubbelrol van Nicolas Cage. Ook de kleine rol van Brian Cox is erg goed. Het begin van Adaptation is van een zeer hoog niveau. De humor is aanwezig en Charlie ontpopt zich als een van mijn favoriete personages. Helaas is het midden stuk soms erg traag en zelfs saai. Ook is het einde niet sterk genoeg. Er wordt niet genoeg uitgehaald naar hollywood. Gelukkig blijven er genoeg positieve punten over voor een dikke ...

avatar van The One Ring

The One Ring

Doom schreef:

Er wordt niet genoeg uitgehaald naar hollywood.

Niet? Als ze nog sterker zouden uithalen zouden ze Hollywood overtreffen en dat lijkt me niet de bedoeling.