• 9.381.208 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Adamson, Kelly Asbury en Conrad Vernon

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 1 juli 2004

Plot Shrek 2

"Once upon another time..."

Na teruggekeerd te zijn van hun huwelijksreis horen Shrek en Fiona dat haar ouders van het huwelijk gehoord hebben. Ze willen niets liever dan haar ware liefde te ontmoeten in hun koninkrijk Far Far Away. Ze zijn zich echter niet bewust van de veranderingen die hun dochter onlangs ondergaan heeft. En dat hun nieuwe schoonzoon een 350 kilo zware Ogre met een slechte hygiëne is en een pratende ezel als vriend heeft.

Shrek (stemrol)

King Harold (stemrol)

Prince Charming (stemrol)

Fairy Godmother (stemrol)

Wolf (stemrol)

Page / Elf / Nobleman / Nobleman's Son (stemrol)

avatar van rens_1993

rens_1993

hilarische komedie! Vooral die ezel. En moet je hem is afspelen met nederlandse ondertiteling, dan is ezel met de stem van ediie murphy! vooral leuk stukje:

Zijn we der al?

... Zijn we der al?

...... Zijn we der al?

avatar van killerfreak

killerfreak

goede sequel; ietsje minder als z'n voorganger, maar blijft grappig, vooral de ezel

score: 3.5/5

avatar van meneer gibson

meneer gibson

ja donky is echt geweldig! Eddy murphy is echt geknipt voor die rol

ik heb keihard moeten lachen

avatar van Blanche Neige

Blanche Neige

geeuw

deze film kon me niet boeien of aan het lachen brengen.

avatar van Fna

Fna

Weer een geweldige animatie film! Weer volop gelachen met dit deel van Shrek, goeie soundtrakcs, leuke stemmen (donkey ftw!), mooie beelden, leuk verhaal, weer een top film! En wat de rest ook al zegt: Donkey is de bom, echt die eddie murphy is gewoon te vet in de huid van Donkey! Heerlijk deze film!

tukkerstein

Deze zaterdag op SBS6 te zien, televisiepremière voor Nederland.

BlueVelvet

Totaal niet mijn humor. Het ligt er heel erg dik bovenop wanneer je geacht wordt te lachen, en het verhaaltje hangt van cliché's aan elkaar.

Of zou het allemaal komen doordat ik Shrek 1 niet gezien heb

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

in belgie was hij al enkele maenden geleden

ik heb hem toen opgenomen

ik vond hem nog altijd even goed als toen ik hem voor het eerst zag

avatar van mikeh

mikeh

3,5 ster voor donky

0.5 voor de rest

=

avatar van PEN15

PEN15

Ik dacht dat deze film toch meer gericht was op de jeugdigen, maar ik vind het toch meer wat voor het familiegebeuren. Wel, een puike film! Ik vind een van de hoogtepunten toch dat de animaties levensecht en superscherp ogen en er zijn volop tijdloze parodieen gemaakt zoals die van de reuzengemberkoekman. Dat vind ik geweldig!! Niet zo zeer dat ik het minder vind, maar de input van gebroeders grimm of weet ik wat voor sprookjesfiguren vind ik al weer een beetje afgezaagd aan het worden. Dat is zo vaak gedaan. MAARRR men weet hier een leuke invulling aan te geven en dat maakt het een zeer vermakelijke film.

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

goede film!

donkey is zo grappig!

moviegirl

Dit is zoon typische film die nooit verveelt .

tukkerstein

Tegenvallend vervolg, maar zeker niet slecht. De humor vind ik wat minder. Pluspunten zijn echter:

*de stem van Murphy als Donkey is nog grappiger dan deel 1

*de animatie is ontzettend goed, nog veel beter dan bij deel 1. Op de achtergrond valt ontzettend veel te ontdekken.

*Banderas als de Gelaarsde Kat is ook een goede zet.

*Einde is veel beter dan bij deel 1.

*Ongelofelijke hoeveelheid parodieën op de meest uiteenlopende films

avatar van ILDIB

ILDIB

Leuke onderhoudende film, echter te veel makkelijke naked gun humor vrees ik t.o.v. deel 1. Maar zeker wel meer dan de moeite waard. Er zit gewoon net iets minder diepgang in.. EN op een of andere manier kon ik de stem van cleese niet plaatsen bij de koning..

avatar van rensiboy

rensiboy

moviegirl schreef:

Dit is zoon typische film die nooit verveelt .

daar denk ik anders over,

ik was helemaal gek van deze film en heb hem vele malen gekeken.

maar nu kijk ik hem zelden nog.

rensiboy schreef:

daar denk ik anders over,

ik was helemaal gek van deze film en heb hem vele malen gekeken.

maar nu kijk ik hem zelden nog.

Tja smaken verschillen

moviegirl schreef:

Tja smaken verschillen

Wie voegt zich met mij, teneinde een kruistocht tegen dooddoeners als deze te houden?

BlueVelvet schreef:

Smaken verschillen tocn? Ik zie het probleem niet.

avatar van martinos

martinos

Ah wat een heerlijke film

Ik word altijd vrolijk als ik hem kijk:)

BlueVelvet schreef:

Stel je niet aan zeg

BlueVelvet

@ tukkerstein: de nadruk ligt op het woord 'dooddoener'

@ moviegirl: ik overdreef misschien wat, maar ik word gewoon ziek van de vele keren dat dit soort zinnetjes te pas en vooral te onpas verschijnt. Zeker als dat het enige is waaruit een bericht bestaat.

Hiermee wordt namelijk iedere discussie onderuit gehaald, je kunt er niets tegenin brengen. Smaken verschillen inderdaad.

Dus? Stoppen maar met meningen geven?

Het was dus niets persoonlijks, maar jij bent de zoveelste en toevallig reageerde ik hierop (op een ietwat overdreven manier)

avatar van farah honey

farah honey

Even goed als deel 1!!!

De stem van Antonio Banderas(De Gelaarsde Kat) was oo kerg charmant en grappig.

Gewoon een goeie ilm.

Kan niet wachten op de 3de.

avatar van NO;

NO;

na 1...

tegenvaller!

verheug me wel om 3.. want dar zit ook un baby in.. shrek baby

whaha !

ik vond 1 juist zo leuk en zo onvoorspelbaar..

maar 2 vond ik veel minder,, al is het nog steeds een leuke animatie film!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Weer net als deel 1 weer grappig.Het zag er allemaal geweldig uit.En de kat maakt het er zeker niet slechter op . 3,5 sterren

avatar van *Skylar*

*Skylar*

rens_1993 schreef:

Zijn we der al?

... Zijn we der al?

...... Zijn we der al?

Ja dat vond ik echt super! Maar ik vond hem in het Engels leuker, dat klinkt leuker:

Are we there yet...no

Vorige was beter

*4*

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Een lichte tegenvaller na het computeranimatie-meesterwerk Shrek, maar nog steeds boordevol met geweldige humor en hilarische dialogen en personages. Het gaat meer om parodieën dan in het origineel, wat helaas afbreuk doet aan de sprookjessfeer die deel 1 ondanks alle persiflages toch vasthield. Mike Myers en Eddie Murphy als Shrek en Donkey zijn nog steeds geweldig, maar ik mis die prachtige dialogen tussen hen uit het origineel. Puss'nBoots, ingesproken door Antonio Banderas op de Zorro-tour, is een waardevolle toevoeging en ik kijk er naar uit om dit personage weer terug te zien in Shrek The Third. De schurken waren ook wat minder dan Lord Farquaad, maar Jennifer Saunders schittert wel met haar voice acting voor The Fairy Godmother. Ik heb genoten van Shrek 2, met name van de hilarische eerste helft. Een 4.

avatar van Azurro

Azurro

Een kleine 2 uur puur vermaak met Donkey en Puss in Boots.

* donkey met zijn geluidjes in het begin van de film
* de kat met zijn haarbal

hilarisch gewoon!
Daarnaast een mooi verhaal, niet te veel bij nadenken, gewoon kijken...

avatar van Betjeuhx

Betjeuhx

Puss In boots is gewoon geweldig grappig ! Donkey heeft ook weer een grappige rol . Een mooie verhaallijn. Ik vind het gewelig dat in de Shrek-films sprookjes in gemen worden.

Een 4-tje !

avatar van *stella*

*stella*

haha, ook leuke kinderfilm vooral dat die kat erbij komt

3,5