• 9.379.158 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Adamson, Kelly Asbury en Conrad Vernon

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 1 juli 2004

Plot Shrek 2

"Once upon another time..."

Na teruggekeerd te zijn van hun huwelijksreis horen Shrek en Fiona dat haar ouders van het huwelijk gehoord hebben. Ze willen niets liever dan haar ware liefde te ontmoeten in hun koninkrijk Far Far Away. Ze zijn zich echter niet bewust van de veranderingen die hun dochter onlangs ondergaan heeft. En dat hun nieuwe schoonzoon een 350 kilo zware Ogre met een slechte hygiëne is en een pratende ezel als vriend heeft.

Shrek (stemrol)

King Harold (stemrol)

Prince Charming (stemrol)

Fairy Godmother (stemrol)

Wolf (stemrol)

Page / Elf / Nobleman / Nobleman's Son (stemrol)

avatar van HiLL

HiLL

ten eerste 't lijkt mij dat je KiLL BiLL niet kunt vergelijken met Shrek )

Maar Shrek 2 was ook weer superrrrrr leuk vond ik!

avatar van Spider

Spider

Minder leuk dan Shrek. Het kwam allemaal wat geforceerd over vond ik. Maar blijft ontzettend leuk.

Eddie Murphy als Donkey steelt echt de show. De scene in de koets is idd hilarisch.

avatar van cornelis

cornelis

Leuk, maar minder goed dan Shrek. Paar hilarische grappen en citaten, maar er was wel erg weinig aan de hand.

Egt een leuwke film!! Geschikt voor alle kijkers en de humor is als van ouds.. leuwk en soms heerlijk droog. Deel 2 doet zeker niet onder voor het 1e deel als het aan mij ligt. (Pinokkio in een roze string .. hoe verzin je het whahaha!!) Deze film krijgt zeker weten 4,5 dikke Sterretjuhsz!

avatar van Ylaise

Ylaise

Shrek 2 was idd echt heel grappig!! Maar ik vond de eerste Shrek leuker......

avatar van Goldragon

Goldragon

funny

avatar van jackie

jackie

Heel erg leuk, net zo leuk als het eerste deel, Eddie Murphy steelt de show.

avatar van joeri15

joeri15

Ik heb me helemaal kapotgelachen bij deze film. Het is een erg goed vervolg op deel 1 ook al heb ik deel 1 een halve ster meer gegeven.:D

****

avatar van Airbus

Airbus

moet je deel 1 PER SEE gezien hebben wil je deel 2 snappen?? want ik heb deel 1 namelijk niet gezien, maar deel 2 heb ik nu op dvd...

avatar van pjotr

pjotr

Nee hoor, alle grappen uit deel één worden in deel twee dunnetjes overgedaan.....:)

avatar van Airbus

Airbus

pjotr schreef:

dat bedoel ik niet, ik bedoel qua verhaal...

dat snap je toch ook wel..

avatar van pjotr

pjotr

Jawel hoor...:)

Maar je kunt rustig deel 2 gaan kijken aangezien beide films voornamelijk uit een reeks aan elkaar geplakte grappen bestaan.....en dus weinig verhaal bevatten.

avatar van dvd-man

dvd-man

Gruwelijke film ! Ik ken 1 niet, maar toch blijft het een leuke film.. !

avatar van leverafronny

leverafronny

Ik vond deze zelfs beter dan de eerste, vooral de toevoeging van de 'Puss In Boots' was meesterlijk.

avatar van Purmerend

Kleine Zeemeermin

Pionokkio

Doornroosje

Klein Duimpje

3,5* voor een zeer goed gelukt vervolg en dan vooral het begin van de film.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Geweldig vervolg op een geweldige film. Shrek 2 was net als de eerste film een betoverend mooie animatie, met uitstekende muziek en een goed verhaal. De stemmencast (Myers, Diaz, Murphy e.a.) is opnieuw geweldig, met ook een paar erg goeie nieuwe stemacteurs erbij (vooral Cleese en Banderas waren erg goed gecast).

Verder zit de film opnieuw vol met allerlei leuke verwijzingen en knipogen naar sprookjes en (teken)films en ook de personages zijn erg hilarisch. Naar mijn mening is Shrek 2 een prima vervolg, die heel erg dichtbij het niveau van de eerste film zit.

Het enige jammere voor mij was dat een heleboel grappen uit de film al eerder te zien waren in allerlei TV- specials over Shrek 2. Maar gelukkig zat de film boordevol hilarische grappen en scenes, zodat er toch genoeg verrassingen over bleven. Maar dat zal wel altijd zo blijven bij films als dit.

avatar van *bianca*

*bianca*

nooit keek ik dat soort films maar toch maar is geprobeert en vond het echt een fantastisch leuke film .ben gelijk deel1 gaan huren. echt een toppertje

avatar van Ylaise

Ylaise

Ik vond deel 1 eigenlijk leuker, maar dat komt denk ik omdat het hele animatie genre toen nog iets 'nieuwer' was.......

Verder zijn de grappen echt heel goed, en de animaties (hoe kan het ook anders) onwijs mooi!!

avatar van Lukic

Lukic

Deel 1 was echt een stuk leuker alhoewel deze ook zeker niet onvermakelijk was!

3 sterren!

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

Als je mij vraagt of ik de eerste deel beter vond zou ik niks kunnen zeggen want de eerste deel heeft een beetje een andere genre het is meer drama met komedie er door heen de liefdes verhaal van die shek en fiona enz de 2e deel is meer gebaseerd op de komedie met een beetje dram afentoe. maar jah dit is de beste komedie die ik ooit heb gezien ik heb me kapot gelachen echt veel grappen enz. eddie is ook behoorlijk goed in de film en antonio banderas maakt het compleet . PraY FoR MeRcY FroM PuSS In.... BooTs een 4.5 voor de komedie dan he

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Heel leuk, weer genoten. Hoewel ik hem net iets minder vind dan Shrek1 toch goed voor een dikke 4 sterren!

Een paar geslaagde grappen (met name de haarbal grap!), maar over het geheel genomen weinig bijzonder. Meer dan 'vermakelijk' vind ik het niet. Deel 1 heeft veel meer pit. Krap aan 3 sterren.

avatar van wackyboy

wackyboy

Tsja, het tijdperk dat ik mezelf, met mijn onderkaak op de knieen, zat te verbazen over de animatie is wel een beetje voorbij.

Dit soort films hebben een nieuwe impuls nodig. Er zitten best wel een aantal geslaagde grappen in hoor en de puss in boots is best wel aardig, maar het wordt toch tijd om er wat meer "spunk" in te stoppen. Een klein scherp randje zou wonderen doen. Want het is toch wel heel erg een familiefilm, deze Shrek 2. Of ik Shrek 3 op de duur ook zal gaan zien is dus maar de vraag.

avatar van stan

stan

ik vond de 1e al leuk maar deze is nog leuker

avatar van moviemike

moviemike

Sorry Stan, maar ik vind je recencie's echt niet zo leuk.

Ik vond de eerste eigenlijk veel beter omdat het zo sprrokjesachtig was met die vloek en zo. Eigenlijk vind ik dat bijna alle 1ste delen veel beter zijn dan de tweede of derde. Behalve the matrix, de eerste was veel beter dan de tweede en de trilogie lord of the rings was gewoon geweldig.

avatar van Word_Play

Word_Play

Leuke film, maar omdat de echte smaakmaker van de film, Donkey, een kleinere rol heeft dan in 1, is deze toch iets minder. Al is deel 1 moeilijk te overtreffen. Toch nog 4 sterren.

****

avatar van Gizzmann

Gizzmann

vond hem raar genoeg nog leuker dan het eerste. Had eerst verwacht dat het helemaal niks zou worden... en nou verdiend hij van mij 5 sterren!!

Gizzmann schreef:

Heb er niets aan toe te voegen, geweldige film !

De humor is nog leuker dan het eerste !

Kinderen zouden hem leuk vinden oudere mensen ook.

Omdat ze soms toch dingen linken aan andere films.

avatar van flipsen

flipsen

Een deel 2 is altijd slechter dan het origineel (op een enkele uitzondering na die de regel bevestigd).

Shrek 2 bevestigd deze vuistregel. Deel 2 is minder leuk dan deel 1. Hij is nog steeds erg vermakelijk en er zitten leuke grappen in: Donkey is strontirritant, "Puss in Boots" is vet cool (gebruik ik die term ook eenkeer) en Shrek... is nog steeds shrek (groot, lomp, sterk onhygienisch en wil gewoon Ogre, met alles wat daarmee gepaard gaat, zijn). De film zit ook weer stampvol met persiflages op sprookjes en verwijzingen naar films.

Zoals gezegd, ietsje minder dan deel 1, maar nog steeds een 4/5.