• 9.378.415 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Adamson, Kelly Asbury en Conrad Vernon

Met onder meer: Mike Myers, Eddie Murphy en Cameron Diaz

Releasedatum: 1 juli 2004

Plot Shrek 2

"Once upon another time..."

Na teruggekeerd te zijn van hun huwelijksreis horen Shrek en Fiona dat haar ouders van het huwelijk gehoord hebben. Ze willen niets liever dan haar ware liefde te ontmoeten in hun koninkrijk Far Far Away. Ze zijn zich echter niet bewust van de veranderingen die hun dochter onlangs ondergaan heeft. En dat hun nieuwe schoonzoon een 350 kilo zware Ogre met een slechte hygiëne is en een pratende ezel als vriend heeft.

Shrek (stemrol)

King Harold (stemrol)

Prince Charming (stemrol)

Fairy Godmother (stemrol)

Wolf (stemrol)

Page / Elf / Nobleman / Nobleman's Son (stemrol)

avatar van Jordy

Jordy

Ook maar even in de bios gezien, weer heel erg gelachen... paar leuke grappen op de achtergrond gezien die me de eerste keer niet allemaal opvielen. Doe er een half sterretje bij. Wat mis je trouwens weer veel als je bij deze film alleen op de ondertitels zou afgaan.

avatar van zeus

zeus

Ik had van te voren het idee van, ojee het wordt toch niet teveel van het zelfde. Maar dat viel reuze mee en ik heb me prima vermaakt bij deze film. Een 8, dus 4*.

avatar van pjotr

pjotr

Duh....wat een afgrijselijke soundtrack heeft deze film zeg.
Op zich kan ik me over zoiets wel heen zetten als de rest van de film in orde is maar helaas.....wàt een prul...
De filmverwijzingen zijn tè flauw voor woorden - Indiana Jones en Flashdance waren nog niet genoemd geloof ik.
Prima als je een 'knipoog in' of een 'sneer naar' een film maakt maar doe het dan niet zo slap als in Shrek 2: gewoon een scene overduidelijk 'natekenen' uit een klassieker en 'that's it'.....misschien lollig om je filmkennis te checken naar aanleiding van deze 'grollen' maar moeilijk zijn de opgaves ook weer niet...
Verder werden er wel erg veel grappen gerecycled : het kreetje van Puss kwam wel erg vaak terug als 'ie weer eens viel, evenals 2 x zijn 'schattige oogopslag', de 'head 'n shoulders look' van Prince Charming...etc.
En laten we de herhaalde grappen uit deel 1 niet vergeten: lekker scheetjes in bad laten, Pinocchio en zijn groeiende neus en zo zo'n er nog wel een aantal te noemen...
Dan was het verhaal ook nog eens supervoorspelbaar....(maar ja daar ging het natuurlijk niet om...;))
Ook was het character-design in deel 1 veel beter; zo'n Fairy Godmother kan niet tippen aan Lord Farquaad.
Puss in Boots en de koning vond ik ook niet zo best trouwens.
Ik las ook bij verscheidende posts dat men de animatie zo goed vond....why?...het is de makers namelijk nauwelijks gelukt om de figuurtjes massa mee te geven waardoor het lijkt alsof ze vederlicht zijn.
Toch nog twee sterren omdat ik Donkey wel prima vond ( met name als hij constateert dat hij kan tellen wanneer hij in een prachtige stallion is veranderd ) , de Knight uitzending leuk verzonnen was en ik wel moest lachen toen Pinocchio dolblij verkondigde dat 'ie nu eindelijk een jongetje was geworden.

Conclusie: dit is weer duidelijk een zakkenvuller.
Dat wordt trouwens nog eens bevestigd door het feit dat deel 3 en zelfs deel 4 (!) al weer aangekondigd zijn.

Conclusie 2: misschien had ik gisteren niet Laputa: Castle in the Sky moeten bekijken....over twee uitersten gesproken zeg...:)

Goodfella

Schrijf dáár 's een stukje over dan

avatar van pjotr

pjotr

Ehm...m'n lettertjes zijn op voor vandaag - morgen maar weer...;)

avatar van Consurgo

Consurgo

Als ik zo pjotr's stukje lees ben ik het misschien wel een heeeeel klein beetje met hem eens.

Maar ik heb heel hard moeten lachen om heel erg veel grappen. Dus.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Ik vind dat ik de film niet objectief kan beoordelen, omdat ik het eerste deel niet in de bios heb gezien en deze dus wel. Ik heb de neiging te zeggen dat ik deel twee mooier vond, maar als ik een film op het grote doek zie, maakt alles meer indruk dan dat ik een film op een klein schermpje zie. Ik vind beide films in ieder geval zeker vier sterren waard, maar voor mijn gevoel was de tweede mooier. Toch stem ik niet, omdat ik vind dat ik niet objectief ben. Misschien kan ik te zijner tijd beide dvd's eens naast elkaar leggen en dan een objectieve beoordeling geven.

avatar van EmDee

EmDee

pjotr schreef:

Conclusie: dit is weer duidelijk een zakkenvuller.

Dat was vanaf het eerste moment de bedoeling. Alleen wisten ze niet of de eerste delen succesvol zouden zijn zodat ze geld hadden om de verdere delen te maken.

avatar van Jordy

Jordy

Die smoes hoor ik iets te vaak de laatste tijd

avatar van puck

puck

Het is me net als Pjotr een raadsel waarom iedereen die grappen uit Shrek 2 toch zo geweldig vindt... er zit geen enkele tussen die het niveau van deel 1 haalt, en daarnaast ligt het er zo dik bovenop dat die momenten bedoeld zijn om de mensen te laten lachen, dat de humor volledig doodslaat. Ik kreeg in de bioscoop althans het gevoel in het publiek te zitten van een comedy-serie, waarbij bordjes opgestoken worden met daarop de tekst 'laugh' of 'applause'.

avatar van jassonn

jassonn

Yak schreef:

Shrek 2 was vandaag een item bij Netwerk. Niet de film inhoudelijk, maar het feit dat de illegale verspreiding via internet de bioscooprelease al zo ver vooruitgesneld waren.

Misschien een idee voor de filmmaatschappijen om dit soort "grote"films dan maar wereldwijd tegelijk te releasen,zal denk ik wel een stuk helpen.Vooral als er zo'n grote ruimte (ruim een maand) tussen Amerika en de rest zit.

avatar van davidov

davidov

ik weet dat het opzich crimineel is enzo het internet....maarja....

De film wereld en muziek etc loopt een beetje achter....

Tegenwoordig in onze maatschappij waarbij je een reis kan boeken door een paar keer op een knop tedrukken....en brief naar iemand in NY kan sturen binnen 1 minuut en ook alweer een reactie terug krijgen....een tijdperk waarin je in een half uur een film in top kwaliteit kan downloaden met de juiste connectie....

kan je gewoon als bedrijf of filmmaatschappij dus er gewoon niet meer 8 maanden over doen om de film uit te brengen.....

Alleen een kaskraker kan het zich nog veroorloven, want finding nemo duurde bijna een half jaar voordat hij hier was, kende al HEEL veel mensen die hem al via internet gezien hadden...maar toch werd het een bioshit? waarom? omdat de film de moeite waard bleek te zijn om nog een keer in de bios te zien en te betalen ook nog.

Echter wat ze ook op netwerk zeiden was "1 op de 10 films is een grote hit, de andere 9 floppen en dus moet die 10e film ervoor zorgen dat ook de kosten van de andere 9 betaald kunnen worden"

tja dat kan best zijn, maar als je met een film in amerika uitkomt, en hij flopt gigantisch.....hoeven we 6 maanden later in europa al de film niet echt te zien, en al helemaal niet als we hemook al op de pc kunnen zien....dan is deze film het niet waard om nog eens in de bios te zien.

conclusie van mij: een hit blijft een hit, met of zonder downloads....

een falende film moet overal tegelijk uitkomen zodat veel mensen naar een slechte film gaan zonder dat ze gewaarschuwd hadden kunnen worden door vrienden, kenissen of door zelfs mensen in andere continenten...en in het ergste geval: al op de PC hebben kunnen ervaren hoe slecht de film was.

like i said....6 maanden vertraging is niet meer van deze tijd.... zelfs phileas fog kwam nog sneller de wereld rond

Met Van Helsing werkte het

avatar van jassonn

jassonn

Wat werkte met Van Helsing?

davidov schreef:

avatar van davidov

davidov

Goodfella schreef:

Met Van Helsing werkte het

precies op MM en op IMDB krijgt hij matige tot slechte kritieken en ook het cijfer schommelt rond de 2.5 / 5

En toch was het een behoorlijk succes in Amerika en Nederland.... iets wat de film absoluut niet verdiende in geen enkel opzicht (vind ik).

Gelukkig zit Shrek2 niet in die groep....Shrek is het type film wat je toch nog wel in de bios gaat zien als de kans voorbij komt ook al staat hij al een maandje of 3 op het net....Mensen weten wat ze krijgen te zien (of hebben het al gezien) en toch gaan ze nog eens geld betalen om naar de bios te gaan....kijk dan heb je een film gemaakt die de moeite waard is om te zien, en dus ook automatisch het download drama wel overleefd if you ask me.

Het zijn juist de films die al zo slecht zijn die nog minder opbrengen....je zou dus in theorie ook kunnen zeggen dat de druk op de filmindustrie om een topfilm te maken behoorlijk hoger is geworden plus dat een film die flopt nog duurder is geworden....Dit verschil in winst proberen ze nu af te wenden op de internettende consument, terwijl ze eigenlijk gewoon zelf niet efficient bezig zijn maarja...dat is maar 1 theorie

avatar van SirTinus

SirTinus

Laat aub een film komen met alleen Donkey en Pussy!

avatar van neo

neo

Waar de eerst Shrek wat meer in dat kleine moraaltje wat erin zat bleef hangen (en dus soms best redelijk on-leuk was), was dat bij 2 stukken minder het geval.Hoe het ook kan, bij deel 2 heb ik veel meer gelachen.En of het nou een simpele herhalingsoefening is met weer de nodige verwijzingen, het kwam vlotter en veel leuker over.Vooral de Pinokkio meets Mission Impossible scene met het ondergoed was geweldig. In 1 zat natuurlijk DE verwijzing naar The Matrix, en stiekem denk ik dat het ''Stop the car'' (niet het gedeelte wat daarop volgt), er toch weer naar verwijst.Zeg mij dat ik geen spoken zie 4 sterren

avatar van remorz

remorz

het 'stop the car'-gedeelte? Over welke scene heb je het precies?

avatar van Hobbes

Hobbes

Mwoah, nogal een tegenvaller qua grappen en voornamelijk qua animatie. Was zeker niet onder de indruk van de vooruitgang van Dreamworks.

Er zaten een paar leuke grappen in, maar het verhaal hing van los zand aan elkaar. In mijn visie hebben ze eerst een hoeveelheid grappen en situaties bedacht en daar een verhaal omheen gebrouwen. Iets wat je bij horrorfilms ook regelmatig ziet.

Resultaat is dus een onsamenhangende opeenhoping van grappen waarbij ik nergens echt hard moest lachen. Opmerkelijk dat dit bij finding nemo voor mij wel werkt.

Leukste was de rol van Banderas. Die vermaakte zich volgens mij opperbest. Myers heeft geen leuk of opvallend schots accent, Diaz kan me zelf met haar stem irriteren en Murphey redt 't net op de automatische piloot.

De rol van Cleese was niet noemenswaardig.

avatar van Tommeh

Tommeh

ik gok als de koning met de fairy godmother mee moet rijden, en ze bij de Mcdrive stoppen.

avatar van Kazuyuki

Kazuyuki

• 2068 stemmen

Hobbes schreef:

Finding Nemo maakt dan ook hartelijk gebruik van een zeer klassieke traditie: de queeste (zoektocht), hierdoor zat er ook een constante onderliggende spanning in de film. Shrek 2 vind ik in dat opzicht ook maar een potpourri van meligheden.

avatar van JL

JL

In mijn geval heeft de film zijn doel bereikt en me regelmatig (met de rest van de zaal) aan het lachen gebracht.

De grappen leken in een hoger tempo te komen dan het eerste deel en vooral het nieuwe karakter "Puss in boots" was een schot in de roos.

Niet het soort film waar ik een sterk verhaal of knaller van een plotwending in verwacht... en die zijn er dus ook niet.

3,5

Sjoerd

Wat een ongelofelijk tegenvaller dit...

De animaties oogden zo nu en dan houterig (zeker in vergelijking met de laatste film van "die andere" computer-animatiestudio) en ik ergerde me mateloos aan Mike Meyers (wat een slecht acteerwerk zeg)!

Daarnaast was het verhaal niet leuk genoeg en kwam rommelig over, zoals Hobbes ook al aangaf.

En het allerergste vind ik nog wel dat Shrek 2 zichzelf uiteindelijk in de vingers snijdt. Het einde is superzoetsappig (a la Disney), terwijl dit juist iets was waar de Shrek films de draak mee hebben gestoken. Over je eigen glazen ingooien gesproken.

Positieve kanten zijn er natuurlijk ook wel, vooral Murphy, die ik toch wel weer erg geinig vond en natuurlijk Banderas als Puss in Boots. Daarnaast zaten er ook genoeg grappen en persiflages in waar ik hartelijk om gelachen heb. Daarom uiteindelijk 2,5*

En nu staan er dus nog 2 vervolgen op het program, ik hou mijn hart vast...

neo schreef:

Ik vond bij deel 2 die moraal minstens zo duidelijk aanwezig. Hij stoorde me in ieder geval veel meer als in het eerste deel.

neo schreef:

Je ziet echt spoken neo . Of "dead people"natuurlijk, en dan zou het WEL een verwijzing zijn

avatar van Patrickw81

Patrickw81

Leuke film, vooral als je ingedronken bent haha

Sjoerd schreef:

Precies Sjoerd, ook mijn grote struikelblok. En hij's gewoon minder grappig natuurlijk..

avatar van patricia15

patricia15

deze is tog beter dan de eerste.

en idd waren de personages heel erg goed.

vooral pussy in boots en donkey

avatar van Bloompje

Bloompje

Gisteren de film gezien. Ik heb hard gelachen, net als de andere mensen in de zaal. Ik vond vooral Eddie Murphy en Antonio Banderas erg goed.

Benieuwd wat ze nu gaan vertellen in deel 3 en 4.