Genre: Drama / Muziek
Geregisseerd door: Kirsten Sheridan
Met onder meer: Freddie Highmore, Keri Russell en Jonathan Rhys Meyers
Releasedatum: 14 februari 2008
Plot August Rush
"An incredible journey moving at the speed of sound."
Twee jonge muzikanten ontmoeten elkaar bij toeval in het nachtelijke New York. Hieruit ontstaat een romance die helaas van korte duur is. De rijke vader van de vrouw is tegen de relatie en zodoende raken de geliefden elkaar kwijt. Dan blijkt de vrouw zwanger. Door toedoen van haar vader denkt ze dat haar kind dood geboren wordt. Het jongetje komt terecht in een weeshuis. Hij blijkt een groot muzikaal genie. Hij is er zeker van, dat zijn ouders hem op een dag komen halen. Als dat te lang duurt, besluit het jongetje de wijde wereld in te trekken. Hij voelt dat muziek hem met zijn ouders verbindt, en dus volgt hij de muziek om ze te kunnen vinden. Dat lijkt een moeilijke en onmogelijke weg. Zijn ongelooflijke muzikaal talent zit hem zelfs in de weg. De zoektocht wordt extra ingewikkeld als hij een nieuwe artiestennaam aanneemt: August Rush.
August Rush
Arthur
Nick
Xen0n
Een zeer goede film.
Mooie combinatie gemaakt van horror en komedie.
Maar ook zeker 2 geweldig lekkere meiden
Horror? Heb jij het wel over deze film??
Bubblez
- 2060 berichten
Ik vind het een aardige film. Wat al eerder gezegd is: enorm ongeloofwaardig en voorspelbaar. Maakt doorgaans niet zo heel veel uit als het verhaal mooi wordt verteld, maar het sentiment druipt er wat mij betreft veel teveel vanaf. Ik vind Jonathan Rhys Meyers totaal geen amaibele man, die kan beter áltijd schurk spelen. Freddie Highmore en Keri Russell passen wat dat betreft veel beter bij hun karakter. Ik vind het jammer dat alles zo 'perfect' is in deze film. Als het stadse avontuur van Evan wat rauwer was geweest en het totaal niet van toevalligheden en 'magie' aan elkaar hangt, was dit voor mij veel vermakelijker geweest.
Brischinski
Ik vind dit een zeer goede film. Zeer meeslepend, geen moment de neiging gehad om de aandacht te laten verslappen.
Ik verbaas me erover dat diverse mensen die een berichtje hebben geplaatst, "vallen" over de (on)geloofwaardigheid. Net alsof elke (speel!)film geloofwaardig zou moeten zijn. Ik denk dat het aantal niet-geloofwaardige films het aantal geloofwaardige vele malen overstijgt. Gelukkig maar, anders zou het met de fantasie (zowel bij makers als kijkers) slecht gesteld zijn!
SweetNess
Een prachtige film, goed gespeeld door eigenlijk alle acteurs. Mooie opbouw en verhaallijn. Goed einde natuurlijk.
ApoJapo
inderdaad een drama van een film. Dat men hier van houdt gezien de hoge beoordeling. Het voorspelbare, overdreven sentimentele en zwaar ongeloofwaardige karakter zorgt ervoor dat de film naar het einde toe lachwekkend en irritant wordt.
ApoJapo
trouwens krijgt deze film een 1,9 op basis van 28 recensies uit filmbladen. Een paar quotes en cijfers (0-5)
August Rush reviews at Metacritic.com
1.25
''August Rush isn't just a bad movie - it's an aggressively bad movie''
1.5
Washington Post:
''Intended as a fuzzy family fable, "August" plays more to the gag reflex than to the heart, especially when our little orphan starts playing the guitar like a virtuoso after what seems like a three-minute tutorial''
TV Guide:
''Odd, quasi-mystical movie that’s too silly for adults to take seriously and frankly too weird for kids.''
New York Post:
''This is the sort of movie that requires you not only to suspend disbelief, but to check your sanity at the ticket counter.''
New York Daily News:
It would be nice to say this predictable fantasy has such a big heart, we can forgive its excesses. But director Kirsten Sheridan overplays nearly every already-corny scene, and there is no chemistry between Russell and Rhys Meyers, who appear to be passing through on their way to better projects
the new guy
Met meer dan 25.000 stemmen krijgt deze film een keurige 7.5 op imdb. Hier scoort 'ie een 3.77 met 730 stemmen. Dat zijn dus 26.000 stemmen die tezamen iets heel anders schetsen dan jouw bevooroodeelde survey onder de journalisten.
Slap geouwehoer om films alleen een 5 of een 0.5 te geven. Dan heb je wel een heel bekrompen idee van kwaliteit.
Stephanovic
Als hij pas naar het einde toe lachwekkend en irritant wordt is dat dan een reden om hem 0,5 te geven?
DieGo
Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor deze lijst.
bioscoop: 14 februari 2008
Nog 2 weken en dan staat ie erin.
top030
Robin Williams als de bad guy. mooi om te zien. Het verhaal pakt direct is wel zoetsappig maar toch weer meer in zich als een woensdagavondclimaxfilm. Freddie Highmore komt geloofwaardig over als hij totaal opgaat in de film. kijkt lekker weg .. een ECHTE feel good movie
Tamnge
Ik heb genoten van deze film, een Oliver Twist verhaal in een nieuw jasje.
Kijkt lekker zo`n verhaal.
Het geheel een beetje zoet maar dat maakt de film geschikt voor alle leeftijden.
Kitsch.
Ik draag muziek ook zeker een warm hart toe, maar de enorm oubollige benadering deed wat mij betreft de film compleet de das om.
Verhaaltje is te erg voor woorden, al maakt dat niet zoveel uit als de film ook zou werken. Doet die dat niet, rest er veel irritatie. De eindscene is vreselijk, maar ook het subplotje met een ridicule Williams en een aantal andere zakdoeken doet de film geen goed.
Visueel weinig te beleven, allemaal zeer dik aangezet en bombastisch in beeld gebracht. Acteerwerk ook niet veel, met een vervelende Highmore in de hoofdrol.
Maar het draait allemaal om muziek, en die is werkelijk niet om aan te horen. Wat gospel, klassieke scholing en gitaar. De "muziek met omgevingsgeluiden" is een kleine aanfluiting, zeker als je bedenkt wat voor leuke dingen er reeds bestaan in die richting. Melige en lelijke pampammuziek ipv wat creatiever gecomponeerde soundscapes. Al zal dat wel te buitenaards zijn voor het doelpubliek van deze film.
Zakdoekjesfilm die wat mij betreft absoluut niet werkt. Leuk als je het raakt, doet het dan niet dan behoort het tot de grootste kitsch van de laatste 10 jaar.
Jessen0wnt
Leuke vermakelijke film over je passie achterna gaan: muziek. Mooie beelden, goed genoeg acteerprestaties, leuk verhaal en een geweldige cast.
Ik weet dat ik hier op het verkeerde adres ben over dit: maar serieus een plek in de top 250? Beetje té, naar mijn doen.
Alsnog een leuke wegkijker, een soort moderne mozart/beethoven.
3 sterren.
Haarborstel
Oei, wat is deze film hoog gewaardeerd. Ik vond dit een vreselijke film, flauw dun verhaallijntje, zeer onwaarschijnlijk, en met zo'n hoog disney gehalte dat zelfs disney het schaamrood op de kaken krijgt.
Nee, zoet kan fijn zijn, maar ook volledig de plank misslaan. Dat laatste is in deze film goed gelukt.
Toch 2* voor de redelijke acteerprestaties en wellicht dat het kleine kinderen aanspreekt.
barns
Een totaal voorspelbaar verhaaltje dat op een totaal foutive wijze een greep probeert te doen naar de essentie van muziek?
Zoals eelder genoemd ook nog eens een heel hoog Disney gehalte.
Nee, met deze film kun je echt niets.
Tja, wat zal ik ervan zeggen. Leuk bedacht, sprookjesachtig verhaaltje met een apart gebruik van muziek. De film is echter veel te dik aangezet qua sentiment. De zweverige levenslessen en de veel te serieuze benadering van het gegeven doen het geheel ook geen goed. De akteurs doen hun best, maar de bordkartonnen personages blijven karikaturaal. De film wil graag episch en meeslepend zijn, maar meer dan een onderhoudend, pretentieus niemendalletje is het niet, wat mij betreft.
Naomi Watts
Degelijk filmpje. Maar de benadering naar muziek wordt iets te clichematig gebracht, irritante cast en sentiment is veel te dik en vals aangezet. Vooral Williams is een doorn in het oog, maar dat is sowieso één van de meest irritante acteurs die rondloopt in Hollywood. Verhaal is ook een aaneenschakeling van clichés, en zo matig uitgewerkt waardoor het heel erg gaat storen. Leuk maar deze zal ik niet nog een keer gaan zien.
akklasens
Een heel mooie film, heb er erg van genoten. Misschien wel een van de mooiste films die ik heb gezien..
Ceeda7
Amerikaanse zeemzoete film waarin ik mij niet laat vangen.
Buiten de mooie soundtrack heeft deze rolprent niets meer te bieden dan wat we allemaal al weten: een nest vol met clichés. Ik kan hier meer over vertellen, maar dit is al verder goed samengevat in de recensies van Zinema, Onderhond, en Haarborstel.
Deze film hoort niet in de top 250. Punt uit.
En niet discriminerend bedoeld, maar de film is gemaakt door een vrouw. En de sfeer in deze film komt quasi exact overeen met de film Seven Pounds, gemaakt door jawel: een vrouw. Te zeemzoet dus.
Ceeda7
Hoe meer mensen deze gaan zien, hoe sneller hij zal dalen.
booyo
Ik heb een ongeloofelijke hekel aan het woord, maar ook ik zal het bij deze film wel in de mond móéten nemen: mierzoet.
Het verhaal is leuk gevonden, maar hoe het is uitgewerkt kan me niet bekoren. Te makkelijk en te gewillig op zoek naar emoties. Nee, bij mij werkte het averechts. Ik vond ook de muziek zeer matig, wilde te graag 'briljant' overkomen, wat wederom averechts op me werkte. Acteerprestaties zijn verder prima, en vooruit het is niet geheel vervelend om naar te kijken, maar een voldoende krijgt het zeker niet. Ik vond het ook raar hoe de vader er in hemelsnaam 11 jaar over kan doen om zijn grote geliefde te vinden. Zij is een beroemd cello speelster, en hij wist nota bene haar naam. 1+1=2 dan toch?
Nee, matige film op zoek naar tranen: 2*
tommykonijn
August Rush.. Het leek me een mooie film, maar ik wist niet of ik hem wel voor $10,- zou kopen.. Gelukkig vond ik hem ergens anders voor $5,- en ik gokte erop.. Poster zag er wel mooi uit, en het verhaal en de foto's op de achterkant maakten me nieuwsgierig.
En ik ben meer dan enthousiast. De film had me eigenlijk al gelijk in zijn greep. De flashbacks waren mooi gemaakt en de film is mooi opgebouwd. Het acteerwerk is erg goed: Highmore, Russell en ook Williams zaten goed in hun rol. De muziek in de film vond ik ook erg mooi, vooral de scene waarin Freddie Highmore voor het eerst gitaar speelt en met zijn vader in het park speelt vond ik erg sterk. De eindscene(s) waren ook een genot. Knap staaltje filmwerk. De sfeer is sprookjesachtig maar tegelijkertijd ook gewoon geweldig.
Ik ben eigenlijk een beetje sprakeloos. Ik had niet verwacht dat deze film me zo zou gaan bevallen. Ik heb me geen minuut verveeld, elke minuut was voor mij top vermaak zelfs. Met stip is dit.. Gewoon een van de beste films die ik ken. Ik denk dat dit laatste ook een beetje komt omdat deze film gewoon een stijl heeft die ik ontzettend kan waarderen.
immar
Een hele mooie film. Mooie muziek, goed geacteerd. Gelukkig maar dat smaken verschilen. Zo is er voor ieder wat wils.
lebowski
Pijnlijk slechte zoeter-dan-zoet film met een irritant hoofdrolspelertje en dialogen tussen kids van een jaar of 11 zonder enige geloofwaardigheid.
- I don't have a place to stay.
- Do I look like a real estate tycoon to you?
Ajax&Filmfreak
ik snap best dat dit allemaal wel wat te dik aangezet is, maar om dan 1* te geven.
Er is veel slechter gemaakt en er zijn zeker ook mooie dingen aan deze film.

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix