Genre: Drama / Horror
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 15 december 1994
Bekijk via Prime Video
Plot Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
"Drink from me and live forever"
De film vertelt het levensverhaal van Louis de Pointe du Lac (Pitt). In 1791 heeft hij na het verliezen van zijn vrouw geen zin meer om te leven. Hij wordt door de vampier Lestat (Cruise) gebeten en deze geeft hem de keuze om als vampier verder te leven, of een langzame dood te sterven. Louis kiest ervoor om een vampier te worden en leert van Lestat hoe het is om als vampier te leven. De jaren gaan voorbij en Louis kiest ervoor om van het bloed van dieren te leven, omdat hij geen onschuldigen wil vermoorden. Ook het gezelschap van Lestat bevalt hem steeds minder. In Parijs ontmoet hij een groep vampieren die heel anders leven en Louis vindt een manier om alles anders te laten worden.
Louis de Pointe du Lac
Madeleine
Estelle
New Orleans Whore
Pieter Montana
Cruise die (weer eens)de pannen van het dak speelt in de rol van de soms grappige Lestat.Goed! Goed! Goed! Kirsten Dunst is onherkenbaar als je haar vergelijkt met nu.En ook Brad Pitt zet toch ook de rol van brave vampier Louis goed neer.De film heeft dat magische Burton-tintje en houd er altijd de spanning in.Aanrader!
FillumGek
- Nergens spannend
- Saai
- Gebeurt weinig
Vond het wel goed geacteerd en het verhaaltje was wat mager
Wizz-art
Heb deze in 1994 in de bioscoop gezien
Vond hem toen al geweldig en nu nog steeds.
Topper !
4,5
donnie darko
vrij goede film over vampieren. Ik had er iets meer van verwacht maar was al bij al wel een vrij goede film. Het enige echt irritante en saaie stuk was het stuk met Antonio Banderas. Als Puss in Boots kan die vent mij totaal bekoren maar als hij een echt serieuze rol moet spelen vind ik toch dat hij de mist ingaat.
3.5 sterren
- 11909 berichten
Die naaktscene was echt het meest opwindende van de film. Zeer mooi gemaakt, maar absoluut niet eng. 2,5 *
KLah
Hai,
Een aardige, maar helemaal niet enge film. Ik hab t laatst opgenomen en ik heb er in een stuk naar gekeken midden in de nacht.... op de een of andere manier vond ik em toch best goed. 3.5*
Julie
ze zeggen dat collateral de eerste film is waardat tom cruise een slechterik in speelt. ma eigenlijk speelt hij hier toch ook een slechterik in he. in de krant stond zo
'de eerste film waarin cruise een slechte rol speelt wordt gegarandeert een succes'. ????
Goodfella_90
Heerlijke, sfeervolle film. Zeker geen miskoop. Tom Cruise komt ook heel overtuigend over als een vampier. Brad Pitt net zo, maar hij is er één met menselijke trekjes. Het is niet een echte horror; zo zit er ook maar één schrikmoment in de film (wanneer Tom Cruise terugkomt uit de 'dood' en opeens naar binnen schiet) Het is meer een thriller, maar wat voor één!? Zeer sterke film. Echt een aanrader.
4* met kans op meer
SuperSideSwipe
IJzersterke film. Ik heb altijd de discussie met iemand die ik ken welke film beter is, Dracula of deze. Niet 100% te vergelijken natuurlijk. Maar deze film is in alle opzichten beter.
IJzersterk verhaal. Super geacteerd door de sterrencast.
Echt een absolute must see film!
4,5
Fred Neil
Ik vond hem niet zo goed.
Wel grappig die scene waarin hij in de bioscoop naar "sunrise" & "nosferatu" zit te kijken.
Dead01
- 1977 stemmen
De film viel goed mee vind ik.
Brad Pitt speelt goed zijn rol moet ik zeggen,Tom Cruise iets minder maar toch nog goed.Het verhaal valt goed mee want ik lees hier veel dat ze hem saai vinden,het is nu wel geen film waar er veel bloed te zien valt maar is toch nog goed weer gebracht het verhaal.
3.5sterren
katie morosky
Tom Cruise en Brad Pitt zijn goed hier maar ik vond met name Kirstin Dunst erg indrukwekkend. Wat een doorleefde, overtuigende prestatie voor zo'n jong meisje.
The One Ring
Een van de faluwste en slechtste films die ik sinds tijden gezien heb. Buiten een goed acterende jonge Kirsten Dunst is mij niks bevallen aan deze film. Met name Tom Cruise niet, die hier op zijn slechts acteert. Brad Pitt en Antonio Banderas doen gezellig met hem mee en maken er een rotzooitje van. Net als het script overigens. Daarbij had ik ook het gevoel dat de decors eindigde op de plaats waar ook het beeldscherm eindigde. Ik had de hele tijd het gevoel dat een stelletje idioten zich belachelijk stond te maken in een studio. Daarbij is dit de minst enge horrorfilm die er bestaat. Ook belachelijk is het moment waarop Cruise een stel vampiers met een zeis bewerkt. Te nep om aan te zien.
1 ster voor de moeite. Dat is vooral mijn moeite om me te bedwingen om de film niet af te zetten.
Querelle
Dit is toch een film met een behoorlijke diepte als je hem een paar keer gezien hebt. Hij verveelt me nooit. Prachtige beelden en goed scenario. De sfeer is voor een verhaal dat zich op drie locaties, in drie verschillende tijden afspeeld en met drie zeer sterke karaktertekeningen onverstoorbaar consequent. Brad Pitt speelt erg overtuigend een gekweld persoon (!) en Stephen Rea maakt zich werkelijk onmisbaar door een soort ode aan de vroeg overleden Lon Chaney.
Dennis Evahi
Een mooie film met een top cast! Ik kan deze film zeker waarderen. Het is prachtig gefilmd en ik vind Antonio Banderas als vampier Armand geweldig. Een enorme charismatische uitstraling. Tom Cruise in een karakterrol als de onuitstaanbare, arrogante vampier Lestat is zeker net zo goed. Het is een prachtige, sfeervolle film. Je wordt als kijker meegenomen naar andere tijden. Louis (Brad Pitt) speelt de tegenpool van Lestat, hij heeft veel empathie voor Claudia (Kirsten Dunst) en hij neem haar min of meer onder zijn hoede.
Wetenswaardigheidje: de film is opgedragen aan River Phoenix, hij zou de interviewer spelen maar overleed aan een overdosis drugs. Christian Slater speelt uiteindelijk zijn rol. De film is destijds genomineerd voor 2 Oscars.
Ik kan de film waarderen voor: ****-sterren.
-Jennifer-
Ik vond hem erg goed en leuk. Ik vond dat de vampieren goed gemaakt waren. Ik heb me erg vermaakt met deze film!
Matchostomos
Net als bij 'The Crying Game' vondt ik het eerst deel van de film zeer sterk. Jordan schetst hier een depressief en vaak degoutant beeld van het leven van een vampier. Ook Tom Cruise draagt hier zijn steentje bij en gaat vaak lekker over de top. Het tweede deel van de film(vanaf het moment dat Louis en Claudia hun reis alleen verderzetten), vond ik daarentegen niets. Jordan heeft niets meer mee te delen aan de kijker en wil zo snel mogelijk het einde bereiken. Ook het vertelstandpunt, waarbij Louis in de moderne tijd een interview aflegt, draagt niet bij tot de kracht van de film. Alleen de voice-over zelf had genoeg geweest om ons de gedachte van Louis mee te delen.
BlueSword
deze film vind ik echt vet, heel sterk.
super geacteerd en aardig bloederig wat ik niet had verwacht.
ik vond kirsten dunst het ook erg leuk doen, ze zag er wel lief uit toen.
verhaal was ook wel goed, werd allemaal weer mooi verteld.
- 12092 berichten
Mooiste vampierfilm! Afgezien van het sublieme acteerwerk van de 3 grote acteurs hier, ook een mooie parallel tussen het thema homosexualiteit en vampirisme. Bloed betekend immers besmetting en de hele setting van waar het afspeelt (decadente nachtleven Parijs/ New Orleans) heeft wel veel van het dandy leventje van the gaylife weg. Zeker als alle relaties eigenlijk alleen maar tussen mannen zijn die elkaar begeren/ willen besmetten en als levensgezel willen.. het schijnt dat dat ook de bedoeling van regisseur Jordan was, deze parallel.. Dat geeft de film iets extra's t.o.v. de gemiddelde vampierfilm als thema. 4.5*
- 12092 berichten
Hij is dan ook meer psychologisch dan eng..
SSL-Gladiator
2,5/5, enkel voor het acteerwerk. Film zelf kan totaal niet boeien en brengt de kijker niet in het juiste genre-gevoel. Een mislukte poging kan je het noemen !!
- 11909 berichten
Hij is dan ook meer psychologisch dan eng..
Geef mij maar Halloween. Maar het ligt gewoon aan mij joh. Qua horror geef ik de voorkeur aan slasherfilms: vampierenfilms en zombiefilms vind ik niet zo leuk. Dit is trouwens wel een erg stijlvolle film. Maar alleen de moeite waard om meerdere keren te bekijken vanwege bovenstaande scene met een zeer knap stukje acteerwerk van Antonio Banderas.
- 12092 berichten
Het is één van de moderne gothicfilms pur sang. Maar als het je genre niet is dan houdt het snel op.. Misschien typisch een genre dat vroeger wat meer appreciatie oogstte dan het nu doet
metaledje
inderdaad mooiste vampierfilm, geen hersenloze moord maar raak film, er zit nog echt verhaal en gevoel in van de karakters, en wat voor karakters, stuk voor stuk sublieme acteerprestaties, absolute top 4.5*
metaledje
heeft iemand misschien onlangs deze dvd gekocht? ik heb hem pas gekocht en aan de helft van de film blijft het beeld hangen, het geluid gaat gewoon verder met een stilstaand beeld, het ligtt niet aan de dvd speler, heb hem op 3 verschillende dvd spelers gespeeld, ik wil weten of dit een fabrieksfout is ofzo, want de dvd zat verpakt in plastic enal...kan hem ook niet ruilen want had hem bij bol.com besteld en iets terug zenden gaat daar nogal moeilijk, geld verknoeid helaas
- 11909 berichten
Ik heb m een maand geleden gekocht, niet helemaal gezien, maar voor zover ik weet geen last gehad...Tip: koop gewoon bij Media Markt of FRS!

Queen of the Damned
2002

Vijf goed beoordeelde horrorfilms met een Oscar-winnaar in de hoofdrol

The Sixth Sense
Thriller, 1999