• 9.379.415 stemmen

Geregisseerd door: Lawrence Kasdan

Met onder meer: Thomas Jane, Morgan Freeman en Tom Sizemore

Releasedatum: 17 april 2003

Plot Dreamcatcher

"A circle of friendship. A web of mystery. A pattern of fear."

Vier vrienden ontmoeten elkaar in de bossen voor hun jaarlijkse jachtpartij. Wanneer een vreemdeling gedesoriënteerd hun kamp binnen strompelt raken de vrienden in strijd met een legerkolonel en een wezen dat van één van hen bezit heeft genomen.

Col. Abraham Curtis

Douglas 'Duddits' Cavell

Young Beaver

avatar van Bas17

Bas17

film was saai tot die alien van zon alian moet ik echt lachen

avatar van dennis_n

dennis_n

Ik ken het boek van King niet, maar ik had niet het idee dat ik naar een verhaal van King zat te kijken. Ik miste enige vorm van spanning en het zag er allemaal erg ongeloofwaardig uit.

avatar van koreaan

koreaan

Jammer, ik vond de film net een tikje te ongeloofwaardig.

Jammer jammer normaal gesproken ben ik dol op verfilmingen van boeken van King 2,5*

avatar van R0$!t@

R0$!t@

Ik vond het saai en ongeloofwaardig, had er meer van

verwacht

avatar van jherb

jherb

douhhhduddits!

avatar van Rene1971

Rene1971

Voor de moeite een 1.0

Het is me niet gelukt om wakker te blijven, na ik weet niet hoeveel pogingen. Dodelijk saai vanaf de eerste minuut.

avatar van Skuller

Skuller

weet niet zo goed wat ik van deze film moet denken,beetje vaag allemaal,maar zeker niet slecht

avatar van otherfool

otherfool

Alle opgebouwde spanning wordt in de 2e helft van de film volledig teniet gedaan door de suffe verwikkelingen rondom de legerbasis, en het belachelijke monster. Verder duurt de film onbehoorlijk lang. Een gemiste kans, want naar King verfilmingen mag ik zo nu en dan toch wel graag kijken.

1,5*.

avatar van Wippetnose

Wippetnose

Ik dacht in het begin dat het een hele leuke film zou worden, maar toen ineens die aliens kwamen, werd die wel heel ongeloofwaardig. Jammer.

avatar van meyerke

meyerke

flauwe film, heb boek niet gelezen, maar zal wsl beter zijn dan de film.

avatar van ~Burner~

~Burner~

Ik had van mensen gehoord dat hij eng is..... nou dat moet dan alleen het boek geweest zijn want deze film was zeker niet eng! Voor de rest opzich wel grapig om te kijken 3*

avatar van Waku

Waku

Lekkere mysterieuze thriller/horror/sf.

Jammer alleen dat de spanning verdween toen

het geheimzinnige verdween en de oorzaak van al deze bloedige taferelen duidelijk in beeld kwam.

Het maakte de film een beetje belachelijk en deed het

script de das om.

Jammer

Toch een ruime voldoende want de film vermaakt zeker

avatar van Rancid

Rancid

Ik heb m nog niet gezien en vraag me af of ik dat wel moet gaan doen, want hij is niet al te veel soeps blijkbaar. Het boek vond ik wel erg goed en lijkt me ook onverfilmbaar eigenlijk.

avatar van metaledje

metaledje

alweer een film die te laag staat en af word gekraakt terwijl ie dat absoluut niet verdient waar gaat dat toch heen met de verdorven mensheid ik vond hem zwaar te pruimen 2e helft is inderdaad wat minder maar nog steeds boeiend, eerste helft was zwaar in orde vooral dat gedoe met die vent op de plee GEWELDIG stuk.. dikke 4*

avatar van BlueSword

BlueSword

metaledje schreef:

niks aan toe te voegen, geef je volkomen gelijk.

alleen mijn cijfer is 3.5*

avatar van waidman

waidman

Ik vond de film dus tegenvallen, niet slecht maar tegenvallend, komt misschien ook omdat mijn verwachtingen wat hoog waren gespannen wat deze film betreft.

avatar van rOxx

rOxx

dit is echt de slechtste film die ik ooit in mijn hele leven heb gezien echt een kut film

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Ik vind de film best goed tot dat er Aliens bij betrokken worden.

film_kaza

dit was een van de eerste stephen king films die ik ooit heb gezien. ik vond hem best goed.

avatar van JorritS

JorritS

Deed me in de verte een beetje aan War of the Worlds denken, zo vreselijk ongeloofwaardig dat het niet eens meer science-fiction is...

film_kaza

echt irritant dat ze het orginele einde niet in de film deden.

die was veel beter. daardoor geef ik hem nog maar een 3,5

avatar van Conquest

Conquest

Werkelijk een verschrikkelijke film. Absoluut geen aanrader! Als je van Stephen King houd, kijk dan naar The Green Mile of IT.

film_kaza

tot nu toe vind ik alle stephen king films laagstens 3 sterren. alleen golden years is slecht, maar dat was ook geen boek. dat ze niet deden dat dustin met zijn draaiende finger de alien aan het einde dode was slecht dus dat was niet van stephen king.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ook niet helemaal weg van deze film.

Zaten wel spannende stukjes in, maar de Aliens waren niks.

Maar toch kon ik er wel naar kijken, wel vermakkelijk.

2,5 *

Rose Red vind ik persoonlijk een goede van Stephen King!

avatar van 606

toch redelijk spannend en grappig verhaal.

acteurs waren niet slecht.

ooby ooby doe.

Gothepica

Kaffeefiltjer schreef:

In Bobbejaanland is er net een attractie open over deze film

www.dreamcatcher.be

Volgens mij gaat die niet over die film...

avatar van euroburger

euroburger

.....Volgens mij gaat dat wel over deze film, die kenmerkende touwcontructies zoals in de film zijn daar ook te zien langs de achtbaan, hij zou denk ik dan ongeveer even eng moeten zijn.

De Film is ook niet slecht, de eerste behoort zelfs tot het betere filmwerk, maar het tweede bedrijf met o.a. de overigens mooi gefilmde Helicoptergevechten zouden normaal nooit zo verlopen.
Zulke bastards ga je niet neer lopen knallen met duur geschut, als de vlakten bezaaid zijn met dat gespuis zet je toch iets eenvoudigers in lijkt me, of is napalm in strijd met de rechten van Aliens.

Maar dan is het allemaal niet meer spannend, dat bgrijp ik ook wel.

avatar van Sparks

Sparks

Typisch voorbeeld van een film, waarvan je achteraf blij bent dat het boek in je kast staat................

Het is mij in al die jaren dat ik naar de bioscoop ga niet vaak gebeurd dat ik een wegtrekker kreeg.

Na ongeveer een uur gingen bij mij m'n ogen dicht

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

een Goeie Goed geacteerde film.. erg vermakelijk, krijgt een verdiende 3,0*** van mij..