Elementarteilchen (2006)
Met onder meer: Moritz Bleibtreu, Christian Ulmen en Martina Gedeck
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 5 oktober 2006
Plot Elementarteilchen
Michael en Bruno zijn halfbroers en elkaars tegenpool. Terwijl hun moeder Jane een zorgeloos jetsetleven leidde, groeiden de jongens op bij hun respectievelijke grootmoeders. Michael, een introverte moleculair bioloog voelt zich meer aangetrokken tot genetisch onderzoek dan tot vrouwen. Bruno daarentegen is obsessief met seks bezig. Onverwachts ontmoeten beide broers de liefde van hun leven. Michael ziet een oude schoolvriendin terug en Bruno stuit in een esoterisch vakantiekamp op Christiane, die ontvankelijk blijkt voor zijn obsessie.
Michael Djerzinski
Yogini
Michael (young)
Bruno (young)
Koekebakker
Verfilming van Michel Houellebecqs roman Elementaire Deeltjes. Gaat komende week in Berlijn in wereldpremiere, in het hoofdprogramma.
Roehler is een opvallende filmmaker. Van hem zag ik eerder het ontroerende en stijlvolle Die Unberuehrbare en de over-the-top-komedie Suck My Dick. Ben benieuwd wat hij hiervan heeft gemaakt.
Trailer zegt me niet zoveel. Behalve dat de nerds te stereotiep overkomen.
Koekebakker
Vind de trailer ook weinig moois beloven. En helaas doen de eerste recensies dat al helemaal niet. Ridicuul en sentimenteel, lees ik. En er schijnt niets over te blijven van de wereldvisie van Houellebecq.
jherb
gister gezien in londen. mooie film. boek had ik jaren geleden gelezen en veel was ik alweer vergeten. het verhaal concentreert zich op de levens van michael en bruno, waardoor het meer een soort liefdestragedie wordt dan iets visionairs. desalniettemin zeer aangrijpende film en uitstekende casting. 4 sterren
narva77 (crew films)
Hé leuk, na "Lola Rennt" Moritz Bleibtreu en Franka Potente wederom samen in één film!
Freud
Ik vond het een beetje een zinloze film, die overal en nergens heen gaat. Boeiend wel, en goed gemaakt, maar direct vervlogen als je de zaal uitstapt.
Freud
Gewoon, er zitten genoeg elementen in het verhaal om het interessant te houden, de relaties tussen de mensen, het humorgehalte, sommige goed gevonden scenes ook. Het is ook geen slechte film, maar ik had de indruk dat het ergens toe moest leiden en dat vond ik er achteraf niet in terug. En als het de clou is dat het nergens toe leidde, dan was zelfs dat niet goed genoeg uitgewerkt om echt indruk te maken.
Redlop
Mij was het vrij duidelijk dat het gaat om de houdbaarheidsdatum van ware liefde.
mdj
Boek vond ik al slecht. Tamelijk oppervlakkig voor iemand die grote thema's als het einde van het individualisme (en het slachtoffer dat de 'genotszoekende' broer hiervan is) wil aansnijden, maar de film is zo mogelijk nog oppervlakkiger doordat ie de somberheid mist van het boek heb ik het idee. Deze broers lijken ondanks alles een bestaan te leiden waar ze niet zwaar onder gebukt gaan. En het cynisme uit het boek ontbreekt behalve dan de uitspraak van Bruno dat zodra je een vaste baan heb je alles zo'n beetje gehad hebt en de jaren allemaal op elkaar lijken, de enige belevenissen die je dan nog hebt zijn van medische aard. Had toch wel meer van dat soort uitspraken hierin willen hebben
Merkwaardige film.
Er zit veel cynisme in. Ondanks dit cynisme, wordt alles heel luchtig gebracht.
Was het allemaal iets serieuzer gespeeld geweest, was de film een stuk indrukwekkender geweest. Een beetje a la Bitter Moon bijvoorbeeld.
Moritz Bleibtreu is erg goed als de verbitterde en verknipte man. Zijn hopeloze zoektocht is minder boeiend dan ik had gehoopt. Die scenes zijn gewoon niet goed genoeg geschreven. Het is vaak veel te makkelijk.
Zodra de bioloog een relatie krijgt is die verhaallijn ineens praktisch voorbij. Ik had het interessanter gevonden als hij en zijn diep gezonken broer nog wat met elkaar zouden ondernemen.
TruCoLu
Plus: Soort 'Twins'. Brave en stoute halfbroer. Liefde vs Sex en Lust. Liefde overwint, S&L gaat na de eerste bevrediging over en blijft leeg achter. Elementair, zoektocht naar sexuele voldoening en de ware liefde. Wat weegt het meest?
Tarkus
Veel te langdradige en te lange film.
Het verhaal sprak me ook niet zo aan en is bovendien veel te verwarrend.
Toch geeft ik voor deze film anderhalve ster en dat is helemaal op rekening van een fantastisch spelende Martina Gedeck, van haar wil ik wel meer zien in de toekomst, hoewel ze al een indrukwekkende carrière heeft.
2 Fims waarin ze ook aantreed heb ik op mijn velanglijst staan, "The Good Shepherd" en "Das Leben der Anderen", ben echt benieuwd naar haar prestaties daarin.
Ook nog even vermelden dat deze film wel een sublieme soundtrack heeft.
brucecampbell
Boeiende film die enkel geschikt is voor dertigers en veertigers.
Er komen zéér veel herkenbare situaties in voor en Bleibtrau is een schitterende acteur!
kort0235
Ik vond de film zeker de moeite waard en vond hem beslist boeiend.
Vooral het einde vond ik prachtig gefilmd.
Even dacht ik zo aan het begin, dit wordt niets, maar gelukkig heb ik hem helemaal afgekeken.
Dat de film traag was , was geen bezwaar voor mij. het gaf juist een extra dimensie. Films hoeven niet allemaal snel en flitsend te zijn, die zijn er al genoeg.
De muziekkeuze was ook oké.
Een 4.0*
mikey
Ik miste de hele sfeer van het boek. Het is eerder een uittrekseltje. Details uit het boek die het verhaal de moeite waard maakten, onbreken hier. Het is nu een verhaal geworden waarvan je niet begrijpt waarom hij gemaakt is en wat de bedoeling zou moeten zijn. Een optelsommetje van enkele 'aangrijpende' gebeurtenissen dan maar. 2
maxcomthrilla
Vervelende en uitermate saaie film,
De film lijkt vooral nooit tot bloei te komen. Het pretendeert allemaal heel wat te zijn, maar mist indrukwekkende beelden en een sterk verhaal om associaties op te kunnen roepen bij hetgeen er verteld wordt. Weinig samenhang tussen de oninteressante materie en het verhaal. Veel te standaard uitgewerkt, amper magische settings. Gewoon vaak een zoektocht naar liefde van 2 niet bijster boeiende hoofdpersonen die oppervlakkig heen en weer drentelen.
Verder is de muziek in deze film mij totaal ontgaan. Slappe zooi dus, waar ik richting het einde maar moeilijk doorheen kwam. De eindscène is mooi, maar de gebeurtenissen eraan vooraf zijn zo clichè en zonder gevoel voor fantasie uitgewerkt dat er geen ruimte was voor eigen verbeelding. Waardoor het er voor mij allemaal niet meer zo toe deed. 1,5*
neo
Je hoorde de muziek niet of het mooie ervan was je ontgaan? Neem alleen al de eindscene, daar kan je niet om de muziek van Martin Todsharow heen.
maxcomthrilla
Er was schijnbaar muziek, dat nam ik waar. Maar ik kan geen enkel muziekstuk aan deze film linken. Vond het allemaal te gewoon en anoniem aandoen. Het deed de film voor mij in ieder geval geen goed.
AardeWerk
Helaas ken ik het boek niet (of misschien juist gelukkig ken ...) . Maar de film was indrukwekkend.Een sombere film over 'het lotspel'en de vervelende dingen die er allemaal kunnen gebeuren in een mensenleven. Prachtige soundtrack en ondanks het feit dat hij soms aan de langdradige kant is toch de moeite van het kijken waard (3,5*)
Spruitje
Heel misschien zou dit een aardige film zijn geweest, ware het niet dat het helaas een boekverfilming betreft. En in dat geval is dit slechts een heel mager doordrukje van het boek! Ik durf zelfs te beweren dat deze film het boek van Houellebecq onrecht aandoet. Karakters worden karikaturen, sommige 'elementaire delen' uit het boek worden weggelaten of grotesk weergegeven, en dan dat afgeraffelde einde... Nee, het meesterwerk wat 'Les Particules Elementaires' is komt hier totaal niet uit de verf, ook al vind ik Bleibtreu nog zo'n goeie acteur. Ik zie (bijna) niets terug, zoals hierboven ook al werd gezegd, over de wereld/toekomstvisie van Houellebecq. Nou is dit ook wel even een boek waar je U tegen zegt, en dat zich dat niet gemakkelijk laat verfilmen moge duidelijk zijn. Eigenlijk vind ik dat er niet eens een poging aan gewaagd had moeten worden; fans van Houellebecq zullen het hoogstwaarschijnlijk met me eens zijn...
zzzozzzo
Als je het boek gelezen hebt is deze film m.i. een grote teleurstelling.
Misschien probeert een andere regisseur het nog wel een keer (liefst in de Franse taal).
Gewoon mijden deze film is mijn advies.
Rmie
Inderdaad deze film is een grote teleurstelling. Het geheel heb ik tot tegenstelling met het boek als zielloos ervaren.
Niet kijken!
Knisper
Deze film is vanavond op de ARD om een uurtje of 22.30 uur. Op teletekst is waarschijnlijk wel ondertiteling beschikbaar.
camielc
Ik heb het boek eerst gelezen en ik ben het ook vrijwel eens met de opmerkingen van Spruitje: de film doet op belangrijke punten geweld aan het geweldige boek van Houellebecq. Het is moedig van de Duitse makers om het boek proberen te verfilmen, maar in de film zijn teveel concessies gedaan en ik betwijfel of het boek goed verfilmbaar is.
Biosguru
Haalt het niet bij het boek. Maar het is wel een leuke film los daarvan.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Soul Kitchen
Komedie, 2009

Kriegerin
Drama, 2011
berlijn, duitslandhippiesexual obsessionfree loveswinger clubnudist camp gebaseerd op boekunsociabilitykankerleraarwetenschappermale virginreproductionsexual problems