• 9.379.389 stemmen

Releasedatum: 24 april 2003

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Van God Los

"Rock Hard and In Your Face"

De 17-jarige scholier Stan sluit vriendschap met de 3 jaar oudere, kleine crimineel Maikel. Als de jongens bij een overval in paniek hun slachtoffer doden, maken ze onbedoeld indruk op het hoofd van de plaatselijke drugsmaffia. Deze ziet wel wat in de jongens en ze maken snel carrière als zijn doodseskader. Hun vriendschap wordt door de gebeurtenissen steeds hechter. Alleen Anna, Maikels vriendin, vormt een probleem. Stan is meer voor haar gaan voelen dan hij zou willen, maar slaagt er toch in haar op afstand te houden. Dan komt Anna erachter waar Maikel zo veel geld mee verdient. Bang geworden, doet ze een beroep op Stan om haar te helpen weg te komen. Stan moet kiezen tussen Maikel en de doodsbange Anna. Een onmogelijke keuze.

Anna Sprengers

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

speranza schreef:

Ondanks het overtuigende acteerwerk van Tygo Gernandt kan ik niet meer dan 2,5 sterren aan deze film geven.

En toch staat er dat je 3,5* hebt toegekend

Leuke film en Tygo speelt inderdaad erg leuk, daarentegen is Angela Schijf dramatisch.

avatar van speranza

speranza

Chuck Taylor's constatering dat ik toch 3,5* sterren aan deze film heb gegeven van Chuck Taylor klopt helemaal, omdat voortschrijdend inzicht mij niet vreemd is en ik al mijn uitgebrachte stemmen regelmatig heroverweeg. De beeldschone vrouw op zijn avatar is zeker niet aan mijn aandacht ontsnapt. Ik ben heel benieuwd wie deze vrouw is.

avatar van J. Courbois

J. Courbois

Speranza, we liggen weer in tweestrijd nu he... haha, nee 3,5 is heel redelijk!

avatar van speranza

speranza

Over Simon (2004) zijn we het zelfs helemaal eens. Deze film heeft mij geraakt. Bij deze film kreeg ik tranen in mijn ogen. Deze kreeg ik niet bij de film uit de Verenigde Staten waarover we zojuist in tweestrijd lagen.

avatar van Zinema

Kuijpers maakt een droomdebuut met dit commerciele succes. Met name Gernandt zet een zeer sterke rol neer. Toch begint de film ergens halverwege een beetje uit balans te geraken en minder te onderhouden, de goede cast ten spijt. Redelijk.

avatar van josteman

josteman

Vond het maar een matige film, weinig verrassend. Viel me wel op dat zodra ze in de auto stappen aan het einde dat die auto een ander kenteken heeft als de auto waar ze uitstappen... ?

avatar van Quentin

Quentin

Vond ik ook al zoveel afdoen aan de dramatische waarde van de film ...

avatar van foray

foray

Ik vond hem erg tegenvallen. Het begin was nog wel redelijk, maar het ging nooit echt boeien. Natuurlijk op echt gebaseerd verhaal, blijkbaar was het in het echt ook niet boeiend

Gernandt speelt wel weer heel goed in deze film, een van de beste van Nederland.

83Utreg!

Wat een belachelijke reacties lees ik hier toch. Als je zelf altijd een braaf studentje bent geweest, zegt deze film je waarschijnlijk niks. Maar als je zelf een opstandig straatjochie bent geweest, komt deze film heel dichtbij, omdat het laat zien waar bepaald gedrag toe kan leiden. en ook de beinvloeding van mensen waar je mee omgaat.

Ik vond de film dan ook eng realistisch, schokkend, en vanaf minuut 1 boeiend en spannend. Nooit eerder een NLdse film gezien (ook nog waar gebeurt) die dit alls had. Mensen die dit niet goed vinden zijn verdorven zeurpietjes, verdronken in hun zelfaangemeten intellectualiteit.

avatar van cornelis

cornelis

weaselweasel schreef:

Dat alles op video is geschoten

Dat is het niet. Super-16mm.

De enige bestaande video transfer is verre van perfect, helaas. Op 35mm ziet de film er rauw, maar wel beter uit.

avatar van Vascago

Vascago

Superrol van Tygo Gernandt. Voor de rest aardig, maar niet super.

Misschien is de reden dat ik niet van NL cinema hou wel, dat er continue dezelfde figuren een rol spelen. Dan zie je Tygo als een zware crimineel, de volgende film weer als beachboy of als politieagent. Ze zijn voor mijn niet echt geloofwaardig.

avatar van Quido

Quido

Misschien moet je er meer kijken, dan weet je dat het onzin is wat je zegt (m.b.t. 'steeds dezelfde figuren').

avatar van film88888

film88888

De beste nederlandse film ooit !

Tygo Gernandt in een glansrol, en het personage staat de man geweldig !

Het plot had heel veel diepgang vond ik, en een sterke dosis drama.

Ook het geweld kwam realistisch over.

Heel geweldadige film.

4,0

avatar van Rudeo

Rudeo

Redelijke film maar niet meer dan dat, hij was zo nu en dan wel spannend maar hij is vrij kort en had daarom het gevoel dat er nog wat miste, Tygo speelt weer een sterke rol en de andere acteurs zijn ook wel om aan te zien en horen, wat vaak niet het geval is bij veel nederlandse films. Dus ik was blij verrast. Voor de rest krijg je ongelooflijk medelijden met de slachtoffers en zit je te wachten tot de bendeleden een kogel door hun hoofd krijgen. En daarom deed het einde me weinig.

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Zinema schreef:

Een 3 is redelijk. Een 2,5 is onvoldoende.

avatar van Zinema

Sideshow Bob schreef:

Een 3 is redelijk. Een 2,5 is onvoldoende.

Nee hoor. Check.

avatar van J. Courbois

J. Courbois

Voor mij blijft het op dit moment de beste film uit nederland...!

avatar van Theunissen

Deze film wist me niet te boeien, ik vond hem behoorlijk saai. Ik had er best veel van verwacht maar heb hem van pure ellende na 60 minuten al afgezet. Wel aardig gespeeld door Tygo Gernandt.

avatar van king01

king01

J. Courbois schreef:

Voor mij blijft het op dit moment de beste film uit nederland...!

sluit ik me bij aan.

ik ook

avatar van soom

soom

En hebben jullie daar toevallig ook een argumentatie bij ?

avatar van G to the J

G to the J

Goede nederlandse film

avatar van K@i

K@i

Keihard en Confronterend Iddwat enkel erg ongeloofwaardig was was die schietpartij op het huis van die turk had verwacht dat hij zelf binnen secondes met kogels doorzeeft zou zijn

avatar van Legan

Legan

Op zich is Van God Los best interessant en heeft wel een redelijk sfeertje. Visueel bevat het enkele aardig scènes alleen is het jammer van de bij tijd en wijlen erg bombastische muziek. Totaal onnodig en verneukt meer dan dat het goed doet. Overdaad schaadt maar men leert het nooit.

Het verhaal zelf is redelijk straightforward, neigt richting de ongeloofwaardigheid, is clichérijk en tevens voorspelbaar. Tygo, die een leuk typetje neerzet, is eerlijk gezegd eigenlijk het enige dat de film 'bovengemiddeld' maakt, want verder is het eigenlijk maar zozo.

avatar van Honkie

Honkie

Een van de weinige rollen waarin Tygo Gernandt goed te pruimen is. Voor de rest heerlijk rauw verfilmd.

avatar van Rosicky

Rosicky

Heel behoorlijke Nederlandse film. Een vervelend accent en inspiratieloze decors zijn enkele minpuntjes, maar het merendeel van Van God Los is goed.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Onbevattelijk dat zo'n clichématig, simplistische, oer-conventionele, 13 in een dozijn misdaad-filmpje als dit mag gelden als 'n van de beste van wat ons land te bieden heeft. En die elitaire hier maar volhouden dat het zó goed is gesteld met de Nederlandse film. ja ja.....Nipte 2,5*

avatar van Quido

Quido

Gefrustreerd?

83Utreg!

Nee Rokkenjager heeft het over een totaal andere film denk ik. Want deze film is namelijk bikkelhard en schokkend. Het verteld een misdaadverhaal wat volgens mij nog niet eerder verfilmd was. Ook de personages en de duistere sfeer zijn alles behalve clichematig, en al helemaal niet conventioneel.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

83Utreg! schreef:

Want deze film is namelijk bikkelhard en schokkend.

Werkelijk? In welk zin? Nergens iets schokkend of bikkelhard gezien qua drama of geweld.

Het verteld een misdaadverhaal wat volgens mij nog niet eerder verfilmd was.

Ja en?

Conventioneel in de zin dat het filmisch amper wat interessants te bespeuren valt. Afgezaagde cameravoering, duffe saaie kleuren dito montage en platvloerse personages met veelal voorspelbare handelingen.