Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 24 april 2003
Bekijk via NPO Start Plus
Bekijk via NLZIET
Plot Van God Los
"Rock Hard and In Your Face"
De 17-jarige scholier Stan sluit vriendschap met de 3 jaar oudere, kleine crimineel Maikel. Als de jongens bij een overval in paniek hun slachtoffer doden, maken ze onbedoeld indruk op het hoofd van de plaatselijke drugsmaffia. Deze ziet wel wat in de jongens en ze maken snel carrière als zijn doodseskader. Hun vriendschap wordt door de gebeurtenissen steeds hechter. Alleen Anna, Maikels vriendin, vormt een probleem. Stan is meer voor haar gaan voelen dan hij zou willen, maar slaagt er toch in haar op afstand te houden. Dan komt Anna erachter waar Maikel zo veel geld mee verdient. Bang geworden, doet ze een beroep op Stan om haar te helpen weg te komen. Stan moet kiezen tussen Maikel en de doodsbange Anna. Een onmogelijke keuze.
Anna Sprengers
Mrs. van de Velde
Mr. van de Velde
GFM
jori
De acteerprestaties vond ik erg sterk echter de film zelf vond ik minder van kwaliteit. Mensen die zomaar neergeknald worden en niemand die hier om maalt , geen politie te zien. . . . . beetje onrealistisch.
Dat gedeelte is toch echt gebeurt, hoor.
Bloompje
Ik vond dit een behoorlijk indrukwekkend filmpje naar NL normen (?). Ik vond het alleen soms moeilijk om volgen als Vlaming. Ik kon de voice-over van Egbert-Jan moeilijk verstaan, wat wel positief is omdat zijn accent dan goed gelukt is.
eerdekes
De film had een redelijk goed begin.
De film zat blijkbaar op het juiste spoor, maar dan na zo'n halfuur ontspoorde hij zo'n beetje.
Die driehoeksrelatie wist mij niet echt te boeien.
Ik vond het ook jammer dat ze niet zoveel informatie prijsgaven over die turkse maffia.
Dat boeide me enigzins wel.
Die voice over was ook voor mij moeilijk om te volgen, niet echt duidelijk.
Maar kom, ik vond die man met z'n lange haren wel goed acteren.
Kortom 'n fel verdiende 6/10
Lang niet zo goed als de zaak alzheimer
Er komt nu ook een regio 1 dvd release van de film:
2high4words
IJzersterke Nederlandse film ik was er erg van onder de indruk vooral omdat het geinspireerd is op iets wat echt gebeurd is.
Er komt nu ook een regio 1 dvd release van de film:
Cool!
cornelis
Cool!
Met zo te zien wederom NUL extra's, nog geeneens geen trailer niet ook niet. De NL R2 was ook al zo'n kale schijf.
Onbegrijpelijk met hoe weinig liefde die film op video is geknald.
Webby
Ja idd, de film is erg k*t op dvd gezet. Ik hoop dat er ooit nog eens een S.E. van deze film uitgebracht gaat worden.
Een audiotrack van Pieter Kuijpers en een aantal acteurs zou erg leuk zijn. En ze konden de 'making of' van BNN ook wel op de dvd planten.
U-96
- 2082 stemmen
Ik vond 'm vanaf begin tot eind zeer boeiend; verveelde geen moment. Ik vond Tygo Gernandt echt goed akteren en zijn personage werd ook gewoon goed neergezet. Ook de voice-over vond ik wel passend. Ik vind films met een voice-over meestal wel prettig om te zien. Tevens best goed verhaal en redelijke sterk en verrassend einde.
Van God Los lijkt voor mij een beetje op een Nederlandsche Goodfellas. Vind ik tevens ook een hele goede film.
*3.5*
Erikr73
Ja Tygo is echt beregoed in deze film! Wist niet dat die gast zo goed was.
Wat maakt Nederland de laatste jaren toch goeie films!
MaryCorleone
Is inderdaad errug KL*&*^^% van de dvd, maar verder goede film!!!
Keira
ik vind niet zo'n heel goede film... echt nederlands slecht geluid enzo... maar ik vimnd wel dat Tygo Gernandt heel goed en overtuigend speelt!
Webby
ik vind niet zo'n heel goede film... echt nederlands slecht geluid enzo...
Slecht geluid.. HUH! Illegale versie gekeken ofzo. Geluid is top!
feanaro surion
Ik twijfel nogal tussen 4 of 4.5* nu 4.5 omdat het een Nederlandse film is, maar als ik hem nog een keer zie of hij iets bezonken is misschien toch 4 sterren.
dope
- 20088 stemmen
Eindelijk eens een goeie Nederlands film! Héél lang op moeten wachten.
Deek
Ik volg het gemiddelde en geef de film 3,5 ster.
Het is geen echt spannende film maar de film verveeld geen seconde en is gewoon een leuke film om te bekijken. Tygo zet een goede rol neer, ook het limburgs accent geeft de film meerwaarde.
t_v_b
ook het limburgs accent geeft de film meerwaarde.
Daar erger ik me de hele film aan!!!
as
Daar erger ik me de hele film aan!!!
feanaro surion
Het goede aan het accent in deze film vond ik was dat het heel realistisch overkwam en ik me er geen moment aan stoorde doordat het gewoon normaal leek, ik zou het zonder accent raarder hebben gevonden denk ik.

Kijkers positief verrast door de serie 'Van God Los': 'Onverwacht juweeltje'

Genoten van 'Ferry' op Netflix? Dan zijn deze Nederlandstalige misdaadfilms iets voor jou

Earth
Documentaire, 2007