The Grudge 2 (2006)
Genre: Horror
Speelduur: 102 minuten / 108 minuten (unrated director's cut)
Verenigde Staten / Japan
Geregisseerd door: Takashi Shimizu
Met onder meer: Amber Tamblyn, Arielle Kebbel en Jennifer Beals
Gesproken taal: Engels, Japans en Russisch
Releasedatum: 19 oktober 2006
Bekijk via CANAL+
Plot The Grudge 2
"What Was Once Trapped, Will Now Be Unleashed"
De jonge Aubrey Davis (Amber Tamblyn) krijgt in Tokio te maken met dezelfde vloek die haar zus Karen (Sarah Michelle Gellar) achtervolgde. Deze bijzondere kracht haalt het slechtste in zijn slachtoffers naar boven, om vervolgens te vertrekken naar een nieuw over te nemen lichaam. En zo gebeurt het dat een groep mensen, die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben, één voor één ten prooi vallen aan deze vreselijke vloek.
Aubrey Davis
Lacey Kimble
Trish Kimble
Bill Kimble
megaman
heb wel weer zin in een goeie Ring/Grudge film. ik dacht even dat de hype voorgoed was afgelopen maar gelukkig nog een Grudge 2. jammergenoeg geen japanse film, maar ik heb zo'n idee dat Grudge 2 het wel gaat maken.
aan de trailer te zien leek me deze nog enger dan The Grudge (vond ik ook top). mijn favo uit deze serie blijft nog Ju-on: The Grudge. Ju-on 2 vond ik dan weer wat te langdradig. het einde wilde maar niet komen en daardoor werd het onsamenhangend.
ik vraag me af wanneer ze in japan nou een vervolg maken op Ju-on 2. deze staat nog wel in de planning maar wil maar niet komen. in de tussentijd vermaak ik me wel met The Grudge 2, Pulse(remake) en Shutter(van asiamania).
LOTR-lover
Ik ben erg benieuwd. En ligt het aan mij of wordt er in de trailer al gezegd dat Sarah Michelle Gellar het leven laat? Want op een gegeven moment hoor je een stem zeggen: 'Your sister died.' En dat gaat naar mijn idee over Gellar. Maar goed, de trailer ziet er retestrak uit dus kom maar op met die release. Ben benieuwd.
Vind het persoonlijk wel jammer dat je in de trailer veel schrikmomenten al ziet. Die weet je dus al bij het zien van de film in de bios dan wel op dvd. Maar dat neem ik maar voor lief.
Jessu123
de toshio die speelt (denk niet dat een acteur speelt) is een actrice
jack-sparrow
echt is die hij een zij.
ik had dat ook niet door.
best goed geacteerd wel in de 1.
ericos
Ik poep al in mijn broek van de trailer.
Toch wil ik deze film heel graag zien.
Heb deel 1 namelijk ook gezien!
megaman
klopt helemaal. ik hebt het even nagecheckt op IMDB.com. in Ju-on: The Grudge (1+2) en The Grudge speelde ene Yuya Ozeki voor het spook ventje Toshio Saeki. in The Grudge 2 is dat ene Ohga Tanaka:
Filmography as: Actress
Actress - filmography
The Grudge 2 (2006) (post-production) .... Toshio
Jessu123
ik wist het ook eerst niet maar ze valt niet op in de rol als een jongen. ik dacht al waarom de naam ohga is lijkt net als olga
megaman
haha...Olga Tanaka! maar was me eerst ook niet opgevallen totdat ik dus op IMDB ging kijken. in feite hebben we hier denk ik met een vrij jong meisje te maken. lichaam wit verfen, haar kort knippen en voila! een nieuwe Toshio!
voor de rest blijft de spook-cast nog gewoon hetzelfde. Takako Fuji zal wederom voor de angstaanjagende Kayako Saeki spelen (zie ook Ju-on (1+2) en The Grudge). je weet wel, dat kruipende gedrocht met die spastische bewegingen. het zal je vriendin maar wezen!
dat geluid dat ze in de film maakt schijnt gemaakt te zijn met een kam. ik dacht eerst dat het geluid afkomstig was van iemand's huig....heb het zelf namelijk eens geprobeerd. echter klinkt het niet zo krachtig als in de film. dus ik denk eerder een kam die ze ergens overheen strijken.
Ne_Na
Ik kan niks anders zeggen dan dat ik heel erg benieuwd ben...
maar ik denk ergens toch dat hij gaat tegenvallen !
waarom toch !
megaman
ik denk zelf van niet. mij lijkt ook deze weer echt gaaf om naar te kijken. the grudge (remake van ju-on) vond ik ook heel goed en Grudge 2 lijkt, aan de trailer te zien, nog een stuk enger. gelukkig is Grudge 2 geen remake van ju-on 2, want die vond ik wat langdradig en onsamenhangend.
net als je dacht dat het einde in zicht was, werd er weer een nieuw hoofdstuk aangekondigd. sommige dingen in de film vond ik ook nogal vergezocht (zombie meisjes?!)
over het algemeen ben ik wel een groot fan van dit soort films en kijk erg uit naar Grudge 2. maar eerst nog even Shutter kijken binnenkort.
Jessu123
ik zag in de trailer dat er een scené was uit de orginele ju-on uit 2000. dan wil men de telefoon pakken maar voelt een voet. dus in sommige scénes is de kans dat er scénes zijn uit ju-on 2 en 1 (2000)
matthijs_013
Ik kan niks anders zeggen dan dat ik heel erg benieuwd ben...
maar ik denk ergens toch dat hij gaat tegenvallen !
waarom toch !
omdat het een overbodige en veel te geprobeerde sequel is?
megaman
ergens in Ju-on: the grudge (1 of 2) kun je heel goed horen dat het een kam is. ze strijken hem ergens overheen van langzaam naar snel. als je daar wat mee speelt krijg je die creepy kkkrrroooaaakkk geluiden. denk dat het dus ook bewerkt is met de computer.
laatst probeerde ik het met een kam. ik streek hem over een tafelrand heen. het geluid bewerkte ik op de computer met video deluxe. daar kun je het tempo van het geluid aanpassen maar ook de toonhoogte. deze zette ik vrij laag...en tot m'n grote verbazing leek het geluid heel sterk op dat van de films.
AUDRIEKE
1 heb ik gezien, deze ga ik dus niet kijken. ik heb het niet zo op horrorfilms
Roundabout
Ik poep al in mijn broek van de trailer.
Toch wil ik deze film heel graag zien.
Heb deel 1 namelijk ook gezien!
haha HELD!
Vette trailer en ik heb 1 gezien en ik vond die echt wel goed.
en wil zeker 2 zien.
die japanners met dat witte gezicht komt echt eng over.
megaman
ik denk dat nederlanders met witte gezicht ook eng over kan komen.
ultra lord
heb hem tijdje geleden gezien op mtv. was wel een leuke film maar deel 1 is stukken mooier. ik kan me niet veel meer van deze film herinneren dus hij zal wel niet zoveel indruk op me gemaakt hebben
fuetylomo
Deel 1 was vernieuwend, maar dit 2e deel deed mij er teveel aan denken.In de trailer laten ze de schrik-momenten zien die eigenlijk al een soort hoofdstuk verdeling voor de film werkt.
Het is natuurlijk geen slechte film, maar had er gewoon veel meer van verwacht.Vooral na de spectaculaire trailer.
Dus 2,5 ster gegeven.
megaman
op IGN zijn onlangs nieuwe screens verschenen van The Grudge 2. op één van deze screens is goed te zien dat Toshio gespeeld wordt door een meisje (Ohga Tanaka)
Kisje
Wil deze ook nog wel eens zien... Ga binnenkort het 1ste deel nog maar 'ns zien
!
Geniaale
Wat een bagger dit weer.
Ik heb er met veel moeite naar gekeken, en vond het dus echt niks.
Ver al niet, acteurs niet en vond het niet echt spannend.
Absoluut geen aanrader.

The Exorcism of Emily Rose
Horror / Drama, 2005

Joy Ride
Thriller / Roadmovie, 2001
remakelittle boyvloektokio, japantelephone terror mysterious death