• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Don Coscarelli

Met onder meer: Bruce Campbell, Ossie Davis en Bob Ivy

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Bubba Ho-Tep

"The King vs. The King of the Dead."

Elvis Presley is niet dood, hij leeft nog! Tegenwoordig woont hij in een bejaardenhuis te Texas. Enkele jaren voor zijn dood schijnt hij met een Elvis-imitator van leven te zijn geruild. Zijn oude dag valt hem zwaar. Dit verandert als hij samen met een medebewoner, een zwarte man die denkt dat hij John F. Kennedy is, erachter komt dat een gestrande Egyptische mummy het bejaardentehuis gebruikt voor het winnen van zieltjes. Met het looprek in de hand besluiten ze samen de strijd aan te gaan.

Elvis Presley / Sebastian Haff

Hearse Driver

avatar van otherfool

otherfool

BoordAppel schreef:

Eén keer noemt hij Raimi volgens mij.

Ik weet wel haast zeker dat dat vele malen vaker is, het viel me meteen op.

avatar van The Lexx

The Lexx

de grappigste Elvis film ooit gemaakt, hoe ze dit hebben verzonnen weet ik niet, maar de film is origineel, komisch en dramatisch.

absolute topper die ik nu al een paar keer heb gezien en me nooit gaat vervelen.

avatar van D-ark

D-ark

Klinkt briljant deze voeg ik zeker toe tot mijn nog te zien lijsje

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Bijzonder originele film, met een geweldige Campbell. Ossie Davis biedt voldoende tegenwicht. Wat me vooral opviel en verraste was de semi-serieuze toon die de film ondanks alle kolder weet te voeren. Bubba Ho-tep heeft meer weg van een trendy indie-filmpje dan van de een of andere losgeslagen cultfilm die de plot in eerste instantie doet vermoeden. Een van de meest bijzondere films van de afgelopen jaren. 4*

avatar van moviemike

moviemike

'Bubba Nosferatu and the Curse of the She-Vampires' zal de prequel noemen en ook Paul Giamatti zal ditmaal van de partij zijn.

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik kon hier dus echt niks mee. Komisch vond ik de film totaal niet, en ook de spanning was ver weg. Ik ben ook al geen fan van Presley hoewel Campbell het wel goe deed.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deze zou ik erg graag zien, maar ben hem nog nergens tegen gekomen op DVD.

Wie weet waar ik hier kan aangeraken?

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Bij Boudisque is de R2 voor 9,99 te bestellen

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Geweldige film, de film en de uitvoering is erg serieus gedaan en daardoor werken de komische momenten zo goed. Campbell is geweldig als Elvis, net zoals Ossie Davis geweldig is als JFK.

avatar van mikey

mikey

Hilarische film over Elvis en zijn makker JFK. Op een gegeven moment ga je het nog geloven ook en kan je oprecht meeleven in de dramatiek, de nostalgie en de levenslessen van deze 2 grote Amerikanen. Vooral toen Elvis zijn foto van zijn dochter aan JFK liet zien, was erg ontroerend. Ik vond het monstergedoe een beetje overbodig omdat dit verreweg het minste (maar gelukkig wel een klein) aspect is in de film. 4

Ossie is in 2005 overleden, iets dat ik gemist heb overigens.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Hilarische film. Campbell speelt de sterren van de hemel en Davis bewijst een zeer capabele tegenspeler te zijn. Eén van de meest originele en hilarische films van de laatste jaren. 4*

Elvis: Jack wait. Marilyn, how was she?

JFK: That... is classified. Top Secret! But between you and me... Wow!

avatar van theviloness

theviloness

Grappig, origineel, spannend en monsters; toppertje!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Campbell redt deze verder wat tamme horrorfilm van ondergang. Geweldige rol.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

te koop bij Van leest voor een 10tje.

wel regio 1.

avatar van Vascago

Vascago

Deze film had zijn grappige momenten, maar vond het verder niet echt heel speciaal.

avatar van Zandadder

Zandadder

8,33 bij Van Leest nu.

Ik vond hem te langzaam en er gebeurt weinig. Je moet je wel kunnen inleven. Dat kon ik echter niet.

avatar van Renfield1976

Renfield1976

Kben een groot fan van Buce Campbell !! Een film met zijn medewerking is mij nog nooit tegengevallen !!!

avatar van Sasja

Sasja

tis niet echt mijn ding, heb em een aantal jaren een keer gezien en geen een keer hoeven lachen, maar misschien komt dat omdat ik geen fan ben van Bruce campbell aangezien het ook een tijdje duurde voordat ik de humor van Evil dead begreep die ik weer wel goed vind

avatar van Phille

Phille

Vond ik zwaar tegenvallen. Een paar grappige momenten en dialogen maar verder niks om het lijf.

avatar van Chimpz

Chimpz

Een bejaarde Elvis (Bruce Campbell) en een niet-dode, neger versie van JFK nemen het op tegen een egyptische faraozombie. Geniaal concept, beetje te traag qua uitwerking, maar tof zonder meer.

avatar van Zinema

Een beetje vreemd maar wel lekker.

Dit had zo de reclame-slogan van deze film kunnen zijn. Het verhaal is behoorlijk absurd maar sommige grappen zijn werkelijk hilarisch. Dit mede dankzij Campbell en Davis die de film dragen. Lekker over de top allemaal, maar e.e.a. hapt weg als een lekker kroketje.

Goed.

avatar van erik1677

erik1677

ik denk dat je deze film helemaal niet als en horrorfilm moet zien , maar meer als een geweldige comedy.

En heb me dus ook absoluut niet verveeldt met deze film.

Bruce campbell was weer echt geweldig, en mensen die dit kunnen waarderen moeten ook eens call me bruce proberen.

avatar van Vascago

Vascago

erik1677 schreef:

Je bedoelt waarschijnlijk: My Name Is Bruce

avatar van Jaegelsch

Jaegelsch

Ik snap niet zo goed waar al die hoge waarderingen vandaan komen, duidelijk niet mijn smaak dus..

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Plot: De bejaarde Elvis - The King Of Rock'n Roll - ligt in het 'Mud Creek Shady Rest'-bejaardenhome.
Elke nacht droomt hij over seks, spijtig genoeg is voor hem zijn laatste erectie reeds lang verleden tijd

Terwijl zijn kamergenoot aan zijn rochelende einde komt is't enige waaraan hij denk wat Priscilla nu van hem zou vinden, zou ze hem nog terug willen...?
Is het leven écht niet méér dan eten, kakken en seks...?

Op een nacht wordt hij wakker van gestommel, naast zijn bed ligt een vreemde doos, als hij deze van dichtbij wil bekijken wordt hij aangevallen door een grote kever. Met behulp van zijn bedpan weet Elvis deze te overmeesteren, hij spietst de kever op zijn vork en laat hem verschroeien in de gloeidraden van zijn elektrische radiator, al vloekende: "Never fuck with the King"

Met zijn looprek in de hand gaat Elvis op verkenning in het rusthuis, samen met zijn bejaarde vriend Jack gaat hij de strijd aan tegen Bubba Ho-Tep, een Egyptische mummy die zielen nodig heeft om te kunnen overleven.

Bij volle Maan begint de jacht....
Go kill'em Bruce !!

Tsjonge jonge, wat een film
Die ademt helemaal de sfeer uit van een "Cult-Classic".
Een Z-Film tot en met !

Vooral de scènes waarin Elvis terugblikt op zijn voorbije gloriejaren waren supergoe, de rest kon me minder bekoren...

6/10.
Tof om eens te zien, maar zeker geen film die je 'moet' gezien hebben.

avatar van DonLeone

DonLeone

waardeloze film, DVD bevat nochtans geweldige extra's, heb bovendien de limited edition gekocht met een beeldje van Elvis erbij en bovendien ook de soundtrack ervan, één van de beste zaken aan de hele aankoop met uitzondering van het beeldje, staat nu op mijn nachtkastje, zodat ik Elvis kan zien als ik wakker word

avatar van 606

Tegenvallertje weinig tot geen spanning en nergens eng.

Verhaal is leuk gedaan met elvis en JFK.

Acteren was dan weer wat beter.

2,5 ster

avatar van Thorak

Thorak

Bubba Nosferatu: Curse of the She-Vampires staat eindelijk op het punt om daadwerkelijk gemaakt te gaan worden! Dit keer met Ron Perlman als Elvis en Paul Giamatti als Colonel Parker. Ik ben zeer benieuwd!

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Just one question... Marilyn?

Een van de bizarste verhalen die ik heb gehoord; een 70-jarige Elvis die samen met een zwarte JFK een mummy moet stoppen. Maar een leuke film is het wel! Bruce Campbell heeft kennelijk veel kritiek gekregen op zijn Elvisrol, maar ik moet zeggen dat ik het best goed vond. Het was niet 100% Elvis, maar er zaten vleugjes autenthieke Elvis en het zag er gewoon krankzinnig uit! De stem deed ie ook goed. Het horrorplot was niet zoveel soeps maar dat geeft niets, het gaat vooral om de verouderde idolen van ca. 30-50 jaar geleden. De stukken waar hij over zijn fouten en leven begon waren best sterk zelfs, maar voor de rest was het volgens mij een iets te klootzakkerige Elvis. Het mooiste waren de oude quotes (TCB en 'do not ask what your country can do for you...') en de andere woordgrappen of verwijzingen naar de goede ouwe tijd. Hoogtepunt was toen Elvis weer in jumpsuit ging en JFK in pak en samen de hal afgingen, fantastisch! In de finale komt wat beroerde actie voor, maar wat maakt het uit. De laatste woorden maken een hoop goed. Op de special effects na zag het er prima uit en vooral de make-up van El' was wel lachen. Bizarre maar leuke film!

avatar van mikey

mikey